КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 402
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • Калгари, Канада
Здравейте, предварително се извинявам, че се намесвам в темата ви, но ми се видя излишно да пускам отделна тема за въпроса си... Решили сме да емигрираме към Канада, четох доста, а и имаме много познати там, въпросът ми е към коя провинция да е насочим? Със сигурност в началото ще бъдем при някои познати, защото без никаква помощ знам, че е трудно, но ми е интересно защо по-голяма част се насочват към Онтарио или Квебек, какво им е различното на другите провинции? Знам, че ще има различни мнения, но точно това искам и да прочета Simple Smile Благодаря ви!

Логичното е, че кандидатстващите през френската процедура се насочват към Квебек, а кандидатстващите през английската се насочват към Онтарио, разбира се това е само логичното, най-очевидното като решение. Иначе да избереш една провинция или друга си има доста фактори като близки, познати, наличие на работа и т.н. И все пак трябва да избереш град, въпреки че Квебек и Онтарио се водят за най-развитите, пак може да попаднеш е някое не дотам добро градче. Никой не може да реши вместо теб къде трябва да отседнеш, къде ще се чувстваш добре, а къде ще си намериш добра работа най-бързо е много относително.
Все пак другите провинции, които се спрягат са Бритиш Колумбия и може би Алберта, по скоро за вторично мигриране.

Какво им е различното на другите провинции? Този въпрос е малко странен. Всяка провинция е различна по своему и като територия, и като природни ресурси, и като климат. Всяка провинция е населена различно с емигранти, най-населените с емигранти са разбира се двете най-голями Квебек и Онтарио. Бритиш Колумбия е със славата на най-населени жълти, в Алберта също идват все повече емигранти. Интересно ми е как стой въпроса с Ню Бронзуик, Лабрадор и изобщо източните покрайнини, но не мисля че и там емигрантите са много. Не знам дали има статистика в коя провинция колко процентно е населението от различните страни - би ми било интересно да прочета по въпроса, но едва ли такава информация е достъпна за широко потребление.
Според мен в останалите провинции, емигрантите са процентно малко и за да се засели някой там трябва да е намерил добра работа или да е принуден. Чувала съм за програми за заселване на някои от северните провинции, при които хората за длъжни да стоят там по 10 години за да получат статус на канадци и да се преместят където желаят - не знам дали още съществуват, но климата там е неблагоприятен, аз го смятам за заробване.

Общо взето това мога да кажа аз, дано съм помогнала.

# 151
Благодаря ви момичета, това исках да прочета. Логично е Квебек и Онтарио да са най-развитите, но си мислех за евентуални законови различия за емигрантите, данъци и т.н.  Колкото до нас, аз съм завършила френски език и нямам проблеми с езика, но мъжът ми е с английски и за това сме на две, но тъй като и аз знам английски, най-вероятно ще кандидатстваме за Квебек, а пъвоначално ще видим къде ще сме, въпросът ми беше по-скоро от любопитство, наистина времето ще покаже " за къде сме"  Laughing
Благодаря отново   bouquet

# 152
Като закони, данъци и отвореност към чужденци, предполагам всички по-големи градове са сходни. И отворени на документи Wink В реалността обаче може да има разлики, които според мен не зависят от географското място, а от конкретните хора около теб.
Успех!

# 153
Здравей, Стели!
Данъците в Онтарио са по-малки от тези в Квебек. В Квебек се плащат федерални и провинциални данъци. Съответно на това в Квебек се получават 2 вида детски надбавки- провинциални и федерални, а в Онтарио само един вид- федерални. В Квебек детските са по- големи. Това ми обясни една позната, която живее в Монреал от 18 години. Тук в Квебек всички се оплакват от високите данъци. Интересно би било ако споделите реално какъв процент от заплатата си взимате живеещите в различните провинции за да видим дали наистина данъците в Квебек са значително по-високи. Под "данъци" разбирайте всички отдръжки от заплатата.
Приблизително за семейство с 1 дете в Монреал реалните отдръжки са 40%, т.е. работещият взима чисто 60% от заплатата си.
Стели, проучете още от България какви са изискванията и шансовете на двама Ви поотделно да започнете работа. Според мен трябва да изберете провинцията, където единият ще може да започне да работи веднага.  Peace

# 154
Здравейте, момичета!
Доколкото знам, данъчните удръжки зависят от дохода, колкото по-висок, толкова по-висок процент, така че според мен няма никакъв смисъл да споделяме какъв процент от заплатата си даваме - това няма да означава че и друг от същата провинция ще дава такъв. Мисля че хората с нисък доход не плащат данъци.

