Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Какви са препоръките за лечение с лекарства като Lamictal и Rivotril?
Какви са препоръките за изследвания като ЕЕГ и ЯМР?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Форумът обсъжда различни теми, включително здраве, лечение, проблеми с децата, лични преживявания и информация за лекарства и лекари. Освен това членовете на форума споделят опит и съвети по отношение на изследвания, лечение и преглед при специалисти. Форумът също така обсъжда теми, свързани със здравето на децата като епилепсия, лечение с лекарства като Ламиктал и Ривотрил, резултати от ЕЕГ изследвания, проблеми със съня и консултации с невролози. Членовете споделят своя опит и обсъждат изследвания като ЯМР и диетични режими.
-
Какви са препоръките за лечение с лекарства като Lamictal и Rivotril?
Членовете на форума споделят своя опит и предлагат съвети относно лечението с лекарства като Lamictal и Rivotril. Те обсъждат проблеми, свързани с наличието на лекарствата в аптеките, промените в протоколите за лечение, както и предложения за корекции в протоколите от личните лекари и невролозите. Освен това те разглеждат съществуващи проблеми с лекарствата и търсят съвети как да избегнат страничните ефекти.
-
Какви са препоръките за изследвания като ЕЕГ и ЯМР?
Членовете на форума споделят своя опит и съвети за изследвания като ЕЕГ и ЯМР. Те обсъждат процеса на записване за преглед, проблеми с издаването на направления за изследвания, както и препоръки за избор на специалисти. Освен това те споделят своите преживявания и се консултират относно подходящи методи за тези изследвания.
-
Какви са препоръките за диета и спокойствие при деца със здравословни проблеми?
-
Каква е процедурата за записване за ЕЕГ изследване в клиниката на доц. Литвиненко?
Благодаря за бързите отговори!Сега вече ми е ясно.Значи това по здравна каса не е отпаднало.При мен проблем с невролога няма.Няма и кой знае какво тичане.Отидохме в поликлиниката,влязохме в кабинета и ни дадоха направленията.На въпроса ми откога се заплаща Валпроата,неврологът се ядоса,и каза да не се правят на интересни тия от лабораториите,че е срамота.И наистина в мойто положение 20 лв. за изследване са твърде много.Още повече,че се отнася за дете,а нали все това се говори,че за децата здравеопазването е безплатно!!??Но...ако имаше някаква промяна,разбира се, и аз щях да си платя. :
Така е,майчета!Наистина е трудно...но Еми,защо сте диспансеризирани при Литвиненко?Не е ли по-добре на него само да се плаща прегледа,който не вярвам да е повече от 30 лв.,а всичко останало да се прави по здравна каса.Примерно ако детето си има невролог по местоживеене.Както е при нас.Т.е.-той ни дава направления за ЕЕГ и серумна концентрация на Валпроат,детската лекарка-изследване на кръвна картина,което включва хемоглобин,еритроцити,хематокрит,левкоцити,СУЕ,тромбоцити,МCV,Щ,Cer,Eo,Mo,Ли,глюкоза,уреа,креатинин,АСАТ ,АЛАТ,натрий,калий,калций,хлор и изследвания на урина.Тези изследвания си ги правим тук-има доста частни лаборатории,които са с много точна апаратура.С направлението,което имаме за ЕЕГ,можем да си направим изследването тук,или в София.И като направи човек сметка-спестяват се близо40-50 лв.,които могат да запълнят други нужди.Така или иначе-много е трудно...Особено за хората от по-малките градове,където и болници се закриват.
се само децата да се оправят!
Забравих да кажа,че протоколите за лекарствата ни ги прави неврологът от Бургас.Ако има някакъв проблем с ЕЕГ-то примерно, звъня и се консултирам с нашата лекарка от "Св.Наум".
. Черпя ви по едно
.При нас се очертава едно
време и вече ще сме на разходки с
и с тати.
.Искам да попитам нещо,защото като ви чета малко се пообърках.Сега предполагам ,че в четвъртък може би ще сме при Литвиненко в София.Ще носим талон за диспансеризация.Но трябва ли предварително да си направим кръвни изследвания или там той ще ни ги пусне след ЕЕГ-то.И евентуално същия ден ли ще станат,както и разчитането на ЕЕГ-то.Защото като бяхме в болницата единия ден го правехме,а резултата от него чак другия ден го носеха.
.ОООоооо,тук изгря едно сладко-топло
,чак до мен стигнаха слънчевите лъчи.Пожелавам ви и на вас един топъл и спокоен ден,озарен от слънчеви лъчи.Лек ден от нас и
.Дано да не вали,че вече ми писна!А и детето се изнерви все вкъщи.Благодаря за виртуалното
!Тъкмо го пия !А колкото до това,че си объркана,не се очудвам!Примерно можеш да си направиш чернодробните и кръвна картина в Ямбол.Направлението ще ти го даде педиатърът.Но за концентрация/ако взимате Конвулекс/,направлението се дава от невролога.В такъв случай детето трябва да се боцка още веднъж-вече в София.Което пък е травмиращо за душичката.Затова майчетата са принудени да си заплащат всичко.Ако примерно имате лаборатория ,в която правят концентрацията на Валпроата,можеш предварително да си му направиш изследването,като кръвната картина и чернодробните са безплатни-с направление от детския лекар,а другото -за Валпроата го платиш,тъй като него само неврологът може да ти го даде.Или пък-ако разполагаш с повече време и имаш близки в София,тези изследвания стават там,и то безплатно,но трябва първо да се диспансеризирате.Емито много ясно е обяснила в поста си.А колкото до ЕЕГ-то-щом ще си плащаш,смятам,че веднага ще стане.Но пак майчетата ,ползващи услугите на д-р Попова могат да те осветлят по въпроса.На мен ми идва на ум,че и ЕЕГ-то ви може да е безплатно,след диспансеризация при Литвиненко,и даване на талон.Но малко по-дълъг ще стане престоят ви в София.В крайна сметка децата ни имат право на 2 безплатни ЕЕГ-ТА .Ние в сряда сме на изследване,и отсега треперя.Но си зная,че ЕЕГ-то ни никак няма да е добро.Нашето Епи е с терапевтична резистентнос т.В един момент лекарствата спират да действат,и се търси друга алтернатива.Като чета последната епикриза,нищо друго не ни остава,освен да преминем на лечение с кортикостероиди през устата
:Направо не зная
какво да правя вече.Всички лекарства сме опитали...А иначе е умно дете,има разностранни интереси ,но това още повече ме натъжава,защото не мога да го пусна сам пред блока да играе.Като хукне с децата,става червен,задъхва се,получава хипервентилация и става като пиян.А децата са жестоки,защото са деца.И у тях като се коментира...Сърцето ми е свито,завързано на възел...понякога...Но...тези мисли ме тормозят винаги преди изследванията...Хайде,че много се разкиснах!Време е да се заемам
Пожелавам ви един много слънчев,много прекрасен и незабравим ден!А на малките палавници-