Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! – 7

• 216 855
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
Хе хе и Бусарски си има син...javascript:void(0);който също е неврохирург

# 406
Здравей! Оперираха ме на 08.04.2008 в ПИРОГОВ - София, д-р Габровки. Наложи се да ми сложат титанови планки, защото имах доста голямо увреждане на опашната кост. Д-р Габровски ми обясни, че ако сложим само гел ще извади хернията, но след време пак ще се "появи". Благодаря все пак, че всичко мина добре. За сега уж съм добре като излкючим това, че имам леки болки в кръста, частични парези по краката. Преди имах и изтървания, но вече спряха. От невролозите или от неврохирурзите остана с такова впечатление за операциите? Ако ти кажат, че ще се парализираш от кръста на долу няма ли да прибегнеш до операция? При мен се случи точно така и се оперирах и благодаря, че всичко мина добре и нямаше усложнения.

Здравей отново, много се радвам за теб, дано никога вече нямаш проблеми. Принципно приятелят ми е стакъв проблем и наистина невролозите са против операцията. По назад пях писала, че него го оправи д-р Пиронски, които пък е ортопед, но имас много ефикасни методи и го закрепи много добре.

# 407
Здравей. Рали Бали дано наистина  да нямам проблем поне толкова голям както преди,и приятелят ти също да е добре.

# 408
Здравейте,

Повече от 1 година имам парене в задната част на лявото бедро и горе към и във сгънката. След като 2 невролога ме препращаха на психиатри с диагнозата "на психическа основа ти е", след като минах през хомеопатия и какви ли не още глупости, след 1 година мъки без резултат реших да посетя 3-ти невролог. Отидох уж при най-добрия невролог във Варна, изписа ми Афламил, 10 дена по 1 на ден, без ефект, после 10 дена по 2 пак без ефект. По-скоро ефекта беше че паренето ми се появи и в десния крак, в сгънката, поне по протежение на бедрото остава само в левия. Прати ме на ЕМГ, проводимостта на нервите е нормална, само леко е забавено провеждането по L5 предно коренче вляво. Направиха ми скенер и резултата е дорзална протрузия на диска между L5 и S1, по-изявена в ляво. Бях на физотерапия 2 седмици, ефект нула. Дори не ми гарантират че това парене ми е от протрузията. Препоръчаха ми единствено санаториално лечение в Павел Баня. Ако има притиснат нерв в резултат на тази протрузия, няма ли начин да се освободи чрез някаква мануална терапия!?

В резултатите също ме притеснява и "изправена поясна лордоза". Това ще рече,че по принцип гръбначният стълб трябва да е с формата "S", а при мен чупката, която е на кръста е изгладена!?

ПС. Не знам дали тук пишат компетентни лица (лекари), просто се уморих да чета и направо поствам с надеждата че има някой който да ми отговори компетентно на въпросите и естествено да ми препоръча нещо. 1 година се ровя в нета и накрая ако се окаже проблема ми от тази протрузия ще скъсам дипломите на невролозите които ме пратиха на психиатър и ми загубиха 1 година, в която се мъчех като грешен дявол. 

# 409
Ами тук не пишат лекари.
Според това което пишеш,нещата наистина клонят към проблем с гръбнака.Леко коренчево увреждане си е увреждане.Изгладената  лордоза си е в резултат на протрузията|или дисковата херния|Може и да е дх ,а на скенера да  се разчете като протрузия. Това ,може да го покаже ЯМР.
Невролога не ти гарантира за паренето,ама аз "да".Правилно те е насочил за санаториум.Принципно проблемите отзучават много бавно,така,че не очаквай с 10,15хапчета всичко да изчезне.Ако проблемите ти продължават и си приценяш ,че са сериозни направи ямр и посети неврохирург.
Може би Афламила в комбинация с Милгама|поне 3месеца|би дал резултат.
Искам да се извиня ,че давам мнението си без да съм лекар|ти май това търсиш|,ама страдам от проблеми с гръбнака от 19годишна.Несериозно е да чакаш лекар да те консултира  тук.Ти си ходила на преглед при трима невролога и ...виждаш резултата|не са ти помогнали|
Отивай "плачи "на този последния,че не ти е минало|ако ти важи още направлениато|Или отивай на друг....

# 410
Айде сега не ме стресирай така. Като чета кви са оплакванията от хернията мисля че няма как при мен да е. Не ме боли кръста, нямам тръпнене в крака, нито болки, макар че усещането като нажулено с коприва се определя вероятно като пареща болка. Не съм очакваЛ (между другото съм мъж) да ми мине бързо с хапове, дори не очаквам да ми мине така, самият невролог каза че за 20 дена би трябвало поне да почувствам ефект от Афламила ако са засегнати коренчета. Само че нямаше, после се учуди че и ЕМГ-то не показва проблем и затова ме прати и на скенер. Преди него ми назначи физиотерапия, малко странно че не беше обратното, но...То е ясно че ако е засегнат нерв не се лекува бързо, както казах 1 година ме мотаха че ми било на психическа основа докато най-накрая някой се накани да ми пусне изследвания. Няма кво да ходя при този повече, той се изчерпа, каза да пробвам ако искам с това лечение в Павел Баня и това е, друго не може да предложи, изписа ми пак някви лекарства за замазване на положението, които нямам намерение да пия, ясно е че няма да ми решат проблема, а болките не са толкова нетърпими че да ги потискам с лекарства. Казваш да отивам при друг и аз точно това се чудя при кого, и не виждам кавко несеризоно има да се допитам тук ако имаше лекар който пише в темата, както го има в други форуми или в подраздел хомеопатия например. Мерси все пак за мнението, ако можеш да препоръчаш и някой неврохирург...Аз съм от Варна, но като трябва и в София ще се замъкна.

# 411
Ами понежи ние жените се смятаме за изперкали,затова реших,че си жена. LaughingИзвинявам се!
Защо съм те стресирала.Като гледам какво ти е изписъл невролога и физ терапията и лечението на Павел баня....Май не е сметнал,че си с психичен проблем...ЕМГ показва степента на увреждане на нервите....Леко предно коренчево увреждане имах и аз  на л5.Болеше ме  дупето с пареща болка ,не кръста...А  протрузия си е налице и то в ляво|за това усещането ти е в левият крак според мен|Оплакванията при всеки са различни.Да не би да имаш проблеми със съдовете?|разширени вени|

Ами никой неврохирург няма да погледне скенер...,държат на ямр..
За съжаление и аз съм попадала,много често ,на такива доктори като твоите...,които имитират дейност.javascript:void(0);
Ами тук сме се събрали хора препатили от дх .Даваме си консултации един на друг и си помагаме кой с каквото може...Да не правя реклама,но подобен форум е пулса,но доктор Габровски отавна не отговаря ...Пък, ако отговори  ще те прати на лекар ...

# 412
Ами то аз при този отидох с обяснението за предните, той нямаше как да не ми пусне изследвания, най-малкото ЕМГ. При мен паренето както казах е в лявото бедро отзад, както и горе към сгънката и в нея, а след като пих афламила започна и в дясната страна така, а цяла година беше само в ляво. Нямам проблеми с разширени вени, това откъде!?

Иначе как така никой няма да ми погледне такава снимка!? ЯМР по направление ако става хубаво, иначе е 300 лв. ебаси, аз от 5 месеца съм безработен, съсъпа ме тоя проблем #Cussing out Писах и в пулс-а, да, ама видях че д-р Габровски не влиза от април и за съжаление няма да получа отговор от него. То хубаво да ме прати на лекар, нали тва е идеята, поне да знам при кой да отида. Мен ме интересува и дали има начин чрез мануална терапия да се оправя, не да търча по Павел бани и още кви ли не глупости.

# 413
diplodon, не мисля, че Аха те стресира - просто се опитва да ти даде някаква насока в това, с което са те лекували ... Когато проблемът ти е на Л5-С1, не е задължително да те боли кръста - болят /парят, пулсират, пронизваща болка .../ краката, а щом проблемът /да го наречен засега протузия/ е в ляво изразен, значи те боли повече левият крак. Бих ти препоръчала доц.Кючюков - зав. неврохирургия в окръжна във Варна, който би ти обърнал внимание и със скенер. Лично аз много съм доволна от него - обяснява и се държи човешки. Колкото до ходенето по мъките - тук сме все препатили и споделяме опит. Лично на мен на снимка херния не ми откриха, на скенер видяха една, а се оказа, че съм с три, от които преди 20 дена оперирах в София точно Л5-С1. Желая ти успух, но ако посетиш доц.Кючюков за консулт - няма да сбъркаш - поне ще ти даде насока /предполагам, че и той ще ти каже Павел баня, но върви/. Телефонът му го има в нета като напишеш името - перглежда по принцип преди обяд всеки ден  newsm10

# 414
diplodon, при койп невролог ходи? тук може да го напишеш спокойно. Предлагам ти мъжа (за съжаление го забравих как се казва) който е в Курортна поликлиника. Там другите двама невролози са жени. Няма да сбъркаш.

# 415
diplodon, не мисля, че Аха те стресира - просто се опитва да ти даде някаква насока в това, с което са те лекували ... Когато проблемът ти е на Л5-С1, не е задължително да те боли кръста - болят /парят, пулсират, пронизваща болка .../ краката, а щом проблемът /да го наречен засега протузия/ е в ляво изразен, значи те боли повече левият крак. Бих ти препоръчала доц.Кючюков - зав. неврохирургия в окръжна във Варна, който би ти обърнал внимание и със скенер. Лично аз много съм доволна от него - обяснява и се държи човешки. Колкото до ходенето по мъките - тук сме все препатили и споделяме опит. Лично на мен на снимка херния не ми откриха, на скенер видяха една, а се оказа, че съм с три, от които преди 20 дена оперирах в София точно Л5-С1. Желая ти успух, но ако посетиш доц.Кючюков за консулт - няма да сбъркаш - поне ще ти даде насока /предполагам, че и той ще ти каже Павел баня, но върви/. Телефонът му го има в нета като напишеш името - перглежда по принцип преди обяд всеки ден  newsm10
Абе стресиращо си е това за хернията, тоя скенер ако не показва точно закво го правят ами не правят направо ЯМР. На теб така ли ти откриха че са 3!? При мен дори да се окаже херния нямам намерение да оперирам, това ще е последното до което ще прибегна. Аз пак казвам, интересува ме с мануална терапия дали може да стане, да бъхтам на някви павел бани не ми се нрави, а и прочетох че от тази екстензия която правят там на прешлените някои дори се влошават отколкото да се подобри състоянието им. Мерси за препоръката, аз живея точно до окръжна, ще взема да го посетя да видим какво ще каже.

diplodon, при койп невролог ходи? тук може да го напишеш спокойно. Предлагам ти мъжа (за съжаление го забравих как се казва) който е в Курортна поликлиника. Там другите двама невролози са жени. Няма да сбъркаш.
Еми уж най-добрия във Варна, д-р Новаков. Той каза че такъв случай като моят досега не е имал, беше много изненадан от това че ЕМГ-то не показва проблем, а аз видимо имам такъв. При невролог няма за какво да ходя повече, неврохирург ми трябва затова набирам препоръки.

# 416
Ох,diplodonчо!Да не мислиш,че мен ми се ходи с лелките и чичковците на бани...,ама като идва не пита!Никой не може ти каза,дали ще ти помогне мануалната терапия.На мен лично не ми е помагала.Какво не бих дала някой младеж да ме намести и да хукна като нова.... LaughingПроба му е майката.....Ама с това парене...,ако е от кръста не знам.Мануалната терапия отблокира стави и мускули.Ти казваш,че при теб е парене,което си е вид болка.
Ако си решил да идеш на неврохирург,пробвай при доктора на Ели,девойката от опит  ти го казва|не му прави реклама|
Аз не бих те посъветвала да правиш екстензии...Първо уточни проблема,преди да тръгнеш разни масажисти да те наместват...Всеки от тях ще ти каже,че ще си като нов.,ама дали ще е.От как се помня съм с протрузия,кой не ме намества,но уви стигнах до операция на 2дх|на ямр|Скенерат показваше една...
Не ти пиша да да те плаша,а за да прецениш добре,какво да предприемеш...На скоро някой се оплакваше от парене в крака...Върни се назад и прочети.

# 417
Именно че искам да съм наясно изцяло със състоянието си преди да се засиля да ходя където и да било. От скенера както казах се вижда само протрузия, невролога и физиотерапевтката нищо друго не казаха, попитах дали ЯМР би дал по-точен резултат, тя ми каза че нямало нужда, скенера дал достатъчно ясна картина. Предложението за Павел баня беше на невролога, тя вика: "да, добре те е насочил" и нищо друго не казва и ме изпрати с думите "дано се оправиш" без ясна насока какво да правя, да съм опитал всичко, голям съвет няма що. 1 година ме мотаха с диагнозата "психическа основа", сега уж се дава яснота по въпроса и пак лутане. За екстнзиите като попрочетох кви оплаквания има и да ми ги препоръчваш и с тях не се наемам, а то ако отида на санаториално лечение нали тва е основното което биха ми правили. То иначе другото е вятър работа. Чета тука за някви миопунктури, лазерни терапии, озонотерапии...кашата е пълна. Мерси за отзивчивостта Peace

# 418
diplodon. Здравей 1г ходене по мъките си е голяма работа но сигурно си разбрал че ако плащаш веднага става всичко. Ако държиш на ЯМР  дай някои лев и до 2 месеца ще го имаш посети и Павел баня или където и да е другаде, ще изпиеш още и още лекарства и май накрая ще се чудиш от кое точно ти е минало.Посети невролог и неврохирург ама със всички изледвания .И успех.

# 419
diplodon, според мен не рискувай с мануална терапия преди консулт с неврохирург ... аз точно от такава терапия получих пареза на крака и започна ходенето ми по мъките Weary. Трите ми хернии ги видя на ямр - доц. Кючюков за когото ти писах. Софийският професор потвърди на 100%, това което ми каза той. newsm10 Желая ти успех!

Общи условия

Активация на акаунт