Акне и хубава кожа - спечелена кауза

• 241 683
  • 705
  •   1
Отговори
# 375
Ако няма съществена промяна в здравословното състояние която да налага спиране, няма ограничение във времето. БИх казала, дай си 1-2 месеца да видиш какти понася и се срещни пак с дерматолога си да обсъдите пак.

# 376
От 2, 3 месеца преди цикъл започнаха да ми излизат по 2, 3 пъпки, една винаги вътрешна и болезнена. Може ли да ми препоръчите локален антибиотик, просто да намажа няколко пъти...явно има някаква инфекция точно там и искам с нещо по-силно да я атакувам. Четох за далацин т - това ли е най-доброто...

Благодаря ви!

# 377
на мен далацин т въобще не ми помогна Confused

# 378
От 2, 3 месеца преди цикъл започнаха да ми излизат по 2, 3 пъпки, една винаги вътрешна и болезнена. Може ли да ми препоръчите локален антибиотик, просто да намажа няколко пъти...явно има някаква инфекция точно там и искам с нещо по-силно да я атакувам. Четох за далацин т - това ли е най-доброто...

Благодаря ви!
Вероятно пъпките ти само временно завяхват. При цикъл се актвират отново, нали хормоните тогава имат други нива...Говори с козметичката си- тя трябва с няколко терапия да се справи с проблема ти.

# 379
# 380
на мен дерматолог ми изписа преди 3 мес. Effaclar duo на La Roche-posay и да ви кажа има ефект, но трябжа повече време да се използва. също така трябваше да пия и витамини и от няколко дена пия бирена мая и ще видя как ще ми се отрази  Peace но крема го препоръчвам, просто трябва търпение  Hug

# 381
Здравейте и от мен , момичета  Heart Eyes Реших и аз да разкажа какво ми помогна и какво не. При мен акнето беше доста голям проблем и без значение преди цикъл или по принцип! Cry От домашно приготвените рецепти единствено малко ми се изчистваше лицето от комбинацията хлорнитромицин (евтин антибиотик) плюс салицилов спирт. Изсипва се прахчето от 4-5 капсули хлорнитромицин в едно шишенце салицилов спирт и се разбърква добре. След това се мажат пъпките и временно ги поуспокоява, но трябва постоянно да се мажеш.
После от познати разбрах за клиърпорс, който уж много помагал costumed050. Въпреки колебанията си реших да опитам и не мога да ви опиша резулатата, който след мсец вече виждах и всички пъпки намаляха докато не изччезнаха напълно newsm44. Ако някой иска повечче информация ето линк с инфо: http://www.theacnehomeremedy.com/clearpores
Дано помогне и на вас  Heart Eyes

# 382
Момичета, не се обиждайте, обаче не мога да разбера как така решавате да ползвате ''евтин антибиотик'', без да е предписан от лекар, че и един вид да го предлагате като ефикасно средство в борба с пъпките. Това, че ви е помогнал този антибиотик, а не ви е навредил е чиста проба късмет! Peace

# 383
Момичета, не се обиждайте, обаче не мога да разбера как така решавате да ползвате ''евтин антибиотик'', без да е предписан от лекар, че и един вид да го предлагате като ефикасно средство в борба с пъпките. Това, че ви е помогнал този антибиотик, а не ви е навредил е чиста проба късмет! Peace

KIARA, ne si li se nau4ila da poznava6 evtinite reklamni postove? Whistling
Ne q misli devoikata. S nikakvi antibiotici ne se e mazala.

# 384
Привет отново на всички,

След като наскоро ходих на дерматолог и той, както и гинекологът ми казаха, че препоръчват хормонални препарати, които абсолютно няма да пия, се заех отново с акнето си.
Взех си пак Селесан - от Лечител, който ми се е отразявал добре и преди.
Освен това реших да пробвам и тази седмица не си мия лицето с измиващ гел сутрин и вечер както досега, а само с вода  и после обтривам със сребърна вода (която ми свърши и не съм ползвала от 3-4 дни). Спрях да се мажа и с Акне Б5, с който бях редовна вече 2 месеца.
И познайте - кожата ми е чиста, гладка и червенините минават, като за последните 2 със сигурност допринася спирането на Акне Б5. По време на душ се измивам със сода или трици, както и ексфолирам с копринена ръкавица, което също бях спряла да правя. Нови пъпки нямам.
Явно наистина истината е по средата. В Селесан има ценни добавки, а измиването на лицето с по-малко продукти спомага за естественото регулиране на себума.
Дано резултатът да е за по-дълго, засега ще продължа с тази схема, защото очевидно при мен действа.

# 385
При мен нещата не са така добре. Започнах Далацин, веднага се усети разликата и позавехнаха, но ми излезе нова.

Всички са вътрешни, болезнени и само по брадата - от двете й страни всъщност. Никъде другаде нямам. Четох, че са хормонални тези пъпки. Ужасно! Продължавам борбата. Сега ще си взема бирена мая да пия. Досега пих мерц, но ефект не виждам.

Сребърната вода - дезинфекцира ли?

А това с хормоналните препарати ми е до болка познато. И аз не ги започнах, защото прецених, че е по-голямото зло.

хлорнитромицин - ползвала съм много, много отдавна и май наистина помагаше. какво значи евтин антибиотик. Може да е по-ефективен от много скъпи. Важното да е в целта. А и те антибиотиците за акне са 2, 3....които изписват.

# 386
mirradara , според мен при теб проблемът е вътрешен и трябва преди всичко да предприемеш накакво вътрешно изчистване на организма, подходящи биха били медицинска бирена мая, мерц нормал или пък дермабион/ не ги изброявам с цел реклама/, просто това са хранителни добавки и ако не помогнат,няма да навредят Peace

Tea13, не, не се научих да разпознавам скритата реклама; За мен акнето е проблем, от който искам да се оттърва, а не да се занимавам с глупости Peace

# 387
mirradara при хормонален проблем  нито антибиотик, нито вътрешно прочистване, нито дезинфекция ще решат проблема - просто хормоните ти разбъркват мастната секреция и запушват каналчетата, затова пъпките са толкова дълбоки и болезнени. Иначе да, сребърната вода е за дезинфекция. АКо изключим хормонално лечение, единствения ти вариант е Ретин А.

# 388
Тъй като постът ми беше разбран погрешно, ще ви дам малко повече информация, защото се надявам да е полезно по някакъв начин, както беше при мен.
За антибиотика - той беше предписан именно с тази цел - не съм си го измисляла аз и определението "евтин" го дадох тъй като виждам по много теми, че се обръща голямо внимание на цената. А какво значи скъп и евтин за един и за друг е относително понятие, особено когато става въпрос за здравето. Предполагам че за България е евтин тъй като отдавна не го ползвам и не живея там. Основната цел не е да ви кажа че антибиотикът е страхотен, а да споделя за единственото лекарство което ми помогна - клиърпорс.
Минала съм през етапа с дерматолога, който ме пращаше по хормонални изследвания, които бяха в нормата и гинекологът ми ги потвърди. Дерматологът ми в България който се намира в Студентска поликлиника е много добър но в моя случай не помогна особено.
При акне от хормонални проблеми, единственият начин е да се стабилизират нивата на хормоните. Другото е замазване на положението.
Относно акнето и това да се прилагат терапии "отвън навътре", не е достатъчно, ежедневната хигиена като например:
ако носите шапки  - те да се перат често, тъй като задържат бактерии, които могат да причинят акне;
калъфките (чаршафите също), на които спите, трябва да се сменят много често;
трябва да се пият задължително по минимум 8 чаши вода;
почистването на лицето преди лягане е задължително, тъй като непочистено веднъж, то много бактерии от непочистеното лице ще попаднат по калъфките ви и на другата вечер, ако си го почистите няма да има ефект;
А такива хапчета като Мерц съм вземала преди време и няма голям ефект за дадения проблем ... в същата област на мерц има 1000 пъти по добри като тези на Phyto...
Мога още дълго да обяснявам, но смятам че не е нужно, тъй като всяко едно лечение е строго индивидуално ...

# 389
За мерц и аз мисля, че не е най-доброто/поне за мен/...Но има хора, които са разрешили проблемите си с него; май наистина всичко е строго индивидуално Thinking

Общи условия

Активация на акаунт