Машина за хляб-33 част

  • 95 513
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 573
Този Сапир изглежда досущ като моя Бифинетт, само където аз имам 2 книжки - една с описанието, а другата с рецепти, които дори стават.  Laughing

# 631
  • Мнения: 0
Момичета, някоя от вас ползвала ли е тъмно брашно на Елиаз - Горубляне? Отскоро е пуснато в продажба в магазин Фантастико. Пише: тъмно пшенично брашно универсал, със съдържание на глутен. Мелница с.Петково. Правих с него хляб Омега. И слагах вода, и слагах вода... Може би трябваше да го попаря с топла вода, както правя с ръженото брашно. Ако някой е ползвал това брашно, моля да помогне... newsm12

# 632
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 768
Продължавам да нямам хлебопекарна (защото е ъ, много малка и съм я изгубила нейде из къщата), но чета темата. А сега съм тук, за да помоля ако някой си е взел нова по-голяма/красива/едикаквоси, ъпгрейднал е, така да се каже, и има излишна машина, да ми свирукне.

Вариант 2 ми е да се прежаля и да взема някой Северин или Нео, да речем, за 80-100 лв, но не знам добри ли са... Thinking Ползващите ги тук какво ще кажат?

# 633
  • Мнения: 3 803
Бу, моята е супериор   само в Кауфланда я има ,за 99.90 е ,нова е ,но съм доволна от нея.А и гаранцията е 3 години,при повреда ,ти дават нова или ако няма ти връщат цената.

# 634
  • София
  • Мнения: 3 920
Продължавам да нямам хлебопекарна (защото е ъ, много малка и съм я изгубила нейде из къщата), но чета темата. А сега съм тук, за да помоля ако някой си е взел нова по-голяма/красива/едикаквоси, ъпгрейднал е, така да се каже, и има излишна машина, да ми свирукне.

Вариант 2 ми е да се прежаля и да взема някой Северин или Нео, да речем, за 80-100 лв, но не знам добри ли са... Thinking Ползващите ги тук какво ще кажат?

Бу,
аз имам Мулинекс, доста ползвана и очукана, с една перка. Планирам да си купувам голяма, ако те интересува моята, пиши на лични и като се върна от морето, ще се разберем. Машината има отложен старт, работи си перфектно. Има драскотини по тавичката, покртието не е тефлоново, та предполагам не е опасно, аз така си я ползвам.

# 635
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Продължавам да нямам хлебопекарна (защото е ъ, много малка и съм я изгубила нейде из къщата), но чета темата. А сега съм тук, за да помоля ако някой си е взел нова по-голяма/красива/едикаквоси, ъпгрейднал е, така да се каже, и има излишна машина, да ми свирукне.

Вариант 2 ми е да се прежаля и да взема някой Северин или Нео, да речем, за 80-100 лв, но не знам добри ли са... Thinking Ползващите ги тук какво ще кажат?

Ами моят случй е такъв- ъпгрейднах си Северина, но го дадох на сестрами. Но ти пиша, за да ти го похваля- супер си е, работи си перфектно, не гледай с пренебрежение на тази марка. Peace

П.П МОята машинка сега ми меси козуначе, че ми се прияде. Обикновено само на Великден правя, преа другото време - кифлички, но сега ми се прияде много.

# 636
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Северин намира ли се в България? Ако да, в коя верига м-ни да го търся?
Предварително благодаря!   bouquet


Сигурно ли е, че покритието на тавата не е тефлон? Аз си мислех, че е такова и се надявам да не се надраска скоро. Знам, че надраска ли се тефлона е вреден.

# 637
  • Мнения: 168
Здравейте момичета!
За съжаление нямам физическата възможност да прочета темите,моля да ми дадете съвет относно избора на машина.Дъщеря ми е на диета от 2 седмици -беглутенова и ще се наложи да си закупя машина за да мога да й приготвям хляба ,а и не само.Интересува ме коя марка е добра и най - вече необходимо ли е има някаква специална програма за приготвяне на безглутенов хляб?Благодаря ви предварително  Hug!

# 638
  • София
  • Мнения: 8 506
Здравейте момичета!
За съжаление нямам физическата възможност да прочета темите,моля да ми дадете съвет относно избора на машина.Дъщеря ми е на диета от 2 седмици -беглутенова и ще се наложи да си закупя машина за да мога да й приготвям хляба ,а и не само.Интересува ме коя марка е добра и най - вече необходимо ли е има някаква специална програма за приготвяне на безглутенов хляб?Благодаря ви предварително  Hug!

Ами например моята има програма за безглутенов хляб така че предполагам, че всяка една би имала такава. Ако пък случайно няма такава то използвай програма при която има месене 15 минути, втасване 1 час и печене час и петнадесет минути (такова е разпределението на моята програма). Което ме кара да се замисля, че не ти е необходима машина със специална програма, а можеш да комбинираш с програмата за месене и втасване и после с програмата за печене, защото тук нямаме многофазно месене и втасване.

Бързам веднага да изразя и моите съмнения, защото при безглутеновите хлябове просто не ми е ясно какво точно трябва да втасва. Точно защото нямаме глутен то няма и какъв процес на втасване да произведем. В повечето случаи се ползва бакпулвер или сода и тогава определено няма да ти трябва никакво втасване. Да речем, че ще работиш например с брашно от ориз, царевица, просо или елда и др. тогава няма никакъв вариант на втасване. Апропо пробвай и с добавка на брашно от нахут щото той прави хляба по мек и нежен (аз съм го добавял към нормални брашна и от там знам, ама по-долу ти давам един линк и ще прочетеш там подобни изводи).

Сега ...безглутеновите теста много трудно се омесват та затова ще ти трябва и една малка дървена или пластмасова шпатулка, защото то тия теста са лепкави, лепят се по стените на контейнера и така не се омесват добре. Та ти с тая шпатулка от време на време ще трябва леко да подбутваш тестото да се отлепи и бъркалката да си свърши работата. Затова и ако ти се налага да добавяш брашно - добавяй го с лъжица ама отстрани по стените. Така хем ше ги набрашняваш та да лепне по малко тестото хем пък ще се омесва по-добре.

Но предполагам, че ти си се запознала достатъчно с видовете рецепти и знаеш по добре от мен какво точно се изисква.

А да ... няма да е лошо да споделиш после твоя опит при приготвянето на безглутенов хляб, защото в тази тема той много малко е дискутиран.

Ето тук има много добра информация как се приготвя безглутенов хляб. Значи прочети я и ако си харесаш там някоя рецепта и ако искаш пиши ми на лични да направим технология как да я приготвяш в машината.

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 02:32 от дядо хаджия

# 639
  • Мнения: 700
 Препоръчайте ми някоя изпитана рецепта за царевичен хляб, моля, че имам вече няколко неуспешни опити. 

# 640
  • Мнения: 0
 newsm10 Бунгичке, виж в 28 част, рецептата на lidan. Всичко е описано подробно. Успех!

# 641
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да се запиша с онзиденшните хлебчета и козунаци:

 

# 642
  • Мнения: 3 803
Някой ,правил ли е сладко в машина  newsm78 newsm78 newsm78
Онзи ден правих козунака на Наталина,на програма сладък хляб и пекох във фурна ,стана супер.Снимков материал няма,защото дойдоха гости и нищо не остана. Grinning

# 643
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Някой ,правил ли е сладко в машина  newsm78 newsm78 newsm78

Да, аз и си прецаках едно казанче. Никога повече сладко в машината. И в други форуми се оплакват и не съветват да се прави , ако ви е мила машинката. Peace

Е, ако правите веднъж-два пъти годишно вероятно нищо чка толквоа страшно няма да се случи. Но аз правих едно лято доста сладка и ми замина уплътнението на казанчето, то протече, скъсаха се ринговете от външната страна от изгниване и цалата ос започна да пада и да не се държи в казанчето. Не можех да налея течност, защото протичаше. Въпреки всичко, това казанче и до ден днешен се ползва, но течността трябва да се налива, когто то вече е застопорено в машината.и да не се вдига, вади се вече чак след като хлябът е опечен.
Аз имам навика да си вадя казанчето, слагам си продуктите и така вече пълно го застпорявам в машината. та в новата симашина- никога сладко няма да правя, макар и да имам 2 казанчета (едното е кръгло).

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 15:11 от Джемма

# 644
  • Мнения: 3 803
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт