Поддръжка на басейни

• 213 883
  • 566
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Цедка. На децата сме купили изцяло пластмасови и събират с тях мухичките.

# 451
  • Добрич

Peace И аз сложих на две пластмасови цедки дълги дръжки и с тях почистваме. Замислям се обаче за второ покривало, поставено върху оригиналното - от плат, може би перде, защото така пак падат боклуци през дупките.

# 452
  • Русе

Peace И аз сложих на две пластмасови цедки дълги дръжки и с тях почистваме. Замислям се обаче за второ покривало, поставено върху оригиналното - от плат, може би перде, защото така пак падат боклуци през дупките.

При нас повече влизат от децата, като излиза от време на време навън и после вътре с мръсните крака. Нямат навика нещо първо да ги измиват.

# 453
  • Добрич
Нашият басейн също се ползва от деца. Той е върху райграса, Има камък/плоча, на която да стъпват като влизат, но те се засилват и тъй скачат вътре. Затова съм дала едно старо перде, което се постила до басейна - това е пътеката за засилване. Дъщеря ми знае, че е задължително да се ползва. После го пера и толкова. Иначе голямо чистене пада.
Обаче боклуците, влезли през дупките на покривалото са доста.

# 454
В Джъмбо има кепчета по 3лв, които вършат идеална работа. Миналата година бяхме със счупена хилка, на която заших марля:) също върши работа

# 455
  • Mediterraneo
ММ беше пригодил дамски чорапогащник за кепче  Mr. Green

# 456
ММ беше пригодил дамски чорапогащник за кепче  Mr. Green

Е, разби ме  Mr. Green  Mr. Green Mr. Green

Аз слагам един лехен с вода пред басейна, като влизат в басейна, първо там. За сега е ок - миналата година беше ужас от прашоляци, дето вкарваха.

# 457
  • Бургас
Здравейте.Някой има ли сглобяем басейн  Азуро?Харесала съм си овален с пакет премиум. .Цените са приемливи,а басейна  изглежда добре. Монтажа също не е сложен ,не се изисква изливане на бетон.Друг не мога да си позволя .Така че търся отзиви?

# 458
  • София
Здравейте, наскоро си взехме този басейн http://m.emag.bg/basejn-bestway-3d-naduvaem-krygyl-2-13m-66-sm-b … 244/pd/DZWZ32BBM/ Бихте ли ми казали какво ще ми трябва за поддръжката му ? Помпа трябва ли ? Таблетки или течност за дезинфекция ?

# 459
  • Добрич
Каквото си изберете. Може с помпа, може и без помпа. Може с таблетки / в помпата или в диспенсъра/. Може и с течен препарат.

Първият ни басейн беше с такива размери. Сега сме с малко по-голям. Първите години бяхме с помпа и таблетки, обаче за две години - сменихме две помпи и третата година не ми се купуваше пак. Миналата година ползвахме Саво за кладенци и басейни / течен е/, но вече няма внос. Тази година сме с диспенсър и таблетки.

Лично аз от диспенсъра съм по-доволна, отколкото от помпата. Не е необходим ток близо до басейна, по-евтин е, а и както казах - двете ни помпи изкараха само една година, т.е. явяват се консумативи.

# 460
  • София
Т.е. може и без помпа ? Против застояване на водата ли се ползва тя ?

# 461
  • Добрич
Помпата върти водата през таблетките. Тя е извън басейна и по маркучи водата преминава през нея и се връща в басейна.

Без помпа:
Течният препарат се разтваря в кофа вода и после се излива в басейна.
Таблетките се поставят в диспенсър, който плува във водата. Аз го вадя, когато басейнът се ползва.

Скрит текст:
Това лято все още водата ни е бистра, а басейнът се ползва средно веднъж седмично и дори по-рядко..

Да. От магазин в Добрич купих този пакет /диспенсър и таблетки/. Басейнът ни е надуваем - 3, 05 м. диаметър. Слагам по 2 таблетки веднъж седмично, а диспенсърът е нагласен на средно положение.

Аз само споделям опит.

# 462
Аз го изпразних и май май ще го зазимявам. Вечер доста изстива водата,а през деня времето не е достатъчно горещо за да сгрее водата...и го дават дъждовно следващите 10 дена. При последното пълнене за 2 седмици го ползвахме 2-3 пъти.

# 463
Нашият децата не са го ползвали повече от десет дена. Препарат слагаме, върти се водата с помпата, но като цяло вървим към източване.

Помпите обикновено са с две години гаранция.

# 464
  • ГО
Няма връзка между това, дали препаратът е течен и дали басейнът е с помпа или без.
Може да се слага всичко във всякакви басейни.
За мен басейн, по-голям от бебешки/детски трябва да е с помпа. По този начин водата циркулира постоянно и не застоява в басейна. Циркулирането и почистването на водата е факторът тя да не бъде сменяна по няколко пъти на сезон.
Да си кажа сагата със Саво-то.
Миналата година си взехме 5л. и за тази година имахме още от него. Но, с времето, сякаш изветря и не беше така ефикасно, както мин. година. Започнахме да слагаме по-често и по-често, но една сутрин се събудихме със зеленясал басейн. Пробвахме да му сложим таблетки, но не постигнахме желания ефект. Източихме го, напълнихме го пак и си взехме препарати от една фирма, която се занимава професионално с басейни. Нарочно не й казвам името, да не е реклама. Ами - родихме се. Водата си е кристално чиста и филтрите на помпата издържат по-дълго време. Много сме доволни.

Общи условия

Активация на акаунт