Слаба сърдечна дейност на плода

• 15 312
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, не знам дали питанката ми е за тук но вече съм извън себе си и търся помощ от всякъде. Та ето и моята история. На 17.09 ми доиде за последен път. На 11 отидох на преглед. Док каза, че всичко е наред. Изписа дуфастон за всеки случай.
 После след две седмици на 25 отидох пак на преглед , док каза че не се е развило добре и сърдечните му пулсации са "неубедителни". И отсече: "да го махаме". Разбира се потърсих второ мнение. Другия лекар каза, че съм в 8 г.с и плодния сак е 11 мм , което не е чак толкова лошо и има слаба сърдечна дейност. Каза да спра дуфастона и да го заменя с утрогестан 1 таблетка вагинално и магнерот 4 по 1 таблетка. Вика ме след 5 дни да видим и каза , че не се взима толкова бързо решение да се маха плода.   
  Но предишната лекарка беше категорична, че бременността ми няма да продължи да се развива. 
 И след толкова много сълзи и безсънни нощи реших да попитам има ли някои преживял нещо подобно, който да ми даде кураж.
Моля, Ви кажете ми има ли смисъл да се надявам, защото чувствам, че не ми се живее вече....

# 16
Забравих да добавя, че имам и слабо бяло течение. Не знам какво да мисля вече...

# 17
Съжалявам за тревогите ти. Надявам се нещата да успеят да се наредят в твоя полза. "Бялото течение" си го изследвай, но то със сигурност няма отношение към слабия сърдечен ритъм и несиметричния плоден сак. Успех!

# 18
Как така "да го махаме"??? Жив ембрион със сърдечна дейност - недей! Ако му е писано и спре сърдечната дейност, тогава за съжаление трябва да се направи аборт, но докато има сърдечна дейност, има и надежда! Ти правила ли си си генетични изследвания за тромбофилия? Съветвам те да обсъдиш с гинеколога си лечение с аспирин и фраксипарин. Едно от проявленията на тромбофилията е лош кръвоток.

# 19
  • Sofia
Не мисля, че аборт може да се направи при наличие на сърдечна дейност, независимо колко изостава ембриона. В 8-ма седмица си има хубав, видим за неспециалист ембрио със сърдечна дейност. Сега погледнах датите, за които говориш-  каква 8-ма седмица? Та ти трябва да си в 11-та. Знаеш ли кога ти е била овулацията.
Каквото и да гадаем, лекар ще прецени. Обаче като гледам всичко написано, шансовете ти не са много добри. Sad

# 20
Здравейте ,писах и в друга тема, но ще споделя какво се случва с мен и тук с надеждата за повече отговори. В 8г.с и 4 дни бях на преглед, оказа се, че ембриона има пулс, но отговаря на 6г.с и 4 дни. Закъснение не може да има защото знам точната дата на зачеването. Лекарката каза, че нещата не й харесват, но просто ще трябва да чакаме. Това е най-трудното - да чакаш!!!! Моля, ако има жени с подобен случай на моя ( ембрион имащ пулс, но малък за възрастта) нека пише, дори ако завършекът е лош. Благодаря!

# 21
Ама то колкото и да е  подобен случая все ще се е развил при някои жени в положителен аспект, при други в орицателен. Аз си мисля, че към момента няма какво да се тревожиш, а и да се тревожиш едва ли има какво да направиш. Плода си има пулс. Значи надежда има. Просто се настрой положително доколкото ти е възможно и изчакай. Успех и стиснати палчета от мен.

# 22
  • pomorie
Не мисля, че аборт може да се направи при наличие на сърдечна дейност, независимо колко изостава ембриона. В 8-ма седмица си има хубав, видим за неспециалист ембрио със сърдечна дейност. Сега погледнах датите, за които говориш-  каква 8-ма седмица? Та ти трябва да си в 11-та. Знаеш ли кога ти е била овулацията.
Каквото и да гадаем, лекар ще прецени. Обаче като гледам всичко написано, шансовете ти не са много добри. Sad
може може пресен случай миналата седмица лежах за задържане като всичко завърши зле но имаше момиче с жив ембрион който според лекарите не се развива според седмиците си и след едноседмично наблюдение направиха аборт на съвсем жив ембрион....което аз незнам дали бих позволила като се има в предвид че момичето беше в съвсем начална бременност можеше да се поизчака малко още...при мен имаше леко отлепяне после всичко беше ок бебчо си растеше идеално с чудесен сърдечен ритъм който както го имаше на единият ден на следващият вече липсваше....така че Божа работа на нас остава само да се надяваме...

# 23
zdraveite v 26 G.S sam i dnes bqhna doktor. ot izvesno vreme oseshtam ploda s mn po malki dvijeniq ?
Mnogo se pretesnqvam  zashtoto doktora kato chy pusla kaza che e savsem leko zabaven... a posle kato go slyshahme po prodaljitelno beshe dobre...
Iskam da popitam na kakvo se dalji tozi slab puls i pri vas ( koito imate deca)  dali s porastvaneto na ploda zapochva da shava po malko

# 24
Плода е голям, а мястото в матката ограничено. Относно пулса, пишеш, че първо е бил забавен, но после всичко е било наред. Вероятно бебето в този период е спало. Лека бременност до края и здраво бебнце ти пожелавам.

# 25
  • в илюзия
Ето ме и мен . Днес влизам в 24 седмица . От 2 седмици следим тоновете на бебто , които са доста ниски около 90. Според наблщдаващия ме лекар е някакъв проблем със сърцето. Рових се навсякъде в интернет , но не открих нищо за ниски тонове не бебето в тези седмици. Другата седмица съм записана на фетална ехокардиография , за да проследим сърцето. Ако имате някаква информация , моля споделете я  Praynig

# 26
Ето, темата за феталната ехокардиография. Ако не ме лъже паметта отговаряше и специалист на въпросите. Разглеай я. Пожелавам всичко да е наред.

# 27
  • в илюзия
Пълен провал благодаря ! Изчетох я и зададох въпрос. Ще видим и другата седмица на прегледа . Така се надявам да няма нищо страшно !

Общи условия

Активация на акаунт