Декемврийските мъничета вече радват ни с ритничета!

• 23 177
  • 688
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Здравейте!  Simple Smile Да се запиша при вас набързо и да си стрелна въпросчето  Whistling
С термин 3 декември съм, втора бременност ми е. Да разкрия и, че с две мацета от темата се познавам отда-а-а-авна от другата отчетна темичка  Wink  Hug

Днес ходих извънредно на док за болничен и го накарах да ме погледне с ехограф, понеже от няколко дни усещам корема си доста стегнат (болки нямам), та резултата е, че се оказах права и ще трябва да пия магнерот 3х2 и но-шпа 3х1. Не съм пила досега и бих искала да ме "светнете" кога точно се пият... заедно ли и двете лекарства, по време на хранене, преди или след хранене? Embarassed Забравих да питам доктора, и сега недоумявам  newsm78

# 526
Добре дошла, Кетьоначе!!! Hug
Много се радвам да те видя в нашите редици!!!  bouquet

# 527
iff2- аз също ходя и в Шейново. Като съм си платила само първия ехограф 30 лв., който бил за установяване на бременност. След него си внасям на вноски пакета, който е 400 лв. за цялата бременност.
В нашия град ходя при друго АГ, за да мога да си взимам болнични и да ми е по близа все пак. Но то при нас няма добри специалисти и няма кой да те гледа обстойно или да родиш при някой.
Тук бъдещите майчета които ходат на консултации незнаят абсолютно нищо, на тях не им се правят ФМ или БХС с една дума нищо. Едни иследвания кръв и урина и то три пъти за цялата бременност и ехограф, но от тези възможно най старите, и уж виждали всичко. Абе какво да ви кажа.
Извинявам се че ви занимевам с такива глупости, но ми дойде някак отвътре

# 528
 Катёнок , добре дошла, радвам се да те видя в тази темичка Hug
Значи пий си ги заедно сутрин два магнерота и нош па, обед и вечер.В бг явно е практика да се изписва магнерот, доколкото знам е заради контракциите, и мен с първата бременност в началото докато бях в бг док ми изписа магнерот, ей така превантивно, аз го бях намалила до едно на ден, защото нямах контракции изобщо.
Иначе на мен док ми изписа Спасфон, ако имам контракции.

# 529
И аз да се отчета: вчера ходихме на лекар, уж да видим пола на бебето, но пак нищо не знаем със сигурност, защото бебето не беше в удобна позиция. Иначе всичко ни е ОК. На 14 юли сме на ФМ при Марков и тогава се надявам да се види какви ще са ни гащите.

Вчера чистих из вкъщи, доста се изморих и разбира се имаше последствия - заболя ме гърба и кръста, и още по-ужасното е че отново се обади онази болката от ишиасния нерв - доста трудничко се движех.

# 530
⅞ ..., ще се радвам, само да не сме си на село точно в края на седмицата.Иначе Тошко да, в Париж е , въртят падалите здраво с още момчета от Русе.Прославиха ви града там Grinning

# 531
  • София
здравейте Simple Smile аз нищо не съм усетила все още, може би аз не разбирам или не отсявам признаците, но на мен ми е първа бременност и ще започна да го усещам по нататък.

Колкото до плащанията за изследванията аз съшо нищо не плащам - нито за кръвните изследвания, нито за ехографите , моят доки ме гледа всеки път, когато ходя при него. Според мен всичко си зависи от лекаря.

# 532
бхс там също е към 70 ако не и повече ....
на мен за БХС ми взеха 25 лв (става въпрос за Майчин дом) , защо в шейново е толкова много  newsm78

какъв вид риба всъщност е добре да се консумира през бременността?
и колко пъти?
всякаква риба с изключение на долу изброените от 7/8 и от мен за черноморската.... а по колко пъти незнам , може би 1-2 пъти седмично....

Аз от няколко дни все си държа ръката на корема ама незнам точно къде да я сложа и май нищо  не усещам.

на мен ми е рано за ритничета , ама знам къде да ги търся  Laughing като ходиш на док забележи къде държи ехографа. моето бебче мисля че е от лявата страна , чух и док че каза че плацентата се е формирала в дясно...това е предположение , нека и другите да споделят  Mr. Green

# 533
Аз искам да попитам има ли някоя мама която да е усетила рязка болка долу ниско втвърдяване на корема и сякаш спазъм се получава доста е болезнено удеве на 2-ва пъти ми се случи и сега съм много уплашена.

# 534
Ами моето бебче е отдясно на пъпа там и е следователно на доктора ехографа Peace

Искам да попитам нещо не ми стана ясно   могат ли да с еядат морсии дарове като раци миди това никъде не го намирам като инфо,а ние в края на месеца ще ходим на море и мисля да си хапна  Hug

Аз незнам доктора колко пари щр ми вземе нито за БХС нито за изследвания,като отидем вдругиден ще разберем newsm78

А как да стоя гладна за изследванията като часът ми е в 14 часа и там се чака по 2-3 часа понеже се забавя доктора от визитациите аз сутрин ставам в 5 часа да ям а камоли до след обед да стоя гладна мога да пукна от глад там #Crazy #Crazy #Crazy

vanqstoeva
до колкото знам това е контракция ако не пиеш вече трябва да почнеш да пиеш но шпа той е за контракции на мен ми ги изписаха понеже аз съм си с отлепване

# 535
  • Пазарджик
За раците незнам,но съм сигурна че миди неможе понеже не се знае откъде са(някои застояли води примерно) и риба тон и акула,заради живака,който съдържат. Много ми е чудно какви са тези изследвания в 14ч,обикновено се правят сутрин на гладно??!! И да ви се оплача и аз днес нещо ме боли ниско долу и от двета страни? Ама не различавам контракции от обикновени болки... Simple Smile

# 536
pipi7598 Аз се водя в Тутракан поради" голяма компетенстност" на русенските доктори  #Cussing out като моя час е за 14 часа който се води 1 по ред-най-ранен и тъй като доктора е до 14часа първо оперира,а после на визитация няма как да ми се направят толкова рано изследванията а и една позната дето и 2-те дечица там са раждани не спомена че трябва да съм гладна newsm78

# 537
  • Пазарджик
Защо трябва да чакаш доктора за изследвания-нали трябва кръв да ти взимат? Доктора ли я взима? Ако не е за кръв (или урина) ,не виждам защо да гладуваш Simple Smile

# 538
  • София
pipi7598 лекарят ще ти даде само направленията за изследванията , а самите изследвания ще ги направиш в лаборатория, където можеш да отидеш на следващият ден рано сутринта. Всичко свършва за около 10 минути и след това хапваш и пийваш  на воля. Поне при мен беше така:-). Няма как да издържиш гладна и жадна до 14:00 това ще бъде убийствено.

# 539
  • Пазарджик
pipi7598 лекарят ще ти даде само направленията за изследванията , а самите изследвания ще ги направиш в лаборатория, където можеш да отидеш на следващият ден рано сутринта. Всичко свършва за около 10 минути и след това хапваш и пийваш  на воля. Поне при мен беше така:-). Няма как да издържиш гладна и жадна до 14:00 това ще бъде убийствено.
Това го знам  Laughing Отговорът ми беше за която,но забравих да го отбележа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт