Отговори
# 570
Моят код HEF911 afwitch

Дължа ви информация за хидрокситриптофана. Вчера бях каталясал от писане...

Препаратът е метаболит на триптофана (аминокиселина) и прекурсор на серотонина. Серотонинът осигурява чувството за удовлетвореност, спокойствие, ситост и комфорт. Той е силно занижен при глад, депресия, болка и др.

Това е известно от 50 години и за вдигането му преди се използваха трициклични антидепресанти , а понастоящем SSRI (селективни инхибитори на обратния захват на серотонина) - препарати с повече или по-малко странични ефекти и привикване след продължителна употреба.

Хидрокситриптофанът съдава чувство за ситост - демек подтиска апетита. Това може да се постигне и по други начини, напр. намаляване отделянето на инсулин, но в крайна сметка ще стигнем бавно до  пак до серотонина.

Защо хидрокситрптофан - зещото самият серотонин не преминава през ВВВ (кръвномозъчната бариера), а триптофанът и хдрокситриптофанът преминават, но триптофанът изисква един ензим - триптофан хидроксилаза (който често е недостатъчен), за да се превърне в 5-HTP, а от там в серотонин.

# 571
Да сте срещали в сайта добавка Chromium (III) Chloride?
Поръчах това http://www.iherb.com/Now-Foods-GTF-Chromium-Glucose-Tolerance-Fa … -Tablets/624?at=0 вместо горното.
PinkPanther според теб това добра комбинация ли е не толкова за отслабване,а за топене на мазнини :
Конюгинирана линолова киселина (CLA/Conjugated Linoleic Acid) – 305 mg
Екстракт от зелен чай (Camellia sinensis extract) – 100 mg
Екстракт от гуарана (Guarana Extr.) – 50 mg
Хром (като Chromium (III) Chloride) – 25 µg
Това е от http://vitaslim.bg/bilki-za-otslabvane-ekstrakti.html ,
като аз си поръчах отделните продукти от Айхерб и смятам да ги комбинирам.

# 572
  • В сънния Люлин, прибулен...
Пинкич, smile3501

Обаче все пак нека народа да си пусне и един тест за откриване на маскирани, леки депресии и субдепресии преди да се мята към 5-HTP
http://www.psihichnozdrave.com/showpage.php?PageID=7
 Peace

# 573
afwitch Моят код HEF911

Нормалните дози 5-HTP се движат между 50 и 100 мг. Като всяка аминокиселина, той се пие на гладно. За превръщането му в серотонин е нужен и вит. В6, затова те често са комбинирани.

За чувството на сънливост - ами наяждате се едно хубаво на обяд, серотонина се вдига и ви се доспива. Същото става и с 5-HTP без много да ядете. Но това е преодолимо - колко от вас спят след обед? Подбирате подходяща доза и проблемът отпада.

Преди няколко дена едно момиче сподели, че иска са отслабне, но много обича шоколад. Сигурен съм, че има и други - ето решение за тях.

Други предимства на 5-HTP - преодолява депресията, чувството за безпокойство, стимулира хипоталамуса да отделя ендорфини. Не води до привикване или абстиненция при спирането му (за разлика от SSRI). Няма опасни странични ефекти.

Защо не се използва тогава - не може да се патентова, природен продукт! Освен това би изместил от пазара продукти с милиардна печалба (Prozac, например).

Дерзайте!

Щях да пропусна - при невродегенеративни заболявания, оснивно МС, АЛС, Паркинсон - да се прилага след консултация с лекар. Като си знаем дереджето  - да не се прилага!

Съжалявам!

# 574
Моят код HEF911 afwitch

Мили дами, в момента обсъждаме подтискането на апетита, а не отслабването въобще. За да стане ясно на всички, нека се съсредоточим. После ще обсъдим други етапи на отслабването.

Тъй като серотонинът предизвиква чувство на задоволство, той притъпява болката и облекчава абстинентния синдром.

Затова 5-HTP   успешно се прилага и борба със зависимости - от цигарите до обсесивно-компулсивно ръзтройство (любов!) Mr. Green

В iHerb най-изгодни са продуктите на Healthy Origins - 120 капсули по 50 и 100 мг, получени от семената на някакво растение.

(отивам за кафе!)

# 575
виждам, че дискутирате 5HTP...аз го пия от около 3 месеца поради причина, която дори не ми се споменава, но наистина подобрява настроението, намалява тревожността и...подтиска апетита!откакто го пия отслабнах с около 4 кг., въпреки че за мен не е ок, защото просто нямам нужда от допълнително отслабване. пия от 50 мг 2х1 Peace

# 576
  • Düsseldorf
Благодаря за списъка! Успокоих се.. Hug

Ами на сайта на бодибилдинг продават примерно Now Foods, Natural way....

Ето ги кои са опасните:

http://www.dnes.bg//health/2010/07/15/dobavki-za-fitnes-seiat-smyrt.94534 (скролнете страницата до долу)

Става въпрос за стероиди, аз не виждам нищо от "нашите" марки...

Код за iHerb.com: FIL995

# 577
Abe, pomnia che minalata ili po-minalata godina biaha izteglili I niakakva dobavka na NOW ot Bulgaria za sadarzhanie na niakakva opasna sastavka. Mai beshe ot tezi za sportisti.

# 578
afwitch Моят код HEF911

Допълнително важно указание:

5-HTP да не се пие заедно с:

трициклични антидепресанти

SSRI

MAO инхибитори (особено от тип А)

Който ги пие си знае...

sugar_baby - благодаря за ценната информация!

# 579
Моят код HEF911 afwitch

Ако изпитвате непреодолимо желание да треперите и да се притеснявате на тема: "Ами, ако..." мога да ви посоча и други крайно опасни субстанции. Joy

Мисля, че това далеч не е цел на темата. В съседния железарски магазин има и сода каустик (за отпушване на канали), но никой не ги е обвинил че тровят народа... Mr. Green

Слагам си ръката н огъня за безопасността на всичко, което съм предложил на вашето внимание! Peace

# 580
Намерих инфото за NOW, защото хич не помня какво беше и да не хвърлям излишен смут. Та, имало съмнения, че някакви добавки за спортисти от суроватъчен протеин били заразени със салмонела. Но дали е така, не е ясно.
http://www.mh.government.bg/News.aspx?lang=bg-BG&newsid=2534&home=true

И понеже търсех нещо за соята на NOW, намерих това в българския сайт http://www.nowfoods.bg/now-foods1.html

# 581
afwitch Моят код HEF911
Сега, на въпросите:

кия - не, маслото от вечерна иглика не може да навреди.

За антителата - ще проверя пак механизмът на действие на ензимите, които се отразяват благоприятно на автоимунни заболявания, как влияят на антителата.

dalil - пишеш GLA +thyroid и четеш заглавията...

teo_71 - явно четем в различен Гугъл. Аз виждам това:

--5-HTP for Weight Loss - LoveToKnow Diet
--Is there finally a solution to the weight loss
--5-htp as weight loss supplement - stop hunger cravings
--Natural Weight Loss Remedies: 5-hydroxytryptophan (5-HTP)
--Life Enhancement:: Lose Weight with 5-HTP & EGCG
--Weight Loss Day Nine: 5 HTP, Tryptophan, Serotonin

Наистина ли не ги виждаш, или не искаш...

А относно чувството за глад - и от пръстите на краката да тръгнеш, пак до серотонина ще стигнеш.

# 582
Моят код HEF911 afwitch

MissNellie - намаляване на теглото ще получим или с ускоряване на метаболизма (писал съм за това), или с намаляване приема на калории. И двете предзвикват глад... Тук обсъждаме намаляването на това усещане.

Всички хромови соли подобрават инсулиновата чувствителност, оттам спада инсулина, спада и нуждата от още захар и чувството за глад. Но пак през серотонина.

Антидиабетните препарати правят това по-добре.

wanja - щитовидната жлеза влияе на половите хормони, а те на коспада. Като ги изследваш, ще видим какво трябва да вземаш.

easypeasy - има биотин по 5 мг и пантотенова к-на по 500 мг. Два пъти дневно по едно от двете.

# 583
  • София
Да похваля тази боя за коса:
http://www.iherb.com/Herbatint-Antica-Herbavita-Herbatint-Perman … -135-ml/5091?at=0
Покрива идеално белите коси.Сега съм на морето и постоянно си мокря косата и вече 3 седмици боята не е мръднала, само леко е изсвтляла, но това е от слънцето....
Горещо я препоръчвам. Peace
Поръчала съм си и тази като още по-безвредна, пък и по-евтина : http://www.iherb.com/Light-Mountain-Color-the-Gray-Natural-Hair- … 197-gm/10061?at=0
 Ще пиша, ако ми хареса.  Grinning

Код за отстъпка 5$ при първа поръчка от iherb.com   LAV475

# 584

PinkPanther, ОГРООООМНО благодаря!  Hug
Знаете за какво  Blush

Общи условия

Активация на акаунт