да поговорим още за Несебър

• 22 651
  • 30
  •   1
Отговори
И така, опитвам се да намеря нещо по- ново и различно за Несебър- музеи, атракции, концерти, дори заведения. Абе всичко по- различно от класическата представа за този красив град. Информация в нета- много, но от сайтовете излизат основно снимки на лъскави хотелчета, а нашите нощувки са осигурени. Може би тук е мястото да кажа, че не съм била в Несебър повече от 15 години Mr. Green , така че съм сигурна, че ще има на какво да се порадвам. Предстои ни 10дневна почивка там, след около седмица тръгваме и вече ме тресе организаторската треска   Laughing
Още нещо - по време на почивката дъщеря ни става на 11 години и си мисля дали ще е добра идеята да я "почерпим" един ден в аквапарка в Несебър. Отзиви за там? Условия? Актуални цени?  Други идеи, за да стане рождения ден по- хубав?
Благодаря на всички , които ще се включат и спорна седмица  Heart Eyes Hug

# 1
  • В кошера...
Ще бъдеш доста изненадана щом 15 год. не си била в Несебър.
Доста е относително дали приятно ще се изненадате. За културната програма можеш да проверяваш в сайта на общината, музея има страхотен сайт също, за заведенията - какъв тип точно ви интересува?
Аквапарковете са два, има и някалка по-малки към хотели - www.aquapark.bg  и  http://www.aquaparadise-bg.com/

# 2
Благодаря ти, medunka Simple Smile Разгледах сайтовете на двата аквапарка. Оххх, размечтах се...
Надявам се да сме изненадани от града в добрия смисъл на думата. Не сме никак претенциозни, стига да не ни заливат отвсякъде мазни чалги и да не се веят фусти и шорти на закачалки по улиците Sick Sick
Непременно ще посетим музеите /интересен е сайта ,разгледах го също/ . В сайта на общината не намерих инфо точно за периода, в който ще бъдем в града /30.06. - 10.07./, но се надявам, че все нещичко ще ни разнообрази.
А за заведенията , които търсим .. Laughing да са такива , в които не режат "от кръста" както се казва  Laughing просто приятни местенца с вкусна кухня и приемливи цени Peace

# 3
Мога да ти кажа кое заведение НЕ си струва- Глория мар.
Претенциозно и скъпо без никакво покритие.

# 4
  • Варна
До миналата година ходехме често там, но вече не. От всякъде се чудят как да ти отрежат главата. Станали са толкова лакоми, че чак грозно. Не говоря за скъпи хотели , такива си има на всякъде и в това няма нищо лошо. Става въпрос за ресторанти, магазини и др. подобни. Глад голям ги е нападнал явно.  Crazy

# 5
  • София
ma cherie не знам какво точно търсиш за парти,дали ще са само деца или не,не знам и до какво пари.Така,че ако ми помогнеш малко ще мога и аз да ти дам малко инфо.Досега 5 години подред съм почивала на Несебър,тази година ще сменим мястото обаче  Peace

# 6
Да не реши някой, че спамя  Whistling Всъщност не смятам да организирам парти, а просто искам да заведем детето на места, където да си прекара добре, като за празник, да й е хубаво и весело на нея - лунапарк,  детска дискотека или пък място, където предлагат хубави торти и мелби..ей такива неща. А за парите... ограничени са  Mr. Green

# 7
  • София
Значи можеш да я заведеш на аквапарка който е м/у Равда и Несебър-пояснявам ти го така защото то вече граници няма м/у курортите.Там има повече атракции и е по голям от другия.Виж за сладкарниците в Стария град са малко,но имаш избор,там можете да я качите на корабче,провери кога идва кораба Калиакра-това за племеничката бе голяма атракция  Peace и тя е на 11.Като кораба Калиакра може само да се разгледа и да се снимате,поне миналата година можеше.Има и Лунапарк близо до пристанището,доста люлки,виенско колело,клоуни и т.н.Цените бяха прилични.Има разходка с влакчета,не ти го препоръчвам,защото е за има няма 10 мин по алеята до Слънчев бряг и по точно до хотел Котвата.Иначе забележителности колкото искаш има,доста често и в Равда и в Несебър правят концерти с детски трупи.Общо взето си е скъп курорт,ако сте с кола паркирайте на платените паркинки,иначе дигат колите и после зле.Ако решите да се изхранвате и сте с кола ви предлагам едно заведение в почти до центъра на Равда,казва се Братя Сърбеви.За съжаление ние го открихме доста късно,а там готвят много добре и е евтино.За обяд и вечеря сме давали по 40 лв за 4 човека  Mr. Green .Ако имате възможност,посетет рибния ресторант(мм.. малко е скъпичко но си заслужава,е малко малко за 6 човека че имахме гости сме платили 180 лв,но сме яли страхотни риби и добре приготвени).Намира се като тргнеш попътя за Равда(излизаш от Несебър)след Южния плаж има един малък черен път в ляво.Свиваш по него,малко по навътре ще видиш доста коли и само един леко стърчащ покрив.Заведението е на скалите,рибата е от аквариума който е в самото заведени,развъдника е по навътре в морето.Не го пропускайте наистина си заслужава,мога да ти кача снимки и да разгледаш ако искаш.На тези места сме ходили и знам,че си заслужават,а иначе вие сами ще си решите къде и какво да правите.

# 8
Несебър е любимото ми място за почивка!!Обожавам го този град!Зарежда ме само мисълта,че съм там... Heart Eyes Старият град ми е любим,а гледката на мелницата и пътя,който свързва стария с новия град е нещо уникално!
Може да е скъпо,може да е прекалено претрупано откъм хотели и народ за някои вкусове,но на мен си ми остава любимия черноморски курорт!
Харесва ми и факта,че е близо до Слънчев бряг,Св.Влас,Равда,Поморие...като ти омръзнат разходките в Несебър спокойно можеш да разнообразиш със съедните курорти Peace
За храненето-ние редовно вечеряхме в едно ресторантче за бързо хранене,което се намира точно на разклона на пътя за стария град и центъра,идвайки от Равда.Там предлагат голямо разнообразие от готвени ястия,риба,аламинути,скара,десерти....абе за всекиго по нещо Peace А и е доста евтино в сравнение с другите ресторанти  Wink
На аквапарка не сме ходили-не мога да изкажа мнение.Но можете да отидете и до този в Слънчев бряг-за него знам,че е наистина страхотен!А има и автобусче,което извозва желаещите до аквапарка безплатно  Peace
Хубава почивка ви пожелавам Hug И дано останеш с хубави впечатления от Несебър  bouquet

# 9
Ооо, много ви благодаря за подробната информация  Heart Eyes. Даже, срам, не срам си отпечатах постовете ви , да не пропусна нещо и довечера ще ги чета на мъжа си  Laughing Peace
didolinaa, можеш ли да качиш снимки ? Ще ми бъде интересно да ги видя Simple Smile

# 10
  • В кошера...
Сега и аз малко инфо ще ти дам, дано не е късно.
Има безплатни автобусчета и до двата аквапарка. Транспорта не го мисли. За паркирането - не ходете с колата - то колко е Несебър, а и няма къде да се спре най често. Ще си развалите почивката, ако ви я вдигне паяка.
Заведения с добра кухня за похапване, като за всеки ден - бързо хранене "Мистрал"/до пощата в новия град/, ресторант тип кръчма- "Александър", "Стария орех", Златната рибка", "Амброзия", "Водопада", пицарии "Бяла роза", "Булевард", "Кинг Конг". Сладкарници няма точно в този вид, по-скоро има едни кафенца с мноооооооооого торти и кремове по пътя към Стария град, като тръгнеш от пощата към провлака. В стария град в сградата на музея има сладоледен салон, сами си правят сладоледа - малко са скъпи мелбите, но за веднъж в почивката става.
Не сядайте по заведения, които не са изнесли меню, това е напълно нормално - да разгледаш преди да седнеш. Естествено, че е скъпо по тези заведения - да не би в Прага, Дубровник или в другите курорти да е по-евтино там където са туристите - нормална практика е това по целия свят. Затова търсете из уличките, харесвайте си заведения не точно по-пътя ви. В стария град до читалището има добър ресторант "Зорница", "Аквамарин" също - но е битов. На пристанището "Флагман" - но там и цените са други.
Дидолина говори за ресторант "Таляна" - отдавна не го посещаваме - ужасно си завишиха цените. Но за веднъж в годината или с гости става.

# 11
  • София
Не можах да намеря другия диск с многото снимки(малко сме в ремонт и е ужас у дома  ooooh! )Имам няколко на пощата и съм ги качила,да добиеш поне някаква елементарна представа,съжалявам,че са толкова малко ама..   http://dianakraiceva.snimka.bg/travel/na-more-2009.512244

# 12
  • Пловдив / София
Аз мисля, че ще бъдеш разочарована, щом не си била от 15г.
Няма го вече онова романтично морско градче. Всичко е в чалгатечници, сергии и пр., както 90% от курортите и градовете по нашето черноморие.

# 13
  • Пловдив / София
Пуснала съм два еднакви поста и не мога да изтрия единия, та ще добавя надявам се въпреки това да си изкарате добре.

За мен лично Несебър вече отдавна не е предпочитана дестинация.

# 14
medunka, didolinaa, fam, благодаря ви момичета!!  bouquet
Дано се оправи само времето, че като гледам какъв порой се изсипва в момента тук  ooooh!
Обещавам да кача снимки, като се върна !
р.s. Някой знае ли за кафе или друго заведение в Несебър, в което има говорещ папагал? Бил голяма атракция преди няколко години, но за съжаление не си спомням името на заведението.

Общи условия

Активация на акаунт