ЯНУАРЧЕ хвали се напето - топнах си дупето в морето

• 31 035
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Здравейте! Hug

И аз да се запиша,макар че сигурно вече сте ме забравили.
Първо-Честита втора рожба на СиСиТу!!!Да ти е жив и здрав.................. и баткото също.................. и тримата с таткото много да те слушат!
Много се радвам,че има и други януарчета които чакат братче или сестриче.

Гиги расте и учи нови думички всеки ден.Повтаря и имитира всичко след нас.Още не можем да свалим памперса.........с голямо желание седи на тоалетната,но не прави нищо там,отива и си свършва работата в някой ъгъл тихом-мълком.Като изключим големия рев в детската ясла/започвам да се чудя дали изопщо ще свикне/нещата са добре.От както ходи на ясла е станала и в къщи много ревлива..........все иска някой да я носи,да се гушка.........не иска нито да ходи,нито да се вози на триколката. ooooh!

Аз пиша много рядко,но иначе чета редовно,та искам да кажа,че всички дечица са мнооого готини!Страхотни снимки показвате!Вече са малки госпожици и господа.
Честито на Пепи за новата работа!
и честито на Патилинка за новата хубава къща!
Хайде лека вечер и много целувки за малките сладури!!! Hug

# 691
Добро утро!

Много слабо се представяте, хайде че Доника нова тема е спретнала.

Kali-m-g не сме те забравили, хубаво е че четеш, включвай се по-често  Hug.

Марти е с ангина  Tired. От рязката смяна на температурите и посещенията в яслата, се сдобихме и с това  ooooh!...Но от вторник пак е там, колкото и да не ми се иска. А как ще стане със следобедното спане, направо не знам.
Колкото до храненето, той никога не е ял от ДК, хвърлях много храна. Но напоследък явно не му стига само млякото и започна да се храни доста понякога. Давам му от нашето ядене, без черен пипер. Яде всичко, но месото само го дъвче и го плюе. Пици, филии и закуски - направо е неудържим  Crazy.
С гърнето - никакъв напредък.
Как къпете вашите деца? Лятото по 3-4 пъти на ден прав под душа, но той много обича да си сяда в коритото и сега категорично отказва да е прав. Носи коритото и сяда вътре  Crazy. Напоследък даже ограничих използването на сапун, душ гел, шампоан.
А от яслата е придобил доста нови умения. Вечер пее, опитва някакви имена да казва, опитва се да си духа носа, ама духа с устата  hahaha, много нови думи започна да казва и бърбори постоянно.
Нещо друго исках да питам как е при вас, ама направо изключих  newsm78.
Лек ден. Днес се чудим дали да мръднем до Габрово, но Марти пък голям сън му дръпна.

# 692
  • Русе
Елена, съжалявам за ангината. Чувала съм, че за съжаление често боледуват в яслите. От друга страна е хубаво заради новите умения.
 На въпроса ти: къпем я права с подвижната слушалка. Много се кефи, но й е леко неприятно, когато й мием главата. Сега ще минаваме на "зимно разписание" - всяка вечер душ без косата и в сряда и неделя с косата. През останалото време се мие само дупето, ако се наака. От раждането й ползваме душ гел и шампоан 2 в 1, само че сменяме марките. Най-много ползваме Бюбхен, а в момента е на Нивеа. За дупето - сапун Тео бебе.

# 693
Хайде и аз да се включа  Mr. Green
Натали81, Кали радвам се че появихте  Hug
Елена, да го нагушкаш сладуркото, та да оздравява по-бързо!  Hug А още ли така плаче на яслата?
Ралче, добре сте се завърнали, липсвахте ни  Naughty
Момичета, благодаря ви за милите пожелания за къщата  Hug
При нас днес беше ден на бащата. Ние приятно изненадахме нашето тати с чаша с колаж от снимки на Дани, Дани с тати, тримата.. и надпис: 'Баща на годината 2010'. Също и корона, която Дани изработи  Mr. Green Heart Eyes на playgroup.  Весело беше  Party
За къпането: обикновено баща му го къпе под душа за по-бързо, но поне веднъж седмично - във ваничката му, че много се кефи. Но и под душа му е кеф, на мама водолейчето..
За гърнето: всяка сутрин го пълни, почти нямаме фалове в памперса, а вчера след обяд за пръв път ми "каза": стои като истукан и се държи за дупето,аз го питам има ли аки, донеси гърнето.. и той хукна да го носи, след което го напълни Mr. Green  Но за пишкане не е готов още. Винаги пишка в гърнето, но после и в памперса. И аз лятото ще го обучавам...
Хубав ден и цунки на сладурите  Hug

