Епилепсия ТЕМА 12

• 64 971
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
 smile3507 Добро утро! Да се разпиша, докато чавето още спи. newsm53
nonchetooO, да- права си.  Само с 39-40 градусова темп. се кротва, но дай Боже не се случва... да прави бели, само да е здрава. newsm17
Обаче все повече си мисля, че ако бях по-голяма като забременях, щеше да е по-добре... сега съм на 26г, с 5г щерка и акъла ми още в облаците. Мн се паля и лесно се ядосвам. smile3511 Имам една дружка на 39г роди (второ) и децата са ни в една група в градината... ми тя толкова е търпелива, че направо не е за вярване. smile3506 и подход има, и търпение и съответно здрави нерви. smile3503 А аз все прибързано и импулсивно действам и то лапето и то като мен, пък после му се ядосвам. newsm47 Верно, нейната щерка не е с епилепсия и хиперактивност с дефицит на внимание... но ако беше, пак по-добре щеше да се справя от мен. smile3518
И понеже съм още млада, съответно и бабите са ми млади и работят.  newsm03 Майка ми, да ми е жива и здрава при всеки удобен случай взима Дебс да си изчистя спокойно, или да излезем с мъжо на заведение.  love001 Тя работи на смени, като почива ходят с татко на село, че баба гледа животни и зеленчуци и да й помогнат... та за Дебс й остават само няколко часа, но ми е от голяма полза. smile3521  А свеки, 2дни работи, 2 дни почива... няма село, вече няма и мъж за който да се грижи, няма свекърва и майка... и те починаха наскоро... и сега е "айляк"(както тя сама си казва) и като не е на работа, е на плаж(55г) smile3515 а аз морето само през прозореца го гледам. smile3505
Не искам да си връча детето на баби и цяло лято да ми го гледат, ама поне 1 ден в седмицата, ще ми е мн от полза. smile3521
Айде, оплаках се пак newsm62 Олекна ми обаче...  newsm10
Чавето се наспа и мрънка да излизаме на люлките... утре ще доизчистя явно. newsm62

# 181
мариса точно в осем ли се раздават тези талончета ако се отиде към десе не може ли

# 182
  • гр.Гоце Делчев
 Нонче не сърдя макар и на 47 години съм си баба щом има 2 внучета и ми е много приятно да ги гледам.Големият пък си е изцяло при мен само в събота и неделя е при майка си.Аз го водя на детска градина. Голямата ми дъщеря е на възраста на Тедка.

# 183
Мариса няма място за притеснение защо плачеш,казах ти обади му се предишния ден преди да тръгнете питай го ако не може да се вредите за номерче дали ще ви върне за което се съмнявам,винаги е преглеждал и без номерчета като разбере че хората са от провинцията.Спокойно за такива работи не се тормози!Ще ви прегледа и ще видиш че напразно си се притеснявала. Hug
Извинявам се Мариса обърках имената! Embarassed

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 23:51 от emа-диди

# 184
Мариса,наистина по-добре се обади на доктора,и се разберете.Няма смисъл предварително да си късаш нервите.Всичко ще се подреди,повярвай.Тръгвате от провинцията с малко дете.Как няма да ви приеме!Ще видиш,че ще минете първи.  newsm53

# 185
[Обаче все повече си мисля, че ако бях по-голяма като забременях, щеше да е по-добре... сега съм на 26г, с 5г щерка и акъла ми още в облаците. Мн се паля и лесно се ядосвам. smile3511 Имам една дружка на 39г роди (второ) и децата са ни в една група в градината... ми тя толкова е търпелива, че направо не е за вярване. smile3506 и подход има, и търпение и съответно здрави нерви. smile3503 А аз все прибързано и импулсивно действам и то лапето и то като мен, пък после му се ядосвам. newsm47 Верно, нейната щерка не е с епилепсия и хиперактивност с дефицит на внимание... но ако беше, пак по-добре щеше да се справя от мен. smile3518
голяма полза. smile3521  А свеки, 2дни работи, 2 дни почива... няма село, вече няма и мъж за който да се грижи, няма свекърва и майка... и те починаха наскоро... и сега е "айляк"(както тя сама си казва) и като не е на работа, е на плаж(55г) smile3515 а аз морето само през прозореца го гледам. smile3505
Не искам да си връча детето на баби и цяло лято да ми го гледат, ама поне 1 ден в седмицата, ще ми е мн от полза. smile3521

