Дядо Коледа ще дойде пак, с подарък в ръка за Майските деца

• 43 100
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За тези, които си изляха душата  Hug
Аз пък хич не мога да се похваля, даже и с малките успехи, които имат вашите деца Sad
Моя не иска да говори и това е.
Ако го питам има ли нещо в памперса или какво има, той сочи с пръстче и казва "иллл".
Днес ги водих на басейн, пошляпаха доволно Simple Smile

# 91
Ами май младежите много характерни излезнаха! Confused Confused Confused Party
Иван явно знае да говори ежедневните думи но не иска!
По лесно е с 1 дума! и откак се правя че не го разбирам, вече 5-6дни взе по 2-3 думи да навързва!"Пиш" стана "мамууу има пи"
"хааа" стана "дай уууда" в превод вода, луд фен е на самолетите а те в Б-с хич не са малко и като каца някой и крещи "а а лет" до скоро незнайно защо беше "Дайда"
А за пишкането и акането четох някъде че детето осъзнавало че ми се ака/пишка тогава когато можело само без никаква опора да слиза и да се качва по стълби!
За сведение при Иван стана така с разлика от 3-4 дни!
Не знам вярно ли е но поне ми беше някъв ориентир!

Мамче 82  Hug Hug Hug
За твоите най близки хора ми щом не те разбират аз си мисля че е добре да ги вземеш 1 по 1 когато ходите при специалист.Нека чуят от страничен човек, авторитет и ако пак не става .........тогава се придавай!
Успех на теб и Криско! Hug Hug Hug

# 92
Здравейте.
Мамче 82,напълно те разбирам ,можеш да споделяш с нас всичко което поискаш.
Ние бяхме за 4 дни на море в Созопол и малко си починахме и се разнообразихме от ежедневието.

# 93
Здравейте.
Ние в събота кръстихме Анета и тя сега разправя наляво и надясно, че вече била "кастиянка"  Laughing.
Порева малко /за тати, не за мен  Mr. Green/, като я намокри попа, ама бързо и мина.
Мамче 82, по-важно е че ТИ осъзнаваш, че Криси има нужда от помощ, защото има майки, които се правят, че не забелязват, че детето им има проблем, не им се иска да го признаят, а като не се вземат мерки на време, става по-лошо. Верно, че е кофти, да нямаш кой да те подкрепя и да ти помага в труден момент, но ти си силна и ще се справиш   Hug.
Нощни очи, на Анетка пък любимото и е "няма"  Crazy, ама и аз не се оставям много много да ми прави номера. Виж при баща и по и минават фатките, нали е на тати момичето /аз съм лошата в къщи  Twisted Evil/.

А за пишкането и акането четох някъде че детето осъзнавало че ми се ака/пишка тогава когато можело само без никаква опора да слиза и да се качва по стълби!
За сведение при Иван стана така с разлика от 3-4 дни!
Не знам вярно ли е но поне ми беше някъв ориентир!

Това и аз съм го чувала. Не знам какво точно е обяснението и дали е вярно, ама и при Анетка горе-долу така се получи.

# 94
Било свързано с съзряването на някоя част от мозъка близо до вестибуларния апарат!

kakadaka
Честито християнче!!!
И ние това лято ще кръстим Иван ама още не сме избрали дата  Embarassed

Днес съм именничка и ви черпя скромно че много жега:

# 95
kakadaka Честито християнче!

Ние говорим доста добре. Правим изречения от по 3-4 думи.
Ивка също е във фаза на тръшкане, истерично дране, пищяне и то какво - да ни чуе целия град, а какъв инат е станала ...
Вече и нощем не се напикава и мисля да махна памперса, защото само и запарва дупето.

# 96
  • Юпитер- Сатурн
Kakadaka честито християнче.
Mmagyce да ти е живо и здраво името, та и ти да понамажеш нещо по край него    bouquet
Мария, не се притеснявай за Криско. Вярвай, че всичко ще мине и ще надживее проблемите. Преди време ми казаха, че Преско има 5-6 месеца забавяне в развитието. Намалиха месеците за да не ме стреснат. Благодарение на това, че го заведох на място, където му помогнах, за сега е в широки граници. Винаги съм вярвала, че всичко ще се оправи. Миналата седмица го заведох при Чавдаров, имаха съмнения за ДЦП, но неговата лекарка не искаше да му лепне клеймо за цял живот, за това ни помоли да го види и шефа. Е, ще го парафразирам. Забавянето в психическото развитие и разгънатите стави са причина детето да ходи и държи по този начин. Работа с психолог и съответното отношение от ваша страна и може би нещата ще дойдат на място. Звучеше ми като благословия. Иначе свалихме памперса от раз. Стига да седи в тоалетната на адаптора и да си измие пишората проблеми няма. На вън стиска и не прави нищо. За акото от два дена казва нещо подобно на аки и на три такта познаваме. Прави изречения от две думи. Групира думите по призраци например "бади, бани"- е всичко свързано с вода, "Бвлак"- трамвай и камион, но рейс е "тейяа"  newsm78; За не-то и няма-то няма да и да споменавам, колкото до ината- проявява го от малък така, че ...
Лек ден и от нас

# 97
  • ул. "Мечтание"
Я, това е много интересно за стълбите и пишкането/акането.  Thinking Не бях го чувала!

Ха, не знам моя план дали проработи, ама днес Божидар е с памперс и двата пъти си каза, че му се ака  Shocked. За жалост първия път нищо не можах да направя, че бяхме навън, на място без тоалетна, но втория път не размазахме положението.  Crazy За пишкането не пропуска да си каже също без да го питам! Направо ме изуми това дете! Но пък си иска памперса и аз се възползвам и си правим уговорки. Аз ти слагам памперс, а ти акаш в гърнето... Deal!  Joy

Какадака, честито ти християнче!  Hug  bouquet

# 98
  • Някъде по Дунава
Мамче 82 кураж ,тук наистина има с кого да споделиш  кой да те разбере.
Какадака, честито ви кръщене,Ели беше на 1г, когато я кръстихме и също много плака.
Относно говоренето Ели има голям напредък откакто ходи на ясла.Тя и преди бърбореше,но сега знае толкова песни и всички имена на децата от групата и на лелите и само пита "що?" Памперса отдавна сме го махнали и хубавото е че вече не трябва да я подпитвам постоянно иска ли да пиша, а сама си казва. Дори понякога сама си смъква гащите и кляка, но............ после трябва да я преобувам  Simple Smile Тя също като Божидар на Лейди вместо да каже с думи какво иска започва да пищи и реве. Опитвам се да обясня, че така никой не я разбира,да се успокои и каже с думи какво иска,но не винаги се получава  Sad Хубавото е че посвикна на яслата,но другата седмица затварят за ремонт и после пак ще има драми сутрин.

# 99
  • София
kakadaka, честито християнче Simple Smile
Алекс го кръстихме на 1,3 г, не плака изобщо. Беше нахилен през цялото време и се закачаше с кръстницата си и свещеника Simple Smile

# 100
Здравейте, момичета. И аз така все ви чета, но нямам какво да пиша.
Какадака - честита касиянка Crazy Hug
Мамче, съчувствам ти за неразбирането от страна на близките ти. Много е тежко и мъчно именно това. А е хубаво, че сериозно и навреме си подходила към Криско. Наистина като го видях и на мен не ми направи впечатление да е различен с нещо. Но ти най-добре знаеш и виждаш нещата и се радвам от сърце, че виждаш напредък в поведението му. Сигурно ти коства много  - емоционално, психически, физически дори... Да знаеш, че отплатата обаче е огромна. Той няма да ти каже един ден "Благодаря, за това, че си го правила за мен". Но ти ще знаеш, че благодарение на теб е един чудесен, достоен човек... Hug

При мен се получава нещо подобно с близките, тъй като Бояна не говори. Всички ми казват, че си въобразявам, че някой ден ще се моля да млъкне и т.н. Щом спомена на някого и веднага получавам този снизходителен отговор и аз така - спрях да говоря. Макар че непознати се изненадват като я запитат, как се казва и ли нещо подобно, че не отговаря. Наскоро започнах вечер да я мъча с най-елементарните детски книжки да казва срички по картинките и вече успява да си каже на срички половината име БО...Я - и аз съм много щастлива. Иначе от малка си говоря с нея като с голям човек, разбира абсолютно всичко и дори си мислех, че е по-съобразителна и схватлива от останалите деца, но пък времето минаваше и тя не проговаряше. Казваха ми, че трябва и ние да й говорим, а ние не спираме да разговаряме с нея - преразказваме с толкова емоция и пояснения случките през деня, разпитвам я за разни дреболии, припомням й, какво се е случило днес, вчера, говоря й за любими и познати неща. Но в момента говори така, както тук четох, за дечицата ви, как са проговаряли на около година може би. По градинките много по-малки дечица от нея я заговарят, а тя започва да им говори на свой измислен език и те я гледат учудени. Едно момченце на нейната възраст дори самозаключи, че е бебе. Но пък са си деца и играта им спори, това не им пречи по никой начин  Grinning. За сега обаче newsm78. Понеже знам, че обикновено при момченцата има по-късно проговаряне(на кумата ми синчето не говори до третата си годинка, Айнщайн - също), но за момиченца не открих нищо. Казах си, че до две години и половина, ако е на същото положение ще искам мнение на специалист, но май няма да издържа до тогава. Понеже втора година детска градина не ни огрява (където се надявах да проговори покрай другите, които няма да я разбират само по пантомимата й), реших от септември да опитам с разни детски клубчета като Сехурко или Фиоре арт студио, които пак занимават децата с песнички, игри, природа и подобни, но не са на идеотските цени на частните ясли, за които ще трябва и нощна работа да си намеря. Само че ако там вече попадне в среда, в която наистина осъзнае, че не може да говори, когато другите пеят, говорят и разказват. Или ако някое дете пак я нарече бебе и отбележи, че тя не говори - боя се вместо стимул да проговори да не се ... подайте ми синоним на сдуха Embarassed.

И те така...
Та майчините тревоги край нямат. И аз си казвам все, че си въобразявам, но започвам все повече да се притеснявам и когато и наистина всички наоколо омаловажяват тревогите ти, те стават още по-големи, а ти по-самотен и тъжен и напрегнат...
Та затова и аз гледам да не пиша, че ето - само мрачнотии излях сега.

Ето нещо приятно - в ХИПО са пуснали невероятни намаления на сандалки. Така есента за 30 кинта взехме боти на Бенетон. В момента за под 30 лв накупихме три чифта сандалки, че тези, които взехме в началото на лятото и й бяха големи, сега пръстчетата вече се чудят, от къде да избягат навън Grinning. Много хубави сандалки от плат има на Фишър прайз - не знаех, че правят сандали. На Бенетон и разни други марки - немски, български. Понеже са много малко останали бройки и номера са ги пуснали на подарък почти. В тази криза, как да не танцува от радост човек Joy

# 101
DiyanaChar аз пък ще ти кажа да не чакаш!!
Моята щерка приговори на 2.8м с цели изречения от 4-5-6 думи напреаво!Преди това имаше в речника си само еденични думи и бяха около 30-40 на брой,но пък ги изговаряше много точно!Ако Бояна не казва поне няколко думички вярно/цели било то и двусричи се ослушай за логопед и мисля се правяха някакви аудиометрични изследвания!
В нашата кварталната ДГ имаме логопед и виждам в петък /деня за свободен вход/водят и малки деца!
Аз мисля таКА:
По добре да отидете на спесиалист и да ти кажат"Елате след 3/6/12месеца, рано е още" или Дай Боже "нищо и няма".....отколкото"Ами като сте видели преди.....толкова време защо сега идвате?"
Тук да вметна че около 2годишна Миша взе да ми създава впечатление че има обратна захапка и аз така се шашнах ходихме на 3ма ортодонти и общото мнение е че само аз си втълпявам!И тогава на 1 от тях казах това което споделих по горе, а лекаря се обърна и каза "Така е!Превенцията е за предпочитане от най-доброто лечение!"

ОХхх дано не те подразних с нещо ако е така Извини ме!

# 102
  • ул. "Мечтание"
Дианче, от моя гледна точка не смятам, че е проблем, но и аз си мисля, че е добре да отидете да ви видят.
Принципно правят цялостна оценка на детето, не само на говорните му способности. Ако има проблем ще ви кажат, ако няма, поне ще си спокойна.

# 103
Добър вечер!
И покрай нас няма нищо ново.

Мими, Диди, много често близките и околните ви казват така само, за да ви успокоят. Някой може и да си мисли "Това дете защо още не говори?" но с усмивка ти казва, "Аааа не се притеснявай, то е нормално!" Хората често пропускат истината само за да не обидят някой (и аз съм така  Tired ) Но вие като майки най-добре знаете какво трябва да се направи за детето и го правите! Диде, нищо няма да загубиш ако я заведеш при специалист!
Някои деца пък просто се инатят да говорят....

Аз пък много се дразня някой роднина като ми каже, че бил много непослушен Алекс! Не че има нещо лошо в това да е такъв, но той просто не е! Виждат го за 5 минути и правят заключения  Crossing Arms Плюс това е само на две години, какво очакват от него? Много си е послушен даже. Много му говоря и той се съгласява с мен. Понякога когато му се спи или му има нещо започва да се лигави, но аз не познавам дете което да не го прави. И цялото това нещо е за да ми намекнат че не го възпитавам правилно.  #2gunfire

А пък за кърменето да не ви обяснявам вече за какви опулени физиономии става въпрос... и възклицания "Ама ти луда ли си?"

# 104
mu6muro4e Не си лудаа, ти си си мнооого добре!
Това е твото тяло и не им искаш мнението за него!
А Алекс е доволен и щастлив ...предполагам!
А Иван от 15 юли вече не е кърмаче но вс. вечер идва сяда в мен и почва да се гушка.... и ги целува...мнооого...не е забравил..
При нас стана случайно имахме гости с малко дете и те толкова много играха че заспаха седнали и на др. вечер пак а аз се сетих чак 2рия ден че не е сукал...и така!След това реших повече да не му давам

почерпете се....помъдрявам още 1 година!

Общи условия

Активация на акаунт