Кухните - 32-ра тема

• 113 428
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Блгодаря,
Да, смесителя и дозаторите са на Бланко, а мивката е от тук. http://www.sintor.net/products.php?catID=1&prodID=41&seriaID=57
Между другото, много са им изгодни мивките в сравнение със всички останали производители.
Тези на Роди, също са Испански, като на Бланко.
Смеситела е този http://www.evroset.bg/tetras.htm
Много се чудех между него и този на Синтор http://www.sintor.net/product.php?id=196, но реших да взена на Бланко

# 466
  • София
каква е цената на дозатора ако не е тайна, че аз още не съм се снабдила с него Flutter

# 467
  • София
На Бланко са по 46лв. най-евтините, а на Италмикс и др. са по 35 най-евтините.
Синтор имат много изгодни неща, който като изключиш марката, са си екстра.
Много приятели си напазаруваха от тях.

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 10:26 от geryger

# 468
geryger, чудесна кухня   bouquet да си я ползваш със здраве. И аз си мечтая за такова островче, но нямам грам излишно място  Sad Но за дозаторчетата ше ти открадна идеята  Hug

# 469
  • София
geryger, и аз съм на същото мнение като теб- обичам изчистените неща и не обичам да ми се подхвърлят разни гъби, шишета с веро и други глупости по мивката. Затова изискването към мивката беше да има дозатор - иначе си е най-обикновена алпака мивка. Все още не съм си купила дозатора, но и на него ще му дойде времето. И понеже както казах не обичам да ми е разхвърляно,затова си направих сушилник в шкафа над мивката-доволна съм защото се оказа по-удобно отколкото си мислех и всичко ми е скрито, но пък минуса му е че там не могат да се слагат примерно тави тенджери и други по-обемисти съдове и пак правя панаир покрай мивката, но е неизбежно!

# 470
  • София
Аз не съм си сложила сушилник в шкафа, защото още не съм сигурна в практичността му.  newsm78
Искам да си взема и миялната и да видя дали не бих могла да ползвам нея за целта.
Но не е късно да си взена сушилник по всяко време.
Не ти ли се стича вода по ръцете, като слагаш мокри чинии и др.?
Сега се сещам, че мойта кума си е сложила сушилника в едно дулбоко долно чекмедже до мивката.
Все едно аз да го сложа на мястото на фурната. Дори още по близо.
Сега разбирам колко е хитро.
Това не го бях обмислила.
Но аз си мислех, че миалната ше ми върши работа. Занам ли?

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 11:34 от geryger

# 471
Аз не съм си сложила сушилник в шкафа, защото още не съм сигурна в практичността му.  newsm78
Искам да си взема и миялната и да видя дали не бих могла да ползвам нея за целта.
Но не е късно да си взена сушилник по всяко време.
Сега се сещам, че мойта кума си е сложила сушилника в едно дулбоко долно чекмедже до мивката.
Все едно аз да го сложа на мястото на фурната. Дори още по близо.
Сега разбирам колко е хитро.
Това не го бях обмислила.
Но аз си мислех, че миалната ше ми върши работа. Занам ли?

Е ти ако имаш миялна, едва ли ще ти трябва сушилник. Те нещата си излизат сухи от там.

# 472
  • София

В интерес на истината в началото въобще не исках такъв сушилник, точно поради тази причина - имах опасения че ще се оливам с вода пък и не съм кой знае колко висока (1,60) Обаче в последния момент реших да сложим, викам си ако не за друго поне ще си държа там чиниите които се използват ежедневно. И сега не съжалявам, въпреки казах вече че има и минус. Между другото това със сушилника в чекмеджето също е хитро стига да имаш подходящо за целта чекмедже.  Wink

# 473
  • Варна
И ние сме със сушилник над мивката и съм много доволна. Там си оставям някои от приборите които ползвам постоянно. Събирам и тави и тенджери. Под него има тавичка , в която се събира водата. Ако  сушилника е в долен шкаф как ще стане тази работа?

# 474
И ние сме със сушилник над мивката и съм много доволна. Там си оставям някои от приборите които ползвам постоянно. Събирам и тави и тенджери. Под него има тавичка , в която се събира водата. Ако  сушилника е в долен шкаф как ще стане тази работа?

Лесно Simple Smile Ето така: http://media.snimka.bg/2869/011994165.jpg

# 475
  • Пловдив
...
Смеситела е този http://www.evroset.bg/tetras.htm
Много се чудех между него и този на Синтор http://www.sintor.net/product.php?id=196, но реших да взена на Бланко
Предполагам си ги проучила обстойно  Mr. Green Гледам описанието на този на Бланко е по-подробно - ъгъла на падане на водата, завъртане в двете посоки... А другия имаш ли пртедстава за тези параметри. От снимката изглежда като по-косо да пада водата и нищо не пише за завъртането  newsm78 Каква е цената на Бланко?

# 476
  • София
geryger кухнята ти е станала страхотна   bouquet
Аз сушилник също няма да слагам поне засега не искам да имам нищо отгоре на плота, надявам се само с миялната да се оправя  Praynig
Много ми харесва и острова ти , аз си мислих от началота за остров , но после се отказах , подари факта, че сме на много тясно от няколко години и сега искам малксимално много празно място да оставя и да ми е широко.

Гери, защо си сложила два дозатора на мивката  newsm78
Ще ми кажеш ли и размерите на плота ти и цената , нали  плот и гър от тех. камък.

# 477
  • София
Здравейте и от мен! Страхотни кухни сте публикували очите ми останаха. Честито на всички с нови придобивки. Аз имам един въпрос след няколко дни идва и моята кухня, а аз още не съм взела абсорбатора. Някой може ли да ми припомни как се смяташе обема за да знам какъв да си взема  Embarassed?  Може и да препоръчате някои на по нормална цена ( ще е за вграждане) Благодаря предварително   bouquet

# 478
http://novdom.net/kuhnia/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8% … 0%BF%D0%B8%D1%80/

Ето това може да ти помогне. Аз си купих аспиратор Faber. Когато го избирахме, консултанта в магазина ползва същата формула, т.е. изчисли квадратурата на цялото помещение, не само на кухненския бокс. Допълнително ни посъветва тръбата, която води до коминското тяло да е поне с диаметър 15 см, задължително кръгла. И друго което спомена, колкото се може по-близо до комина (при по-малко трасе, отвежда въздуха по-качествено). Успех в избора!

# 479
Момичета, като разглеждах кухнята на Гери, та в моята (кухня Laughing) изникна един проблем - до сега търсих дълбоки мивки (20-25см), а пък сега трябва да я търся и за вграждане под плот. Тъкмо си мислих, че намерих що-годе подходяща отвсякъде (размери, цена, дълбочина, отцедник и т.н.) и цоп, оказа се, че се монтира в-у плота. Нашият ще е гранит. Разгледах малко снимки на мивки в-у плот (или имитация на камък) - ами май не е лошо. От друга страна - ако е вградена мивката и гранитът е изрязан и заоблен, стои много добре, стилно и завършено. Но пък в БГ не съм сигурна как ще се монтира и дали няма да пропуска вода от там, когато чистя нечистотиите.  ooooh! Какво е вашето мнение? Да търся за вграждане под плот или да вземам тази в-у плот? А, къщата с тази кухня няма да е основния ни дом(ама пък си е наша и доста ремонтирана), тъй че ама въобще не искам да е скъпо. Няма никакъв смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт