Пердета - 7

• 198 380
  • 843
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Благодаря Ви.

# 721
  • София
Зеленото перде ми харесва, но другото с флоралните мотиви извинявай, но не го възприемам. По-добре би седял един едноцветен воал, без лъскавата нишка на органзата  Peace

# 722
Как се смята колко плат трябва за стена 3,5 метра - х 2 ли? Много ми се вижда за една завеса да дам над 150 лв.....особено, когато трябва в 3 стаи да сложа завеси и пердета с такива размери.  Tired

# 723
Обикновено с есмята не на стена, а на дължината на корниза и да, обикновено е умножено по две. Но може и по 1.5. Може и...както вкъщи стана - без никакъв набор, защото повече ми хареса  Wink
Много пъти повтарям, има хубавки завеси по 5-6 до 8лв метъра. Потърси.

# 724
Ако корнизът ти е например дълъг 2 м трябва да умножиш по 2, за да има хубав набор. Все пак зависи от пердето-колкото е по-тънко и прозрачно, толкова наборът трябва да е гъст. А иначе спокойно можеш да умножиш дължината по 1,5. И така ще е хубаво. не забравяй, че освен за перде ще дадеш и пари за перделък. Ако и някой ще ти ги шие- тогава инвестицията става доста голяма. Но пък крайният резултат ще те радва:)))))))

# 725
Обзавеждам един стар апартамент и трябва с минимални средства да придобие поне малко уют и визия. Всички корнизи са с такива дължини 3,5 метра и се получава голяма цифра накрая, а да бяха само пердетата....има кухня и баня да правя. Оплаках се.  Wink В спалнята искам плътни завеси 2 броя, а ако може и нещо готово да купя...Попадна ми една брошура от Карфур или Кауфланд не помня за готови завеси с все перделъка с размер 145/250 или нещо такова. Колко завеси трябва да купя примерно от тях - може би 3 нали...но ще стане малко накъсано, на къде ще се дърпат и как ще стоят като са на 3 парчета....

# 726
На готовите проблема е дължината - у вас колко са високи стаите? Защото обикновено са около 240-250см, което е нито късо, нито дълго. Иначе готови има на доста места, но няма да ти излезе по -евтино. В Бриколаж обаче има воал, едноцветен - всякакви цветове - по 4лв метъра. Набора за него за 3.5м корниз - значи ще ти трябва около 6м плат, тоест 24лв плат. По 1лв ако си вземеш най-прост силиконов перделък - още 6лв. Като накупиш всичко - отиди да ти ги ушият на едно място и поискай отстъпка. Ако намериш познат - идеално, но мен така ми ги ушиха почти за без пари. Можеш да вземеш и такъв цвят плътно перде от Екзарха по 6лв метъра, ще вземеш не повече от 5м - то ще се спуска само вечер все пак, та ще ти излезе съвсем сносно.

# 727
  • София
Зеленото перде ми харесва, но другото с флоралните мотиви извинявай, но не го възприемам. По-добре би седял един едноцветен воал, без лъскавата нишка на органзата  Peace
Може и да имаш известно право - сега като гледам снимките...
Едноцветно, ще е скучно, но може би с по редка шарка. Освен това са по набрани, че беше последния плат.
Но пък от друга страна, у нас всичко е толкова изчистено в правилни форми, че реших пердетата да са различни.  Hug

# 728
geryger , супер си е пердето, ние сме поръчали същото за хола.  Grinning И си напълно права, че на живо е много по-хубаво отколкото на снимките. А колко метра плат взехте и колко ви е дълъг корниза?

# 729
В събота бях на Бр.Миладинови и видях ушити пердета- воалени на 50 лв кг ,обаче на мен ми трябваха 8 за майка ми, а имаше само 6.И излизаха 20 лева ушити с перделък!!!Чак ме е яд!

# 730
  • София
geryger , супер си е пердето, ние сме поръчали същото за хола.  Grinning И си напълно права, че на живо е много по-хубаво отколкото на снимките. А колко метра плат взехте и колко ви е дълъг корниза?
Благодаря ти,
Корниза е 2.56см. За тънкото взех 6м, защото бяха последните, а за плътното 5.2м.

# 731
  • София
В събота бях на Бр.Миладинови и видях ушити пердета- воалени на 50 лв кг ,обаче на мен ми трябваха 8 за майка ми, а имаше само 6.И излизаха 20 лева ушити с перделък!!!Чак ме е яд!
Аз бих взела 6-те пердета. Ако не намеря същия плат за другите две, бих взела различен за разкош.  Hug

# 732
  • Luxemburg
наистина е трябвало да ги вземеш Vika щом са на такава цена. На мен от там за 2 стаи органза (но ги бройте 3 че всекидневната е с 4м. прозорци) ми излязоха 225лв. което ще рече по 75лв. на стая. Къде по-добре звучи по 20лв.

# 733
Тия пердета с каква ширина и дължина са все пак?

# 734
Дами, имам нужда от помощ. Предстои ми покупка на корнизи, а не мога да преценя колко дълги да бъдат. В случая прозореца е по средата на стената, корниза да бъде с дължината на стената или с дължината на прозореца (много смотано го обясних, дано ме разберете)?

Общи условия

Активация на акаунт