ПЛЕТКИ игриви, на няколко бири

• 104 308
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
 Докато кажа "добрутро" стана обед.
 Амели, и аз се интересувам от преждата на хубавия потник.
 Аз пак с питанка за този модел
http://d1static0.knitting-info.ru/1195978866//post-15240-1196590379_thumb.jpg
 Снощи заплетох дантелата на една кука, добре се получи. Довечера мисля да започна и с двете. Според вас как е по-правилно-всички части да се плетат отделно, и накрая да се съединят с куката...Или-да обримча дантелата отгоре и отдолу с филе, и от него да вадя бримки с обръча. Или да вадя бримки направо от дантелата?

# 541
Amelly ,
много ми харесва синия потникл може ли дадеш примерна схема за плетене.

Всички само хубавинеща изплетени показвате  smile3501
аз сега те плета и затова нищо не показвам.

# 542

едно искрено браво!
Амели, в конкурса си Радославова, да знаеш. хареса ми, гласувах.

какво се отворихте всички на една кука......  Wink

# 543
Амели, в конкурса си Радославова, да знаеш. хареса ми, гласувах.

Ха-ха, тити, как ме изненада! Радославова съм си по лична карта от време оно....от акта за раждане Laughing
Профила ми във Фейсбук е Радославова, а иначе в конкурса съм Ирина Николова, модел №75

meggylo , нямам схема. Плетох импровизация. Бието е на кука, уж да е по-стегнато и да не провисне, надолу е на обръч, като от бието надолу постепенно и произволно съм наддавала, докато достигна желаната ширина. Имам кройка на такъв модел от шивашко списание, но не знам как да я покажа, а и в момента не е при мен, но тя е просто скица на модела, няма разлика.

# 544
хъм, дали не са го променили впоследствие...няма значение де. Имах колежка с тези две имена и затова ми се наби на очи....

# 545
какво се отворихте всички на една кука......  Wink

На мен лично в тая жега ми е невъзможно да плета на 2 игли. Та за това с едната кука. Не че имам нещо, което да покажа. Сега съм се запалила по моделите от мотиви. Пак заплетох 100 неща едновременно.

Амели много ми хареса синия ти модел. Изпрати и него за конкурса, ще бъде подкрепен подобаващо!

TIHA VODA според мен с едно редче филе ще се получи по-добър преход между двете техники.

pamira много добре ти се е получило!

Steisi нещата ти са страхотни!

# 546
Аз пък заради малката временно бях спряла с обръчите-то постоянно я ще пикае, я ще яде, я нещо друго, и ми е трудно с нишката през врата да съм И в постоянна услуга.С едната кука по-лесно  и плета, и я обслужвам едновременно.
 Снежи, и аз се спрях на филето.

# 547
Аз не знам дали има някаква точна закономерност кога плетеш на 2 игли, кога на кука....При мен се случва с импулс - плете ми се нещо на кука, търся модел, намирам прежда, почвам. Ет осега, от няколко месеца съм си харесала болеро,което е на две игли, ама ужасно ми харесва, но ми се плете н акука и не съм го почвала. Плета си една блуза,която пробвах още миналото лято, даже я изплетох, но не стоеше добре, понеже преждата беше твърда и остра за нея. Развалих плетивото от миналото лято, почнах ново с Бомбай, става супер, предницата е почти готова.

Благодаря ви,че сте гласували за мен в конкурса! Сега видях обаче,че някой се габарка с модела ми и ми стана много криво Sad Не ми върви - няколко пъти ме връщаха, докато се регистрирам. После се оказа,че съм пратила снимки на грешен адрес. Публикуваха ги след повторно изпращане и с 3 дена по-късно. Сега някакъв простак се е хванал за мен - той гласува човека, хубаво, ама като погледне някой от кого са ми гласовете.... ooooh!

# 548
Здравейте! Нямаше ме 5 седмици и като си дойдох сума ти и красиви неща видях. Бях малко близо до морето, но с плетка в ръце Wink Ще снимам и ще покажа после детски неща.

# 549
Беборанке, на теб ли щях да пращам очички?

# 550
а,между другото и аз искам очички.... Simple Smile

и да попитам ,някой да ми обясни как се плете ръкав на една кука, защото реших да си довърша блузата на 1 кука, започната преди 3 години,чийти гръб и две предници са готови още тогава....само ръкави трябва ,но незнам как да процедирам - как се оформят, по кройка ли newsm78

# 551
Amelly ,
не се притеснявай , нали все пак първо трябва да си харесаш страницата и после снимката. Важното е, че и други плетачки ти харесват модела.

# 552
...той гласува човека, хубаво, ама като погледне някой от кого са ми гласовете.... ooooh!
Горе главата! В крайна сметка нали гласове броят, а не коментари.

# 553
  • София
Момичета, следя ви да знаете. Страхотни неща показвате, и толкова много ми залипсва плетенето покрай вас, че започнах един есенно-зимен проект. Но с ходенето редовна смяна на работа и после вечер с домакинстването, бавно върви. Но до зимата има време  Joy
Сега ще ида във Фейсбука да харесам потника на Амели. Миналата седмица подкрепих на Фиф роклята и на Доци мрежестата разкошотия. Сега ще видя кой ще разпозная още.

А какво значи филе, как се плете? Споменато беше по-горе...

Амели, ще подкрепя черния потник във Фейса, но синия по-ми харесва. Пусни и него, ако още е възможо. Много е свеж. И на снимката с черния не си ти нали?

# 554
Цитат
А какво значи филе, как се плете?
(
 Обикновени кутийки от стълбчета е това.

Общи условия

Активация на акаунт