Разваля ли се сухото мляко ?

• 2 528
  • 8
  •   1
Отговори
На какви градуси може да престоява направено сухо мляко и разваля ли се, ако не се държи в хладилник ?

# 1
 Rolling Eyes Аз май не схващам какъв точно е въпросът ... Ако става въпрос за АМ - дори на опаковката пише да се използва до час след приготвяне. Случвало ми се е да го ползвам след повече (това не ме е притеснявало, аз за първи път дадох АМ когато дъщеря ми вече лапаше всичко на детската площадка, та малко повече бактерии не ме притесняват ...) но не бих го съхранявала много часове, дори и в хладилника!

# 2
Много се дразня като се пише или казва СУХО МЛЯКО! Адаптирано мляко или АМ!
Както и да е. По-принцип различните млека изискват и различна температура за разтваряне- розовия Хип на по-висока, около 60 градуса, Аптамила, около 40-30 градуса. Млекото от направата му трябва да стои 1 час! В хладилник не бих го сложила!

# 3
АМ може да се дава до час след приготвянето му.

# 4
Докато е сухо, не се разваля Simple Smile в кутията.
Направено АМ обаче в горещо време бих дала до 1 час, а през зимата - до 2-3 часа, не повече Peace

# 5
Според мен малко некоректно е зададен въпроса, естествено че и АМ се разваля, след отваряне трябва да се използва в рамките на 4 седмици, а след направата му в шишето до един час.

# 6
Разваля се - да. Както и всяка храна Wink.
АМ трябва да се изхвърли, ако до 3 или 4 седмици (в зависимост от марката или производителя) не се изконсумира, а пакета/кутията е отворена.
Приготвеното мляко трябва да се употреби до 1 час, а след това да се изхвърли. Готовото мляко се държи на стайна температура.
Единственото изключение, за което знам е Фризо 3, приготвеното мляко може да се съхранява до 24 часа в хладилник.

# 7
АМ трябва да се изхвърли, ако до 3 или 4 седмици (в зависимост от марката или производителя) не се изконсумира, а пакета/кутията е отворена.

Wink E според мен не трябва, особено ако не се пие от новородено ... Най-много да поеме малко влага и да се разтвори по-трудно. Съвсем спокойно съм ползвала и каши и АМ доста по-дълго. Не е опасно.

# 8
Аз никога не съм давала отворени повече от месец АМ или каша.
АМ не ми се е случвало да изхвърля, но каши често и по много.

Общи условия

Активация на акаунт