КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 324
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
И аз не съм от бременните,а и няма да бъда повече ooooh!
Две хуни ми стигат newsm05
Но Вери ми провокира любопитсвото и се чудя ,аз дали ги познавам тези хитруши дето се крият Grinning
Николова,това е нормално раждане/според мен,дано не бъркам/

# 361
  • Калгари, Канада
Ходихме да гледаме китовете миналата седмица - много хубаво беше, но трудно намерихме нощувки в последния момент. Иначе пътят е доста и спират движението на няколко места. Фьордът си заслужава да се разгледа с кану - разрешават един родител с малко дете на кану и без да има опит човек.

А къде ходихте?
Аз пък току що видях, че в Montague, PEI има daily seal tours. Страхотно! Ще видя как и него да вмъкна в програмата.  Laughing

и ние тъй сме решили  Peace

# 362
Но Вери ми провокира любопитсвото и се чудя ,аз дали ги познавам тези хитруши дето се крият Grinning
Не ги познаваш. Simple Smile

# 363
И аз така си помислих Вери,май всички направихме каквото можахме Laughing Joy/ако ме разбираш Wink/

# 364
VBAC=vaginal birth after ceasarean (дано да не съм объркала правописа) т.е. вагинално раждане след секцио.
благодаря много, вече ще съм наясно с това понятие  Peace

# 365
Честит син на Пчеличка!
Да е жив и здрав, много обичан и да има късмет в живота!

Честито на November Rain, TarikMom и denzul!
Лека и успешна бременност до края ви желая момичета!

Аз се прибрах от България преди 1 мес., но въобще не ми остава време да чета и пиша тук.
Изкарах си страхотно.  Peace  Малката естествено беше в центъра на вниманието на всички приятели и роднини.  Simple Smile

# 366
Отдавна не съм се разписвала тук  Grinning
Честито на Тарик Мом и Новембър Рейн, booboos- лека бременност ви желая, момичета, и да гушкате най-сладките бебета!
Честит син и на Пчеличка - само радост да ви носи!
Моето голямо момиче ще започва киндергартен - на 5 години стана, на пълен учебен ден ще бъдат. Досега беше 3 дена седмично на градина. Как е в другите провинции? Ние сме в БК.

камбанка, стискам палци и на теб - и да знаеш, че аз винаги нося добър късмет по тези въпроси!  Grinning

Каролина, радвам се, че сте изкарали добре. Ние това лято пропуснахме да посетим Родината. 4 дена в Пентиктън на езерото Оканаган ни бяха почивката.

Лейди Шери, на теб най-малко остава - късмет!

# 367
Здравейте!
От известно време следя темичката ви и реших да ви пиша и да поискам съвет.
С мъжът ми се чудим дали да емигрираме в Канада. Тук животът ни е сравнително уреден, сега ще се нанасяме в нов апартамент, децата започват ясла, училище (1 клас), аз ще се връщам на работа след майчински, но поради кризата ще трябва да преподписа нов договор с по-малка заплата, та най-вероятно трябва да търся нова работа.
Та, необходима ми е трезва преценка на възможностите ни за реализация в Канада. Аз покривам точките. Мислим си за Монреал като начало. Макар, че се чудим дали да не е Торонто Rolling Eyes Завършила съм френска гимназия и МИО с френски и английски, имам 15 год. опит в сферата на спедицията, работила съм в корабна агенция, като митн. агент и сега спедитор. Търси ли се нещо подобно в Канада? Мога да работя и като някакъв икономист, външна търговия, в краен случай и счетоводител.
Мъжът ми работи на летището, като кара най-различни тежкотоварни машини и автобус, има най-различни сертификати за това от международни организации, които би трябвало да ги признават. Може да кара и ТИР в краен случай.
Какъв е шансът ни да си намерим работа?
Как стои върпосът с децата? Къде ще учат (ясла/градина, училище)?
Колко време горе-долу ще ни трябва, за да се установим?
Съответно колко пари ще ни трябват?
Как стои въпроса с признаването на дипломата ми от Икономическия Университет?
И докато я признаят аз какво мога да работя?
Много ще съм благодарна, ако някой може да ми отдели време и да ми даде информация.

# 368
very nice, не разбрах дали сте започнали процедурата по кандидатстването - тя отнема доста време.
И не мисля, че някой може да ти каже със сигурност - да, идвай, има работа, нещата се променят бързо.
Мисля, че всеки ще се съгласи, че има и риск в едно такова тръгване.
Но като чета какво си написала, ти си добре подготвена, с големи шансове за добра реализация. И пак повтарям - нищо не е сигурно.
Дано се включат и други мами, и на мен ще ми е интересно какво ще кажат.
Успех, каквото и да решите Peace

# 369
  • Калгари, Канада
very nice, според мен трябва да говориш с  Titina, тя има опит по митническите работи. В момента би трябвало да можеш да я намериш в американската тема. Тя кара и курсове в Алберта за да се приравни към тукашните условия /във френската част сигурно ще е по различно/.
Иначе и на мен ми звучиш добре подготвена и принципно бих казала - идвайте. Ама всеки си решава и трябва да помислите и за това, че оставяте близките си там /разстоянието е голямо и не може да ходите всеки ден при тях/. Тъй че преценете си плюсовете и минусите.
Децата не ги мисли, те бързо схващат езика, в началото сигурно ще им е малко трудно, но после бързо ще намерят приятелчета /това за голямото де, на малкото ще му е по-лесно предполагам/.
За работата - всичко е относително и си трябва доза късмет, никой не може да каже колко време ще отнеме намирането и.

# 370
  • Vaudreuil Canada
very nice и аз мисля че добре си подготвена за тук а и мъжа ти ще си намери добра работа с тези си умения ако има и езикова подготовка. Без езикова подготовка май повече ще наклони везните към тираджия но си е и до късмет.
Икономическия го признават за бак - отнема около 1-2 месеца да ти издадат документ но и без този документ можеш да работиш стига да пребориш конкуренцията и да те вземат на работа - по принцип ако работодателя реши да те вземе на работа няма да се спре защото не ти е приравнена дипломата - когато има желание се намира начин иначе всеки си намира извинения.
Никой не може да ти каже колко време ще отнеме да се реализирате - търсенето на градна за малкото също може да е проблем но може и да намерите от първи опит - късмет.
Успех каквото и да решите.

# 371
Работа в сферата на логистиката в Mонреал се наmира сравнително лесно, дори и без френски език на доста норmална начална заплата. Надяваm се да се вклУчи Титина по теmата.
Като иконоmист и счети реализацията mисла, че ще е доста по-трудна без да се доучва.

П.С. по mое вреmе на летището се взеmаха хубави заплати и купони, сега да не се е скофтило и таm положението?

# 372
Благодаря на всички за отговорите, ще се радвам и още някой да се включи.
Не сме започнали процедура, защото не сме решили все още дали искаме. Няма смисъл само да правим излишни разходи засега. Тук не ни е толкова кофти финансовото положение и нещата уж вървят към по-добро, но този манталитет няма как да се оправи Confused

МaНЕВрата, откакто ги взеха на концесия са си на основни заплати без купони, без бонуси, без нищо.
Ще видя дали мога да издиря Титина само по ник.

# 373
МaНЕВрата, откакто ги взеха на концесия са си на основни заплати без купони, без бонуси, без нищо.

Mерси за задоволеното лУбопитство!!!

# 374
  • Лавал-Пловдив
Честито бременеене на поредната кандидат мама - Тарик мам  Crazy Crazy Crazy Party Party Party
Ще ме зарибите и аз да се замисля за 4то.
Това ми напомня една случка: като родих Сами, заявих на майка ми, че повече няма да раждам, че това ми е за последно, а пък тя си измърмори под носа: Да, да, кой ли ти вярва... Та може да се окаже и права  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт