Незабравима /Unutulmaz/ тема 52

• 26 644
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Добро утро на всички, успешен и ползотворен ден!

Цитат
Здравейте и от мен. Желая ви днес да не е толкова горещо и времето до довечера по-бързо да минава. Но във форума ще става по-горещо със сигурност. Само да поясня, че снощи, като казах, че огромен процент от хората в положението на Мелда биха имали желание да отмъстят, имах предвид, че те биха искали да възвърнат справедливостта. Понежe в техните очи станалото не е справедливо.  И това е нормална човешка реакция. Но в любовта справедливост в общоприетия смисъл на тазr дума няма - това е истината. Нека да поразсъждаваме сега дали примерно Харун обективно заслужава и има нужда от Еда - та той е много хубав и богат, от известна фамилия, може да има почти всичко, което си пожелае. Еда пък е малката глезла и любимка на семейството си - за разлика от сестрите си е къде-къде по-хубава и може да има много мъже. Мелда също не заслужава участта си - тя е амбициозна, работлива, умна, но няма самочувствие на жена и не е хубава като сестра си. И когато намира подходящ човек за нея, сестра й "й го отмъква под носа". Изключително несправедливо, нали! Толга обратното - страдал е, израсъл в бедност без баща, загубил майка си. Нима точно той не заслужава любовта на Еда, а не Харун. Това справедливо ли е? Твърдо не, но това е именно любовта - тя не признава общочовешките ценности и категории. Естествено, това не означава, че последните изцяло минават на заден план. Ако убиеш от любов, все пак отиваш в затвора. Но трябва да се държи сметка, че става дума за различни категории, светове, материи, ако щете.

Напълно си прав!

Това е именно божественото в любовта. Харун има всичко материално, но то не чини нищо и няма да го направи щастлив, ако не намери кой да му изсипва в устата лимонада на прах за 5 стотинки или да му подхвърля бонбончета. Той има нужда от човек, който да го обича не заради парите му. И Господ това му изпраща. Лимонадата и бонбончето за 5 стотинки от любим човек са нещо несравнимо повече от това да се киприш сам и празен отвътре на яхта за 5 млн. И на Толга е изпратил човек, но му трябва просветление, за да го осъзнае. Дано да го получи.

# 511

определено ще има запой hahaha

В тази серия вси4ко ще има. Както по-рано писах, харесват ми моментите, когато харун обръща чашките на бара! И това му отива!

# 512
Добро утро на всички, успешен и ползотворен ден!

Цитат
Здравейте и от мен. Желая ви днес да не е толкова горещо и времето до довечера по-бързо да минава. Но във форума ще става по-горещо със сигурност. Само да поясня, че снощи, като казах, че огромен процент от хората в положението на Мелда биха имали желание да отмъстят, имах предвид, че те биха искали да възвърнат справедливостта. Понежe в техните очи станалото не е справедливо.  И това е нормална човешка реакция. Но в любовта справедливост в общоприетия смисъл на тазr дума няма - това е истината. Нека да поразсъждаваме сега дали примерно Харун обективно заслужава и има нужда от Еда - та той е много хубав и богат, от известна фамилия, може да има почти всичко, което си пожелае. Еда пък е малката глезла и любимка на семейството си - за разлика от сестрите си е къде-къде по-хубава и може да има много мъже. Мелда също не заслужава участта си - тя е амбициозна, работлива, умна, но няма самочувствие на жена и не е хубава като сестра си. И когато намира подходящ човек за нея, сестра й "й го отмъква под носа". Изключително несправедливо, нали! Толга обратното - страдал е, израсъл в бедност без баща, загубил майка си. Нима точно той не заслужава любовта на Еда, а не Харун. Това справедливо ли е? Твърдо не, но това е именно любовта - тя не признава общочовешките ценности и категории. Естествено, това не означава, че последните изцяло минават на заден план. Ако убиеш от любов, все пак отиваш в затвора. Но трябва да се държи сметка, че става дума за различни категории, светове, материи, ако щете.

Напълно си прав!

Това е именно божественото в любовта. Харун има всичко материално, но то не чини нищо и няма да го направи щастлив, ако не намери кой да му изсипва в устата лимонада на прах за 5 стотинки или да му подхвърля бонбончета. Той има нужда от човек, който да го обича не заради парите му. И Господ това му изпраща. Лимонадата и бонбончето за 5 стотинки от любим човек са нещо несравнимо повече от това да се киприш сам и празен отвътре на яхта за 5 млн. И на Толга е изпратил човек, но му трябва просветление, за да го осъзнае. Дано да го получи.
newsm10 newsm10 newsm10  да НАЙ-ВАЖНО В ЖИВОТА Е ПОЛОВИНКАТА ДО ТЕБ, С НЕГО/НЕЯ ЖИВОТА СЕ ОСМИСЛЯ .........
Ето мелда каквото и да постигне в кариерата,колкото и хубост да притежава,дори и да придобие огромно материалното състояние и каквито трудни задачи да може да решава - не може да бъде щастлива всичко това не може да я ощастливи, няма ли човек, любим, който да я обича живота и е пустош

# 513
ДОБРО, УТРО  МОМИЧЕТА И ПЕТКО!!! Hug
ХУБАВ И СПОКОЕН ДЕН, БЕЗ БУРЯ КАТО ВЧЕРА! Peace
И ВРЕМЕТО СЕ ПОБЪРКА КАТО СЦЕНАРИСТИТЕ НА ФИЛМА! Naughty

# 514
ДОБЪР ДЕН НА ВСИЧКИ !  newsm03
ЖЕЛАЯ ВИ ЕДИН СПОКОЕН И ПОЛЗОТВОРЕН ДЕН!   love001   love001   love001
БЛАГОДАРЯ ЗА ЗАКУСКАТА, ГОЛЯМА ВКУСОТИЯ, АМА НЕЩО ЗАРЯЗАХМЕ ФИЗЗАРЯДКАТА  newsm44  newsm44  smile3512 smile3512  newsm39   animal085
БАЙ ГАНЬО, ПАК МЕ ИЗПРЕВАРИ. РАНО СИ СЕДНАЛ ДА ПОПЪЛВАШ ДНЕВНИК, БРАВО  smile3501  smile3501
АЗ БЪРЗАМ ДА КАЖА НЕЩО НА ЕДА И ДАНО ДО ДОВЕЧЕРА ГО ПРОЧЕТЕ , А НАЙ-ВЕЧЕ ДА МЕ РАЗБЕРЕ ПРАВИЛНО  newsm78

КЪМ ЕДА

Във вятър люлчина песен звучи.
Накланя се слънцето с топли очи.
Прегърбва се нивата трудна от клас.
И ягода зрее под зеления храст.
Земята от златни надежди тежи.
Еда, какво си мечтаеш, кажи ?
Чувстваш ли сега в себе си рая -
погребан, зарит като смях -
как прелива от устните в края
и потича в бръчки под тях?

# 515
Здравейте дружина.Желая ви един прекрасен ден и дано и вечерта бъде прекрасна за да е прекрасно и настроението ни във форума .

Най сетне смогнах да ви изчета снощи пак сте се вихрили до късно гледам снимчици клипчета абе с две думи всичко както си му е реда и така трябва да бъде .
За малко повече настроение. Peace

http://www.vbox7.com/play:786d1777

# 516
Добро утро ето едно малко стихче за Еда да разбере какво и липсва да разбере все още

Какво е любовта

Какво е чувството което
те жегва точно в сърцето
как някой го е определил
и за теб дали е отредил

Да се почувства с все сърце
да се усети с трепкащо телце
да гори винаги вътре в нас
да си щастлива всеки час

Мислиш че тя остава вечна
но не пои ли се тя е грешна
ако отдадеш и се ще те нарани
надълбоко много ще те заболи

Така от двама тя се храни
не може само от един да се брани
или ако може то ще е за малко
за година две и после ще е жалко

Това е чувството взаимно
от двама да избликва финно
то храни се от две сърца
и изникват на двамата клица

Пожелавам ви лек и пълзотворен ден.

# 517
  • София
ДОБЪР ДЕН НА ВСИЧКИ !  newsm03
ЖЕЛАЯ ВИ ЕДИН СПОКОЕН И ПОЛЗОТВОРЕН ДЕН!   love001   love001   love001
БЛАГОДАРЯ ЗА ЗАКУСКАТА, ГОЛЯМА ВКУСОТИЯ, АМА НЕЩО ЗАРЯЗАХМЕ ФИЗЗАРЯДКАТА  newsm44  newsm44  smile3512 smile3512  newsm39   animal085
БАЙ ГАНЬО, ПАК МЕ ИЗПРЕВАРИ. РАНО СИ СЕДНАЛ ДА ПОПЪЛВАШ ДНЕВНИК, БРАВО  smile3501  smile3501
АЗ БЪРЗАМ ДА КАЖА НЕЩО НА ЕДА И ДАНО ДО ДОВЕЧЕРА ГО ПРОЧЕТЕ , А НАЙ-ВЕЧЕ ДА МЕ РАЗБЕРЕ ПРАВИЛНО  newsm78

КЪМ ЕДА

Във вятър люлчина песен звучи.
Накланя се слънцето с топли очи.
Прегърбва се нивата трудна от клас.
И ягода зрее под зеления храст.
Земята от златни надежди тежи.
Еда, какво си мечтаеш, кажи ?
Чувстваш ли сега в себе си рая -
погребан, зарит като смях -
как прелива от устните в края
и потича в бръчки под тях?

Оооо, това е едно от най-добрите ти неща!!! Невероятна картина си нарисувала с думи! И аз още нещо бях написал, но днес определено печелиш голямата награда!

Остров

Със разум Бог ни е дарил
Със мозък с гънки и кора
Да мислят той е повелил
Хората еднички на света

Но там в мозъка ни сив
С палми, плаж и океан
Остров мъдри се красив
Неоткрит от Магелан

На любовта това е дом
Да я открие трябва всеки
Ще настъпи иначе Содом
На нашата земя навеки

Любовта е свят различен
От Господа благословен
За да имаш там отличен
Не трябва да си супермен

Стига ти сърце да имаш
Сърце голямо и добро
И да даваш, не да взимаш
Да не си влюбен в сребро

На острова Любов наречен
Ти срещаш своята съдба
Помни на нея си обречен
Там чака вече твоята Еда

# 518

насладете се на прекрасния ден, заредете се за довечера, и да не очакваме очакваното, щото май, ще ни оставят да се тормозим пак до другата сряда   

# 519
  • София
Добро утро ето едно малко стихче за Еда да разбере какво и липсва да разбере все още

Какво е любовта

Какво е чувството което
те жегва точно в сърцето
как някой го е определил
и за теб дали е отредил

.....................

Браво и на теб! В сряда явно даваме най-доброто от себе си и даже повече....

# 520

[/quote]

Дежавюшче, много поетично и лирично стихче си спретнала, но преди всичко много истинно.

Много ми хареса печатната ти грешка, защото за мен деня до довечера наистина бавно пълзи. Целуни твоя сладкиш от мен, наслаждавай й се, защото времето лети и като порасне ще си спомняш това време с тъга и болка, че не се връща. smile3504 smile3504 smile3504

# 521
Забравих да поздравя всички други стихоплетци.

И за прекрасните кафета и закуски действат ми много диетично щото само ги гледам

Мармалонке знам че имам грешки и че не съм добра с правописа но ще ме извините затова. Пиша дирекстно тук стихчето на момента което ми дойде така че вие сте първите които го виждате.

# 522
  • София
Забравих да поздравя всички други стихоплетци.

И за прекрасните кафета и закуски действат ми много диетично щото само ги гледам

Мармалонке знам че имам грешки и че не съм добра с правописа но ще ме извините затова. Пиша дирекстно тук стихчето на момента което ми дойде така че вие сте първите които го виждате.

Един безплатен съвет от мене - пиши си ги в някоя папка на компа и после си ги копирай - от тук после кога и как ще си ги събираш? Не ни затруднявай, като тръгнем да правим стихосбирки.

# 523
Здравейте , Незабравими!!! Днес отново надминавате себе си- Уникални стихове!!!Специални благодарности за Ади качила е клипчето ,което търсих!!!За нея и всички поети във форума newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 524
Хе хе днеска много любовно почнахме а как ще свършим деня само катос е сетя за филма и утре вече стихчетата ще са с доста доза яд.

bganio а тов апоследното Остров много ми хареса, но с последния стих си представям вече как казваш на твоята жена "Ела Едичке моя"

Общи условия

Активация на акаунт