Отговори
# 285
  • София
Анджи, да не те плаша, ама...май казуса ти е много труден. Доколкото знам НОЙ отказват те да попълнят данните, въпреки че имат данните, кога, къде си работил и на каква заплата си бил осигурен.  ooooh! Преди няколко месеца ми разказваше счетоводителка такъв случай. Търси МОЛ-а на закритите фирми. Май имаше нещо, че като се ликвидира фирмата част от документите отиват в НОЙ. Сложно е. Стискам палци да успееш да се оправиш.

# 286
Да, ужас. Фирмите, които няма какво да крият ми издадоха документите без проблем, а далавераджиите не можели. То е ясно защо.
Сега разговарях със счетоводител, и във форума ми дадоха съвет. Първо ще проверя осигуровките си в НОИ, после ще се обадя на тия, дето ми отказват, че ще подам жалба в Инспекцията по труда, ако пак се направят на интересни ще подам жалбата.
С тия ликвидираните умувам какво да правя, мисля, че ще открия собственикът им. Дано съхраняват някъде ведомостите, че и те са от съмнителните.

# 287
  • София
Анджи не могат да ти отказват, или пък ако мислят че могат да ти оформят отказа в писмен вид.
Задължение на работодателите е да съхраняват ведомостите за заплати 50години, ако наистина са ги изгубили по някакъв начин, имат подадени деклараци към НАП/НОИ тогава беше едно учреждение или програма на която са ги правили,все трябва да имат нещо! Чети тук как става по съдебен ред:
http://www.econ.bg/law86426/enactments/article119542/ukaz_za_ust … aj_po_sudeben_red
Ако и това не помогне се обърни към Инспекцията по труда
За ликвидиранИте фирми, ако наистина са преминали през процес на ликвидация то те са предали досиетата ви както и ведомостите в НОИ. Това е част от процедурата.

# 288
Мерси, Барби!
Аз търсих в сайта на НОИ в Електронното архивно стопанство кои ликвидирани фирми са предали документация и тези, в които съм била не фигурират там  Rolling Eyes

# 289
  • София
Не, трябва да отидеш на място и да ги попиташ като обясниш какъв е проблема. Спомням си преди, че се попълваше някаква молба за удостоверяване на стаж,или просто да провериш дали са предадени архивите в НОИ на тази фирма,но нямам представа сега как е, просто не съм се сблъсквала с такъв проблем. Ако искаш мога да питам в нашето НОИ/тук в София/,ще ходя другата седмица там точно за да предавам ведомости по една наша фирма в процес на ликвидация.

# 290
Ще проверя.
Питай и ти, предполагам, че е еднакво положението.
 Hug

# 291
  • Варна
Анджи, мисля че всички фирми, които вече не съществуват предават данните в архива, който е на мястото на бившата книжарница зад съда (до шадраваните). Някой познат преди време имаше подобен казус. Ще поразпитам и ще пиша.

# 292
Анджи, при всички случаи отиди на консултация в Инспекцията по труда.
УП-3 се издава от работодателя при поискване от работник в срок от 15 дни / не си спомням кой член от КТ/
За ликвидораните ведомостите наистина трябва да са в НОИ
Стискам палци, защото това все пак е БГ. Дано да те има и в Персоналния регистър, ако труд. договори са ти след 2003г- може да провериш в НАП да ли са били регистрирани.
 П.п. При напускане вземайте си УП3-- издава се безплатно от работодателя и няма право да ви го откажат.

# 293
  • София
vesni така е, само че бъркаш УП-тата.
Задължително трябва да ви издадат УП 2, а УП 3 само ако трудовия стаж не е равен на осигурителния, т.е. трябва да издадат УП 3 за осигурителния стаж/ако сте работили на непълно работно време, ако сте имали извънреден труд, или ІІ или І категория труд/
ЗА справка чл.5 ал.7 от КСО

# 294
Samo da dokladvam, che sum dobre i nqmam nikakva T veche  Crazy Mina mi oshte na sledvashtiq den, slava bogu!

Ivka q nqma, ama nishto ne kazvam - tq sama shte si kaje  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Manana, davai Hidrasek protiv obezvodnqvane - zaduljitelno e pri takiva sluchai!!!

# 295
Да , Варби- така е - объркала съм цифрата. Дано не съм заблудила неволно някой ooooh!

# 296
Привет и от мен. Преди малко се връщаме от морето и не мога да насмогна с четенето. Прегръщам силно болничките!

Времето не беше особено добро, от 7 дни- 2 дни валеше, а един ден Ели беше с температура, но вече гледам философски на нещата-починахме си, нагледахме се на красоти и моренце, стига толкова....

Ние ли нещо не попаднахме на добра гръцка кухня?  Thinking 7 дни ядохме различни вариации на картофи, ориз и макарони.  Sick

Ето и малко снимки:
http://picasaweb.google.com/Kmiloshev/More2010?authkey=Gv1sRgCJDLpYSCk9OrFw#

# 297
  • София; Дружбето
ДОбрутру на всички. Ние утре се прибираме и чак вчера пуснах нет на мама Mr. Green да ми е и тя в мрежата. Само дето как ще сес оправи с компа не знам ooooh!
Прегръдки на всички болни, тези летни вируси ме плашат ужасно. Дано ни разминат поне те Praynig
Завиждам за морето и почивката на всички да знаете.. Аз съм толкова изморена психически и физически, че просто не мога да опиша Crazy

# 298
   Цвета,много за кратко бяхте в Луковит.  Rolling Eyes
   Там как се чувстваха децата?

Тази нощ без малко да зараждам.Бяха ме нападнали едни яки контракции на 5 минути....Припомних си родилните болки от миналия път.Доста неприятнички.....  #Crazy  Добре ,че отшумяха за 1 час,та  раждането се отложи.  Crazy
    И по-добре.Че днес дойде моята свеки и вече съм спокойна,че Алекс има с кой да остане вкъщи,по време на събитието.  Praynig Heart Eyes

Днес на ЖК разбрах,че съм отслабнала с 2 кг,въпреки порасналия корем.Това доста ме зарадва.Определено динево-черешовия "режим" си казва думата.  Wink

ДаВинчи,сега ще разгледам твоите снимки.Винаги ме зареждат с много красота.  Simple Smile
    Наистина са много красиви! Hug

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 21:03 от Селма

# 299
  • София
ДаВинчи, страхотни снимки!   bouquet

Симона тръгва на градина от понеделник, много се вълнувам.  Simple Smile   Дано успее да се адаптира към промяната.

Общи условия

Активация на акаунт