Юлски бебета-Тема 34

• 26 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Деси, Лилчо и Царевичка, честити ви пораснали дечица, щастливо и безгрижно детство Hug  bouquet.
Фелисити, бързо да ни оздравява зетя Hug.
Маймунче, да се оправяте бързо Hug. Защо са взимали урина с катетър?
Оля, като те четох чак гняв ме обзе, представям си на теб каквото ти е Close. Остава да ти пожелая, повече да няма концерти и да са все така незаинтересовани към адашката, за да няма повече зулуми във вас Peace.
Миме, хахахаххаа, много ме разсмя твоят мъж Joy.
Ели, чудесен подпис Peace.
Така да кажа първо за тези тъпи концерти, вчера ми скъсаха нервите. Обикалят разни "мИталяги", както ги наричаше една колежка, по цяла нощ викат, крещят и маркират около нас с повръщано. Вчера обикалях час и нещо заради тях, няма къде карфица да паркираш, полудях, кръжах кръжах, спирах, излизах да пуша и няма и няма едно малко местенце, едно на ръка, че вчера беше такова задръстване Shocked. Таткото обикаляше също, дружно се засичахме по улиците Laughing, като разбра, че съм навън с колата такъв възмутен тон отпра, все едно казах, че съм влязла в затвора в блока за изнасилвачи гола Joy. Та ми иде да призова Миталягите от вси страни да си се завръщат от там от където са си дошли, че скоро ще има само повръщано и бутилки около нас.
Тъкмо намерих едно място точно пред нас и една стои там, явно го пази, аз реших нахално да се набутам, бибкам й, идва и любезно ми обясни, че не може да се паркирам, заето било. Аз любезно й обясних, че тука места не се пазят, който си го види за него си е. Любезно ми обясни, че трябвало да товарят, разтоварват от ООН- то и са й казали да стои тука, та ми стана жал, а и беше много мила, та се нервирах на случката и си продължих, има късмета, че и Андреа спеше, не ми беше напрегнато, че иначе щях да мина през нея. Само и се сопнах, че аз пък съм с малко дете и обиклям от вече час, да си помисли на кой е по- важно това място и подпалих без да й чуя отговора.
Относно възпитанието ще ми се да кажа, че ще я възпирам когато прави нещо нередно, от друга страна няма да съм истерично строга, но както се казали едно го мислим, то какво ли ще излезне. Моля се да се справя добре. Със сигурност няма да стоя да я гледам как бие някой, чупи му играчките и тн. безучастно. Пожелавам си да намерим златната среда и успешно възпитаване Hug.[/color]

# 331
  • София
Според мен детето трябва отрано да се научи, че НЕ значи НЕ, стига това НЕ да не се използва прекалено често, а само за важните неща
Точно това ми е идеята  Hug. В желанието си да предпазим децата, започваме неусетно да им забраняваме и куп неща, които по никакъв начин не ги застрашават, а просто защото от комунистическо време се е забранявало. А за контактите или ножица, например, е ясно че никой не дава да се пипа. Аз не знам колко не-та казвам, но има места, към които София като тръгне и сама си казва нее, нее  Laughing
Цитат
Останах с впечатлението, че съм те засегнала с предишния си постинг и се извинявам, ако така си се почувствала - не съм имала предвид, че ти си говорила за "чудо свише", дори ако още веднъж ми прочетеш поста ще видиш, че аз думи в твоята уста не съм слагала.
Засегнах се до толкова, че излезе, че ще оставя София на самотек и самовъзпитание, и че тя няма да е от "нормалните социални индивиди"  Joy  Hug
Ама никой ли не е прочел статиите на Василена за шведската детска градина и училището  Cry Какво мислите ? Не ви ли е яд, че живеем в такава държава, и с такова мислене? След време ще ми е много интересно какво ще разказва Маймунчето, че Поля от Франция и другите мацки от Испания и Канада зачезнаха трайно. Аз обичам да се интересувам от мисленето и методите в другите държави, и често откривам неща, които са коренно различни от моите виждания, но веднагически ме спечелват.
Драга, повръщано?  Shocked Sick Това със запазването на място с касетки, столове или хора е абсолютно забранено. Ние много обичаме като паркираме в центъра да местим такива и да паркираме  Twisted Evil (аз само се возя, де, чакай да взема книжка да видим) . Ако ще и Берлускони да чакат да дойде  Mr. Green Който не си е платил в общината, къш птицо  smile3513 Ама това паркиране в центъра ви е голям дерт, представям си след работа да търся да паркирам и да ми се пишка  hahaha И така 1 час  ooooh!

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 11:42 от Mime-to

# 332
  • София
Ами, не ми се извиниха за нищо. И като ми поля синковеца им лаптопа, се събраха багажа за 5 минути и тръгнаха, че имали среща. #Crazy Той Илиян, ако си беше вкъщи нищо от изброеното нямаше да се случи и тримата имат респект към него. Колкото и грубо да звучи, се надявам да не ни дойдат скоро пак на гости. Пропуснах да споделя, че дойдоха с празни ръце, даже едно балонче не донесоха на Анди (пак казвам виждат я за първи път), забравили и били подаръка. А,като ги поканих за рождения й ден и/или за кръщенето (ще го правим на 15 август), ми казаха, че няма да дойдат, защото си събират пари за море.  #Crazy
Драга, представих си я картинката около Вас! Sick
Миме, точно за този пумпал става дума (само, че на мен ми излезе 50 лв), само аз си знам какво ми коства да отделя средства да купя нещо на детето си. То случката с пумпала и лаптопа стана в рамките на около 10 минути. (аз сигурно съм била зелена на цвят)
Фортунче, може да е от жегите и Анди беше с обрив и доки, каза, че е от жегата. Дано за рождения ден да е изчезнал обрива!
Маймунче, не се притеснявай за теглото (Анди тежи 7400 и си е добре), важното е да са здрави! Hug

# 333
Жива съм още  Mr. Green Нали и Петя си е в къщи тази седмица и сме в предаването  "пълна лудница" 

Честито на рожденничетата ни и днес- да са здравички  Hug

Аз да почерпя,че днес преди три години с мъжа ми се врекохме във вечна и неразделна любов Grinning Пожелавам на всички ви да се обичате колкото нас но да се карате по-малко от нас  Laughing

Оля,аман от такива роднини наистина но навсякъде ги има.

# 334
Честит Първи Рожден Ден на най-сладките бебенца    bouquet.

Не съм в час, защото ме грабна живота в БГ-то, но често си мисля за вас  Hug.

Мернах, че Стейси е болничка, дано бързо да оздравява, ако има други болнички и те  Hug.

Аз глася кръщене след 3 дни, дано времето е хубаво, все пак затова сме си раждали летни бебета  Grinning.

Пегръдки  Hug.

# 335
Днес е Еньовден и на този ден своя имен ден празнуват всички с имена Еньо, Енчо, Йоана, Йоан, Яни, Яна, Янина, Янка, Янита, Янко, Янчо.
По принцип празнувам именния ден на Йоан на Ивановден. Ама като се поразрових из нета, видях, че Йоан и Йоана празнуват и на Ивановден, и на Еньовден  Peace
А преди 3 години го кръщавахме детето на тази дата  Wink
Та, ето едно скромна почерпка за моя малък Йоан:

Честит Имен Ден на Йоана на Fortune, както и на всички, празнуващи днес!   bouquet

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 14:32 от Чочиии

# 336
Диди - честито Simple Smile
Драга - не искам да си представям какво е след концерта, добре че не сме в сф.
Миме - бих казала, че лесно се отбихме. Но стана доста постепенно. Първо започнах да я кърмя само сутрин  и вечер, после само вечер за заспиване и през нощта като се събужда, накрая само нощем, а сега изобщо. Давам и АМ като се събужда нощно време. Не беше трудно нито за мен нито за нея. Не съм изживявала някакви драми, че спирам да я кърмя и детето ми става самостоятелно (както има мн теми във форума), просто се получи плавно и естествено.
Мила - как е на морето. Поне бързо ще им минат пъпките на децата от слънцето (като се появи слънцето)

# 337
  • София
Чочи, Фортунче, да са Ви много здрави и щастливи именниците! Hug
Мами, къде намерихте бебешки гащички за малки дупенца? Аз намирам само за 2 годинки и нагоре.

# 338
Оля, аз взех от Вис Виталис. Те двегодишните дупета не са много по-големи от едногодишните, да ти кажа.

# 339
  • София
Първо започнах да я кърмя само сутрин  и вечер, после само вечер за заспиване и през нощта като се събужда, накрая само нощем, а сега изобщо.
Така и аз си го представям, но след време де, още ми е рано  Crazy

# 340
Привет и от нас!
Първо искам да пожелая на всички дечица, които вече са посрещнали първия си рожден ден, да са живи и здрави, да радват мами и татковци, и да имат едно много щастливо и усмихнато детство.
Ние се загубихме, че и нашия лаптоп „пи”, но сок, четях ви редовно през телефона, но нямах нерви да пиша. А и Божидар вече пълзи из цялата къща и нямам и милисекунда спокойствие, все още чакаме да избие онзи осми зъб, туку се подува венеца, туку се успокоява, а зъб няма. В жегите и Бобчо се изрина, не искаше да яде пюрета, но пък пропи вода. Ето го как стои като закован като го изправя, още не знае, че краката са за ходене. http://julskimami.snimka.bg/baby/bebeta-na-10-meseca.491650.19354840
Разгледах снимките от последните срещи, всички сте много чаровни, а за децата нямам думи.
Да се похваля, че за годишнината от сватбата ни моя мъж ми подари кола, автоматик, че предишната беше с ръчни скорости и все нещо не ми беше натамън. Та имам книжка от 12 г., имам и кола, но не съм все още толкова задобряла и честно казано не знам кога ще събера смелост да кача детето и сами да се извозим някъде. Затова мамите софиянки, ако идвате към Вис Виталис, може да свирнете, ние сме на 10 мин от магазина, ще ми е приятно да се запознаем, че за среща някъде другаде не знам как ще се класираме.
Маймунче, хайде стига с тия болести, дано вече Стейси да оздравее, и да спреш да се тревожиш за теглото й, финна дама ще е, щом си хапва, игрива е и пълни памперсите не виждам защо тия доктори там все те шашкат.
Мама Диди, още много по три години да се обичате.
Чочи, Фортунче, да са ви живи и здрави именниците.
Оставям ви, Божидар се събуди, не мога да разбера от къде е тая енергия в него, спи един път на ден по час- час и половина и не се спира по цял ден.  

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 15:30 от *Роси*

# 341
  • При децата ми
Здравеѝте момичета!

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА АМИСЛАВ, АЛЕКСАНДРА И МАРИЯ!  bouquetЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА! ЩАСТЛИВО И ВЕСЕЛО ДЕТСТВО!
[ Peace
Оля, без коментар просто! Close Да ти кажа то маѝ си е за радост, че няма да могат да доѝдат на рожден ден! То бива бива, ама чак пък толкова... #Crazy Дано да не ви излезе скъпо ремонта на лаптопа! Леле, аз сигурно щях да подивея! Twisted Evil
Диди, честита годишнина! Все така да се обичате!  Peace

Хм, за възпитанието наистина е така, едно го мислим-друго става! Аз се въздържам да давам съвети и акъли, защото незнам и мен какво ме чака, но смея да твърдя, че правя всичко възможно децата ми да не правят и говорят това, което аз не бих искала да им правят и говорят другите деца! Трудно се получава понякога да, особено, когато се върне от детска градина и ми казва: "Мамо, днес Дидко каза на госпожата мърша и и каза да млъква!!!" Confused И мноооого други такива...   Shocked
Тан, и аз ползвам този сапун на "А-дерма" и съм доволна.

Днес пак кофти време тук!

# 342
Здравейте, момичета! МНого време не съм се вясвала, но от разходки, плажове и битовизми не ми остава време ни за компютър, ни за книга, нищо!
Искам да поздравя всички дечица, които вече навършиха една годинка - да растат здрави, весели и щастливи деца! Скоро и Боряна има рожден ден - не планирам нищо грандиозно - тесен кръг роднини ще сме само, че след месец ще правим и на двамата кръщене, живот и здраве, та тогава мисля, че ще се заформи по-голямо празненство. Боряна е добре, растат и поне по 3 зъба едновременно и по това време е голяма мрънла - приспиваме се на ръце и други дивотии, които не мислех да прилагам, но Crazy Мисля, че вече и е време да минава на еднократно следобедно спане, в смисъл да махнем сутрешното - има ли такива дечица, които спят само веднъж през деня, и ако да - кога е това и колко време спят?
Честито на имениците днес - хубав празник е Еньов ден  bouquet  bouquet  bouquet

# 343
  • USA
Честит първи рожден ден на Александра, Мария и Амислав,да са най-вече здрави!

Чочи, Фортун, честити ви именичета, да са живи и здрави  bouquet!

Оля, само докато четях се изнервих, просто нямам думи Shocked. Явно си много добра и търпелива. Дано бързо и евтино да ти оправят лаптопа. Аз купих гащички на Стейси, най-малкия размер, но не сме ги пробвали още, много бавно съхнат-2дни Shocked. Може би моите са доста плътни.

Юлско бебе
, може би, защото няма как по друг начин да вземат на малко дете стерилна урина, затова и катетър. Предния път пак. Добре,че поне ни пратиха в лаборатория за взимане на кръв, защото знам,че е трудно при малки деца, трябва доста опит. При нас стана от първия път, без проблеми.

Поллина, Стейси спи вече един път на ден. Това е наобяд, около 12 часа, за час и половина.

За теглото на Стейси- хем ми изглежда нормално, хем така като ми кажат малко ме притеснява. Това си е ген и нищо повече, двамата с таткото бяхме много, много слаби, докато не дойдохме тук.

За възпитанието-още нищо не мога да кажа, заканвам се уж, но какво ще се получи не знам.

# 344
Привет pollinna,загубисе ти наистина. Wink
Ние бавно и славно вече сме на еднократно спане през денят. Доста нерви ми костваше, а и на нея, тези приходи хич не са лесни, но без тях не може. Mr. Green Нашият режим със спането е следният. Сутрин се събужда между 9-10,00ч.,  на обяд заспива ок. 1,30-2ч. и спи до към 3,30-4ч. /случват се и изключения, макар и рядко да поспива повече или по-малко, но средно спи ок.2ч./ и вечер заспива ок.22-22,30ч.
Оля, много изнервящо ми действа само докато чета за последните случки при вас. Евала на търпението, с което си подходила. Хич не мога да издържам аз подобни ситуации, много зле ми действат на нервите. Confused Hug

Общи условия

Активация на акаунт