ПЛЕТКИ игриви, на няколко бири

• 104 414
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Амели, това според мен е ентрелак с наметки. Лично мнение!  Embarassed

# 466
Момичета, бях ви писала преди време,че ще пусна една плетка за разгадаване - ето я
http://prikachi.com/images/445/2318445F.jpg
...
Тези схеми са подобноизглеждащи  Mr. Green :

# 467
  • София
Момичета, бях ви писала преди време,че ще пусна една плетка за разгадаване - ето я
уж обърнах снимката, но при прикачването се оказа пак "полегнала", за което моля за бъда извинена.

Както виждате, това е жилетка, снимах се в магазин Кикимора - ако някой знае дали в София ги има тази верига, да свирка.
Щях да си я купя, цвета ми хареса, плетката особено много, цената - 27лв- страхотна!, обаче якичката е много кофти, много е бабешка и е много затворен модела отгоре, аз обичам по-изразителни деколтета.
Ако имате идея как се плете тази плетка или направо имате някъде скътана готова схема, ще се радвам да ми помогнете!  bouquet

Ау, много е ефектна!
Ако някога се озовеш отново в този магазин - би ли, моля, снимала отново по- отблизо мотивите?
Мисля си, че е вероятно да е някаква ентерлачеста вариация... ама не съм сигурна - не виждам добре подробностите...

# 468
джуфка, много нежна блуза!
Зу, калъфчето е плетено от Еделвайс Фроте.
Фентъзи гърл, моите поздравления и лека бременност и в тази тема!

П.С. Между другото тя беше първата ,която ме посрещна при февруарките.  Grinning

# 469
................
154 e близо до оригинала.
http://picasaweb.google.com/isabela333a/BurdaS401Vzory#5130136067827686082

# 470
а докога всъшност продължава конкурса на Коутс и само на база "Харесва ми" ли става оценяването

честит рожден ден на Сбъдваща мечти  bouquet   Пожелавам твоите мечти да се сбъднат и те направят щастлива

# 471
Приятелки, супер сте!!!!!!!

За една нощ го намерихте! И на мен ми се струва,че 154 е най-близо до оригинала, KrIvOnDeLa , много благодаря! Дръпнах си и третото от Нела - също ми допада.

Кати, вероятно скоро няма да се озова пак в този магазин - на морето като бяхме, го намерих. Затова и питам дали някой знае да има магазин от тази верига в София - имаше страхотни плетива на смешни цени. Но относно увеличаване на мотива, при мен работи лупата. С нея се вижда много по-чисто изображение отколкото е целия кадър.

Сбъдваща мечти, пожелавам ти прекрасен ден, изпълнен с емоции и изненади, здраве и любов и истински приятели,които да са винаги до теб!!!!!!!!!

# 472
Амели, това според мен е ентрелак с наметки. Лично мнение!  Embarassed

newsm10

ДОДО, благодаря ти. Сега ще чакам да се върнеш. Аз имам точно такава марка прежда. Ето я:
http://www.foto.bg/data/500/P10605561.JPG
Подарък ми е заедно с кукичката, дори не съм махнала цените още. Чудех се какво да изплета от нея, а твое ми хареса много. Ако може да ми дадеш и малко обяснения, че не съм много напред  с материала. Ще ми стигнат ли 400 грама?

Много ти е хубава преждата - ще стигне! Ще претегля плетивото на кухненската везна и ще знаем точно колко е глътнало Wink
Ще ти пратя схемите и ще помагам!

Ето още едно със същия мотив, обаче наопъки!

Плажна дрешка, заради която ще си направим още едно море Wink

tuly, конкурсът е на два етапа - летен и зимен. Можеш тепърва да започнеш да плетеш и ще успееш. Виж инфото в страницата на Axioma.

Eat. Sleep. Knit...

# 473
Додо, тази сутрин ме зарадва много.  newsm51 Ще те чакам.
Само за оправдание, плета бавно.

# 474
Здравейте!
KrIvOnDeLa, роклята ти е страхотна,   bouquet конкуренцията пасти да яде!  Naughty
Steisi много готини шапки, и на мен много ми хареса калъфчето.
temenuga2, поздравления за чантата, има само да си мечтая за такава.
джуфка хубава блузка, ще и правиш ли подплата? Аз в момента плета едно потниче с ажурна плетка, и се чудя да му правя ли подплата, май ще ме е срам да го нося иначе.
Дима, поздравления за блузката.
big pufana, благодаря за колекцията, ама не е ли много рано за есенни плетива.  Blush
Fantasy_Girl, много се радвам че се завърна.  Hug  preggo

dodofit, я кажи с кой номер кука (ако може в мм) плетеш самъра?

Да се похваля разгадах обяснението на бялото  потниче и сега си избирам прежда за него и го почвам. Дайте ми съвет,  Praynig спряла съм се на самър, фроте, а онзи ден си купих една която е 100% памук. Оригинала е плетен с прежда 70% памук, 30% nylon, кажете какво значи "nylon", дебелината на преждата е 3, каквото и да значи, коя от трите според вас пасва най-много на оригинала

Сбъдващи мечти, честит рожден ден! Желая ти много здраве, щастие и много реализирани мечти!   Gift

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 12:51 от pepito21

# 475
имам ефектна прежда, която се плете на 5-6 номер иглил кипух я от разпродажба на стенли е Барби. и се чудя сега с нея какво да плетал като е ефектна-само лицева ли трябва да е плетката?
търся помощ от опитните плетачки.мога да я снимам,че в нета няма снимки-или поне аз не открих.

# 476
Здравейте!
Да се похваля разгадах обяснението на бялото  потниче и сега си избирам прежда за него и го почвам. Дайте ми съвет,  Praynig спряла съм се на самър, фроте, а онзи ден си купих една която е 100% памук. Оригинала е плетен с прежда 70% памук, 30% nylon, кажете какво значи "nylon", дебелината на преждата е 3, каквото и да значи, коя от трите според вас пасва най-много на оригинала

"nylon" - найлон, изкуствена нишка
Тази прежда,която си си взела, много ми хареса! Давай с нея, да видим! Фротето излиза твърдичко за потници - хубаво е, но не позволява добре да ляга плетивото по извивките на тялото...или просто аз плета твърде стегнато.

# 477
Вече имам недовършена лятна рокля. Умувам за цвета на подплата.

Сатен, зелен, ама трябва много точно да подбереш нюанса,който да пасне с цвета на преждата, така че хем да се слива, хем и да се откроява плетивото. Не обичам съчетания на дреха + хастар,които са твърде контрастни, особено за дрехи като тази, които са много дупчести и хастарът отдолу ще се вижда колкото и цялата рокля. С някакъв нюанс на лилаво подозирам,че също би стояло добре.

# 478
  • тъгата в мен
Сколасах да завърша поредните ръкави,които вече ще ги подаря с чисто сърце Wink
Тук са още във формата на шал,а на тези снимки си надвих мързела и ги заших.
Сбъдващи мечти,  bouquet Честит  рожден ден!Здраве,късмет и много вдъхновение за нови красоти!

# 479
  • София
Кати, вероятно скоро няма да се озова пак в този магазин - на морето като бяхме, го намерих. Затова и питам дали някой знае да има магазин от тази верига в София - имаше страхотни плетива на смешни цени. Но относно увеличаване на мотива, при мен работи лупата. С нея се вижда много по-чисто изображение отколкото е целия кадър.

Ами пак не виждам достатъчно подробно... но определено е ентерлак - виж най- долния ред, с триъгълниците.

Впрочем, имам решение на проблема - отиваш пак на море....  Party

Общи условия

Активация на акаунт