Поддръжка на басейни

• 213 922
  • 566
  •   1
Отговори
# 420
И нашият е същия размер. Поставен е върху найлон върху пръстта. Около него е райграс. Преди да го сложим всяка година леко заравняваме почвата.
Благодаря за отговора!

# 421
  • Mediterraneo
Здравейте! Ползваме басейна трета година.Мием го с обикновен препарат (веро),после го пълним.На другия ден водата става зелено-черна (пълним го от хидрофор,и майсторът каза,че имало метал във водата,и след 2-3 дни се избистря)
.Поддържаме го само с  Мултифункционални таблетки хлор .
Първата година лесно го  поддържах чист,с механична подочистачка и кепче.Миналата година водата беше много мътна, повече в големия басейн и дъното се хлъзгаше.

Помпи и филтри има ли? Колко време дневно работи помпата. имам наблюдения върху басейните около нас в квартала; вярно, с много по- големи размери са, но все пак басейни. Ужасно много препарати блъскат вътре, направо ми смъди на очите от хлор. Отделно помпите работят по цял ден. Тук не се изпразват басейните целогодишно, но и никога не съм видяла мътна или зелена вода.

# 422
Здравейте... Взехме си басейн на INTEX... Размерите му мисля че бяха 2.44 на 76 ако не се лъжа.
Искам да споделя, че когато го напълнихме първия път водата беше бистра и 2 седмици беше само с хлорни хапчета + филтрацията на помпата. Преди дни взех препарат за басейни за избистряне на водата и сложих по схема и налях равномерно. Това го направих вчера, а днес водата е зеленкава.
Преди това го източихме и напълнихме на ново и така сложих препарата... Да вметна че и двата пъти басейна е пълнен с чешмяна вода. Разликата е, че преди беше само на хлорни таблетки и филтарна помпа,а втория път само с този препарат и филтърна помпа. Водата стана мътна и зелена  Sad

# 423
  • ГО
Идея нямам къде да търся Саво. Няколко години само с него си поддържаме басейна. Имаме около 2л. още и започнах да се притеснявам, че свършва. С това Саво не сме имали проблеми. Не сме изпразвали и сменяли вода цяло лято. Само доливаме, че децата изплискват водата.
Ако някой намери Саво, моля да пише, да си вземем и ние. Hug

# 424
  • Перник
Идея нямам къде да търся Саво. Няколко години само с него си поддържаме басейна. Имаме около 2л. още и започнах да се притеснявам, че свършва. С това Саво не сме имали проблеми. Не сме изпразвали и сменяли вода цяло лято. Само доливаме, че децата изплискват водата.
Ако някой намери Саво, моля да пише, да си вземем и ние. Hug

Няма го. Мисля,че са спрели да го внасят  Sad

# 425
  • ГО
Така е. Остава само да се търси от чужбина, ама от къде, не знам.

# 426
Здравейте, искам да попитам какво подложихте под басейните си? Нашият е интекс 305×76 с надуваем пояс. Трябва да го сложа в тревата, но не е много равно мястото, има малки бабунки. Мислех си дали би станало добре ако се наредят платна изолационен стереопор?

Ние точно така направихме тази година. Иначе място е с чакъл. Предни години ползвахме балатум сгънат на 2 за да е по-дебело и да не пукнат камъчетата басейна.

# 427
Аз пък реших да го празним и пълним на 2 седмици, а до  тогава само с таблетки. Водата е бистра и не се хлъзга. Честно казано играчка си е, но пък не е и чак толкова сложно, а и миналия път не се наложи даго чоакаме с дни да се стопля. На 2-рия ден беше 25 градуса.

# 428
Нашия басейн е от тези с металната рамка на Интекс 305х75. Поддържаме го с бавноразтворими хлорни таблетки и алгицид- именно той предотвратява позеленяването на водата и хлъзгането по дъното и стените. Също така мерим ph на водата с тестер и го регулираме- при нас обикновенно се налага да го понижаваме. Има си покривало и го покриваме, че иначе падат боклучета. Водата се запазва през целия летен сезон бистра.

# 429
Имате ли пчели и/ли оси, които да пият вода от басейна и как се справяте с тях?

# 430
  • ГО
Имаме. Никак не се справям. Чувала съм  за съд със сладка вода настрани, да ходят там да пият, ама не знам колко е ефективно това.

# 431
И аз се чудя как да се преборя с осите и пчелите. паничката със сладка вода я изпробвах преди няколко дена, никаква работа не свърши....

# 432
Момичета, имам един познат, който внася продукти на Саво, ще питам за препаратите и ще  пиша. Нашия го напълнихме преди 2 седмици и още не сме ходили, та направо ме е страх какво ще намерим другата седмица...наблъскахме го с коагулант и хлорни таблетки, но....Миналата година, малко преди да го източим, мисля, че направо го бяхме отровили...водата беше млечно бяла...мисля, че от хлора.....а не сме слагали повече от описаното на кутията. Много ме е страх да не стане пак така, че ще трябва да го пълним наново Sad

# 433
Имате ли пчели и/ли оси, които да пият вода от басейна и как се справяте с тях?

При нас се събират поради покривалото. Нали има дупчици и самото то от топлината се отпуска и отгоре изплува малко водичка. Та точно там си правят банкет осите. Тази година се пробваме да го ограничим този проблем по следния начин: басейнът е тръбен и на носещите тръби завързваме и опъваме над басейна шнурове и така става мрежа, като арматура, върху която ляга покривалото и така не се допира до водата.
Басейнът се ползва основно петък, събота и неделя и това позволява целите упражнения по слагане на покривалото.
Тази година като го отворихме и напълнихме имаше омокряне около него и след много гледане намерихме една прорязка около 6-8 мм, та я залепихме с лепенки за мокро лепене на басейни.
За щастие не се наложи да го източваме.

# 434
Говорих с един познат. Той пръскал с някакъв препарат, който отблъсква насекомите, но и ги избива, а аз не искам. Confused На около километър от нас има пчелин и не знам как тази година са решили да пият вода от нашия басейн.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт