Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 28 120
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Привет на всички. ние сме добре, по разходки )))
НаНина можеш да пиеш парацетамол и витамин С повечко. Слагай си маска когато гушкаш бебето за да не го заразиш.

Поздрави.
Лена

# 226
  • София
Влизам,за да ви почерпа виртуално,че днес ставаме на 3 месеца! Честито и на всички,които празнуват с нас!

# 227
Здравейте,
Първо: Честити месечинки на
Анабел на мама Rosi17
Божидар  и Лъчезар  на мама Цецинка
Виктор  на мама БОНИ 
Теодор  на мама golddigger
Виктория  на мама elzas

Да са живи, здрави и да слушкат мама и тати, а и мама и тати да ги слушкат.... Hug Hug Hug Hug

Тинк сигурна съм че е супер сенника, просто като го видях ми стана ясно.... за съжаление, не мога да открия в някой от сайтовете където имам регистрация, че с немския не се разбирам  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing, иначе с английския и френския съм на ти, но пусто в езиковата едно време избрах френски, не че го ползвам много, но все пак..... А за соковете зная, аз много чета, защото за това дете обърнах света (общо 6 години се борих да забременея, имам един неуспешен инвитро опит, проучвах клиники в Турция и Гърция... тя не е за разправяне), та от много четене съм си избрала схемата на захранване, която смятам е най-правилна според информацията която съм прочела. Няма какво да им обяснявам, казах на свекито, че според последните изследвания в педиатрията, даването на сокове под 1 год възраст води до проблеми със стомашно-чревния тракт и пр..... та най-накрая свекито каза: Е щом си се информирала, както решиш! Ами да, естествено както реша, тя да си гледа пъпките и бенките и гъбичките...... , аз да протестирам когато каза: Нама да ползваш еди кои си кремове, защото дават много дерматити, а ще ползваш това и това, и пита ли ме като козметиката на Деляна, ако трябва да я купувам сама майчинството ми 30 % ще е за кремчета, ееееееее.... А мъжа ми си млъкна като му казах, че след като не може един път да нахрани детето, без да го задави, най-безопасно за нашите взаимоотношения е да се съгласи с това, което аз съм решила.....

Нанина миличка, толкова мъчно ми стана... Вземай парацетамол и нещо хомеопатично, и да знаеш, че аз в началото като кърмех през 2,3 дни за по 2 дни имах страшни болки в гърлото, и смуках прополки..... Но кърмех, и Тинк е много права, така, че му предадеш антитела....  Hug Hug Hug Hug

Мама Ив
и аз се питах какво става с Цецинка, и с Бобита и с Ахони.... newsm78 newsm78 newsm78

Синева Hug Hug Hug Hug Hug

Всички  Hug Hug Hug Hug Hug

Ние с мъжа ми, след като той си свърши ангажиментите за днес уж ще ходим на язовир, той на нощен риболов, аз с Деляна да дишаме (как звучи само  Laughing Laughing Laughing)... лека вечер и  Hug Hug Hug Hug Hug

# 228
Nataly много ме развесели! Joy Много си права обаче по всички параграфи! Hug Hug

# 229
Здравейте момичета Simple Smile
Първо: Честити месечинки на
Анабел на мама Rosi17
Божидар  и Лъчезар  на мама Цецинка
Виктор  на мама БОНИ
Теодор  на мама golddigger
Виктория  на мама elzas

Натали, много си права за съветите и доброжеланието на близките.
Да ви се похваля, днес направихме супер разходка - цял ден в Морската градина. Хранехме се през час, през два... И малкото срам, който изпитвах като се хранехме навън, вече изчезна. По-важно е за мен детето ми да се чувства добре... (Мислех си, че няма да мога да се реша да кърмя навън, но.... майчиното чувство върши чудеса). Сега сме доста уморени и двамата... Макси се предаде и заспа - кратка дрямка преди сън. Simple Smile Аз пък леко релакс в интернет, докато дойде часа за къпане Wink
Благодаря ви, момичета,  за подкрепата и добрите съвети. Вярвам че
ще преодолеем кризата в растежа... До тук за днес удържаме фронта. Дано и вечерта сме така Simple Smile

# 230
здравейте майчета.
първо да честитя месечинките на всички бебочета.да са ни живи и здрави и да радват родителите си.

ние много трудно понасяме ваксините.на 17 ни биха втората ваксина пентаксим и синфлорикс и няма да ви казвам какъв ужас изживях тези 3 дни.краси веднага вдигна температура и му давам панадолче.да обаче като я свали и става 35,4 или 35,2 Shocked и е много студен целия студена пот го облива,направо си изревях очите.също така получи и разстройство.и постоянно или е висока или много ниска температурата.3 доктори го гледаха всеки ден и нямаше нищо друго освен реакция от ваксината.казаха че е от синфлорикса понеже работят с нея от 2,3 месеца а пентаксима от 2,3 години и не са чували за такива реакции.ние междувременно си сменихме педиатъра понеже не бяхме доволни от другия и се вижда огромна разлика.жената по 5 пъти на ден ми звъни да пита как е краси и много се притеснява за него.постоянно го гледа,преслушва и т.н.аз се разболях,толкова мъчно понесох тези реакции.по цяла нощ не съм спала и съм го пипала дали е студен или топъл и дори дали диша Shocked  много тежко го изживях.снощи както си споеше и се събуди със силен рев и не спря да реве 1 час.направо се побърках.майка успя да го успокои някак си и заспа.завихме го да го затоплим че беше студен но той се изпоти.и ако и днес продължаваше така щяхме да влезем в болница но за сега краси се чувства добре и не е вдигал или смъквал температура от 5.30 сутринта.сега майка ми го гледа защото аз съм много зле. Sick
междудругото понеже започнах 90-дневната диета и днес ми беше плодовия ден.изядох един банан а през това време краско милия така ме гледаше че ми дожаля и му дадох.сложих го на устичката и той започна много сладко да ближка,хареса му.плодови пюрета изобщо неиска,а оризовата вода като че ли му хареса.ще пробвам с морковче3 но ми се ще още малко да изчакам и аз незнам защо.

ех аз май влизам само да се оплаквам.
много ми липсва форумчето.очаквах евчето да се обади да дойде да се видим но сигурно близките им немогат да се нарадват на мналчовците и нямат време.
нанина съчувствам ти мила и на всички болни бебенца и майки да се оправят бързо.иначе краско расте,добре че поне имнаше апетит и си ядеше когато имаше температура.мисля че синева беше писала че любо яде по 80,90мл.краси също беше така но от както му увеличих малко по малко часовете започна да изяжда по 120,130мл-яде на 4 часа и презноща се събужда за 1 хранене.
много е топло тук и излизаме  рано сутрин и вечер късно.краско също отдавна го мъчат зъбките.мажа с дентинокс гел но май няма кой знае какъв ефект.на племенника ми му изби първото зъбче на 5 месеца така че не се учудвам ако и на нашия е така.

ами това е засега от мен,целувам ви и доскоро Hug Hug Hug
ако мога утре ще кача малко снимчици да ни видите колко сме порастнали Hug

# 231
  • Сред обкръжението
Здравейте!

Голяма съм шматка! Сутринта забравих да честитя месечинките!

Честити масечинки на всички бебчовци! Да са живи и здрави и голяяяяями да порастнат!!!

Мами, много ви благодаря за съветите! Златни сте! Засега удържам фронта! Не съм спирала да кърмя, а и все пак Бобчо го изкара вируса!

Ени много ми стана мъчно за малкия Краско! Дано бързо се оправя и да не вдига повече Т.  Praynig Може ли температурата да е от зъбките и затова да е неспокоен? Аз знам, че от зъбки се вдига Т, даже и хрема може да се появи!

# 232
НаНина, Дара се разболя от някакъв вирус, когато беше на 6 седмици - прихвана го от мен. Когато отидохме на докторката - тя ми каза да я кърмя колкото мога по-често, за да я натъпча с антитела и да и помогна да пребори вируса. Всичко ще е наред при вас, ще видиш!

Ени, горкичкия Краско! От Синфлорикса идва проблема, защото е жива ваксина. До 2, максимум 3 дни всички реакция би трябвало да преминат. Ние също имахме реакция към нея и даже втория път беше по-зле от първия. Стискам ти палчета и ти бързо да се възстановиш от шока и притеснението.

Момичета, само да ви кажа моите разсъждения по повод това като ни гледат децата, когато ядем... те не ни гледат защото им се яде, а защото са любопитни какво правим. Не може да им се яде, сега когато дори концепцията за "хранене" за тях не съществува, и не рабзират процеса, така както ние го разбираме. Нито знаят какво всъщност се случва, когато слагаме някакви неща в голямата дупка на лицето си. Те не знаят, че и те имат такива и че и те се хранят по същия начин. И много трябва да внимаваме какво им даваме да ядат дори и съвсем малко, зщото не знаем какви микроби, бактерии и какво ли не има по тия плодове, зеленчуци и тем подобни. Ако още им преваряваме водата и стерилизираме бутилките, по-добре да не им даваме храни, които могат да вкарат в организма им някоя бактериа/микроб и др.

# 233
Добро утро момичета,
Честити месечинки на:
Алекс на мама  pavka   
Християн  на мама dil77   

Днес кафенцето е от мен:

Днес при нас е "деня на тати" Simple Smile Така че мъжете ми се отглеждат сами, аз имам грижата само за манджата Simple Smile И съм си измислила кум неща - глезотийки за мен. Планирам да отскоча до новия Мол (още не съм успяла да го посетя), да отида на фризьор, маникюр... Ах! Времето тук се е намръщило едно... Дано изгрее малко слънце
Ения, съжалявам че Краско така тежко понася ваксината. Четох че това неразположение трае обикновено 2-3 дни, както ти е казала и Тинк. Така че, спокойно. Минава му вече! Simple Smile
Спомням си, че преди време обсъждахте тук летните колички. Има ли престрашили се вече да излизат с летните каляски? Мен много ми се иска вече да сменим това "корито". А лятната количка пада до 151 градуса наклон... почти съвсем легнал... Мисля си, че бих могла вече да излизам с лятната... Какво ще ме посъветвате??

# 234
Бу, Елсе, май ще се наложи да направя рентгенова снимка на гръден кош, какво правим с кърменето в този случай?
Nataly Ivanova, благодаря за линка за никнене на зъбки. Гранулите как се дават, разтворени в лъжичка с вода ли?
rali_bt Hug благодаря!
yanin4eto, прочетох, че вече сте с летния кош на СТОККЕ. Как е, удобен ли е, по-спокойно ли е детето, че нашето не иска много да лежи в зимния и се замислям за летния, но док каза още 1 месец.
Приятен и прохладен ден на всички!

# 235
Натали,браво,много ми хареса-,, А мъжа ми си млъкна като му казах, че след като не може един път да нахрани детето, без да го задави, най-безопасно за нашите взаимоотношения е да се съгласи с това, което аз съм решила..... ,,

Честити месечинки на:
Алекс на мама  pavka  
Християн  на мама dil77  
Габи на мама demi70

Ения,дано сте добре вече!
И  на мен ми е притеснено  за вторник,че ще сме на имунизация,но дано да е нааред всичко.

Hug Hug Hug Hug Hug на всички!!!!!!!!!!!!

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 15:31 от ilein7

# 236
Здравейте момичета аз се включвам мнооооооооооооооого рядко но ви чета постоянно което много ми помага в отглеждането на моята принцеска.Мила Ения и при нас беше такава реакцията и то още от първата доза на ваксините.Ние вдигахме до 38.2 но панадол дадох още при 37.5 просто ме достраша.Детенцето ми стана толкова бледо направо жълтеникаво а като и давах панадола и се стичаше от устичката милата едвам го преглътна.И въпреки това намери сили да ми се усмихне тогава вече се сринах тотално плаках като луда.Цяла нощ ръката ми е била през половин час на глъвичката и.До следващата вечер всичко мина но остана разкеврена още 3-4 дни.Цялото това преживяване ме накара да се замисля дали да продължа и дали старите ваксини не бяха по-добри. ThinkingПовечето казват че следващите приеми ще са по-тежки и направо тръпки ме побиват от страх.Е това е от мен поздрави на всички майчета!!!!!

# 237
Здравейте и от нас  Hug
Честити месечинки на
Габи на мама demi70
Алексчо  на мама  pavka 
Християнчо  на мама dil77

Да са им живи и здрави и много усмихнати дечицата!!!!!

Имаме си и рожденичка (макар много време да не е писала името и ми се стори многооо познато)   Whistling
krischan Да си жива и здрава ,нека твоите желания бъдат мои пожелания   bouquet  bouquet  bouquet
Ако ни четеш драсни някое редче как сте ? Hug
Сега ставам да готвя и после се надявам да се вреда пак на компа  Mr. Green
Снощи макар и за малко изкарах супер ...не ми се тръгваше ,но нямаше как щяха да се пръснат  bombs
Лек ден ви желая!!!

# 238
Дари с повечето от съученичките все едно не сме се разделяли 15 г. не разбрах ,кога минаваха часовете и ако не бяха редица пречини Whistling  сигурно до сутринта щяхме да откараме.Не ме пускаха да си ходя искаха да продължим и на дискотеката , но ми беше притеснено за децата (останаха в Стз ) и за малката шушка.Но си разменихме телефоните и вече ще подържаме връзка.За жалост не доидиха всички , но другия път  Peace
Натали Hug Нощен риболов ли???  newsm78 Недей така бе мило ,вечер е адски студ там да не направите бела с малката  Praynig Аз малко късно , но съм ходила неколкократно на такъв нощен риболов и всеки път съм тракала със зъби от студ , а да не говоря как ме надупкват комарите (там са по жестоки) и все съм се заричала никога повече , ноооо....  Wink Дано е било топло при вас и сте прекарали супер  Peace Hug
Цитат
Мама Ив и аз се питах какво става с Цецинка, и с Бобита и с Ахони....
и аз  newsm78
eniq много ми стана мъчно за вас , да нагушкаш малкия Краско и дано отминат  бързо тези проблеми! Дано другите ваксини минат по леко  Praynig А ти настинала ли си или преумората не се чувстваш добре ? Бързо да се оправяте  Hug Как минаха записите?
Mama Da  Hug какви са тези ренг. снимки, да не си болничка ? Hug
Е успях и да видя какво сте писали и да сготва  и да драсна и аз някой ред  Whistling

# 239
eniq разплака ме..... Cry Cry Cry Cry Cry Cry Hug Hug Hug Hug Hug милото патенце, сладичкото то..... Ама тия пусти ваксини..... защо по дяволите трябва така да се мъчат дечицата ни #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Tink Hug Hug Hug Hug и аз четох подобен материал в нета ...... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Изобщо дори не знаят какво правим, единствените 2 неща, които могат да разберат, по-скоро да ги заитрегуват са миризмите и повтарящите се движения на ръката към устата ни и дъвкането. Аз вземам Деляна на масата когато ядем, държа я в мен за 5-10 мин и после я слагам в шезлонга и виждам по реакциите и как гледа и се усмихва на баща си, гледа го с ококорени очички, интересно и е.....

Мама Да, аз от месец съм с летния кош или със стола за кола, зависи за колко време излизам, ако е за кратко или с колата слагам стола за кола, ако ще се разхождам 2 часа или повече без колата слагам летния кош....  Интересно защо Вашия док е казал още месец в зимния newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 обясни ли ти защо? Аз посмъртно Деляна не мога да я изкарам в зимния, то беше 1 седмица пищене, ужас.... Излизах на разходка за 10 мин и бегом обратно, тя не се успокояваше, иска да гледа, надига се.....

Мама Iv
ние бяхме в каравана. Не сме спали под открито небе, не съм чак толкова луда Crazy Crazy Crazy Crazy Laughing Laughing Laughing Laughing, въпреки, че този злощастен опит да ходим с детето на подобно място няма да се повтори Thinking Thinking Thinking Не че нещо, но в караваната първо беше задушно, отворих прозорците да се проветри, и когато Деляна заспа, затворих уж и я оставих да спинка, след 10 мин влизам и какво да видя, пердето на прозореца над главата и се ветрее..... Веднага го затворих, но така, се притесних, да не е настинала..... Днес има разтройство, спря да яде, отново... Веднага когато се прибрахме, защото заваля ужасно, дадох панадол... Иначе е весела, не е крива, дори почти се обърна от гръб по корем, ама почти... Но се притеснявам, да не е настинала, ще видим....
.
poohinka
, оглеждала си се ти когато си избирала мъжа си Joy Joy Joy Joy. завиждам ти, моя ми е като дете. Ама в буквалния смисъл. Веднъж му оставих Деляна да ида на фризьор, а салона е под блока ни, и то само да ме подстрижат, без дори да ме сушат, абе за 30 мин и когато се върнах, Деляна ревеше, той беше пламнал и каза: Аз не мога да гледам бебето, то иска майка си. Искало майка си, ами баща си не иска ли? Ох, такава ми била съдбата..... Иначе си го обичкам, абе кара ме да се смея постоянно, дори и когато съм му ядосана до безбожие....
Tasty
, чакаме новини за прекрасния празник и изненадите  Wink Wink Laughing Laughing Hug Hug Hug

Моите деца всичките спят, мъжа ми, кучката Чери, т.е голямата щерка и малката щерка - Деляна... А мама си почива в нета...
Прегръщам всички и утре пак ще се чуем, че риба не хванаха "пишмян" рибарите, ами добре, че има пържолки, че да направим вечеря....

Общи условия

Активация на акаунт