СЕПТЕМВРИ - тема 26

• 20 488
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Gaci_mama, нашият режим е горе-долу следния:
06:00 - АМ
09:30-10:00 - плодово пюре/плод (банан например)/пл. пюре+к.мляко+бисквитки 2 бр. натрошени
13:00-13:30 - зеленчуково пюре (обикновено аз го правя, нещо като манджа, супа... абе каквото дойде)
16:30-17:00 - десерт: каша/нишесте с натрошена бисквитка+1 мерителна лъжица АМ/грис...
20:00-20:30 - вечеря АМ, мноооого рядко нещо друго (каша със сирене, да речем), зависи кога е спала и кога ще заспи. Сега току-що заспа. След нейната си вечеря, вечеря с баща си в 21:00 - топках й залъчета хляб в неговата манджа (моркови задушени с телешко), хапна и от морковчетата, хапна и 1-2 солетки. И на заспиване, естествено, 60 мл АМ. Това май стана почти задължително... Въпреки, че не й е време за ядене.
Между дневните хранения не давам нищо. Както се вижда, почна да яде през 3 1/2 часа... някога през 4 дори. Няма твърд режим - когато тя каже.
Егати, утре 18 градуса!!! Вадим зимните дрехи  Thinking Поне няма да вали  Confused уж!

# 526
Имаме си зъбче  Party Сутринта беше само цепнат венеца, а сега вече стърчи лекичко зъбчето и драска  Grinning
Някой ме пита за конкурса- наградата е рокличка по избор от страницата на конкурса.
Ние се храним така:
към 5ч. -кърмим се
9ч. -кърмене
12ч. - зеленчуково пюре(домашно, или крем супа или както дойде със месце, жълтък и тн.)
15ч. - кърмене и предлагам сок 100мл, който напоследък върви доста
18ч.-каша, грис с плод, кисел, попара....
21ч. - кърмене

# 527
Имаме си зъбче  Party Сутринта беше само цепнат венеца, а сега вече стърчи лекичко зъбчето и драска  Grinning
Айде да ви е честито Simple Smile  Hug Да внимавате при кърменето Wink

# 528
Айде да ви е честито Simple Smile  Hug Да внимавате при кърменето Wink
Аз щом чак сега разбрах след 3 кърменя днес  Laughing Тя няма навика да хапе или да стиска като суче, но се е научила като не й се обръща внимание да хапе ръце, крака, корем....каквото добара

# 529
  • София
Добро утро мацки!

Днес 6,45..дано все така продължава да си увеличава съня младежа... Grinning И последните дни се буди само по веднъж на нощ...но позодирам, защото е хладно ...
Нашия режим на хранене...
5 6 ч кърма както дойде
8 9 кърма , дремва от 40 минути до 2 часа
10,3 - 11 плодово пюре/суров плод с плазмонка или без макс 100 гр
13-13,30  пюре или кърма...както той предпочете, ако е кърма след около час давам пюрето, ако ли не обратното - 100 грама
15,30-16 кърма..тук понякога имаме няколко кърмения...но като е неспокоен...или се пробужда помрънква, кърмя го и продължава да спи...понякога откарва 2 3 часа сън, но всеки ден е различно...
17,30-18 каша обикновено с остатъка от сутрешното пюре 20 гр примерно, тука макса е 120 гр...
20,30 кърма
След тоя час понякога имеме 3 кърмения, поняко 2 или 1 ...вчера имахме само 1, но откакто е студено сме изместили часовете на прием на твърдата храна
М/у храненията, парченце плод от чинийката на сестра му, коричка хляб...
Абе като цяло водя се по него...когато е гладен става мрънкав...разбираме си се някакси...Като не иска да цока, а иска пюре пак си се разбираме....На пръв поглед деня ни протича основно в хранене, но не е така...Кърменията са ни макс 3 4 минути, твръдата храна макс 10 минути...и то когато сестра му прави маймунджълици и е около него...то обикновено е така де....
В крайна с/ка всеки ден ни е различен и зависи и от това колко е цокал през нощта и дали му се яде повече пйрета или му се цока.....
За хапането - с Кати не съм имала никакви проблеми, но с този младеж мисля, че ще имам...ще видим...
Кухненски робот  - нямам, имам си пасатор..
Имам си фланелка на Рамщайн...може и да се фотна, ама в албума ще си качвам явно само мои снимки Wink
Мдда писах за хапането, а забравих да честитя зъбчето...на Андреа... tooth

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 08:14 от EmiR

# 530
Режимът на Свилен е както е писала Ванина  Peace
Честито зъбче на манекенката Андреа  Heart Eyes
Ох,Божидар ми пилна нервите откато е станал та чак до сега-то не бе тръшканемкапризи,не ща на градина.....ама кво ли не, че и на вратата що не излязал първи.Е, няма такъв каприз  Crazy
Емир,честита ти тениска Simple Smile

# 531
Добро утро!
Гаци, това захранване е педагогическо: http://missby.wordpress.com/2008/02/22/solids-pedagog-2/ .

Нашия режим:
Винаги става в 6ч.- АМ
9ч.-АМ   Според съня тези часове се изместват-10ч
12ч.- АМ, понякога пюре (14ч)
15ч.-АМ или овесена каша
18ч - АМ
21ч. - ам и заспива
04:00ч.- АМ

# 532
  • sofia
Добрютро! Емир, мерси за кафето. Оказа се, че у нас е свършило...Та ще ходим с Петко на кафе след малко.
Сватя, на мен ми се види, че добре си я храниш Ивата. Попо яде така:
7:30АМ-210мл.
10:30 плодово пюре с к.м. или ам-
13:30 местно/зеленчуково пюре със сиренце
16:30 каша
19:30АМ210мл.
Яде си по цяло пюре...

# 533
Добро Утро, Момичета - Кокичета  Party

Хладно е, почти съм се наспала, ощеее много малко ми трябваше, знаете - онези последни 10 минути, които те карат да се чувстваш все едно си спал цял живот, или пък все едно не си спал изобшо от 10 дни...

Въпрос - моя шемет непрекъснато си пипа ушите и носа, иска да ги изтръгне, понякога грубостта му минава и към косата, проверявам го редовно за болки в ушите, чрез леко опипване отдолу - отгоре около тях, не реагира изобщо, но почна ли да го храня, иска да ги изтръгне, толкова ли му пречат или просто е някакъв навик вече, да пипа непрекъснато нещо  newsm78

Нашия режим е като на голям човек -
в 6-7 кърма
в 8 закуска - супата от кухнята, каша или пюре някакво
12 -обяд- от кухнята,
4 -следобедна закуска пак от кухнята,
7- вечеря - каквото му отпуснем от масата или остатъка от обяда
в 8 -кърма,
през нощта кърма колкото и когато отворим млечния бар

Айде по-късно пак   bouquet

# 534
Добро утро!
Честито зъбче на Андреа - да й е беличко и здравичко!
Честита ти тениска ЕмиР и не е лошо да се фотнеш да я видим  Wink
Атракция, благодаря ти за полезната статия за хомеопатията   bouquet Признавам си, че за мен това е абсолютно непозната територия, но май ще пробвам някои илачи.
Нашият режим:
7,30 - попара, кук-кус или ядки с масло и сирене
11 ч. 50-60 гр плодово пюре или пресен плод
12,30 - зеленчуково/месно пюре
16 ч. - нишесте с пресен плод/ овесени ядки или елда с плод/ плодово пюре с бисквитки
19ч. 210 мл АМ
22ч. 210 мл АМ
Естествено си проси храна докато се храним ние, понякога давам солетка.

Редктирам се:
Надина, сега те прочетох. И при нас е същото положение - започне ли да пие мляко или да се приспива ушите ги навива и дърпа, и бърка с пръст вътре, дърпа си косата /ако моята не е наблизо/.

# 535
Надина, Свилен също много си дърпа/тегли/чеше ушите. Нищо му няма, нали бяхме на преглед. Док' каза,че когато никнели зъби си дърпали ушите,чешат нослето, после го прочетох и на друго място  Peace Споко, Мрънков ще се озъбва  Laughing

Арлина, сега ти гледах фимо-творбите, еее, много си добра. Ще си купувам нещо от теб, но не за себе си, аз не нося никакви бижута, за сестра ми мисля да харесам нещо за р и ден. Даже мисля и да те рекламирам - съгласна?

# 536
  • София
Stefi Stefi май няма да се снимам, взимате ме на подбив и никой друг не качва снимки...Ентусиазма  ми ще изгори Wink
Надина - ушите и Ангел си ги дърпа...ама не грубо, а по скоро подръпва, почесва. В началото се плашех да не го болят, да не се разболява, ама май не е това...защото вече стана месец, откакто се попипва...носа не му е толкова интересен, но косата на други хора, особено на майка/тя е с бяла и много остра коса/ само гледа да я добара...Е добре, цялата порция ли си изяжда от кухнята Бобъра...Баси, като ви чета, аз моя го храня като бебешор... newsm78 Ама така ще е до годинката или докато той не си промени режима сам. Може би чак след втората година Кати направи режим като на възрастен...

# 537
 Бил ставал на 9 месеца днес Бобъра :
нали сте все на диета...............

Бобиндата яде яденето на 2 пъти и накрая хвърлям, около 100-ина грама на обяд, после за вечеря остатъка и накрая хвърлям, повече от 100-150 грама на ядене не яде. Супата за закуска дето я давам е по същия начин - хвърлям повече от половината.

# 538
  • София
Аз докато съм болна, не съм на диета хе хе...ще метна една торта...за здравето на Бобъра Sunglasses
Ммммда добре, че е Атракция...Бу - жива и здрава да ти е момата и дълго да цока  Grinning

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 09:20 от EmiR

# 539
Ай жив и здрав Бобъра  Heart Eyes Офф,как ми се дояде тая торта, полудях,  хораа, не обичах шоколад, не хапвах, докато не забременях със Свил  Crazy

Свиле ми отказва около 100-тния грам храна, но пак не винаги.

Днес е Еньовден, имаме ли празнуващи?  О, ми да - Бу, да ви е жива и здрава Ръкавичката  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт