ВЪПРОСИ към хомеопати - 7

• 55 287
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Подхода към т.н. "антидоти" е индивидуален, и зависи от персоналната чувствителност на... предписващия хомеопат!

Архангел е чувствителна - аз не!

На мен най-добре ми действа потенция 200 , на нея 30 или 1М

Ханеман по цял ден си е димял с лулата, затова и никъде няма да намерите никотина като антидот?!...  Laughing

На мен всичко ми действа Tired

# 211
     Кой ще ми каже нещо за арниката, що за тип е /какви са хората с конст. арника/ при  smile3523какви случаи се дава?

Arnica  е лекарство по-скоро за травми и последици от травми и доста по-рядко се дава като конституционално. Дава се и след операция и инсулт за по-бързо възстановяване и разнансяне на хематоми.
     Архангел, мерси.   bouquet

# 212
     Любопитно ми е как ще се разбере, дали лекарството е антидотирано и затова не действа /ако човек не знае дали му пречи кафето и т.н./ или лекарството не е правилно подбрано и затова не действа. Party

# 213
     Любопитно ми е как ще се разбере, дали лекарството е антидотирано и затова не действа /ако човек не знае дали му пречи кафето и т.н./ или лекарството не е правилно подбрано и затова не действа. Party
Именно! Точно това е проблемът. Че няма никакъв начин да се разбере това, особено когато ефектът от лекарството настъпва по-бавно.Става ясно, че е антидотирано само ако има вече ефект, който внезапно спира след употреба на антидот. Но има много случаи, в които ефектът идва по-постепенно и не става ясно, дали лекарството е неточно и само съвсем леко е подобрило положението или пък е било абсолютно точното, но му е спряно действието от антидота. И няма начин да се повери в последствие, защото веднъж антидотирано правилното лекарство не действа така както преди и може да зацикли лечението тотално.

# 214
 Hug запис

# 215
  • Пловдив
А при конституцията пак ли има "лечебна криза" или тук не е задължително?!

Брей????Много дълго упътване имаш...на мен ми е странно щото на нас ни ги приготвя хомеопата - в Пловдив няма такива аптеки,но сама прочете, че повечето неща са излишни,нали?!
Успех!

Има, но не е задължителна.

Индивидуално е и също зависи от съотношението Потенция/ ниво на Жизнената сила

Благодаря ти!

# 216
  • Пловдив
А при конституцията пак ли има "лечебна криза" или тук не е задължително?!

Брей????Много дълго упътване имаш...на мен ми е странно щото на нас ни ги приготвя хомеопата - в Пловдив няма такива аптеки,но сама прочете, че повечето неща са излишни,нали?!
Успех!

Лечебните кризи изобщо не са задължителни, нито при остри, нито при конституционални лекарства. Аз примерно не правя лечебни кризи, не помня някога да съм имала такава...а, освен една преди няколко месеца която се изрази в лек обрив по краката, който си мина отсамосебе си.

Благодаря и на теб!На нас още не са ни я дали...август ще е,но все пак като се заговори тук та и аз да се информирам!

А това за Антидотите - доста сложно и относително ми се струва...как се ориентирате в тая схема?И при толкова много пациенти...а и  надали всеки обяснява и разказва точно какво му се е случило и от какво!
Браво!

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 08:31 от tandonova79

# 217
  • Добрич
Видях, че обсъждате Арника, та да попитам и аз, нали е от т.нар. "спешни лекарства" , другия месец ми предстои секцио чрез спинална упойка, въпреки че съм чела, че с тази упойка жената се възстановява много по-бързо аз пак имам желанието и да прибягна до помощта и на ХЛ като арника. Трябва ли да го приемам непосредствено преди секциото или след него и как, и възможно ли е да му се намали действието заради упойката?

# 218
Видях, че обсъждате Арника, та да попитам и аз, нали е от т.нар. "спешни лекарства" , другия месец ми предстои секцио чрез спинална упойка, въпреки че съм чела, че с тази упойка жената се възстановява много по-бързо аз пак имам желанието и да прибягна до помощта и на ХЛ като арника. Трябва ли да го приемам непосредствено преди секциото или след него и как, и възможно ли е да му се намали действието заради упойката?
    Аз родих с епидурална и пих арника преди и след раждането. Възстанових се за три дни и ме изритаха от болницата с нормално, здраво бебе. Е, ревливо, ама няма да го връщам я.  Mr. Green Упойката си действа, но на мен ми я сложиха доста късно - едва на 8.5. см. разкритие, та доста се поизмъчих, на моменти губех съзнание. Но щом подейства, светът отново стана розов.  smile3531  Моята х.л. ме предупреди ако се наложи да родя секцио да и се обадя, за да ми каже какво да пия - значи е нещо друго, не арника, така че имай предвид. Желая ти леко раждане и скоро да се похвалиш!      ylinfant  Успех! fingerscrossed Wink

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 09:25 от kali_ina

# 219
[quote author=tandonova79

А това за Антидотите - доста сложно и относително ми се струва...как се ориентирате в тая схема?И при толкова много пациенти...а и  надали всеки обяснява и разказва точно какво му се е случило и от какво!
Браво!
[/quote]

Антидотите не са сложни, знаят се отдавна. Те са няколко неща реално.

# 220

Има случаи при които упойката не хваща добре ако преди това е пита арника. Затова не рискувай предварително, хомеопатичните се пият веднага след това. За секцио по-подходящо може да е Белис Перенис, което има отношение точно към матката, но има и други възможни лекарства, като Стафизагрия, Арника и т.н, така че е добре да си в контакт с класически хомеопат за да ти предпише точно.

# 221
  • Smolyan

Има случаи при които упойката не хваща добре ако преди това е пита арника. Затова не рискувай предварително, хомеопатичните се пият веднага след това. За секцио по-подходящо може да е Белис Перенис, което има отношение точно към матката, но има и други възможни лекарства, като Стафизагрия, Арника и т.н, така че е добре да си в контакт с класически хомеопат за да ти предпише точно.
Божеее, добре че не го прочетох преди моето секцио  Sad сериозно щях да се притесня.
Весси, аз взимах 5 дена преди секциото по 5 гранулки Арника май 9 СН беше, на деня на секциото сутринта и после не - чак на другия ден още 3 дена продължих, възстанових се изключително добре и бързо. Взимах също Ignatia за стреса и депресията - също ужасно ми помогна, на първото секцио не ползвах хомеопатия раждах с пълна упойка, за разлика от сега и беше ужасно, само ревях, не исках бебето си и така. Сега се раздвижих на 12-тия час, бях супер щастлива, видях си бебето още като го извадиха, после не ме болбеше, изобщо за мен беше най - доброто преживяване в живота ми. Но нека хомеопат ти изпише потенциите и дозите!
Александър, имам молба към теб, помагал си ми и преди, за което много благодаря   bouquet
Големият ми син е на почти 5 години. Плаче за всичко, за това, че примерно не е влязъл първи през вратата, а втори, че не сме му купили нещо, което е искал и други подобни нелепи неща. За него изглеждат истерично важни. Проблем в семейството няма, няма конфликти между мен и мъжът ми, обръщам му достатъчно внимание, въпреки бебето. Въпросът ми какво хомеопатично лекарство бих могла да му дам, за да не е толкова сърдит и убиден и за да не плаче за всичко. Изпада в истерия, започва да ни заплашва, убижда и така.
Предварително благодаря  Simple Smile

# 222
[quote author=tandonova79

А това за Антидотите - доста сложно и относително ми се струва...как се ориентирате в тая схема?И при толкова много пациенти...а и  надали всеки обяснява и разказва точно какво му се е случило и от какво!
Браво!
[/quoteАнтидотите не са сложни, знаят се отдавна. Те са няколко неща реално.

На мен ми се видяха доста неща. Можеш ли да отхвърлиш нещо от тези, които коментирахме на стр.14  newsm78

# 223
Здравейте, няа да разводнявам темата с моите тревоги, но понеже тук сте се събрали все разбиращи и опитни хора, моля да вземето отношение и по моят въпрос: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=505993.0

Благодаря ви!
 Hug

# 224
А медорин за какво се дава?

Общи условия

Активация на акаунт