Автоимунен тиреоидит на Хашимото (14)

• 100 777
  • 772
  •   1
Отговори
# 150
  • София
каза след 1 месец пак да го изследвам и ако пак се е покачило(март беше 4.6, а онзи ден 8.93) вече ще ми изпише хапчетата.

White_tulip, това означава ли, че при такива високи стойности на ТСХ нямаш изписан хормон?  Shocked Или е имал предвид други хапчета? Извинявай, ако съм пропуснала, ако си писала преди.

# 151
  • София
Правилно си разбрала, нищо не съм пила до сега за ЩЖ. Каменов твърди, че това е лечение за цял живот и явно иска да ми го спести.

# 152
  • София
Хммм, че странно ...
Аз понеже също от миналия месец ходя при Каменов (е, ходя е силно казано, ходих веднъж, сега тия дни трябва да се наканя за контролен) и не го познавам особено добре като специалист - ама това ми е много странно, да не се лекува. Той какво очаква, да мине от само себе си до следващия преглед, или нещо друго е имал предвид?
Не че е кой знае колко страшно да се чака един месец де, просто ми стана любопитно на какво се надява.

# 153
  • София
Понякога може да има друга причина за високо ТСХ. Според мен много хубаво е направил. Може да се окаже другия месец, че е паднало в нормални граници.  Peace

# 154
  • София
Ами не знам и аз... Гледам само да съм спокойна, че съм нова в това заболяване и още всичко непознато ми изглежда страшно.
Klemy, дано!  Peace

# 155
Лаленце, аз например нямам предписани лекарства, защото за месец TSH от 0,02 ми се промени на 5,3...Сега пак ще го изследваме

# 156
  • София
Ами ще видим. До тук се убеждавам все повече, че природата си знае най-добре и всичко в в тялото ни е въпрос на много фина настройка, която едва ли някога ще сме в състояние напълно да разберем  Peace

# 157
Лаленце, хормоните са особено фина настройка.....Искам да попитам нещо поликистозни яйчници-на ехограф ли се диагностицират? Защото като обяснение за моето незабременяване получавам единствено отклоненията в TSH и липсата на достатъчно лигивица(за което пия Дуфастон). Не е ставало дума за ПКЯ досега, но все пак ми се иска да знам как е при другите....

# 158
  • София
Линет, а ти от колко време пробваш да забременееш?
Проверихте ли там овулации, фоликули-моликули пукат ли се, растат ли ...

# 159
Линет, а ти от колко време пробваш да забременееш?
Проверихте ли там овулации, фоликули-моликули пукат ли се, растат ли ...

От 4 месеца. Открихме първо занижени, после повишени стойности на TSH.....Голчмо азкъснение на МЦ  първия месец, но се оказа, че нямам лигавица...сега за първи месец пия Дуфастон(предписан ми е за 4 месеца). Имах едно извънменструално кървене на 18-ти ден, док. каза, че тогава е трябвало да  е О, но фоликулчето беше 11мм, а лигавицата 8...По-натам не съм следила, вчера спрях Дуфастона и сега чакам МЦ, от следващият месец ще следя по-обстойно...Това  е накратко, просто се чудя дали ТSH e причина за незабременяжането или може да има и нещо другп Thinking
Гледали ли са ме доста на ехограх, няма кисти..това отхвърля ли ПКЯ? Зашото знам, че този проблем също се съпътства от проблеми или липса на О....

# 160
  • София
Lynette, аз лично имах доста големи закъснения на цикъла и след ехографски преглед с вагинален ехограф се видяха кистите. При мен са много на брой, но малки, а може да са една, две но големи по няколко см. Поликистизата е тогава, когато имаш кисти по яйчниците, а синдромът вече не изисква задължително наличието на кистите, но ги има в повечето от случаите. Някои от симптомите са СПКЯ са хормонален дисбаланс, кисти по яйчниците, проблеми с инсулина (инсулинова резистентност), повишено окосмяване, наднормено тегло...
Ето ти линк към темата във форума ако искаш да прочетеш допълнително:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=500145.0

# 161
Лаленце, благодаря за информацията!    bouquet

Нямах представа, че поликистозните яйчници имат връзка с инсулина /инсулинова резистентност/. Явно в човешкият организъм всичко е свързано, важното е да се намери първопричината за дадено заболяване или болежка, т.е. от къде тръгва всичко. Thinking

# 162
  • София
Линет, аз нищо не знам за ПКЯ, само искам да ти кажа, че 4 месеца хич не е много, така че споко и горе главата  Hug

# 163
Питам, защото ми се струва, че симптомите наподобяват, а не е ставало дума затова, само хормоналния дисбаланс е обсъждан и евентуално Хашимото(още нямам диагноза). Как се казва тестът за инсулинова резистентност..И как се лекува ПКЯ?  при мен кисти не се виждат, просто искам да разгледам всички опции..

# 164
  • София
Инсулиновата резистентност на мен ендото ми я сметна по някаква формула - като се изследва инсулина и захарта в кръвта и се прави някакъв коефициент. Не помня как се казваше обаче  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт