Акне и хубава кожа - спечелена кауза

• 241 700
  • 705
  •   1
Отговори
# 315
Цитат
Днес видях, че имат освен матираща емулсия(крем) от серията Cleanance и цветна/оцветена... нещо като оцветен крем/фондьотен...
А каква е цената у нас на емулсията? Ще ми се от време на време да се мацвам  Mr. Green В чуждите сайтове е добра цената  Peace http://www.voicipharma.fr/comparer-prix/Avene/Avene-Cleanance-Em … ifiante-40ml.html
И аз искам да се мацам  Mr. Green ами 26 лева и нещо беше.

# 316
И при мен на носа не ми излизат после рани...но проблемната зона ми е долната част на лицето - брадичка и под скулите, на ръба..но най-много по брадичката...
Казват, че е признак на хормонално нарушение....но не знам как да се оправя с това напоследък.

Това ли е реда:
измиване с гел
ексфолиране - със сода ли?
тоник
парна баня
почистване
дезинкфенктант - какво ползваш?
стягаща маска - аз слагам хума с аспирин - действа ми много добре.

1 - измиване с гел
2 - почистване с лосион
3 - ексфолиране  - сода не смея, мисля, че ще е твърде агресивна. Ползвам тоалетни трици и копринена ръкавица, редувам.
4 - парна баня
5 - ръчно почистване на лицето
6 - дезинфектант - ползвам мицеларния разтвор на Bioderma Sebium H2O. Ползвала съм и Акне аут активния лосион на Биотрейд, но той е доста силен и ми дехидратира кожата, затова вече не го ползвам.
7 - стягаща маска -  пробвала съм различни маски, но най-доволна съм в момента от тези двете:

http://www.biocosmetics-cattier.com/index.php?type=1&kind=8& … kind=&prid=31
http://www.biocosmetics-cattier.com/index.php?type=&kind=&am … ind=&prid=117

Поздрави Simple Smile

# 317
Е, благодаря ти много!

Ще си зема и аз трици, че май прекалявам със содата и съм изсушила горния слой, определено.
Аз имам само стягащ лосион, матиращ......ползвам на Елеа - зеления и съм доволна. Но няма ли да стегне порите, което няма да е добре с оглед на това, че ще ги почиствам после? Чудя се дали една розова вода няма да е по-удачна?

Сутрешен поздрав и хубав ден!

Моля за съвет за антибактериална пудра и некомедогенен ФДТ, подходящи за комбинирана кожа? И да не е от много скъпите....Simple Smile Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 08:24 от mirradara

# 318
Моля, за нищо Hug Laughing

Не мисля, че лосиона ще стегне порите, така че после да не могат да се почистят, защото първо той не е с някакво магическо стягащо порите действие /де да беше/, а и нали така или иначе преди ръчното почистване се прави напарване за десетина минути, което отваря порите, така че да могат да се почистят. Но ти ако искаш и розова вода може да си ползваш. Просто аз съм малко твърде стриктна по отношение на хигиената, особено пък преди тази процедура от притеснение да не се получи някакво възпаление Crazy

btw една приятелка от форума ме посъветва наскоро, че може да се ползва кислородна вода 3% за обтриване а лицето за дезинфекция след почистването, вместо спирт. Тя каза, че спирта свива порите и така микробите остават в самите пори, като се замисля има логика.  Но понеже на мен точно след самото стискане ми е много чувствителна кожата, така и не се престраших да пробвам с кислородната вода от страх да не ми стане рана или да пък щипе много.

Последно като питах дерматолоката да ми препоръча такъв лосион за след почистване, тя каза, че Акне аут е твърде силен и дефакто нямам нужда от него, тъй като кожата ми не е акнеична и ми препоръча Sebium H2O разтвора на Bioderma.

# 319
  bouquet

Ще пробвам с различните неща и ще видя кое как ми действа...

# 320
mirradara , а да те попита содата много ли е агресивна? Някои препоръчват сода, но все си мисля дали няма да  е прекалено изсушаваща Rolling Eyes

А и да не забравя за четката за лице. Много помага за предотвратяване на появата на черни точки и ексфолира много добре. Ползвам я преди лягане с измиващия гел, хубав масаж прави, не е твърда да жули прекалено, а и гела се разпенва много добре с четката.
Ето така изглежда:

http://www.garden.co.uk/images/imagesProducts/0601437.jpg

Тази, която имам аз изглежда малко по-различно, розова е, купих я от Jumbo, 2лв струва.
Пак една съфорумка ме светна за тази четка, чудесна е, незаменима Heart Eyes

# 321
Идеята за четката е добра, да...гледах различни в Кауфланд и се чудех дали да си взема....Има и такива като тампончета приличат грапави от едната страна, но тази май ще е по-удобна. Ще потърся и аз....

Содата е агресивна да, но когато я правя един път седмично е много добре. Ако прекаля изсушавам много горния слой и после като сложа ФДТ ставам на люспи...Sad

Но в интерес на истината като ексфолирането с утайка от прясно направено кафе май няма друго....Simple Smile Кожата става почистена и едновременно сякаш намазана с масла. Но в момента лицето ми малко се е влошило, излязоха ми няколко пъпчици и чакам да завехнат. Не слагам кафе когато имам пъпка, защото ме е страх да не се увеличат. Аз правя на цялото тяло с кафе и се отразява добре...а и е чудесно против целулит. Дразни ме, че цапа, но мия след това....и има риск за канала...... Simple Smile

А за фдт и пудра какво ползваш, искам нещо антибактериално и се чудя на Манхатън да не си взема...В младите години...Simple Smile я ползвах много и май бях доволна, но не помня много.

# 322
Здравейте,извинявам се,че нахлувам така в темата,но искам да споделя и моя опит.
От около година и половина всяка вечер спазвам няколко стъпки:
-почистване на лицето с Гарниер Пюр 3 в 1(около10 лв)
-тонизиране с лосион за дълбоко почистване с розмарин на Лаборатории Амрита(около3 лв)
-крем за дълбока хидратация на Гарниер (около 8 лв)
-ако е необходимо коректор за пъпки с розмарин на Лаборатории Амрита(около2 лв)(само когато съм в къщи)
Тези стъпки ми помогнаха доста-лицето ми се изчисти изключително много!  Peace
Рядко ми се появяват нови пъпки(най-вече когато съм в цикъл).
Дано съм била малко полезна.Знам,че на всеки кожата е спецефична.Ноебходимо е да открие своят начин.Чрез проби от различни рецепти ,аз открих своята.

# 323
Здравейте, преди 5 години кожата стана проблемна, с множество пъпки, екземи и т.н.. Започнах да ходя при една дерматоложка, която някой лекар ми препоръча, ходила съм 2-3 пъти и всеки път ме е оправяла за седмица. Казва се Албена Ангелова от 29 поликлиника. Пак имам проблеми, а при нея за да си запазиш час трябва да чакаш понякога и месец. Така днес се разрових из старите рецепти, които ми е изписвала и намерих една. Споделям:
Витамин А 50 000Е - 2 пъти по 1 табл за 20 дни, Цинкови таблетки на Walmark  - 2 пъти по една табл за 2 месеца, Exfoliac gel на Merck (вече не се предлага на бг пазара, но има още останали в аптеките) и Zinerit gel - външно 2 пъти на ден
Спомням си че тогава се върнах от бригада в Щатите с огромни пъпки и белези и с това лечение кожата ми стана като нова.
Преди 3 месеца пробвах да се самолекувах с отвара от коприва, като в началото наистина помогна, спряха да излизат, завехнаха след 2-3 дни и така и не избиха, но после пропуснах няколко дни, така си прекратих хубавият навик да си правя сутрин отвара и те пак започнаха да излизат както преди.
Момичета, каквито и кремчета да си купувате, ако имате сериозен проблем, започнете да се прочиствате и отвътре, а най-добре е да си намерите добър дерматолог, който да ви предпише лечение за специфичният проблем.
От този форум съм получила много добри съвети и се надявам и аз на някой да помогна. Успех!

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 23:16 от animoko

# 324
Аз да попитам за измиване между гела на Биодерма и този на Виши (Нормадерм, зеленият) кой е по-добър? newsm78 Имам Биодерма в момента, страшно съм доволна, дори и геловете на Авен не измиваха така добре лицето, но се чудя дали да не сменя с Виши, но искам някакви отзиви преди това ако може  bouquet

# 325
Аз харесвам повече на Биодерма.

# 326
Хайде и аз в темата Simple Smile Моите пъпки започнаха като обривчета, сега имам и гнойни от време на време. Започна точно като отидох в Щатите (бях на към 19) и досега през хиляди лекари, козметики, хапчета, кремове, и аз стигнах до вътрешното прочистване.
За сега е това: лъжичка студено пресован зехтин, джинджифил, таблетки от чесън и сок от 1 лимон всеки ден + бирена мая. Мисля, че има ефект, но трябва още време. Ще си купя комплекса на д-р Нийм като приключа с тези бъркочи, както и сребърната вода (нея още днес). Иначе процедури по детоксикация, включващи пиене само на сокове - не са ми симпатични, ама никак Simple Smile

Почистване сама ме е страх да си правя. Козметичката ми настоява за пилинг и разни кремчета за след пилинга (по 80 лв.)... Честно казано толкова ми е писнало от тези процедури и изобщо не ми се занимава. Наистина са доста приятни (даде ми тестери), но ми се иска да пробвам с някаква биокозметика или медицинските от аптеката може би - те поне са по 30 лв. Видях някакъв нов крем на Юсерин, който 50 фактор, с фон дьо тен, мисля, че ще е следващият ми дневен крем - ако ми хареса цвета, разбира се (което ме съмнява, имайки предвид, че съм доста претенциозна за фон дьо тен). Естествено нямаха тестер, така че все още търся къде да го пробвам (за сега го намерих само в аптеката в Кауфланд, Младост). Пишеше, че е много подходящ за след пилинг и за проблемна кожа.

Всъщност си търся нов дневен крем - така че може да ме посъветвате. Искам да има слънцезащитен фактор, ако може да е подхранващ за зимата. Ако си правя пилинг, трябва да си купя и такъв с висок фактор, естествено. Искам да проверя био-кремовете, видях, че в ДМ има някаква серия. Аз досега не съм ползвала, така че няма да е зле, ако имате впечатления.

За содата - не трябва да имаш гнойни пъпки, нали? Тази маска достатъчно добра ли е, за да спести ходене при козметик? На мен също ми се струва изсушаваща, но може да пробвам.

# 327
Здравейте!
Никъде не намирам този Нийм Комплекс, и това си е!  newsm12

Някой няма ли инфо за онлайн поръчка?

# 328
Провери ли в дрогериите "Лечител"?

# 329
Момичета, а, какво ви е мнението за серията Clinians на Авен? Дали ще помогне при слабо изразено акне с доста комедони?

Общи условия

Активация на акаунт