СЕПТЕМВРИ - тема 26

• 20 495
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
  • До хладилника, който обичам
Честити месечинки и благодаря за пожеланията за Ръкавичка Heart Eyes

Тя можела да празнува и на св. Йоан или св. Анна - аз бая се чудих... 'кръстена' е на баща ми Ангел, така да се каже (и на мен, и на двете баби, хъхъ), който пък на св. Архангел Михаил празнува... баща му е Янчо, празнувал е на Еньовден... (аз е трябвало да съм Яна навремето). Та реших - Еньовден е добре. И те така Simple Smile

# 541
  • София
Привет! Честито на който каквото празнува!
Аз съм в по-добра форма от вчера, ама то защото Никола компенсира вчерашната си гадория като ме остави да спя до 8 Grinning Иначе нямам мускул по тялото, който да не ме боли.

Баси, като ви чета, аз моя го храня като бебешор... newsm78
Ти пък какво каза... При Никола е истинско постижение, ако изяде 100 грама ooooh! Кара си я почти само на мляко. А се оказа, че и месото недолюбва, поне засега.
Режимът е:
7.30 - АМ (пие по 240 мл)
11.00 - зеленчуково пюре (50-80 гр.)
12.30 - АМ
16.00 - плодово пюре /с или без каша/ (70-100 гр.)
17.00 - АМ
21.30 - АМ

# 542
Гледам, часове за хранене сравнявате... аз нашите почти не ги знам.
Сутрин рано, преди да стана - кърма
Като стане 7:30-8:30 - пак кърма
Към 10 - кърма
...и така - до вечерта.
А помежду на два пъти (ако не забравя) й предлагам храна. Опитвам се да е веднъж преди обяд и веднъж следобяд. Вечер като седнем на масата, нещо яде задължително, може да дъвче кора хляб, но без ядене не остава.

# 543
Честито на празнуващите! Simple Smile

Мой Борко пък се храни вече, като голям човек...  Naughty
Сутрин в 8:00 - попара и десерт плод
На обед в 12:00 - зеленчуково/рибно/месно пюре (редувам) и десерт плод
Следобед в 16:00 - каша или кисело мляко с бискита и десерт плод
Вечер в 20:00 - АМ
в 21:00 най-късно спи до сутринта.
От както минахме на този режим започна да ака нормално и спря да повръща непрекъснато! От там съдя, че детето се чувства добре и смятам, че е готов за ДК другия месец, евентуално! Simple Smile

# 544
  • София
Добре де, като им дадете да гризат разни неща не се ли давят? Аз като му дам да гризе коричка или плод той директно отхапва огромно парче и ме е страх да не се задави като го глътне цяло.

# 545
Някой път се дави, но иначе как да свикне? Вадя с пръст - тя като ме види и стиска устата с мъртва хватка - и продължава.
Събира си неща - вече съм й вадила от устата трева, сухо листо, умрели насекоми... обръщам се за миг и тя лапва каквото й попадне Joy

# 546
Добре де, като им дадете да гризат разни неща не се ли давят? Аз като му дам да гризе коричка или плод той директно отхапва огромно парче и ме е страх да не се задави като го глътне цяло.
Ивайла отхапва голямо парче, и после го плюе, но тя си е такава иска само гладко пасирани неща, и ако има една овесена ядка несмляна в кашата, направо й се повдига SadДосега не се е давила по тази причина.

# 547
Ами, щом Яна ще празнува днес, да е жива и здрава   bouquet

А пък аз риба нещо май не давам, откак го захраних с една печена бяла рибка преди месец, повече не съм давала и рибената супа от кухнята пропускам, да взема пак да пробвам ли  newsm78

Не, не се дави, ама мойто чавенце имитира доста успешно дъвчене, давам от онези така коментирани бисквитки на чичи бебе (  или нещо такова), гризка си по-малко - силно казано смучи си нещо, мачка с ръце. Нарочно давам от тях, защото много бързо се разтапят, или пък давам да смуче кора хляб, ама аз съм "баровка" и купувам едни земелки от Билла-та до нас дето са жилави и шанса да се отчупи нещо е никакъв, не и до преди да го е смлял от плюнки и мачкане. Замислих се за солети тези дни, но с неговия току прокарал зъб, се чудя колко е удачно.........

# 548
Някой път се дави, но иначе как да свикне? Вадя с пръст - тя като ме види и стиска устата с мъртва хватка - и продължава.
Събира си неща - вече съм й вадила от устата трева, сухо листо, умрели насекоми... обръщам се за миг и тя лапва каквото й попадне Joy
Хахах, много ясно, складира си богатства LaughingАз на Ива й намерих захърче от кафе в памперса, явно е било в количката и докато я сменям навън си го е прибрала тайно Laughing

# 549
А и Честит имен ден на Яна и на всички празнуващи Еньовден, с пожелание, хич да не ви е еня!

# 550
Бу,жива и здрава да е Яна!
Честито зъбче на Андреа!
Нашия режим е горе-долу като на Уиш
сутрин-8-9-220АМ
обяд-12-13ч-190-220пюре
сл.обяд16-17ч-каша с плод-около 200гр.
вечер-20,30-21.00-220АМ
почти не давам плодово пюре,предимно плод си хапва,от време на време плазмонка,ама се прави на нищо и количката я маже,така че в къщи на балкона я яде,вчера дадох солета-гризка си,чеше си венците,но го гледам постоянно да не се задави.
Много се буди нощно време със страшен рев-сигурно е от зъбите,горните не избиват,а го мъчат отдавна,долните от 3-я мес.,та избиха на 6-я
А и той си чеше ухото и нослето,но най-вече като му се спи.Хубав ден на всички,мойто диване подивя в къщи,кво ще го правя в тва време Sad

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 10:42 от ar4ita

# 551
Бу: честито да й е името на Яна! Hug
Надина: как така риба в първа група бре? newsm78 Рибата беше за втора, да не са почнали вече и на първа да я пробутват. Тя нали след годиката се въвеждаше? newsm78
На мойто много му харесва да дъвче, ама аз не се сещам много, много да давам Whistling Солети съм давала от кашкавалените, другите още не съм, че много са твърди. Има и едни рибки, като солетки са без подправки, много ги харесва тях, покрай кака си намазва Wink
Голям студ днес бре, страшно лято! ooooh!

Арлина, сега ти гледах фимо-творбите, еее, много си добра. Ще си купувам нещо от теб, но не за себе си, аз не нося никакви бижута, за сестра ми мисля да харесам нещо за р и ден. Даже мисля и да те рекламирам - съгласна?
Питай, защото някой са продадени или подарени или дадени за продажба, не всичко е у мен. Иначе някой мога да повторя, но някой не Wink Иначе за реклама не отказвам, хехе. Mr. Green Смятам да си легализирам всичко и да предлагам за продажба, защото определено ми харесва това хоби, ама така само се набутвам, поне да продавам нещо, че да избивам парите за материалите Joy
Радвам се че се харесват Hug Embarassed

# 552
Чистито на Яна и празнуващите   bouquet

Нашия режим е подобен на wish

10.00 закуска - попара, филия с масло и кашкавал или сирене, кус кус и т.н.т.
13.00 обяд - каквото имам сготвено в редките случаи когато се налага да купя пюре категорично отказва (на домашно е свикнала момата)
17.00 следобедна закуска - каша, плодови пюрета, плодове, кекс, бисквити с кисело мляко
21.30 - 22.00 - вечеря АМ

От 22.00 - 10.00 здрав и непробуден сън )))))))))))))

Между всичките хранения се почерпваме със солетка, бисквита, сухар и каквото има на масата ))))))))
Не пасирам - само накъсвам

Вчера и аз бях на концерта на Rammstein - разбита съм, добре че детето ме оставя да се наспя

Айде лек ден от нас и много усмивки днес .

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 11:13 от shammi

# 553
риба бе, риба - рибена супа, миришеше си даже и на риба, не само името му да е такова.............

# 554
Гледам,че много от вас дават кисело мляко-кога го въведохте,нали го дават след 10-я мес.,за това питам

Общи условия

Активация на акаунт