Книгите, които не трябва да пропускаме да прочетем!

• 95 470
  • 379
  •   1
Отговори
# 195
  • Където си поискам:)
Здравейте мами Hug
В момента се намирам в ужасно труден период от живота си. Преди ок. седмица направих спонтанен аборт в 23 г.с.. няма нужда да обяснявам повече.
Опитвам се да чета и да не мисля, но съм решена да бъда силна, да преодолея тази мъка и да продължа напред.
Моля ви препоръчайте ми някоя книга,която би ми помогнала за това. Нещо, което ще ми даде сили и надежда да продължа напред.
Благодаря ви Hug

# 196
Smile_K , съжалявам за случилото се!  Hug
Преди няколко дни прочетох "Хиляда сияйни слънца" на Халед Хосейни. Страшно ме впечатли тази книга. Тъжна е и е тежка, но след като я прочете човек се чувства меко казано щастлив, че живее именно тук, именно по този начин и изобщо всичките ни проблеми добиват съвсем незначителни размери.

# 197
Smile_K, много съжалявам, мила! Няма книга, която да те излекува, но има такива, които да те разсеят. Какви книги обичаш да четеш? Искаш нещо позитивно или нещо за смисъла на живота, нещо за любов, или нещо мистично?

# 198
Благодаря ви момичета Hug
utro77 , "Хиляда сияйни слънца" я прочетох още миналата година, наистина впечатляваща книга. Тежка,плаках на нея, но пък страхотна.
silveto_ , по-скоро нещо позитивно или за смисъла на живота, нещо, което да ме накара да повярвам,че има защо да продължа и , че някой ден и аз ще съм щастлива.

# 199
Smile_k  Hug

Аз ти препоръчвам "Силата е в теб" и "Излекувай живота си" на Луиз Хей. На мен лично са ми помагали в много трудни моменти и винаги ги препоръчвам на хора, преживели нещо разтърсващо и болезнено в живота си.
Ето тук намерих едната: http://pims.ucoz.net/load/knigi/luiz_khej/izlekuvaj_zhivota_si_l … z_khej/33-1-0-480
Заповядай! И кураж и сила! Hug

# 200
Antares, благодаря  bouquet
Мисля, че " Излекувай живота си"  дори я имам, може да се разровя, ако не вече си я изтеглих, благодаря ти много.

# 201
Смайл  Hug И на мен ми звучи интересно тази книга, ще я потърся  Hug

# 202
В момента се намирам в ужасно труден период от живота си. Преди ок. седмица направих спонтанен аборт в 23 г.с.. няма нужда да обяснявам повече.
Опитвам се да чета и да не мисля, но съм решена да бъда силна, да преодолея тази мъка и да продължа напред.
Моля ви препоръчайте ми някоя книга,която би ми помогнала за това. Нещо, което ще ми даде сили и надежда да продължа напред.
Благодаря ви Hug

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Била съм на твоя път преди 5 години и знам, че в момента ти трябват мноооого сили. Пращам ти малко и от моите, които още използвам в борбата за това да имам дете. Честно ти казвам, не знаем колко сме силни  Hug  newsm78 Аз поне не знаех...

Книгите изиграха голяма роля в този момент, въпреки че те винаги са били голям фактор в живота ми. Потапях се изцяло и не исках да мисля. Четях всичко, което ми попаднеше - от чиклити, които се гълтат бързо и на един дъх до сериозни, които те карат да мислиш. В този период освен чиклитите ми попаднаха така известните "Алхимикът" и "Сидхарта". Точно навреме ми дойдоха. Смятам, че "Бог пътува винаги инкогнито" също действа много жизнеутвърждаващо.

Трудно препоръчвам книги, защото всеки има различен вкус, но чети, много помага... И мисли за това, че някой ден нещата ще се наредят. Колкото и далеч да ни се струва този ден, той ще дойде  Heart Eyes

# 203
Благодаря ви Hug

Hug

Мен книгата "Не пипай тази книга" на Ян Ван Хелзинг ме накара да погледна по друг начин на живота.

# 204
Здравейте мами Hug
Благодаря ви Hug

"Яж, моли се и обичай" – това е книгата за теб! Макар и с проблемите си от друго естество, авторката преминава през особено труден период в живота си, липса на мир със себе си и колосален душевен срив.
Описва начина, по който се е справила, и макар не всеки да има възможността да постъпи по нейния начин, то всеки би открил частица от себе си в пресъздадените ситуации, и респективно решение на собствените си дилеми.
Не искам да ти преразказвам книгата, ако решиш да я прочетеш ти сама ще усетиш какво искам да кажа. Просто представям собственото си усещане и мисля, че със сигурност ще ти помогне да превъзмогнеш вътрешния си дискомфорт.   Hug

# 205
Благодаря много, ще се възползвам от предложенията. Hug Дано ми помогнат.

# 206
Здравейте мами Hug
Благодаря ви Hug

Само да ти посоча моя приятелка, която преживя същото, но сега вече е "оборудвана" с две малки игриви дяволчета от женски пол и мисли за трето:) Така че - горе главата! Може да ти подейства добре нещо мечтателно и позитивно, каквото е "Вълшебният април" да речем:) Много стилна, увлекателна и изпълнена с красиви "усещания"!

# 207
  • Бургас
Smile_K, много кураж и сила ти пожелавам и знам, че ще се справиш с изпитанието!  Hug
Препоръчвам ти "Чучулигата" на Решат Нури Гюнтекин. Освен, че ще погълне вниманието ти, мисля, че ще ти бъде много полезна.

# 208
Юличка, "Чучулигата"  я имам и съм я чела, освен да я изровя и пак да я препрочета.
Снощи ми беше много тежка вечер и намерих ей тази книжка http://www.helikon.bg/books/53/115225_porachki-do-vselenata.-nar … -zhelaniiata.html четох,четох и може да се сетите какво си поръчах Embarassed Може да ми се смеете, но в труден момент , човек вярва в такива неща. Sad

# 209
"Да убиеш присмехулник" Harper Lee !

Общи условия

Активация на акаунт