# 694
Натали, Ванила, Кали, здравейте и от мен  Grinning

Манджата - Кало си яде от нашата манджа. Ама не всичко де - ето, сготвила съм пиле със зеле - не ще и да го вкуси даже  Rolling Eyes. Иначе почти няма претенции, рядко проявява някакви специални желания, доволна съм от него  bowuu.  Ванила, като прочетох, че Маги не ще да яде като й даваш с прибор, се сетих, че и Калоян почна самостоятелното си хранене така - гладен като вълк, но дам ли му - бута лъжицата/вилицата, върти главата, после почна и "не" да казва и аз  Shocked. Обаче като му оставех купичката пред него - сам се залавяше и си се хранеше така. Така че - ако не сте пробвали с Маги по този начин - ето ти идейка - може пък да иска да е самостоятелно момичето вече Wink.

Гърне - нула напредък, опити - също нула. В яслата го слагат всеки ден преди спане, ама нищо не вършел. Той и вкъщи, ако нещо направи в гърнето, ще е по случайност. Извод - хич не е готов още, явно другото лято ще се отучваме, колкото и да ми се искаше вече да е по гащи..  Rolling Eyes

Къпането - преди ставаше под душа. Обаче му излезе много тъп и упорит обрив около атрибута му и трябваше да го киснем в нещо си. И така си почнахме вече всяка вечер в коритото, без измиващи средства обаче - такива само за главата (веднъж седмично) ползваме, и за тялото - когато се присетим (доста по-рядко от веднъж седмично)..

Елена, гуш за вас, много ти се насъбра...  Hug

С нашата държавна ясла го ударихме на камък  Laughing. Звъня аз някъде през август, за да ги поразпитам кога да идваме, какво да носим, до обяд или до края на деня ще е и т.н. Да, ама никой не вдига. Най-сетне успявам да се свържа с някаква личност, която не благоволява да ми каже каква длъжност изпълнява там, но ми става ясно, че не е взимаща решения и разполагаща с информация. На въпроса - остава ли същата дата - 01.09? - Да, остава. - А за изследванията - ....? Ами, да, мнее, ми не знам, трябва да говорите със старшата. - А тя къде е? - В отпуска. - А кога ще се върне? - Ами елате на 31-ви (август, а Кало от следващия ден тръгва!) да говорите с нея. Айде, че ми звъни другият телефон! -  Shocked Ама аз трябва да знам, за да си пусна отпуск, евентуално, ако се налага... - ами не знам, говорете със старшата.
Ок, ясно.. Звъня аз на 31-ви, щото не можах да отида преди работа.. И ведра-бодра питам старшата - утре от колко часа и до обяд ли ще е или може цял ден? Пък тя взе да ми се извинява - ами то ние правим ремонт..... на дограмата, после на кухнята... елате на 20-ти...  ooooh! как не се сетих?? как не го предвидих?? Та те (не точно нашата ясла, а почти всички) ежегодно правят така - пекат си дупетата през целия август/юли и се сещат да правят ремонти точно когато децата трябва да тръгнат на ясла!  Laughing  Sick  Rolling Eyes И така - ще си походим кажи-речи целия септември на частната ясла. Добре поне, че там имаха места...  Rolling Eyes

Айде, честит празник и със здраве!   bouquet

# 695
Добро утро.
Аз нали сутрин /още няколко дни/ съм свободна и вместо да взема да си оправя къщата, оправям ферми и разборствам / Thinking нова дума..../ по форумите  Laughing.

Сиси, тъкмо бях решила да те питам какво става при вас с яслата - и ето - абе аз ли не разбирам или хората не се изразяват  Thinking: ако това /гледането на деца/ е моята работа /услуга срещу заплащане/, би следвало да направиш всичко възможно, за да удовлетвориш клиента. А то какво се оказва - понеже никой не може да се опълчи /дефицит/ и те си правят каквото си искат. Нищо, че ти имаш други планове и задачи, че трябва да ходиш на работа да си плащаш легално сметките, че не си легнал на социални помощи, че ДАВАШ пари за техните заплати  #2gunfire. Много ме е яд, казвам ви - шофьори, чистачки, продавачки и т.н. са безкрайно нагли и безочливи ...... Патилина, съвсем права си като казваш за ужасното отношение към хората  Tired.... не мисля, че скоро ще се промени нещо. Аз се страя да не забелязвам, но подобни изцепки ме вбесяват  #Cussing out.

Сиси, дано бързо да я направят. Това как да е, но и Калоян да свикне бързо после - ще чакам да кажеш как върви.

С гърнето и при нас няма успех, даже от яслата ми казаха да го "държа" на гърнето /как по-точно не знам/, защото ставал  hahaha. Сядаме и двамата /на двете гърнета/ и му чета книжки, но той става, сяда, мести го играе с него - няма да е скоро.

Колкото до ангината, давам антибиотик  Tired, но той пак вдигна температура вчера. А днес го заведох на ясла, видимо добре беше, даже ще го оставя да опитат да спи там  Cry... Сутринта като му казах къде отиваме, той така ме гушна силно ... но ... оставих го, няма как...
Хайде лек ден.

# 696
Като черта за перипетите ви в яслите и ми натежава сърцето,че и аз ще се сблъскам с тези проблеми,но най-вече ,че трябва да оставя Маги някой друг да я гледа  Tired.
elena_d ,е как да държиш детето на гърнето  Crazy.Аз пък точно обратното слагам я често ,но в момента който иска да стане от гърнето я вдигам за да не се отврати и после да плаче като я слагам.Според мен ако го "държиш" на гърне а Марти примерно недоволства и мрънка той ще го приеме за наказание.Ама какво ли знам аз,те в яслата явно така практикуват.Иначе Маги ,гледам през деня да сме без памперс в къщи,казва по принцип,но и не казва ако се занимава с нещо интересно,някои дни сме се напишквали в гащите един път,други дни всички гащи са мокри.Аз и давам книжки да разглежда докато седи на гърне или някоя играчка да си играе,но реши ли да става сама си става.Като каже ,че има ако/това важи и за пиш/ и свърши работата в гърнето казвам браво,пляскаме с ръце,казвам и ,ще вече е пораснало детето щом ходи на гърнето и има гащи  Laughing,тя ми посочва гащите /вдига полата / и казва гатиииии......,похвалвам я пред татко,пред баба и дядо и имам чувството,че разбира и се гордее.
Усмихнатото,вчера пробвах съвета ти ,торта и направи майка ми бисквитена и я яде сама с детска виличка  Grinning,аз и правих едно фрикасе още с първата хапка го изплю,че и правих супа ,която хапна за пръв път  Wink.

# 697
  • Варна.....
Да се наоплача и аз- Преслав хвана стомашно чревен вирус и аз си мислех че за ден- два ще мине. Нищо подобно- едва днес детето стана от леглото. До днес- не можеше да върви, да се храни.... Абе ужас- Отслабнал е с поне 3-4 килограма. Не иска и тачности да поема, урината му се оцвети..... Капризен е, иска да го нося, в следствие на което мен бъбреци ме хванаха.  Ай стига съм се оплаквала.
Къпането- не обича да го поливам с душа, защото му се мокри носа /батко му все още не обича да си мие лицето/. Къпя го обикновено във ваната, заедно с мен.
Гърне- пълен провал. Никакъв шанс за момента.
Вчера обаче котето му открадна бубата /т.е. биберона/, и заспа вече  2 пъти без нея. Всъщност се оказа, че събуждането е по- трудно от заспиването. Но и това ще мине.

# 698
А чакайте да ви кажа за бибата...един познат ми каза много " ефикасен " номер за махане на биберона.Рязваш малко с ножица от бибероната,след 3-4 дена рязваш още малко около 2-3 мм. и така бибата става неудобна и детето я хвърля.Пробвах и аз,но колкото и малко да резна влиза въздух и не е удобна за смукане,резултата е много тюхкане и мрънкане ,вади и пак слага бибата в устата.Все пак вечер като спи не е с биба т.е стиска я без да я смуче в устата и след това я изхвърля в края на леглото.За нас е напредък и като,че ли е по добре ако направо и я взема,защото ние от месец не можем без биберон,преди беше само за заспиване ,а сега я иска постоянно,и ако не я дадеш оле майко  #Crazy.Така поне не се сърди на нас,а говори сърдито на "бибито" с много смешна интонация на гласа,сигурно и казва " какво ти става,защо вече не си ми вкусна  Laughing...

# 699
Ох, милите те болни дечица...  Sad
Тайс, ЕленаHug

Ванилка, радвам се, че е сработило това с яденето и при вас!  Grinning

Елена, не се ядосвай така.. то ако трябва за всяко нещо да се ядосваме, да сме умрели вече от инфаркт, примерно... може би ми е малко пораженческо мисленето, ама сега се ядосвам и за документите, че вече 5 пъти ходя до паспортното и още не съм подала заявление... и в момента гледам да съм в безтегловно състояние и да не се ядосвам за простотии и заради тъпата ни държава, дето гледа само как да ни вгорчи и без това жалкия животец...  Tired

И пак да се оплача - снощи Калоян падна (уж си играеше с татко си) и си счупи зъбчето - първото му зъбче  Confused... Добре поне, че не го боли - плака само в началото, после като се успокои си беше ок. Но ще ходим сега на зъбар, че да видим дали нещо трябва да се прави и спешно ли е... Та така, много ми е криво, знам, че е млечно зъбче и ще си израсте ново след има-няма 5-6 години, но пак ми е криво...  Sad Падна на ламината и буквално го е захапал - просто не мога да си представя що за силен удар е било и как се е разнесла ударна вълна по малката му главица  Sad. А и как се изумих, не е истина просто - бях си в другата стая, чувам туп и рев и Митко почва да ми вика - Сиси, Сиси, ела... пред очите ми някакви черни картини... няма да описвам, можете да си представите какво си мислех в оня момент. Така че - малкият дявол е бил, надявам се да няма кофти последствия...  Sad

Тъй, оплаках се, ама пак не ми мина..  Rolling Eyes

# 700
Момичета, гледам повечето деца вече си казват бая думички. Моят син е още на "мама","папа" и "као". Трябва ли да се притеснявам? newsm78 Не иска изобщо да повтаря каквито и да е думи... Embarassed

# 701
  • София

Днес Бати ми е рожденик Simple Smile

# 702
Дони, да ти е жив и здрав рожденника и много да слуша. Да расте и радва мама, тати и братче:) Весел празник. Сигурна съм, че си им замислила голям купон. Пожелавам ви да е хубаво времето!

# 703
Tais, Elena, Usmihnato много топли прегръдки от мен за вас и дечицата ви.  Hug Бързо да се оправят болничките  Praynig А за Кало като прочетох, направо  Shocked
Сиси,разбирам как се чувстваш... На мойта приятелка сина, като беше на 10 месеца, тъкмо беше извадил 2 зъбчета от долу и паднал в яслата и счупи едното(остана само едно малко връхче). Водиха го на специалист-стоматолог, казал нищо не може да се направи, можело и да порасне и да настигне другото... Да, но сега , 8 месеца по-късно, не само че то не е пораснало, но и другите 2 отстрани не са се появили още ooooh! стрес някакъв  newsm78
Вие колко зъбчета имате???
Ох, дано всичко е наред!  Praynig Hug
Дони, Честит ти Рожденник!   bouquet Hug Много да те радва и да слушка понякога...  Peace Ох, раждала си на този ден  Hug

Ванила, твоя пост много ме разсмя  Joy Между другото и мойта дъщеря така се отказа от бибата, но просто защото на ония години нямаше от къде да се купят "някои" неща. Баща и и беше донесъл от някъде от чужбина само 2 такива Чико, и след като загубихме едната, а другата се скъса, а тя не иска от кръглите -БГските... се отказа. Но си спомням, че доста време лапаше скъсаната  ooooh!
А ние, още кърмещите как да процедираме... Да си спрем млякото ли, що ли???  ooooh! Или да се мажем с чесън и горчилки...  Rolling Eyes

Хубав и усмихнат ден и само радостни мигчета с малките сладурковци  Hug

Накри, споко, двуезичните деца често проговарят по-късно... Naughty

# 704
  • София
Здравейте милички Hug
Обръщам се с огромна молба към мамите от Пловдив  Hug
Спешно мой скъп човек се нуждае от кръводарител с група  Б минус. За съжаление групата е много рядка и затова ви моля за помощ. Моля,ако имате желание и възможност, пишете на лични HugЩе съм ви безкрайно признателна, ако някой се отзове Hug

Общи условия

Активация на акаунт