ПЛЕТКИ игриви, на няколко бири

• 104 429
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря ви че гласувахте във фейса понеже още незнам по имена кой кой е за това не конкретизирам но много благодаря  Hug

# 391
Еееее, как да не гласуваме и двамата са големи сладури.  Hug

SISI_VAS, нямам думи!!!  smile3525 Преди когато показва модела не ми допадна много, но сега като видях твоя...  Heart Eyes

nomadka и аз прах лилията на ръка и не мръдна и на сантиметър.
mar4elita, плетох я с кука 2.1мм (номер 0). Между другото под 3 или 4 какво имаш предвид, номер на куката или мм? Аз се ориентирам предимно по мм, повечето ми куки са на tulip и при тях с увеличаване на мм номера намалява.

Амели, много ти благодаря за отговора, следващия път ще пробвам със сатен, ако намеря.  Hug

Момичета дайте мнение, чудя се дали да слагам ресни на този шал  Rolling Eyes това е оригинала

knit

# 392
  • София

Момичета дайте мнение, чудя се дали да слагам ресни на този шал  Rolling Eyes това е оригинала

knit

ДА. Сложи ресни Simple Smile

# 393
  • Варна

mar4elita, плетох я с кука 2.1мм (номер 0). Между другото под 3 или 4 какво имаш предвид, номер на куката или мм? Аз се ориентирам предимно по мм, повечето ми куки са на tulip и при тях с увеличаване на мм номера намалява.

не на Тулип........от тоя вид http://stenliyarn.com/site/index.php?page=shop.product_details&a … mart&Itemid=2

# 394
  • София
Момичета, моля за помощ  Praynig. Дали някой знае за магазин с прежди в София или да продават онлайн, който зарежда от Коутс. Харесах си тази http://www.coatsbulgaria.bg/Products/Knitting/Red+Heart/Range/Re … t+Sport+Socks.htm прежда, а от Коутс продават само на пакети (1кг). Аз пък искам да взема по 350-400гр от 3 цвята. И сега съм в голямо чудене, дали да изхвърлям 210 лв. за 3 кг...  Shocked
Навих се да изплета този модел http://1001uzor.com/crochet/youth/coat01_07.html

# 395
Ако Додофит се включи да каже нещо по въпроса, това е. Аз лично още не съм открила къде в София продават Коутс, а също ми се е случвало да си харесам прежди в сайта и да си планувам какво да изплета, но никъде не съм ги намирала наживо.

Сиси, божествена рокля!!!!!!!!! Да ти е честита! Запаметявам я ....че от три години се каня да си правя плетена рокля, но все още не съм достигнала нужните кг и фигура.

# 396
Благодаря на всички newsm51
 Инок и на мен ми хареса модела, може да купим партийно прежда newsm10

# 397
  • София
Ако Додофит се включи да каже нещо по въпроса, това е. Аз лично още не съм открила къде в София продават Коутс, а също ми се е случвало да си харесам прежди в сайта и да си планувам какво да изплета, но никъде не съм ги намирала наживо.

Аз днес посетих магазина на Граф Игнатиев 75, предлагат доста видове прежда на Коутс, но точно тази не я зареждат  Sad

Инок и на мен ми хареса модела, може да купим партийно прежда newsm10

За партийно купуване и аз се замислях, ако има желаещи, аз съм с 2 ръце ЗА  Simple Smile Дори мога да взема и по 0.5кг, та да изплета после пуловер на съпруга  Grinning
Да кажа и аз, че роклята е страхотна   bouquet

# 398
Пепи на мен пък без ресни ми е по-хубав.

# 399
  • София
 Момичета ще се побъркам  smile3511 Преждата се закача на обръча - уж накрая преди кордата куките са извити, а пък със зор преминават бримките. Мислех си този път да я карам по определен модел, следвайки точното описание на бримки, см и т.н. тъй като дъщеря ми е слабичка, т.е. нормално е да се побере в дадените мерки, но уви... Искала потника да е от две парчета и то равни без свиване за талията, с презрамки и под бюста да направя дупки през които да промуши някакава пандела.
  Започнах го най-просто -  лицева плетка, без ластик, но отдолу преждата се навива и май ще се наложи да се прави нещо на 1 кука   smile3506 Не ми харесва и как стои плетката - неравномерно, дали от това постоянно набутване на изплетеното на куката или аз съм такъв майстор.
  Искам да ви попитам нещо. Плетейки си мисля, че двете парчета май не трябва да са равни  по дължина нали, предницата трябва да я изплета малко повече, като направя извивки под мишниците  newsm12 И друго си мисля, дали няма да се набира като се сложи панделата при положение че това са два зашити правоъгълника.
  Цяла история написах за един прост потник, ама така като много ми се плетеше  newsm61
А модела на болерото ще го покажа в понеделник/когато съм на работа/. Там пък какво ме чака.....

1. Обръч - вземи Ади. Няма такова нещо като закачане.
2. Гърбът следва да е маалко по- дълъг от предницата, не обратното.

# 400
[/b][/color]

Що? Аз колкото неща съм си оплела в тоя живот, все равни по дължина предница и гръб правя.

# 401
  • София
 ... Искала потника да е от две парчета и то равни без свиване за талията, с презрамки и под бюста да направя дупки през които да промуши някакава пандела.
  ...
  Искам да ви попитам нещо. Плетейки си мисля, че двете парчета май не трябва да са равни  по дължина нали, предницата трябва да я изплета малко повече, като направя извивки под мишниците  newsm12 И друго си мисля, дали няма да се набира като се сложи панделата при положение че това са два зашити правоъгълника.

Като четох какво иска дъщеря ти и си спомних за един потник, който много харесвам и не е сложен струва ми се, просто е на 2 куки и не съм събрала кураж да си изплета. Ако искаш разгледай тази http://tonkakoleva.snimka.bg/hobby/bodove-i-modeli.213138.19555212 и предните две снимки. Дори и да не разбираш езика има схемички, които може да те ориентират. А ако харесаш модела и езика е проблем, ще помагаме за превода.  Hug

И не мен това ми харесва... ама е много ситна снимката на описанието - нищичко не мога да разчета... Sad

[/b][/color]

Що? Аз колкото неща съм си оплела в тоя живот, все равни по дължина предница и гръб правя.

Не знам дали "щото така пише в книжката" е добър отговор, но... да, понеже така пише в книжката.
Пише, че гърбът... всъщност, гърбът при ръкавната извивка - трянва да е по - дълъг от предницата. Щото на хората били заоблени гърбовете.
Всъщност, ако трябва да бъда честна, не го правя - ами... сложно ми идва меренето.

От друга страна ти, за разлика от мен, си учила как се правят кройки - от хора, които наистина знаят как, не от книжка.

Обаче бях писала отговора още вчера, днес само го пуснах, а после взех да чета новите отговори... Embarassed

ПП
Там говорят за 1 cm?..

# 402
Развеселихте ме с дискусията за различната дължина на предница и гръб Laughing

Зависи от заобленостите - с моите F чашки ми трябват десетина санта повече дължина за предницата. Някоя с изпъкнало негърско дупе ще си ги сложи отзад сантиметрите. Wink

Това е хубавото на трикотажа/плетивото, че се разтяга и обира "луфтове" Mr. Green

Inok, събираме се и си купуваме цели пакети от Коутс.

SISI_VAS, поздравления за роклята!! Hug Hug

Пак ви подсещам за Обличането на дървото - в неделя в 11,00 ч.

За мое съжаление няма как да пием кафе във Варна - в Лозенец съм.

eat. sleep. knit...

# 403
  • Варна

Зависи от заобленостите - с моите F чашки ми трябват десетина санта повече дължина за предницата. Някоя с изпъкнало негърско дупе ще си ги сложи отзад сантиметрите. Wink

И аз така.........Не знам колко ми е заоблен гърба,ама предниците ги правя 2-3 пръста по-дулги от гърба.

# 404
Поздрави на всички с една весела снимка!  Grinning

SISI_VAS, БРАВО за роклята!  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт