Акне и хубава кожа - спечелена кауза

• 241 731
  • 705
  •   1
Отговори
# 270
Т.н. 'акне от възрастта' си е баш хормонално, не случайно казват, че на тийновете им бушуват хормоните Simple Smile Във тази възраст тялото съзрява и се подготвя за полови контакти и хормоните са в сериозен дисбаланс.
Дерматоложката се отнася меко казано несериозно, щом след няколко посещения и пробвани различни неща не си прави труда да пусне изследвания. Правилно ли разбирам, че си я посещавала лятото и този пилинг лятото е бил направен? Ако е така, аз лично бих я сменила, пилингите е абсолютно противопоказно да се правят лятото.
Вътрешното прочистване при всички случаи ще се отрази добре на тялото ти....но както казах, ако са хормони, няма да помогне. Но само защото си в тази възраст, не значи непременно че е 'акне от възрастта'. Накратко, ако не се знае какво е, няма как да се прецени какво ще му подейства.

# 271
Т.н. 'акне от възрастта' си е баш хормонално, не случайно казват, че на тийновете им бушуват хормоните Simple Smile Във тази възраст тялото съзрява и се подготвя за полови контакти и хормоните са в сериозен дисбаланс.
Дерматоложката се отнася меко казано несериозно, щом след няколко посещения и пробвани различни неща не си прави труда да пусне изследвания. Правилно ли разбирам, че си я посещавала лятото и този пилинг лятото е бил направен? Ако е така, аз лично бих я сменила, пилингите е абсолютно противопоказно да се правят лятото.
Вътрешното прочистване при всички случаи ще се отрази добре на тялото ти....но както казах, ако са хормони, няма да помогне. Но само защото си в тази възраст, не значи непременно че е 'акне от възрастта'. Накратко, ако не се знае какво е, няма как да се прецени какво ще му подейства.

Аз все си мислех, че хормонално се води когато имаш проблем с щитовидната жлеза или нещо такова (не съм сигурна тук, за това няма да се изказам повече да не стана за смях Laughing).
В продължение на месец и половина докато си бях в България ходих през 10тина дни на почистване и тя много ме навиваше за пилинг (още от миналата година), но аз не се съгласих. Накрая, на последната процедура, ми обтриха лицето с киселина, за да изгори пъпките уж. Не беше цялост пилинг, за това го написах и мини пилинг.
Пробвах сребърната вода, както писах първите дни имаше леко изчистване, но не можах да разбера дали беше от водата или просто съвпадение. В момента положението си е същото горе долу. Мисля да пробвам този комплекс и евентуално догодина като си дойда пак в България да направя едни изследвания newsm78

# 272
  • В къЩи.
Амра,целогодишно ли приемаш Пурим? Мисля да си взема,но незнам колко време се пият.
Да, пия го от година и половина някъде с малки почивки от по десетина дни на няколко месеца.

Днес го купих. Мисля да пия едно хапче сутрин и едно вечер...как ти се вижда? И последен въпрос,има ли значение дали се взема преди ядене ,след... Thinking

# 273
Амра,целогодишно ли приемаш Пурим? Мисля да си взема,но незнам колко време се пият.
Да, пия го от година и половина някъде с малки почивки от по десетина дни на няколко месеца.

Днес го купих. Мисля да пия едно хапче сутрин и едно вечер...как ти се вижда? И последен въпрос,има ли значение дали се взема преди ядене ,след... Thinking
Малко ми се вижда, сигурно ефекта ще дойде по бавно при такава доза 1 хапче сутрин и 1 вечер. Ето каква е препоръчителната доза, която пише в сайта: 

Дозировка
По 1-2 таблетки 2 пъти дневно
http://www.si-plus.com/index.php?p=33

Но ако искаш може да пробваш и по твоя начин отначало, пак ще има ефект предполагам Peace
А това дали се взима преди ядене или след мисля, че няма значение, пила съм го и на гладно и след като съм яла и не ми е дразнело стомаха, а и в упътването не пише специално преди или след ядене да се приема, така че мисля, че няма значение.

# 274
Да споделя и аз в момента положението какво е при мен.
Преди 2 седмици ми излязоха няколко ужасни огромни пъпки с по няколко върха.
Сега уж минават, но пък излизат други малки, защото до седмица ще ми дойде.
Спрях да пия някои неща отдавна, спрях и пилинга с трици.
Сега пия цинк, сребърна вода и почнах пак Пурим и Септилин. Правя си и маски с хума.
Взех за пръв път тази на Талодерма в кутия, суха бяла, но честно казано много е мека.
След маска с нея пъпките узряват, а не завяхват, както с досегашните хуми, които ползвах, от по 40-50 ст.
Най-после ще отида на дерматолог тези дни, защото ми писна да се въртя в този кръг.
В различни периоди кожата ми е в различно състояние. Дано разбера причината за акнето.
Аз винаги когато пия Пурим и Септилин след хранене, скоро след това ходя до тоалетна.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 09:55 от Just me

# 275
иди на дерматолог най-добре.аз бях и ми каза всичко,изписа ми и лекарства и крем специално за мойта кожа.аз обаче не си взех нито едно от изписаното,защото ми се стори скъпо.взех си крема Акне аут,който е по достъпен и пак казвам много съм доволна.за 2-3 седмици цялото ми лице се изчисти,белезите почти ми се скриха,кожата вече не ми е мазна,а нормална.продължавам да се мажа с него и нямам намерение да го спирам.и аз съм се замисляла за Пурима,даже бях си го взела,но постоянно забравях да го пия и го спрях.Когато имам време си правя маско с хума и кисело мляко.Почиствам е с розова вода или тоалетно мляко,а в повечето случаи си мия лицето само с вода и след това нанасям крема.Но едно от най-важните неща е да не чоплите и стискате.На мен главно от това ми се появчваха и пъпките.

# 276
Ще отида непременно, но ще е чак след 2 седмици.
Нищо не стискам и не чопля, храня се изключително здравословно, с предимно растителна храна, чай всеки ден, напоследък коприва и други билки. Маска също си правя с хума много редовно. Дори спрях както казах някои неща, защото усетих, че изнежвам кожата си с прекомерни грижи.
Акне аут съм ползвала преди години, имаше фект наистина. Но просто не знам има ли смисъл да пробвам отново с разни неща, като явно причината е отвътре и не знам каква е тя.
Изключително чисто лице имах без да пия нищо, когато постех пролетта и ядях само жива храна. За съжаление нямам желание да се храня така постоянно, но поне рядко си позволявам "боклуци".

# 277
Препоръчвам горещо Нормадерм крема на Виши. Преди години ми изчисти трайно кожата за около месец. Оттогава ми излизат само преди цикъл, и тогава ги намазвам 1- 2 пъти и минават Wink
Преди това бях бробвала какв ли не илачи, от бирена мая, през почисващи серии до процедури при козметик. ooooh!

# 278
иди на дерматолог най-добре.аз бях и ми каза всичко,изписа ми и лекарства и крем специално за мойта кожа.аз обаче не си взех нито едно от изписаното,защото ми се стори скъпо.взех си крема Акне аут,който е по достъпен и пак казвам много съм доволна.за 2-3 седмици цялото ми лице се изчисти,белезите почти ми се скриха,кожата вече не ми е мазна,а нормална.продължавам да се мажа с него и нямам намерение да го спирам.и аз съм се замисляла за Пурима,даже бях си го взела,но постоянно забравях да го пия и го спрях.Когато имам време си правя маско с хума и кисело мляко.Почиствам е с розова вода или тоалетно мляко,а в повечето случаи си мия лицето само с вода и след това нанасям крема.Но едно от най-важните неща е да не чоплите и стискате.На мен главно от това ми се появчваха и пъпките.
Новите опаковки на крема Акне аут излизат колкото la roche, bioderma и vichy 25 мл 12 лева
http://apteka.framar.bg/30005128/%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5-%D0%B0 … C-25-%D0%BC%D0%BB

# 279
Здравейте! Радвам се,че има подобни теми, зашото доста закъсах с кожата, а съм на 42.... Embarassed

Долната част на лицето ми за около няколко месеца стана с доста петънца от пъпки. Изписват ми противозачатъчни, но се отказах. Тестостеронът обаче странно е в норма.... newsm78

Пробвах с пурим и септалин, но след около седмица пъпките се увеличиха и се изплаших и ги спрях. Засега само витамини пия и маска с хума и аспирин правя.

Ако имате съвети за нещо подходящо за моята възраст. За мен е непонятно на тази възраст да имам пъпки....дали е от напрежение?
Зная, че е от хормоните, защото и косопад имам, на върха на главата вече се е оголило доста. Зная, че ако започна да пия хормони нещата ще се подобрят, но после....?

Ще ви чета редовно.

# 280
Още се чудя да си купувам ли крем ефеклер дуо на Ла Рош, който сега е на промоция с гел за почистване, като не знам подходящи ли са за моята кожа. newsm78

# 281
Здравейте!

Аз днес си купих крема Ефаклар дуо,макар кожата ми да е комбинирана се надявам да е подходящ,омазнява ми се главно по брадата и там най вече са и проблемите ми,едни малки бели пъпчици,които си стоят по много време,по рядко ми излизат гнойни,спряла съм да слагам фон дьо тен на лицето,защото при мен главно от това тръгнаха проблеите.

В момента ходя на солариум и ме интересува,мога ли да си ползвам крема ефаклар,да кажем само вечер,дали ще има проблем,моля ак някое момиче е запознато по този въпрос да пише!

# 282
Моите пък винаги са гнойни. Затова се чудя как ще ми подейства. Не знам и каква точно ще е разликата в ефекта между него и Ефеклер К. Прочетох различни отзиви и е напълно нормално за различните кожи естествено.

# 283
Здравейте!

Аз днес си купих крема Ефаклар дуо,макар кожата ми да е комбинирана се надявам да е подходящ,омазнява ми се главно по брадата и там най вече са и проблемите ми,едни малки бели пъпчици,които си стоят по много време,по рядко ми излизат гнойни,спряла съм да слагам фон дьо тен на лицето,защото при мен главно от това тръгнаха проблеите.

В момента ходя на солариум и ме интересува,мога ли да си ползвам крема ефаклар,да кажем само вечер,дали ще има проблем,моля ак някое момиче е запознато по този въпрос да пише!
Няма да има проблем, лечението на крема продължава около 20 минути след нанасянето му, след това е само матиращият ефект. И все пак, ако ходиш на солариум е хубаво да си вземеш слънцезащитния флуид за лице с фактор 30 пак на La roche, той е е специално за мазна, проблемна кожа с несъвършенства...

# 284
Моите пък винаги са гнойни. Затова се чудя как ще ми подейства. Не знам и каква точно ще е разликата в ефекта между него и Ефеклер К. Прочетох различни отзиви и е напълно нормално за различните кожи естествено.
Пробвай с моста... Duo е по-силен от К, ако са гнойни и кожата ти е много проблемна...по-добре нещо по-силно Diacneal или Cleanance K.

Общи условия

Активация на акаунт