Родих Маги на 38г. /първо и единствено дете/. Вярно- проявявам изключително търпение, не само защото е с ЕПИ. Просто такава съм с децата. Педагог съм. Но нервите ми са разхлабени достатъчно. Всяко нещо, което ми се изплъзва, ме изважда извън равновесие.
Майка ми е пенсионерка- на 69 г. и е с много болежки- не може да ми гледа детето. Свеки, също пенсионерка, но доста по-млада, деца не гледа, по-скоро моето, не е кръстено на нея. Та така, от 2 години не сме излизали никъде, е на гости ходим, но с Маги. Къщата ми плаче  отчаяно за  почистване, с девойката въобще и дума не може да става за шетане, едва чинии успявам да измия и да сложа ядене. Дрехите ми висят по простора или нахвърлени, след като ги прибера оттам. Ден никой не ми е гледал детето да ошетам, камо ли да си почина. Ходех на работа през учебната година, а в междучасията и свободните часове бягах до вкъщи /добре че живея на 2 мин. път от училище/
Но пак казвам, стискам зъби и търпя кучешката, само и само детето ми да е добре. И се моля на Бог.

# 186
  • Ямбол
Момичета,я ми обяснете нещо?И при нас днес имаше превод на парички,ама нали ни е за 1-ви път и незнам.Аз мисля че са ни превели 168лв по някой си член и двойните детски,но онези 20лв не са.Тези 20лв ли са интеграционните надбавки?Май го написах много объркано,ама и аз съм объркана.Ще ме извините,но дано сте ме разбрали. newsm78

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 00:32 от liduna

# 187
Мариса успокой се миличка същата картинка сме моя син е много палав не си седи на дупето и минута,до тоалетната не мога да отида хубаво че е брат ми помага ми постоянно.Свекървата идва в къщи за половин час на годината 2 пъти нашия я ускубе и оная си избяга и тя се сърди че не е кръстен на нея,а на майка ми.Остави къщата  гледай детенцето да е добре,а за прегледа спокойно ще минеш!По горе обърках имената с новото майче и сега чак се усетих за което се извинявам!

# 188
Здравейте майчета,
не съм писала отдавна ..., но поизчетох от новата темичка. Сияна много хубаво си я направила, браво!!!
Сега за нас: ходихме на море за 10 дни - малко ни бяха, Илиян тъкмо свикна с морето и пясъка и дойде време да си ходим. Сега ни предстоят контролни изследвания. Някой знае ли Литвиненко кога ще е отпуска? - че и протоколите ни свършват в началото на август. Да кажа и друго - в събота ще имаме рожден ден - 2 г. Ще празнуваме в детски клуб и после ще разкажа ...
Това е за сега. Успех на всички!

# 189
    Ох,милички!Аз като погледнах страницата си дадох сметка,че съм кака на всички ви.Но в никакъв случай не се отчаях.Честно казано-чувствам се  много по- млада.То нямаше как да усетя годинките,които се изтъркаляха.Все по болници,все в София,изследвания,бягане,търчане.Майка ми от стреса около детето направи диабет.На два пъти "умираше" в ръцете й.Линейките хвърчаха през 3-4 дни.Имаше един период-от бърза помощ само като чуеха адреса и на 5-та  минута линейката беше пред входа.Синът ми беше "абониран" в шокова зала.Слава Богу това време остана в миналото...Казвам го за успокоение на по-младите майки с по-малки дечица.Какво ли не ми мина през главата?Гледах болна баба .Година и половина беше на памперси и на легло.В същото време майка ми направи инсулт.Детето с тежки пристъпи.Кошмар!Докато накрая не издържах,и на два пъти лежах в нерологията .Направих вертебро-базиларна недостатъчност.После пирамеми,агапурини,почти 6 месеца се клатушках и не можех да пазя равновесие.От диабета майка ми разви полиневропатия-стопиха се мускулите на краката й.Едва я свалям с асансьора до пейката пред входа.С патерици е.Учителската й пенсия с "екстрите" които й дават за туй,че е вдовица и инвалид ІІ група пожизнено е 195 лв.От тях 120 отиват за лекарства-една част от които са по  здравна каса!Аз съм "Личен асистент"на детето.И разчитам на тези пари,които наистина нищо не са според някои,но за нас те са нашето препитание.Сама съм,и сама си гледам сина. На никого не мога да разчитам.Майка ми е 71 годишна.Тя също има нужда от обгрижване.И все пак ще кажа ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БАБИТЕ!Защото  макар и болна майка ми ми е една морална подкрепа.
        Но стига съм ви занимавала с гупости.Отдавна вече не гладя прането.Просто нямам време.Загърбвам лошите мисли и продължавам напред.Мариса,аз бях на твоите38 години,когато станах майка.Горе главата и бъди по-наперена!                                                                                                                                                      Момичета,пожелавам на всички ви  един прекрасен и ползотворен ден!

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 09:55 от sinaro

# 190
... мисля, че бях неразбрана. Rolling Eyes
не съм искала да прозвучи като мрънкане...
знам, че и на другите е трудно... моето е песен сравнение с патилата на мн от майките тук... Слава Богу, имаме лека по вид епи...
и това, че нямам време да си изчистя основно, или да излезем с мъжо на заведение, за вас са бели кахъри... и сте прави!!!
но си мисля, че ако бях по-голяма на години, нямаше да ме е яд за тези неща... нямаше да ми се излиза по дискотеки и разходки. Thinking
а ако знаех, че свеки няма възможност да ми помага заради работата си, изобщо нямаше да се ядосвам. сама ще си гледам детето, без баби.... няма да съм първата, нито последната! но ме е яд, че тя от 4дни, 3 е свободна(дневна-нощна-2 почива)и въпреки това, неиска да си види внучето. първото и единственото! ooooh! не дава да кажа пред някои от техните роднини, че Деби е с епи... срамува се! абе просто - ужасна жена!

# 191
  • гр.Гоце Делчев
Тедка права си ,че си млада и е естествено да искаш по често да ходиш на заведение,не мисли,че на нас по старите не ни се върви,но просто се съобръзяваме с финансите ,пък и специално аз гледам да помагам на дъщеря ми за децата.Нейната свекърва както писах по горе също не трепка да гледа малкия,който е на 9 месеца макар,че живеят в една къща ,а аз живея на другия край на града.Добре ,че работата ми е на средата на пътя и в 17часа ми го водят,а в 22ч. им го връщаме с колата.Синаро миличка не знам как издържаш наистина ти е трудно,но няма как човек трябва да се бори .

# 192
Стига момичета нали за това е и този форум да си помрънкаме та да ни олекне на душичките.Тедка права си боли когато няма кой поне за малко да ти помогне а да не говорим  за постъпката на твойта свекърва.Та нащте деца с какво са по различни от другите деца.
Синаро мила наистина как издържаш на това напрежение боже от къде тази сила  да се бориш.

# 193
Tedka*, удобно ли е да ти пиша на лични съобщения? newsm78

# 194
Tedka*, удобно ли е да ти пиша на лични съобщения? newsm78

да, разбира се. Hug

Общи условия

Активация на акаунт