Аз пък хич не мога да се похваля, даже и с малките успехи, които имат вашите деца
Моя не иска да говори и това е.
Ако го питам има ли нещо в памперса или какво има, той сочи с пръстче и казва "иллл".
Днес ги водих на басейн, пошляпаха доволно

.
, ама и аз не се оставям много много да ми прави номера. Виж при баща и по и минават фатките, нали е на тати момичето /аз съм лошата в къщи 
; За не-то и няма-то няма да и да споменавам, колкото до ината- проявява го от малък така, че ...
Не бях го чувала!
За пишкането не пропуска да си каже също без да го питам! Направо ме изуми това дете! Но пък си иска памперса и аз се възползвам и си правим уговорки. Аз ти слагам памперс, а ти акаш в гърнето... Deal! 
Тя също като Божидар на Лейди вместо да каже с думи какво иска започва да пищи и реве. Опитвам се да обясня, че така никой не я разбира,да се успокои и каже с думи какво иска,но не винаги се получава
Хубавото е че посвикна на яслата,но другата седмица затварят за ремонт и после пак ще има драми сутрин.

. За сега обаче
. Понеже знам, че обикновено при момченцата има по-късно проговаряне(на кумата ми синчето не говори до третата си годинка, Айнщайн - също), но за момиченца не открих нищо. Казах си, че до две години и половина, ако е на същото положение ще искам мнение на специалист, но май няма да издържа до тогава. Понеже втора година детска градина не ни огрява (където се надявах да проговори покрай другите, които няма да я разбират само по пантомимата й), реших от септември да опитам с разни детски клубчета като Сехурко или Фиоре арт студио, които пак занимават децата с песнички, игри, природа и подобни, но не са на идеотските цени на частните ясли, за които ще трябва и нощна работа да си намеря. Само че ако там вече попадне в среда, в която наистина осъзнае, че не може да говори, когато другите пеят, говорят и разказват. Или ако някое дете пак я нарече бебе и отбележи, че тя не говори - боя се вместо стимул да проговори да не се ... подайте ми синоним на сдуха
. Много хубави сандалки от плат има на Фишър прайз - не знаех, че правят сандали. На Бенетон и разни други марки - немски, български. Понеже са много малко останали бройки и номера са ги пуснали на подарък почти. В тази криза, как да не танцува от радост човек
) Но вие като майки най-добре знаете какво трябва да се направи за детето и го правите! Диде, нищо няма да загубиш ако я заведеш при специалист!
Плюс това е само на две години, какво очакват от него? Много си е послушен даже. Много му говоря и той се съгласява с мен. Понякога когато му се спи или му има нещо започва да се лигави, но аз не познавам дете което да не го прави. И цялото това нещо е за да ми намекнат че не го възпитавам правилно.