повръщане

• 974
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте на всички щастливи мами.От скоро моето бебече което след една седмица ще навърши 3 месеца започна да повръща
и незнам колко пъти е нормално да повръща по принцип едно бебе
като малка такива неща нее правила и това малко ме притеснява.Понякога повече понякога по малко а днеска само един път но повечко понякога има мляко а понякога само течност.Не знам до колко да се притеснявам тя по принцип много се движи маха все с крачета и ръчички и дори като повърне си истава ухилена и продължава да се забавлява както до преди това.Моля за съвет майки които са се зблъсквали с подобен проблем това тревожно ли е може ли да се окаже някакъв здравословен проблем.Май скоро пак ще безпокоим педито. newsm78

# 1
Здравей,моето дете е на 4 месеца и си повръща редовно  по мъничко . Според педиатърката повръщането не е проблем ,стига да не е
,,като фонтан''.

# 2
ами някога повръща повече друг път по малко ето например днеска е по спокойна и е повърнала до момента 1 или два пъти най-много
имам чувството че като рита много с кръчета и се пъни някой мът от това повръща дори и когато се радва

# 3
  • Бургас
Моето бебче връща само ако не е оригнала/което се случва рядко де,ама това е друга тема/.
При вас как е?Това има ли значение?
Тук има статия за Повръщане и рефлукс при кърменото бебе ,но дори и да не е на кърма,също има инфо ,което би било полезно.  Peace

# 4
  • София
И при нас малката повръщаше, оказа се, че ми били широки каналите, тя гълта много въздух и коремчето се претоварва. А се опитаха да я изкарат а АБКМ  Crazy. Може да се напъва, ако е преяла.

# 5
а какво е АБКМ тя че не преяжда не но се напъва давам и по 120 по принцип а от няколко дена и по 150 тя винаги си ги изяжда лакомка е и обича да си пъха ръцете в устата забелязах че тогава пак и се повдига оффффф дано да са нормални тези неща аз някой път се притеснявам излишно но предпочитам така от колкото да се успокоявам че нее нищо и да не взема мерки Praynig

# 6
# 7
И двете ми деца имаха рефлукс. Голямото даже до годинка и малко. Наддаваха добре и бяха весели и спокойни, както и нямаха симптоми за болка. Все пак си наблюдавай детенцето, питай и лекаря.

# 8
Тук ключовата дума не е ли "отскоро"? По-добре направи един бърз консулт с педи, за да се изключи евентуален проблем.

# 9
Най-добре се консултирай с лекар! При нас имаше много повръщане, особено между 4ти и 6ти месец, когато се развива най-интензивно храносмилателната система. Ако бебенцето ти наддава на тегло, няма страшно. Но все пак попитай лекар.

# 10
  • На брега на реката
При дъщеря ми обилното повръщането се отключи след 2-я месец, педиатъра не му обърна особено внимание, тъй като било нормално. За мен нормално е, ако не се отразява на теглото, а при малката определено имаш връзка. За 2-3 месец беше качила само около 400гр. Чак тогава предприех мерки и след консултация давахме АМ с клей от рожкови, който противодействаше на повръщането . Педиатърката така и не се развълнува от състоянието на детето  ooooh! Но това е друга тема.
Консултирай се с лекар, така ще си спокойна за детето си, а и ще знаеш какво да правиш  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт