Епилепсия ТЕМА 12

• 65 744
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
 HugВаня,благодаря ти! bouquetЦяла вечер щях да се тюхкам от притеснение.Не ни ли стига постоянният стрес  в очакване  на недай си Боже  поредния пристъп,ами допълнително ни свиват душите къде с липса на лекарства,къде с липса на пари,къде със съкращения...Питам се дали изобщо ни смятат за хора!?...А парите кой знае кога ще ги дадат...Навярно си мислят,че можем и без тях...Колко жалко!...
     Благодаря  и на Веска Събева от АРДЕ!  bouquet
  Пепи,изобщо  мила,недей да ни завиждаш за морето.Родната ми къща е на 3 мин.път от плажа.Като малка с останалите дечурлига от махалата по цяло лято се търкаляхме по пясъка,цамбуркахме  във водата,скачахме от моста,измисляхме какви ли не плажни щуротии и ставахме толкова черни,че се белееха само  зъбите  и бялото на очите ни.Това време разбира се,безвъзвратно е отминало.А с него-и чистият пясък вече го няма/тогава го почистваха с машини,а сега не смееш да стъпиш бос ,за да не ти се забие някоя спринцовка от наркоман,че да лепнеш СПИН,или в най-добрия случай хепатит/,хората си бяха с бански,и не затормозяваха пейзажа...Извинете ме,ще прозвучи много старовремски,но никак не съм съгласна срещу моето 12 годишно момче да се разкекери 50 г.мадама по прашки,без горнище,и да се кикоти в прегръдките на своя космат мачо.Обидно ...и...просташко...Тъй,че Пепи,предпочитам балкана пред морето./Вече!/А ти сигурно ще имаш   повече бани от нашите! Hug
      Виждам,че докато пиша Еми се е включила.

# 436
 ooooh!Емче,голямо премеждие!Колкото ги пазим тия  глави.. Sick.Представям си какво си преживяла!И на нас  ни се е случвала подобна история.Сигурно и доста кръв е изтекло,Дидко не се ли изплаши?За теб не питам,защото ми е ясно как си била.Но  хайде,лошото е минало,децата така растат.Важното е да няма последствия. Praynig Hug

# 437
emа-диди, представям си колко си с уплашила /а и колко си се ядосала на докторите/ ....  Дано малчо да е добре и всички прегледи и изследвания да са ок!  Hug

# 438
АААА стават сакатлъци.Важното е да се разминат без послетвия.Ние последно вадихме пък кърлеж.И сега цял месец съм на тръни и меря проклетата температура.А още повече и онзе ден като я завиши малко и айде веднага на лекар.Добре че било нещо вирусно.А пък да не разправям колко пъти пукаме брадата като паднем.Че все на нея падаме.И други травми си имаме ама нали се е разминало.....ще забравяме.

# 439
Благодаря ви за отговора,в някои аптеки има ривотрил 2мг,но на моята приятелка детенце ена 2 годинки и му е изписан  0,5 мг ,а в аптеките не искат да и направят прахчета от 2мг било ги страх,аз също имам дете с Епилепсия Синдром на Уест,ДЦП и микроцефалия,но пием трилептал таблетки и радедорм,забравих да напиша

# 440
 WinkЗдравейте!Като чета поста на динева @ мими,изпадам в ужас.Толкова много кърлежи има,такава напаст са,че човек става параноик.Умирам си от страх.Да пази Господ! PraynigДинева @ мими,стискам ви палци,дано за в бъдеще  нямате такива неприятности!Това е голям кошмар!Представям си как се чувстваш! Hug

# 441
Доротея вие от къде си намирате радедорма?

# 442
в Германия ми излиза 1блистер 10евро,а в Румъния 2 лева кутията

# 443
Здравейте момичета.Сядам да пиша докато моят бандит закусва че после ще ме изгони от него.
Еми не се притеснявай  така растат и стават юнаци. Моят ако няма синка или някаква рана просто ще ми е много чудно.Само като се сетя че преди две години цяло лято бяхме с гипирана ръка и аз само виках по него да я варди и косата ми настръхва..Като че ли другите притеснения не са ни достатъчни та и с лекарствата трябва да имаме проблеми.

# 444
  • гр.Гоце Делчев
Емче  Hug Hug Hug Hug Hug Hug,че много ти се събра в последно време,дано всичко отмине без проблеми.Относно докторите навсякъде са такива да не ти се иска да отиваш при тях,ще ти отнеме цял ден от прехвърляне от един на друг.Диневата не пръскат ли при вас против кърлежи,при нас постоянно минават през парка и да чукна на дърво засега нямя кърлежи.Синаро видях,че на плажа е много мръсно като бяхме на Нестинарка особенно последния ден водата такива боклуци изхвърляше,че нямам думи.На мен балкана ми е близо,но не винаги намирам време да се кача на прохладно.

# 445
 WinkДоротея никол,да разделят таблетка от 2 мг. на 4 части,и да дават едната четвърт на детенце.Винаги може да се даде с нещо друго,което да го залъже.Важното е да го има Ривотрила.А комбинациите ще си ги правим! Mr. GreenВече сме свикнали на какво ли не!
 Преди години и моето дете приемаше Радедорм ,но тогава го имаше в нашите аптеки.И никак не беше скъп.Какво става сега?Как е възможно едно животоспасяващо лекарство да се купува от чужбина?Няма ли фондация,която да осигурява такива медикаменти безплатно?Та това са деца!Само с лекарства ли трябва да ги тъпчем?!Нямат ли нужда от здравословна храна?Кое по-напред да купува човек?Лекарства ли,дрехи ли,които много бързо окъсяват,обувки ли,храна ли... #Cussing outОмръзна ми да следя всички промоции и като маймуна да обикалям по магазините за по-евтино.Не стига другото,ами ни оставиха и без работа.Да видим как ще я караме,и дали ще тръгне тая Европейска програма.Колкото и да ми се иска,не мога  да почна работа,защото с това лекарство е толкова замаян,че не е за сам.А няма и на кого да разчитам.Майка ми и тя едва се клатушка...Съдба! SickЦелувам всички ви! Hug

# 446
Така е наистина е трудно не ти с лекарствата не ти с намиране и започване на работа.И на мен онзи ден ми стана много криво ходих на борсата да се подпиша и ме питат търся ли работа.Като им казах че няма на кой да оставя синът ми една от госпожите взе че ми се изсмя едва ли не.Че не бил вече малък на 13години е не бил бебе какъв ми бил проблемът направо ми причерня изобщо как не и се озъбих . От страни е толкова лесно да даваш акъл и то без да се замисли дали  не обижда по този начин.

# 447
Аз намирам радедорма в Франция под името могадон струва 1.54 евро за сега имаме връзка но незнам докога!А за Германия се отказах защото там една кутийка ми идва 25 лв а сина ми пие едно хапче на ден а кутийката съдържа 2 блистъра по 10 хапчета и излиза че ще ми стигне кутийката за 20 дена и търсих начини по ефтино да ми излезе и така. newsm78

# 448
  • Ямбол
Привет от Ямбол!Тук си нямаме ни море, ни балкан,а много жега! Laughing Както и на всякъде другаде де. Laughing.Не съм писала тия дни ,щот компа ни се скапа и има нужда от преинсталиране,но майстора на море и  ще се върне на 1-ви.И ако се смели да зареди страницата влизам и ви чета до където мога.Емче,съжалявам за случелото ви се вчера.Ама и при теб хич не е скучно,все нещо ви сполетява.Дано Дидко бързо д асе възстанови ,в което вярвам и ти да се успокоиш и починеш вече.Време е да идете малко на почивка заедно и да отдъхнете от проблеми и неприятности.И ние искаме с малкия но незнам нашия тати когаще ни заведе някъде.Той иска да ни праща сами,но аз искам и той да дойде та да си отдъхне малко.Стига с тая работа и пак работа.Те парите винаги не стигат ,но поне и той да се наслади малко и да си почине с нас.То ква ли почивка ще е за него малкия като не спи по цяла нощ-той не е свикнал ,защото не спи при нас (така го научихме Cry ),но ще ни изтърпи някакси. Laughing Малкия е добре,ако мога така да се изразя.След връщането ни от София беше много изнервен 2-3 дни.Много плака по цяла нощ,переше ръцете в страни,но не толкова отсечено и много се уплашихме с мъжо.Но днес е по спокоен,на път е зъб да излиза и тия жеги....цццц...дано от това да е така.То в колата сигурно беше 50 градуса,адска жега.Отваряхме прозорци ,ама не става работата.И сега търсим климатик да слагаме.Днес намерих на мъжа ми един втора ръка,та отиде да го огледа.Добре че срещнах една дружка,че на магия стана работата. Wink .Т а сега и там излишни пари,после GPS-ес трябва да вземем и така.За капак цял месец,кухнята няма д аработи и сега все на котлона съм залепена д аму готвя на мъника.Сега докато се занимавах му изгорих месото,та сега се проветрявам  #Cussing out -ужас,то жега навън ама кво да се прави.Щеше да яде супа ,ама вече няма да е за днес. Laughing Искам д апопитам Доротея,как са си потушили синдрома на уест.Всмисъл ,казват че се повлиява само от синактен и сабрил,а до колкото виждам вие сте на трилептал..?Нашо приятелче от Бургас им намалят сабрила и и се засилиха гърчовете.Той също ли се прилага и действа срещу този вид епилепсия. newsm78 Друготокоето е Доротея_никол,трябва да имате рецепта на която д апише д ави разделят хапчето от 2 мг на 4 части и какво колкичество захар да сложат и после да си намерите аптека ,която извършва такава услуга.Ние в Ямбол имаме 2 аптеки които приготвят капки,мазила и хапчета(по рецепта).Така че и вие ще имате такива в вашия град.Пожелавам ви лек и спокоен уикенд изпълнен с много усмивки  и хубави мигове! Hug

# 449
Горе главата Еми и това ще отмине.Много ти се насъбра.Пък и като случиш на "специалисти".
Ние пиехме Ривотрил като беше бебе и винаги аз съм си го правела на четвъртинки.После минахме на Радедорм,който също го начупвам.Аз също го намирам трудно.Най-вече от Германия и Австрия.
Доротея вземете лекарството и потърсете аптека в  която приготвят и помолете да ви го направят,както те е посъветвала и Лидуна.
Докато бяхме  на Синактен започна да повишава кръвното и правехме така-купувах си лекарството което ни изписаха и ходех в друга аптека да го правят на прахчета защото се делеше 1т. на 8части.

Общи условия

Активация на акаунт