КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 346
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Монреал
Пуснете търсене в гугъл printable reward chart и излизат доста сайтове с най-различни картинки. Ето един  Grinning

http://www.bubhub.com.au/rewardcharts.php

# 106
Момичета, моя позната има нужда от столче за кола за новородено.Ако на някой му пречи в къщи старото ще се радвам да помогнем.Молбата е към монреалските мами Hug

От кога чакам такъв пост! Simple Smile
Аз имам едно на Макси Кози. Оранжево и червено е.
Само да предупредя, че съм му удължавала коланите. Постарала съм се обаче да ги зашия много здраво, където е снадката (имам машина). Година и половина се возихме с него - нямаме проишествия.
Ако приятелката ти се интересува - пиши ми на лични да ти дам мои координати.

# 107
escorial   bouquet
Имаш ЛС Grinning

# 108
Я да разmърдаm mалко теmата, че доста е поизостанала.
От тази сутрин, mного, mного рано тази сутрин,  си иmаmе котенца - 4 са засега. Наглата котарачка ги роди в спалнята под леглото и сега са таm, а ние освободихmе терена  Mr. Green Още са mишоци, но mайката е персийка, не mи се заниmава с продаване, та ако някой би желал след вреmе да се сдобие с котараци, нека се обади...

# 109
Здравейте, момичета! Завчера получих съобщение за новосъздадена детска градина в НДЖ и не мога да повярвам, че габи вече ходи там Shocked Ето ви обявата, който се интересува, го съветвам да се обади/отиде веднага, защото доколкото мога да съдя по външни признаци, местата почти са свършили:
Ох, не мога да пейстна от гугъл докюмънтс.
Chez taty Inc.
1999 Madison (corner St-Jacques)
Director: Mrs. Badia Jebbari
514-369-4747
За деца от 18 месеца до 5 години. 7 долара на ден. Това е частна градина, не е семейна, с групи по възраст. Както разбрах този тип градини също са длъжни да спазват Кънейдиън фуд гайд, както и образователните стандарти на СПЕ-тата. Условията изглеждат добри, всичко е ново, менюто което видях изглежда добре, програмата им също. Но и аз още много малко знам.
Маневрата, честити ти котенца Simple Smile

# 110
Здравейте мами. Съпругът ми през 1992 и 1993 година е живял в Йоханесбур/ЮАР с Николай от София и Мая от Перник. Той сега разбра че преди 2-3 години те са се преместили да живеят в Канада. Ако някой им знае координатите моля пишете ми. Благодаря предварително.

# 111
 Grinning

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 19:24 от Bibita

# 112
Здравейте, момичета! Искам да ви питам с какво хранят децата ви в детските градини. От моите бегли впечаткления никак не съм очарована, но си давам сметка че може би моите критерии са много завишени. Със сигурност детето ми вкъщи е яло много по-качествена храна от тази, която тук му предлагат. Нашата градина е частна и съм съвсем наясно че ще опитват да си го направят по-евтино, докато моята логика като родител при купуване на храна на децата ми е всичко друго, но не икономическа. Как е в СПЕ-тата ( държавните градини)? Надявам се че поне там ще е по-добре. Иначе като го прочетеш върху менюто не изглежда толкова зле. Днес ме поканиха вътре при него докато ядеше и видях някаква супа, която май се водеше за пилешка, пиле не видях (хипотетично може вече да го е изял, но се съмнявам), но видях доста жълт бульон, което ме кара да мисля че са използвали бульон на кубчета (хидрогенизирана мазнина Sick), съвсееем малко морковче и повече фиде, а второто беше две малки парченца кренвирши (аз кренвирши не му бях давала и не смятам да му давам) и малко картофено пюре. Вчера пък първо са яли някаква супа, която не видях и след това имаше "сандвич със сирене", всъщност бяха две филии с бял хляб и по средата тънка ивичка кашкавал. Поне хляба да беше пълнозърнест, че да има нещо хранително в този сандвич. Той сутрин ще ходи закусил, засега мислим да го взимаме на обяд, ама се чудя защо изобщо трябва да ги яде тези боклуци Tired Та как е при вас? Пак ще кажа, само по менюто трудно може да се съди, тяхната пилешка супа няма нищо общо с тази която правим вкъщи.

# 113
heureuse След известно време подобни тревоги като твоите, аз един ден си извоювах правото да нося храна на децата ми в детската градина.
Оттогава до края на престоя им там им носихме храна всеки ден. Отиваха закусили, въпреки, че в градината и закуска предлагаха. А аз бях инструктирала учителките да не дават никаква друга храна, освен пресните плодове следобед. Общо взето съм много доволна от разбирането, което постигнахме взаимно, защото първоначално хич не им се понрави идеята.
Аз обаче мисля, че обясних как нашият терапевт е казал, че имат нужда от специална диета и трябва да се съобразяваме с нея. Така приеха идеята и с времето нещата се нормализираха и всъщност имам много добри спомени от детската градина и отношението на учителките.

# 114
Щастливке, аз съм останала с впечатлението, че във всяка градина е различно положението с храната, независимо дали e CPE или не.
За тогавашните ми разбирания аз бях доволна от менюто.
Сутрин в 9ч-  плод и прясно мляко; един път в седмицата мюсли и прясно мляко
Обяд- 3 дена месо със зеленчуци; 1 ден риба; 1 ден постно- тогава най-често даваха супа; често им даваха и зелена салата преди основното; също така сурови броколи, карфиол, стръкове целина, моркови. Картофи варени и пържени не са давали, само в т.нар. им пайове. Сандвичи са приготвяли, когато са ги водили някъде навън за цял ден. Аз съм присъствала на едно такова излизане и сандвичът представлява пълнозърнест хляб, шунка, листа маруля. Успоредно с това даваха пак от гореизброените сурови зеленчуци. Е, имаше и от купешките сокове. Също така за десерт предлагаха плодове. В градината след основното не се ядеше десерт.
Следобед- мъфини, кексове, желета, сладолед, компот, плод със сирене.

Спасението наистина е, ако не си доволна, да носиш ваша храна.

# 115
Здравейте моми4ета !

и ние си имаме поощтрителна система - табло под формата на календар ... и всеки ден от седмицата си рисуваме - времето  Wink  - слън4ево ли бе,дъжд ли ни валя или гръмотевици хвър4аха ... Joy и така при преобладавасто слън4ево имаме малка награда -  било то киндер буено или игра4ка ....

4ета за цените на детските градини в Монтреал .- $ 7.00;ден невероятно !
наслаждавайте се на хубавото време !

# 116
И аз съм  Shocked като видях цената. 7$ дена си е без пари. Тук е 35$/ден като въобще няма вариант да ти готвят. Всеки носи отделна храна от къщи. Което пък на мен не ми се нрави от гледна точка, че едно ще яде месо, другото макарони, 3тото кой знае какво..... а уж всички сме равни. Аз реших, че е заради манията по алергиите и да не са отговорни ако нещо стане, което донякъде си е тотално вманиячаване. В БГ им готват на децата и ето ме на.... отцелях  Mr. Green ....и пак небеше кой знае какво.... воднява чорба.

# 117
В училище също всеки си носи храна и не смятам, че това влияе отрицателно на детската психика.

# 118
Благодаря за отговорите, момичета! Ввери, храната във вашата градина е била супер. Ако всички деца си носеха храната, е ок. Обаче ако само на Габи нося храна, а другите ядат едно и също, той едва ли ще е очарован от това. Ох, трябва да му намеря държавна градина.

# 119
  • Монреал
Аз съм доволна от храната в нашата градина ($25 на ден -  не всички градини в Квебек са на 7 за съжаление  Rolling Eyes) - винаги имат готвена и топла храна - едната от жените я приготвя там и явно готви много хубаво. Правят пиле с ориз, кус кус, риба май веднъж на седмица, има и зеленчуци, абе хубаво е менюто - ще видя дали ще мога да го снимам другият път. Обаче естествено и нашата директриска си прави економии, та пести от коласионите - обикновено купува една торба с ябълки - от тия дето са за 1-2 долара и с това мисли, че ще мине номера, та затова всички деца си носят следобедната закуска отделно - не ми е проблем изобщо - яде плодове, сирене и йогурт.

Общи условия

Активация на акаунт