# 155
  • Pierrefonds, CA

Честит 3ти Рожден Ден на Раян, на November Rain ! Да е здрав и весел !

November Rain  bouquet, весел празник !

# 156
  • Лавал-Пловдив
Здравейте, момичета!
Доколкото знам, данъчните удръжки зависят от дохода, колкото по-висок, толкова по-висок процент, така че според мен няма никакъв смисъл да споделяме какъв процент от заплатата си даваме - това няма да означава че и друг от същата провинция ще дава такъв. Мисля че хората с нисък доход не плащат данъци.
Не само, че не плащат данъци, но и на тях държавата им връща такива. Старата комунистическа трактовка всички да сме равни Simple Smile
Щастливке къде се загуби, кажи какви номера прави наборчето. Ние сме още доста неподвижни, в смисъл не се изправя сам, не пристъпва, само седи и се търкаля като пумпал. А и пукнат зъб няма още..... newsm78 Whistling
Честит рожден ден на Раян   bouquet

# 157
Честит Рожден ден, Раян nbirthday Да си много здрав и весел ти пожелаваме. На мама и тати весел празник заедно с теб и много да те слушат (не само ти тях Joy) Пък ако мама и тати са навити, може през следващата година да се потрудят малко, за да ти подарят едно чисто ново братче или сестричка Peace

# 158
  • Vaudreuil Canada
Честит Рожден Ден на Раян!
Да е много усмихнат, здрав и умен и много да радва мама и тати.

# 159
Честит празник на малкият рожденик и семейството му и от мен!

За данъците - връщат ти,ако си работил и са ти взимали преди това. Ако не си работил няма и да ти върнат.

# 160
Честит рожден ден на Раян!
Како Доре, добре сме, растем и хубавеем Simple Smile Мишо се изправя, ама имам някакви спомени че твоят Сами наддаваше доста добре, по-добре от Мишо. Ако му тежи повечко дупето, нормално е по-късно да почне да се изправя Simple Smile Той колко кила стана? Мишо е 10. Абе трябва да се съберем да се видим докато още е топло, какво ще кажете? (Ама хич не ме бива в организирането, само идеи ми дай да рааздавам Laughing)
Камбанке, абе не връщаха ли на хора с ниски доходи, на които не са им удържали данъци, заради таксите които се плащат върху стоките?

# 161
# 162
  • Лавал-Пловдив
Честит празник на малкият рожденик и семейството му и от мен!

За данъците - връщат ти,ако си работил и са ти взимали преди това. Ако не си работил няма и да ти върнат.
Ти ще кажеш пък  Joy Joy Joy Joy И 1 ден да не си работил пак ти връщат - малко но от сърце  hahaha

# 163
  • Лавал-Пловдив
Честит рожден ден на Раян!
Како Доре, добре сме, растем и хубавеем Simple Smile Мишо се изправя, ама имам някакви спомени че твоят Сами наддаваше доста добре, по-добре от Мишо. Ако му тежи повечко дупето, нормално е по-късно да почне да се изправя Simple Smile Той колко кила стана? Мишо е 10. Абе трябва да се съберем да се видим докато още е топло, какво ще кажете? (Ама хич не ме бива в организирането, само идеи ми дай да рааздавам Laughing)
Камбанке, абе не връщаха ли на хора с ниски доходи, на които не са им удържали данъци, заради таксите които се плащат върху стоките?
Сами е 9,500 в момента. За виждане ние всяка неделя сме някъде, днес сме на парка на Ил Бизар. Така че съм отворена за всякакви предложения  Party

# 164
  • Vaudreuil Canada
Ти ще кажеш пък  Joy Joy Joy Joy И 1 ден да не си работил пак ти връщат - малко но от сърце  hahaha

Камбанка е права - принципно няма как да ти върнат нещо, което не са ти взели... дават се обаче подпомагания (данъчни кредити, помощи, добавки, компенсации) при ниски доходи.

Квебек дава по-високи детски и дава възможност да се учи френски като се плаща нещо подобно на стипендия докато се учи - това са част от плюсовете на Квебек. Процедурата е по-бърза затова и наплива е по-голям.
От гледна точка на данъците Албърта взима най-малко данъци, но това не се знае до кога ще продължи.

Общи условия

Активация на акаунт