МАЙските бебоци слушкат и в прегръките ни те се гушкат! №2

• 25 444
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте!

Мен най-много ме беше страх да не си направя хиперлактация. Ние се храним през 2 часа, а вечер след банята в 21:30ч се будим два пъти: единия път към 1-2ч, а другия към 4-5 и така спим до 7-8ч. И аз мечтая за непробудна нощ, но едва ли. Най-интересното е че като хапне в 4ч заспива и почва да ръмжи до сутринта. Като мече е.

Аз да попитам въпреки, че може и да сте обсъждали въпроса ми. От кой месец може да се носим в кенгуру? Аз лично не си представям  тези жеги да се увия в слинг и за това питам за кенгуру.

Я, кажете как приспивате бебетата. Моята хубавица иска само на ръчички. Много се притеснявам да не я свикнем така. Педката ме успокоява, че от 3 месец ще е по-лесно да я приспивам в шезлонг и няма да иска толкова на ръце, а ще иска занимавки. Моля, дайте ми съвет. И без това трудно заспива дълбоко. Обикновенно придреме за 20 мин и се стресне от някой шум и заплаква. Много ми е мъчно като я гледам как й се спи, а не може да заспи дълбоко.

И още нещо. Как да я накарам да приеме биберон-залъгалка? Нали я кърмя и явно сукателния й рефлекс е задоволен и не иска и да чуе за биба, а от няколко дни си лапа ръчичките. Предпочитам биба пред ръчичките в устата.

# 271
Момичета благодаря ви за комплиментите  Heart Eyes

Днес малкият е ужасно крив и в момента се кърмим за незнам си кой път, даже пиша с лявата ръка та затова ще драсна някой и друг ред набързо че много трудно така .
Досега не съм пробвала да пускам сешоара, на май ще го тествам след малко. Снощи  се будеше да яде като часовник на всеки два часа и вече съм ужасно изморена  ooooh!

Честита първа и втора  месечинка  на празнуващите днес бебоци !

sivanovaa много сте хубави на снимките ! Дано бързо се справиш с мастита .
Мимак аз чак сега успях да видя фотосесията която си направила на Кардам, голям сладур е  Hug
Хабиби  страхотна принцеса си имаш  Grinning
Луксче  , Атила е страхотен голям-малък мъж  Hug

На нас ни размина следобедната раходка, времето е ужасно тук. Притъмна кто нощ ,гърми и духа ужасно, всеки момент ще се изсипе страшен дъжд. Толкова исках да излезем малко че поне в количката да поспи кривчо и аз да се разтоваря малко  Sad

# 272
Привет! Hug

Ние днес с мъжи ходихме да пазарим до Кауфланд, после до два-три мебелни магазина. През няколко часа само притичвахме до нас да нахраним бебонко и после пак на пазар.
Днес беше първото бойно кръщене на свеки  с бебко- да се гледат сами.
Тя е много доволна: слушал е миличкия!  Hug

И ние си свършихме чудесна работа днес, ама ми беше малко напрегнато, че го оставих.  

dudinski, мила това с ниската температура е някакъв гаден вирус. Дано по-бързо да се оправяш! Praynig

Димитърчо снощи яде в 21,00 часа, после в 03 часа и в 06 часа. Това за отказването насила от нощното хранене и аз не го подкрепям. Децата си знаят: щом си искат , значи имат нужда. С времето ще започнат да си правят по-дълги паузи.

zlatna и моя е много труден със заспиването: заспи в люлката или на ръце и като го сложа в креватчето веднага се ококорва да почва да пъшка. Баща му вика: "Айде, пак почна да прави като кокошчица".  Hug
Преди батко му като беше малък нямахме проблеми със заспиването, ама явно всяко детенце е различно. newsm78    

# 273
  • Ботевград
Ето малко снимки и от нас..Днес е нашата първа месечинка  Simple Smile
http://may2010.snimka.bg/baby/mayicheta-na-1m.508901.19292871
Честито първа месечинка и на бебчетата  на мама ANNI M , на мама EmPi, на мама Elche и на мама Rita-Zita

# 274
Силве страхотни снимки !!! Много добре изглеждате много ме зарадвахте такива лъчезарни пу пу  Mr. Green Mr. Green

Аз да ви кажа днес хубаво се похвалих че сготвих и оправих ама то какво стана  Shocked

малката преди обед направи пауза от 4 часа и половина   Shocked а сега следобед 5 часа и половина направо се притесних !!!!!!!! Shocked  доста се притесних  Rolling Eyes

Тече ни и кърма от носа на вас случвало ли ви се е  newsm78

Току що за капак на всичко върна на фонтан ! Shocked

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 19:01 от хабиби

# 275
Zlatna_g, Грахка, и моя Павел ръмжи като мече  Joy Много е смешен!
Засега режима му е на 2.5-3 часа, но после трудно го приспивам. Има моменти между храненията, в които само дреме за 5 минути и пак се ококорва и мята ръчички.
Да се опалача, че много се е обринал на едната бузка и към ушенцето. Утре сме при педи за ваксина и ще я питам и за това.
Мамите с момчета - ще правите ли нещо за пишката отсега? Вчера една майка ми каза, че трябвало да почваме, ама аз не искам такива насилствени методи  Thinking

# 276
Ох , чак сега можах да поседна! Голям рев днес му дръпнахме, че и аз си поплаках с него накрая  Sad иначе и на мен ми е второ, който ме знае Wink

Исках да ви попитам, започна ли да им опада бебешката косичка на бебоците, при нас положението е голям косопад, а не помня на Криска кога и се случи тази случка? newsm78

tedunmedun   и аз се замислям за тези процедури, не си падам по насилствените методи и най- много се ядосвам, че сякаш няма еднозначно мнение по този въпрос, едни казват забелвай, други недей и всеки си има своте доводи и аргументи и като че ли всички са прави и как да постъпи човек  Thinking

Честита месечинка на всички бебчовци от отбора!

Veronika, много е сладка беборанка! Да ти е жива и здрава!

# 277
Здравейте,
и аз искам да науча Стефан да смуче залъгалка, но как като му се сгажда от нея. А причината е че като се засити иска да продължава да суче, но се дразни от течащата кърма. Най-му е кеф когато е успял да изпразни гърдата и така си помпи без да гълта. Аз обаче не знам че се е заситил, виждам че не гълта и го местя на другата. Съответно от там теква и се почва рев, рев, рев. но то гърдата не е залъгалка не може постоянно да си виси там  Sad. Някой ако има идея да помага  Sad. И от шише не можем да пием. така и не засмуква бибата на шишето, а така ми се иска като изляза и той реши да яде след няма и час-два да имам под ръка шишенце с изцедена кърма и да му я предложа, без да хуквам към колата или към в къщи, зарязвайки и кафе и компания  Sad. Мислих си че е лесно за бебетата да пият от шише, но не.
А и на мен ми е второ  newsm78 #Crazy
За паузите, сякаш се понормализираха нещата, на около 3 часа най-малко 2,5. Нощем последно хранене в 22-23 и след това в 3-4 но много кратко и в 6-7 пак

# 278
Здравейте, честито на всички бебчета които стават на 1 месец   bouquet
За забелването ние на нашия батко започнахме да муу я забелваме лекичко, горе долу от около втория месец, но сега чета  по разни статий, че не трябва да се насилва всичко ще стане от самосебе си до 2-рата годинка, ако тогава не е забелена се води на лекар. Просто лекичко може да опитвате. Peace
 Аз да питам възможно ли е вече да ми е дошъл цикълът от сутринта си ми тече кръв червена а не онова кафявото ( лохийте ), при условие че си кърмя чувала съм, че докато се кърми не идвал цикълът Rolling Eyes

# 279
Таника, десекс, Хабиби благодаря  Heart Eyes аз съм просто една щастлива мама  Grinning

Вероника, много сладка бебка

Лукс-Нари
, ще сканирам и ще пусна за всички със секцио

# 280
От няколко дни само се опитвам да наваксам с четенето, за да пиша, и все до никъде не стигам.
Преди да съм забравила, благодаря на всички за комплиментите за снимките на Джулиан Simple Smile Все още не съм си взела диска с всички снимки, надявам се и това да стане до няколко дни и да ви ги покажа.
Силве, страхотни снимки от погачата - и двамата сте големи сладури. Калинките и мен ме впечатлиха, голяма играчка е било. (Как ги застопори тези маслинени точици върху доматчето?  Mr. Green )

Ние трима човека не можем да се оправим с едно бебе. Майка ми пристигна преди една седмица да помогне малко, започнахме да му даваме Колийф, и определено усетихме подобрение, но понякога сме много зле със съня. Вчера от 9 сутринта беше буден, до 1 вечерта - 16 часа без прекъсване, и непрекъснато искаше да яде. Гърдите ми вече бяха пламнали, и на два пъти се наложи да му давам АМ, защото нямах грам кърма. Преди малко пък го нахраних, и повърна на фонтан всичко, що изяде - той целия беше мокър, на мен крака и ръката, и чаршафа също на големи петна - сигирно 150 мл мляко излезе през устата му за 2 секунди. Сега естествено е гладен пак и реве. Да свършват вече тези колики, че не знам как ще се издържа. А и майка ми е тук само за месец, останаха 3 седмици и си тръгва. Не се виждам после как ще се оправям сама.

Искам да опитам някаква диета без никакви храни, които евентуално могат да дразнят бебето. Доста е дълъг списъка май, но ще се опитам. А някой знае ли кога слиза в кърмата това, което ядем?

# 281
Herzog, хубаво е, че си решила с диета да намалиш коликите, но мисля, че пак ще мине време, докато установиш Джулиан точно кои храни го дразнят. Иначе в нета има доста препоръчителни диети, но аз вече твърдо вярвам, че всичко е индивидуално. Особено след като близо месец се мъчих с ядене предимно на въглехидрати и почти без плодове и зеленчуци - кои червени, кои с нитрати и т.н. И всичко с това с цел да облекча стомахчето на Али. Оказа се, че едва след като напоследък вдигнах ръце и почнах да си позволявам повечко неща и при нея виждам подобрение  Simple Smile

АниК, оздравя ли вече? Аз наскоро писах, че изкарах вирусче с хрема и болки в гърлото. Спасих се за 2 дни с хомеопатия - в носа пръсках Euphorbium, а за гърлото Angin Heel. стискам палци скоро да отшуми и при теб.  Praynig

Грахи, Златна и ние сме в клуба с кратките дремки. Просто вече не знам... Заспива в ръцете ми и в момента, в който я сложа на леглото й ококорва очи и няма унасяне. Скоро я надхитрих като след кърмене и оригване я сложих на моето легло и й дадох съвсем за кратко да посуче, само колкото до се унесе. След това я покрих с моята нощница и удари доста продължителен следобеден сън  Laughing

Мимак, страхотна милитари фотосесия  Grinning

# 282
Краси, дано скоро мине коремчето, на нас ни помага чай от копър и анасон.

За теб и всички харесали калинките: нана солена бискитвка се маже кремасирене, реже се от доматчето кръгче, маслинак без костилка на 4  и точките ги топя в маслиновия сок от маслинките  и така се фиксират, с клечка за зъби се правят малки точки с крема сиренето за очички Party

# 283
и ние имаме малък проблем с приспиването.през деня спи само в шезлонга.там явно му е по-хладно.а като трябва да заспива трябва специално мама да го държи на ръце.иначе не става.и понякога уж спи като спра да го люлея си отваря едното око и ако съм го оставила  започва един много силен рев.а аз не мога да гледам как плаче.
да ви кажа днес как се шашнах.чак сърцето ми слезе в петите.малкия се удрал по ухото.аз видях че има малко крив и направо откачих.викам на моя че на детето му тече кръв от ухото,но той видя че се е удрал.чак се разплаках.ще получа удар за нищо.във вторник сме на лекар да видим как сме,колко сме пораснали.
вчера ходих уж да ми махат конците от вторичния шев.и какво се оказва.че не на 6-тия а на 10-тия ден се махат при вторичния.не знам тези доктори явно учат различни неща.всеки ти казва различно.да си нямаш работа с тях.сега се оказва че аз съм имала някаква бактерия и затова ми се е отворил предния шев.мн ясно че аз съм виновна.

# 284
Честит празник на всички татковци!
Честито на всички месечинки!

Herzog-къде мога да видя фотосесията на Джулианчо?Само аз ли не мога да я видя  newsm78

За бибероните-Каролина иска само латексовите на томи-типи,нищо друго,никакви силиконови,нито авентските,нито латексовите на нук.Затова според мен опитайте да дадете на малчовците други.

Ние днес трябваше да направим питата,но вместо това се почерпихме с тортичка и сладки със съседите ни(младо семейство-сърби с две дечица)Тя е ортадокс,а той е католик,но не мисля,че е от значение и без това не направихме нещата според обичая.Важното е,че сутринта ходихме в гръцка православна църква и по време на литургията попа мина покрай нас и я благослови.Стояхме около 40 мин.,а тя си спинкаше сладко и точно в най-голямата тишина,нашата пеперудка се събуди и реши,че сега е момента да ака и започна да се напъва   hahaha  Joy .Милото вика дай да излизаме докато не се е изпръцкала и да настане един смях в църквата,и да прекъснем литургияата.

Lux-голям красавец е Атила  Heart Eyes .На една от снимките във ваната видях,че сте му натопили ушичките!!!Може ли вече,аз и ги пазя,защото някъде четох,че до 3-месечна възраст трябва да не се мокрят  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт