Кухните - 32-ра тема

• 114 323
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Според мен тази кухня е много добре запазена за тези години. Peace
В сравнение с онези "комунистически бели шкафове" ,които всички сме виждали е направо перфектна.
Дървото си е дърво-не може да се сравнява с ПДЧ плоскостте.
nenuTo очаквам с нетърпение да видя мечтаната ти кухня,със сигурност ще и се радваш дълго.
Ако имах финансовата възможност и аз бих си направила кухня от масив.По-дълъг живот има,а в комбинация с гранит....няма мърдане.

# 301
 Hug Благодаря ти, sveta29
Наистина, ще ми заминат всичките спестявания, за тая "ретро кухня", постоянно се моля всичко да е наред и да се получи хубава  Praynig

# 302
Ако имах финансовата възможност и аз бих си направила кухня от масив.По-дълъг живот има,а в комбинация с гранит....няма мърдане.
99,9% от кухните са ПДЧ корпус и само вратите са масив, не излиза много по-скъпо отколкото МДФ, стига да намериш читава фирма която работи мебели масив, че стават все по-малко.

# 303
Миоки вярно е ,че все по-малко фирми работят качествено.Но ако правя кухня от масив-искам цялата да е от дърво.Не харесвам комбинация ПДЧ + масив.Или ще я правя както трябва, или въобще няма.Това имах предвид когато казах ,че искам масивна кухня.

# 304
Ясно, но е рисковано, освен ако не я правиш в изпитана фирма с гаранция, а това удоволствие вече много вдига цената.  Rolling Eyes
Щото изметне ли ти се корпуса става ... вратите се сменят лесно. За такава кухня даже не бих препоръчала поръчка, а фирма, която произвежда модулни шкафове.

п.п. не само качествено имах предвид а изцяло масив. В повечето случаи предлагат фурнирован МДФ, което е също добър вариант, защото рисковете са минимални, а финиша е естествено дърво макар и 2-3мм.

# 305
ДА-много се вдига цената  Cry.
Знам за една фирма която прави такива кухни,хубави неща чувам за тях.Но няма да се възползвам-пусти финанси. Sad

# 306
От години съм влюбена в немските кухни Ално, ама ...  Laughing Laughing Laughing Чудя се дали да избера техните по-нисък клас марки Импулс или Пино или пък да поръчам кухня от бг фирма?
Имате ли представа колко излизат долу-горе Импулс и Пино (за неголяма кухня - около 3-4 л.м.)? Ясно, че играят роля и екстрите, но да говорим за по-изчистен/базов модел. И дали си заслужава тяхна кухня от ПДЧ, например? Колкото и да гледам - най-много си харесвам всичко на Ално.

На второ място харесах българските "Диалог", защото много ми напомняха на Ално с всички скрити екстри, но и те са скъпички. И там имат качествен ПДЧ, но съм в чуденка. Искаше ми се МДФ (само при Ално бих се поразмислила за ПДЧ).

Харесаха ми и една габровска фирма с кухни "Хералд" с  естествен фурнир, но нямаха много механизми. Жалко!  Cry Иначе като цвят страшно ми паснаха на апартамента.

Оптимален вариант към момента се очертава една русенска фирма Интериор 46. Качествени ми се струват, имат механизми и са на добра цена.
(Търся и отзиви за тази фирма и за техните кухни "Болеро").

Та съм в чуденка дали да мина на по-нисък клас, дори ПДЧ, при Ално или да избера МДФ-кухня на бг фирма. (Все още нямам всички ценови оферти)

Ако се сещате и др. бг фирми с визия на кухните като Ално, ще се радвам да ме насочите.   bouquet

P.S. Сега се загледах в този сайт http://www.perfektmebel.com/index.php?m=320&lang=1&categ … ry=896&pc=896
Как са като качество, цени...? (все още разглеждам сайтът им и не съм се ориентирала)

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 13:59 от 1

# 307
 Нашата кухня най-накрая ще пристигне у дома в понеделник Mr. GreenГръб и плот: http://www.kronospan.bg/products/category_decors_info.phtml?params=758, всичко останало: http://www.rosi.bg/pdch-ploskost-zebrano-sivo-bejavo-1828.html и 3 горни вратички черен лакобел( така ли се пише). Та да видим каква ци....ния се е получила. Crazy

# 308
  • София
1 когато разбрах, че идва ред на кухнята , първата ми работа беше да отида в АЛНО, бях разбрала, че са малко по- скъпи от стандартните кухни, но качеството е отлично. Отидох дадох размери приблизително 3,70м/ 2,80м., не помня точната причината поради която момичето ми каза, че ще ми сметне вариант Импулс , а не Ално / нещо май беше в изискването ми за даден шкаф/ след три дни ми се обади , че е готова  Peace Отидох да видя какво е направила като проект и като цена, проекта беше много хубав и много практично беше подредено всичко, но ценатаааааааа 13-14 хил. , за обикновено ПДЧ. Горните шкафове си бяха стандартни с обикновено отваряне няма екстри, долу имаше само един механизъм за бутилки, другото беше пак обикновени шкафове и вариант с чекмеджета разликата не беше голяма. След седмица тръгнах по НЕОСЕТ , Класик, и вече не помня колко фирми обиколих за оферта.
Неосет ми дадоха масив около 7хил. ПДЧ около 5хил., същото и в Класик около 5-6хил. за ПДЧ. В Селамор отидох веднъж с децата по анцуг и доста лошо се държаха в смисъл не ме взеха на сериозно, вадих им, думите от устата за да получа някаква информация при което се ядосах и си тръгнах. След това с мъж ми имахме път на там и влезнах пак да питам  Mr. Green , нали се сещаш вече бях облечена с токчета и нагласена и почнаха да ми предлагат различни варианти без да ги питам  Close фръцнах се и си тръгнах МРАЗЯ такова отношение, ако ще само те да продават нещо си няма да го взема заради такова обслужване  #Cussing out
След което се сетих да се обадя на фирмата която на прави дограмата от дърво да ги питам дали случайно не правят мебели и хоп те ме зарадваха. Сега ще ни правят цялото обзавеждане те и съм изключително доволна, защото по дограмата нямаме забележки всичко е перфектно, а мъж ми е доста капризен.

За Диалог съм чела добри отзиви  Peace
Не знам дали ти помогнах много май не  Embarassed, ще се опитам да се разровя бях пуснала тема за няколко фирми да прочетеш мнения, иначе ходене и обикаляне му е майката.
п..п. за Ралица имаше много положителни отзиви, но и те са малко по висок клас

# 309
добре де кажете фирми котио правят качествени мебели и КУХНИ от масивно дърво ? няма ли някои които вече е правил дърво ?

# 310
  • София
добре де кажете фирми котио правят качествени мебели и КУХНИ от масивно дърво ? няма ли някои които вече е правил дърво ?

Свекърва ми сега ще си прави от масив, аз се отказах искам МДФ-лак / май така се казава/, ама поне до септември няма да се спретнем да я поръчаме, че да дам отзиви за масив.
За Чучулайн също чух от позната добри отзиви забравих какво каза,че са и правили , но било перфектно ама и цената била малко по висока, но си заслужавало  Peace

# 311
За мебели от масив, качеството освен от изработката, се вижда при експлоатция. Може да е изработена перфектно, но ако дървото не е изсушено качествено и се изметне с времето, мебела е калпав.

# 312
kimbolina, много благодаря!   bouquet Много ми беше полезно всичко! Ако се сетиш още нещо, пиши, моля те. Или ако намериш темичката ти.  Hug  
За тези кухни вече си мисля, че ми трябва отделно висше образование.

# 313
Ей това е сайта на Чучулайн. http://chuchuline.com/

Знам, че качеството им е много добро. Освен това проектантите са перфектни. Имат и профил във Фейсбук. Но знам, че взимат скъпо. Затова смятам да си открадна няколко техни идеи. Разгледайте им снимките на готовите мебели. Има много идейни неща

# 314
  • sofia
Ей това е сайта на Чучулайн. http://chuchuline.com/

Знам, че качеството им е много добро. Освен това проектантите са перфектни. Имат и профил във Фейсбук. Но знам, че взимат скъпо. Затова смятам да си открадна няколко техни идеи. Разгледайте им снимките на готовите мебели. Има много идейни неща

Не сме правили кухня още, но поръчахме спалня от Чучулайн - МДФ лак и сме МНОГО доволни - много добро впечатление, спазиха срока на изпълнение, качеството е отлично...и така.. PeaceКато дойде време и кухнята от там ще поръчаме, тъй като наистина сме много доволни. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт