ЕКО БЕБЕ III

• 51 053
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
  • София
dvepeperudi,
За пластмасата - вчера бях на гости на семейство, в което нямаше никаква пластмаса (движима Simple Smile )
Може би само моето пликче, за домашния ми  пластилин, беше единственото такова....

За хранене на бебе и пиене на вода - моето бебе пропи вода на 6 месеца (ако не бъркам) от стъклена чаша. Н е еимало никакви шишета и биберони.

Сега, на дърти бебешки години, се наложи купуването на Кико стъклено шише (заради вирус с адско повръщане и отказ да пие вода).

А вода каква предлагаш? Тук вече пластмасата е неизбежна  Thinking От чешмата не става, бутилираната си е с нормална пластмаса, с кана също каната е пластмасова...  ooooh!

Ползваш каната да филтрира и директно даваш водата или преливаш в стъклено шише/кана, за да не стои в пластмасовия съд, аз това измислих с моята Брита.

# 481
По повод на играчките - попадали ли сте на това?
Интересно. ooooh! Какъв е извода? Тровят ни още от невръстна възраст, а родителите се успокояват, че купуват най-доброто за децата си.

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 14:20 от Cantariny

# 482
  • София
За хранене на бебе и пиене на вода - моето бебе пропи вода на 6 месеца (ако не бъркам) от стъклена чаша. Н е еимало никакви шишета и биберони. Сега, на дърти бебешки години, се наложи купуването на Кико стъклено шише (заради вирус с адско повръщане и отказ да пие вода).
А вода каква предлагаш? Тук вече пластмасата е неизбежна  Thinking От чешмата не става, бутилираната си е с нормална пластмаса, с кана също каната е пластмасова...  ooooh!
Ползваш каната да филтрира и директно даваш водата или преливаш в стъклено шише/кана, за да не стои в пластмасовия съд, аз това измислих с моята Брита.
И аз правя подобно нещо, въпреки че си купихме дамаджани от антиквар, с оплетка, още не съм ги измила  и затова използваме туби от 10 л, наливаме изворна СТУДЕНА (рядко топла, минерална) вода, която после минаваме през витализатор и наливам дозата за деня в стъклени шишета - на ученика, на малкото дете, на мъжа ми... а в къщи остава в кристално шише, както и едно с минерали на дъното... абе, всичко е с компромиси...

# 483
  • София
Когато на морето купувахме изворна вода на Девин с розов етикет, ходехме специално в склада, да си избираме такава, която не е стояла на слънце. също и веднъж ни продадоха вода, стояла точно пред вентилационните отвори на хладилната витрина, върнахме я.

Идеалното е да наливаме в дамаджаните, да запушим с корк и после да пресипваме само в стъкло. За лечебни цели - витализатора.

Радвайте се, че все още в БГ не е забранено като си ученик и да си носиш в стъкло храната/водата. Както и че не е забранено суровото мляко за продажба, но това е друга тема, много по-гадна...

# 484
За водата говорите, наболяла ми е темата. Чудя се вече какво да пием. За изворната на Девин чувам недобри неща - че районът бил радиоактивен и други гадости. То по тази логика и минералната им не трябва да се пие... Rolling Eyes

# 485
Аз за бутилките съм чела, че трябва да са задължително безцветни, имат ли цвят автоматично стават вредни.  Rolling Eyes

# 486
Нещо което ме втрещи http://gogata2427.bg2.info/2010/03/blog-post_23.html
Търсих и на английски и май има нещо вярно  Confused

# 487
О да! Тази гад - пангасиус и всяк'ви други с т.нар. виетнамска глазура не стават за ядене Confused

# 488
  • София
Аз пък вчера видях  Био солети  на "любимата " ми фирма Хрус Хрус и  глазиращият агент си стои вътре, наред с био брашното.... Чиста българска глазура.....

# 489
Аз пък вчера видях  Био солети  на "любимата " ми фирма Хрус Хрус и  глазиращият агент си стои вътре, наред с био брашното.... Чиста българска глазура.....

Каква е тази глазура  newsm78, явно пак  нещо не много полезно  Thinking

# 490
аз пак за мебелите - Кажете какви са цените на тези масла Осмо(бял цвят)? Освен масло друго трябва ли ми? По колко слоя се слага? Или колкото преценят в завода?Simple Smile

# 491
  • София
  В темата за старите мебели, казаха че и само с бялото ОСмо става, аз лично четох, че трябва отгоре да се мине и един слой от финишното масло, това което се ползва за паркет например, безцветното. За бялото още не съм стигнала да питам и да се поинтересувам, но безцветното е за 2,5 литра към 270 лв, за 40 квадрата на две ръце ми трябваха около 3,5 литра да кажем. А за мебели ще трябва доста по-малко, така че и да е по-скъпо бялото надали ще е сериозна ценовата разлика.

# 492
Каква е тази глазура  newsm78, явно пак  нещо не много полезно  Thinking

Shushino, моята причина да избягвам риба с "виентамска глазура" е, че при въпросното "глазиране" киснат рибата във вода със сода и други разни подобрители. Като резултат от това, не само че рибата си удвоява обема и теглото двойно с вода (плащам за вода?!), бъкана е с разни Е-та, но и вкуса се губи - имам усещането , че ям гъба със сода. Така всички риби имат един и същ гаден вкус и се прокрадва мнение сред потребителите, че всичката предлагана риба е пангасиус, но производителите злоупотребяват като я предлагат и като други филета (от хек, треска...; http://aktivnipotrebiteli.bg/f/comments.php?DiscussionID=791)

# 493
  • Пловдив
Пфуууу, то мнооого скъпо туй Осмо, бе... ooooh!

По -евтин и еко вариант за дърво няма ли?  Mr. Green

# 494
  • София
Глазурата за солетите е някаква пълна химическа отврат, имаше отделна тема във форума... Изводът беше, че солетите са отровни. Както са и с маргарин, и със сто кила сол...... и бяло брашънце..... емулгатори дали имаше? В един модел видях 4 броя Е-та !

Общи условия

Активация на акаунт