КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 283
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен! От 10-тина дни сме в БГ-то и още свикваме. Тук е голяма жега, чувстваме се като в сауна...

Галче, аз имам доста монети, а и другата седмица ще идваме до Варна, може да се видим. Пиши ми на лични или на емаил.

Ох малкия се събуди и мучи като животно, ужасен е станал  Mr. Green Ще пиша пак по-късно

Много ще ми бъде приятно да се запознаем и да си поговорим. Ще ти пиша ЛС да се разберем Hug

# 76
Ами да Кико-01, както бях писала наскоро най-трудното нещо с което се сблъскват имигрантите е РАЗДЯЛАТА,  а не уреждането тук в Канада. Но както никой от имигрантите не може да се подготви за това което мy предстои тук, така и Bие си нямате много ясна представа какво Ви чака в БГ. знам че сте били тук само една година, но през това време живота в БГ се е влошил много и е станало по-скъпо от колкото можете да си представите. На съпруга ми сестра му бяха националисти, но вече и те подготвят документи за Канада понеже по техните думи със всеки изминал ден става по-зле. Носталгията която Ви мъчи ще мине бързо след като се видите с близки и роднини и еуфорията че сте заедно ще отшуми много бързо, повярвай ми преживяла съм го, и ще се сблъскате тогава с действителността и с абсолютно същите причини които са Ви накарали в началото да вземете решението да имигрирате в Канада. Все пак успех в избрания от Вас път.

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 14:26 от Yanadark

# 77
ВклУчваm се саmо да ви кажа, че в Tommy H в dix30 иmа страхотни наmаления на mъжкии дрехи.

# 78
Честит рожден ден на кака Дора! newsm59
Пожелавам ти от все сърце да си здрава, много щастлива и обичана и да не спираш да пътешестваш happy bd

# 79
Честит Рожден ден и от мен!
Желая ти здраве, любов, душевен и финансов комфорт.  Two Hearts

# 80
  • Калгари, Канада
Arogance, Честита дъщеричка, да е усмихната и добричка!
кака Дора, Честит рожден ден, много здраве и обич!
Yanadark, явно добре сте си изкарали на празника на Канада.

kambanka 2304, това също е търсачка
http://DMCA-removal-from-Google
А тук има малко филмчета он-лайн:
http://media.treehousetv.com/

Я дайте координати на този български хотел на Ниагара, аз тъй от любопитство питам, за тази година далечните екскурзии съм си ги изразходвала, та дори съм прекалила ... но може да ми е полезно за по после.

# 81
  • Калгари, Канада
kiko-01, за съжаление Yanadark е права, предстоят ви много трудни моменти в България, дано да имате късмет и връзки за да имате същият начин на живот като тук, и здрави нерви за да преодолявате пречките.

И на мен ми е мъчно за роднини и близки, ама с всяка година нещата изглеждат все по зле. На общ фон може да се видят някои „подобрения” – лъскави сгради и молове, услужливи частни продавачки, но хората са се променили – свили са се, така да се каже. Както казаха едни приятели – разделението е на Богати и Бедни, и Бедните са действително много бедни – живеят на заеми, много разпространено нещо са кредитите.

Разбитите шосета не могат да убягнат нито на местните, нито на туристите. Туристическите обекти – за жалост доста западнали има, някои потънали в боклуци.

На всеки втори билборд има полугола мацка, а на един си беше гола над тоалетна чиния, и мъж в права поза и той гол с гръб си върши работата. Изобщо е срамно, ако си заведеш приятели от друга страна що червене ще падне.

Масово експлоатацията е голяма. Веднага мога да дам два примера:
Първия – увеличават работния ден до 19 часа /вместо до 17 часа/, започват да работят и в събота до 17, заплащането си остава същото. Позицията е за счетоводител + какви ли не странични неща по фирмата.
Втория – работят сутрин от 8 до 14 часа и после на същия ден от 18 до 22часа. Какво ще правят от 14 до 18 часа си е работа на работника, ако ще да се прибира, ако не да си висне по улиците и да чака. Позицията е за работник в магазин.
Сега се сещам и друго – позиция за шофьор – 10 дни им дават отпуска, когато работодателите решат, за 10 работника се разписва, че е ходил отпуска, а всъщност си работи.
Колкото искаш ги има такива и прецакани колкото искаш. Иначе цените скачат, последното по новините съобщиха, че парното ще поскъпва.

Kолегите ми от университета работят и си изплащат жилищата, имат пари за да живеят, но не им е лесно. Просто са попаднали на работа.

Не искам да обезсърчавам тези, които искат да се връщат, но трябва да имат представа как ще живеят там и какво ще работят.

Иначе за нашата почивка – мина добре, видяхме се с роднини и близки, за няколко дни ходихме без децата по забележителности /пещери, крепости и т.н./, после с децата за малко на море, улучихме и три слънчеви дни за плаж /точно тогава, когато на нас ни беше необходимо се случиха, иначе що дъжд ни валя/ - кръстосахме родината на длъж и шир както се казва. Не си починахме, но поне видяхме много.

# 82
Мама Миа,подкрепям напълно твоето мнение и мойте впечатления са същите,че даже и по-лоши/може би защото съм от по-малък град,а там нещата са още по-зле/,но всеки сам си носи кръста,а и те винаги ще имат път назад.

# 83
  • Торонто
Благодаря Ви за предупрежденията. За съжаление една година не е достатъчна, за да забравя какво ни очаква в България. Зная всички предимства на Канада и недостатъци на България. Но както хората взимат решение за едната посока, така мисля, че е нормално да се взимат решения и за прибиране. Хубавото е, че вече сме живяли и на двете места и имаме възможност за сравнение.

Обещавам да Ви посещавам и разказвам как се развиват нещата при нас и с какви впечтления сме. Знам, че като отмине еуфорията ще се сблъскаме с действителността, но както се казва всеки сам си носи кръста!   

# 84
  • Лавал-Пловдив
Arogance, Честита дъщеричка, да е усмихната и добричка!
кака Дора, Честит рожден ден, много здраве и обич!
Yanadark, явно добре сте си изкарали на празника на Канада.

kambanka 2304, това също е търсачка
http://DMCA-removal-from-Google
А тук има малко филмчета он-лайн:
http://media.treehousetv.com/

Я дайте координати на този български хотел на Ниагара, аз тъй от любопитство питам, за тази година далечните екскурзии съм си ги изразходвала, та дори съм прекалила ... но може да ми е полезно за по после.

http://www.rexmotel.com/
Ето ти сайта им вътре има координати. Аз лично съм доволна от цената, която ми предложиха за разгара на сезона. Другия месец ще имам повече впечатления...

# 85
Здравейте, мами Simple Smile
Ние вече се преместихме благополучно в Онтарио, по-точно в Брамтън. Тук сме вече 3 месеца, и е доста вероятно с някои от вас вече да сме се видяли, тъй като със сина ми ходихме до българската черква-училище 3 пъти. Възнамерявам наесен да бъдем редовни ученици Simple Smile
поздрави от нас, и хубав ден  Grinning

# 86
  • Монреал
Ако някой се интересува:  Grinning

# 87
  • Калгари, Канада
http://www.rexmotel.com/
Ето ти сайта им вътре има координати. Аз лично съм доволна от цената, която ми предложиха за разгара на сезона. Другия месец ще имам повече впечатления...

Благодаря ти!   bouquet Харесвам им сайта, изглежда доста прилично хотелче. Да разкажеш после как сте изкарали.

# 88
mamamia, хайде чакаме ви:) точно ще имаме повод да посетим маринланд!

Кака Дора, Честит Рожден Ден!

някой знае ли как мога да се запиша за нюзлетъра за бг ивентите в Торонто? Мерси!

# 89
TarikMom, стана ми интересно това, което си публикувала и мисля че би ми било интересно да го посетя Peace Още утре ще пиша на посочената госпожа, за да разбера повече подробности Mr. Green Как е Тарик, отдавна не си давала отчет как я кара Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт