Отчетна - СМГ резултати 5 клас

• 40 510
  • 347
  •   1
Отговори
# 165
Софийската МАТЕМАТИЧЕСКА гимназия не може да си защити сайта от хакери - готино оправдание.

А дали могата да обяснят СТАТИСТИЧЕСКИ струпването на резултати ТОЧНО в зоната 32 точки?

По моя груба сметка по 32 точки имат ...32 деца, в другите "точкови групи" едва достигат до половината?

# 166

Дай първо да уточним мъж или жена си.
Поласкан или поласкана си?
Регистирана или регистриран?
Не, че има особено значение, но все пак е добре да се знае.

Поласкана и регистрирана. Опитвам се да си прочитам постингите, ама все се случва да пропусна някоя изядена буква Blush

Какво искаш да кажеш, че някой се бил регистрирал скоро?
Нищо. Разсъждавах на "глас".
Напомняш ми на един потребител, който до скоро пишеше като гост и реших, че вече си се регистрирал/а/.

Аха, сега прочетох внимателно. Не било "Някой се е регистрирал скоро", а "Някойси се е регистрирал скоро". Нищо чудно, че съм пропуснала в бързината това малко "си".  Кога и къде е писал този гост та да му прочета творенията?

# 167
  • София и там където не се пуши
Черна станция имаш до поста си в дясно опция редактирай - ще свикнеш.

Фран Някой си пишеше, че е отдавна регистриран  newsm78 , но не иска да пише с регистрацията си.

# 168
моля някой да ми изпрати условията на задачите от изпита, ако има и решенията, благодаря

# 169
Мами на ощетени дечица, какво стана на срещата днес пред СМГ с БНТ? Ще излъчат ли репортаж и кога?

# 170
  • Sofia
Здравейте!
1. На приетите честито  Hug. Успех на децата  през следващата учебна година.
2. На тези , които ще остояват правата си - поздравления ! За това , че сте решили да се борите  независимо  , че децата ви ще учат другаде   bouquet. Така трябва , всяка година - нещата са еднакви. Трябва да се направи нещо по въпроса  Peace.
3. За неприетите - не съжалявайте , прием има и след 7 клас/ както някой преди мен е написал/. Дори тогава е много по-добре да се влезе в СМГ.
 И да , има много родители , за които фактът , че детето им учи в СМГ , означава престиж. За съжаление те въобще не знаят, колко зле се чувстват децата им там. СМГ е училище за деца с математически заложби и всеки , който не ги притежава не е на мястото си там.
 И аз чакам да споделите , кога ще дават репортажът по БНТ !

# 171
Да, репортаж днес имаше. Екипът на БНТ много се постара.
Благодаря на всички родители, които дойдоха и доведоха и дечицата. Беше много важно да сме повече хора.
Директорката се извини, като обясни неубедително, че е станал технически гаф при обработка и качване на данните. Любопитно беше да се чуе от математик как за няколко минути употреби 20 пъти думата случайност... Grinning
Стартира и проверка от РИО, ще се проверяват като начало работите на децата с променени резултати. Ще чакаме резултатите.
Репортажът ще се излъчи във вечерните новини, които днес ще бъдат по-късно заради мачовете.
Следобед направих същото упражнение и с БТВ, нямаше време да съобщя и да се свържа с други родители, защото Мариана Векилска си беше  уредила среща с директорката и не исках да се чуе само едната страна. Освен това си дадох телефона, но в суматохата не записах на другите родители. Както и да е. Предупредих дамата от БНТ, че няма какда не го направим и с БТВ (отначало се дърпах, за да бъда коректен),не ми се щеше точно така да стане, защото БНТ реагираха първи и раздвижиха проверката от РИО, но така или иначе добре, че отидох. Най-малкото посочих на инспекторката,че са пипани и тестовите задачи. Иначе нямаше да ги прегледат.
Така че, гледайте и вечерните новини по БТВ.
Шумотевицата се постигна, отказаха се от версията за хакерството и признаха за гаф, но гаф не е толкова страшно провинение в сравнение с манипулиране и подмяна на резултатите.
Ще се надяваме истината да излезе на яве.

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 17:08 от Na_Vesi_Pateto

# 172
  • Sofia
 Na_Vesi_Pateto , браво   bouquet. Така трябва да стават нещата. Ако т.г. имах кандидат за СМГ щях да съм там!

# 173
Поздравявам ви и аз.
А какво е "гаф", според тях? Объркани таблици, грешно пренесени точки?
Ще гледам репортажа довечера.
Винаги съм се чудила какво печелят връзкарите в специализирани училища по материя, към която най- вероятно децата нямат особен интерес и нюх.
Аз разказах също на сина си, въпреки че пряко не го касае, той е приет в ПМГ в друг град, но съм убедена, че проблемът е съществен и касае индиректно всички.

# 174
Браво! Стискам палци поне частично справедливостта да победи! Моят син, макар и записан вече в друго училище с математика, истински се вълнува и следи полемиката. Още повече, че лично познава и е съученик с едно от децата с "надути " резултати. Нещо повече, това дете до скоро беше в дъното на всички класации , докато синът ми винаги беше сред най-добрите и изведнъж.....Детето ми е объркано, задава въпроси, опитвам се да говорим и да му обясня нещата, но той все още е само на 10г. Може би ще получи своите отговори , а аз удовлетворение, но чувството за несправедливост и унижение -остава. Дано само не се прикрият нещата, не се върви по отсечката- "Всяко чудо за три дни", защото не знам какво бихме обяснили на децата си?

# 175
  • Sofia
Дано само не се прикрият нещата, не се върви по отсечката- "Всяко чудо за три дни", защото не знам какво бихме обяснили на децата си?
Дано ! За съжаление / дано не се окажа лош пророк/, предполагам какъв ще е резултатът от проверката  Crazy!

# 176
Отлага ли се записването на приетите деца до излизането на резултатите от проверката?

# 177
Отлага ли се записването на приетите деца до излизането на резултатите от проверката?
Не, официалната версия е, че резултатите са верни и окончателни. Така че, който е приет да си следи сроковете и да се записва. Шансове за анулиране на резултати, изпит и т.н. са минимални, а и никой не го иска. Под лупа са само въпросните деца с променени резултати. Така че Вие си свършете своето по план, а ако нещо излезе ще се действа според ситуацията.

# 178
Благодаря.

Поздравления за всичко, което правите!

# 179
  • София
Благодаря Ви и от името на нашето семейство с ощетено дете.
Поздравления за всичко, което правите! 

Общи условия

Активация на акаунт