Греят ЮЛСКИте очички пред тортата със 2 свещички!/тема 141/

• 32 246
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!
Първо честито на всички празнуващи със закъснение и без Simple Smile
Юцка, всички са ти казали за обичайните неща - само искам да добавя пробиотик, мен ако питаш задължително, аз давам LINEX - това ни изписаха. Елена мин. година беше с ентеровирус и като се оправи акаше по-4-5 на ден, аз реших, че не е нормално колкото пъти яде, толкова и другото и се оказа, 4е трябва пробиотик...

Танита, дано Марти се оправя по-бързо, но ако мога да ти бъда полезна с нещо за уроинфекцията съм на разположение - нали сме така от Ноември ooooh! Станах половин нефролог.

Аз оставих Елена в Хисар, при нашите - много ми е тъжно, но ще трябва да се свиква - все пак ми е за първи път. На нея и е добре, не плаче много, но те я забавляват. Майка ми приключила и с нощния памперс, та вече е голям човек фъстъчето. Ние се пренесохме в ново жиличе, сега подреждаме и е малка лудница, но пък е много хубаво и сме по-спокоини.
Нямам търпение да си взема Елито.
Сакси и ние сме така - големи разговори водим, и преговори, но на мен ми е мнго забавно
Приятна вечер на всички

# 166
Сакси, илюстрирала си  и нашата ситуация с Елена, ако не и се отговори и най-вече не и се повтори това, което е казала - се едно не е валидно и се ядосва, иска си обратна връзка..особено някой път, ако не я разбера и като отцепя вече за какво иде реч и и го кажа и тя хвърчи от щастие..

Тя е в труден период на ревност, аз не мога да се справя съвсем сама с нея и Тео и свекърва ми често я гледа, поне е етаж над нас, но все пак детето усеща... взе вече да не иска да ходи при нея,  най-лошото е и че взе да заеква, не точно заекване, но някакво подобно. През повечето време и се обръща много внимание, никой не и се кара, но..усеща си детето

Нямам време и не мога да ви коментирам, но ви чета.

Катче  Hug

# 167
ЧЕСТИТ ВТОРИ РОЖДЕН ДЕН НА ВИКИ НА КРИС ИВ, КАКТО И НА ДРУГИТЕ БЕБОЦИ!
ВЕСЕ, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ДеЩо, шапка ти свалям. Как се оправяш с тия три душици...не знам. На мен Ива ми идва нанагорно понякога, а е една. Simple Smile
Мерилу, верно интонацията гръцка...така възходящо накрая Laughing.
Сакси, екстра си е Яна-бърборана Grinning. Кажи какво стана с интервюто!
Танита, изпращам ти много положителни вибрации! Hug
Всички болнички да оздравяват бързо!

# 168
  • Добрич
Честито на днешните рожденици!   bouquet
Да са здрави, умни и послушни!
Юцка, от плодовете можеш да даваш и печен банан, стига на Мики да му хареса  Mr. Green
Може и зелена ябълка също, от тези по-киселите  Peace
Живко също доста приказва, до скоро само повтаряше думички след нас, но от известно време сам ги назовава
Вчера го взех на двора с мен и докато простирах се заигра с една кофа Питам го какво прави, а той- мо, мо  Аз в началото не обърнах много внимание, но после отидох да погледна и видях, че в кофата има вода, значи мо е мокро, иначе водата за пиене е да
На батко си вика Гого, изобщо не иска да казва бати, въпреки, че знам, че може  #Cussing out
Освен това като го питаш къде е Гого, той казва кака, т е, при кака   Joy

# 169
ДеЩо, Алекс също мина през период с проблеми с говора след раждането на Илия. Той тъкмо беше проговорил що годе разбираемо по онова време и изведнъж започна да вкарва "ъъъъъъъъъъъъ" пред всяко изречение. Много се бях притеснила, но за щастие се оправи от самосебе си.

И като започнах за Алекс, да ви кажа, че тази вечер му падна първото зъбче. Голямо вълнение, голяма радост беше. Пък на мен и тъжно ми стана, че толкова бързо лети времето. Сякаш беше вчера като му бърниках в устата да проверявам колко зъба има, а сега вече падат Confused

# 170
  • Sofia
Дени плямпа всичко. Знае да си поиска всичко и да обяснява. И е като попивателна за думички.
Миналата седмица като гърмеше му обясних, че вкъщи няма страшно.
Снощи започна да гърми и го слушам да обяснява на баща си "Гърми. Ябва твориме (трябва да затворим)." Баща му затвори прозореца и Дени доволен му обяснява "Тука няма трашно (страшно)".
Обаче ми прави впечатление, че въпреки многото думички изобщо не използва думата "да". newsm78 Не мога да разбера защо Rolling Eyes

# 171
Много е забавно с говорещо дете, явно! Grinning Аз не мога да се похваля още с такова. Казва доста думички мой Николчо, почти всичко повтаря, също като Яна на Сакси и Ели на ДеЩо си иска обратната връзка, т.е. например той сочи предмети и аз казвам какво е това или той "казва" нещо и аз отговарям, да стане диалог. Разговорливо е детето.

Иначе е зор да го занимавам с каквото и да било - както вътре, така и навън. Навън лесно се отегчава, напоследък дори у дома повече се заиграва, но все пак гледам поне предиобед за 2-3 чАса да излезем на въздух, че и аз да се разходя, нали си предизвиквам раждане вече с разходки и качване на стълби  Laughing

ДеЩо, малко страх ме хваща, като те чета за Ели и Тео...Ще видим ние как ще отиграем ситуацията с ревността... Thinking
Танита, пожелавам ти скоро да излезете от лошия цикъл и да се оправи всичко!  Hug

Днес май имаме много рожденици, няма да ги изброявам поименно, че не съм гледала на 1ва страница кои са, но им желая от сърце много здраве, щастие, обич и весели игри!   bouquet

# 172
Привет момичета Hug

Честит рожден ден на всички днешни рожденници-да са здравички,послушнички и весели Hug Heart Eyes

Боба знае как се казвам поне Wink,ама е много далече от правене на изречения Sad
Иначе е почнал да казва чиша от време на време,та имаме надежда да махнем пампата това лято Grinning

Евридика,стискам палци всичко да мине по вода и да гушнеш скоро "новото момченце" Hug

# 173
Честито на днешните рожденици!   bouquet
(Евридика, утре е големия отбор  Grinning)

Това с ревността и аз го мисля, но ще го бориме като му дойде времето.

Имам питане! Понеже си купуваме домашни яйца от дядото под нас и понеже започват жегите, се чудя дали е добре поне аз и Симона сега да спрем да ядем домашните, а да купуваме от магазина? Нали домашните нямат контрол, а както НБМ спомена за салумунелата, че се разраства през топлия сезон?  Thinking Светнете ме моля какво знаете по-въпроса и как е най-добре да направим.

# 174
Благодаря на всички за подкрепата. Ама много бързо действа този форум- вчера се оплаках и днес всички сме здрави, от НОИ нещо са се объркали , та ми превели парички, които чаках в края на месеца, Боби вчера се прибра от работа и ми се извини, и живота пак е хубав  Grinning.
Оле, мисля, че ако яйцето се вари 10- 12  мин няма опасност от салмонела, поне такива са ми спомените- едно време учих за санитарен инспектор и такива бяха изискванията в заведенията за общ. хранене.
Евридика, и аз стискам палци всичко да мине леко и бързо!
Hris28, благодаря, ако има нужда ще свиркам, сега уж всичко е наред. Радвам се, че при вас всичко е наред в новото жилище.
Сакси, много бърбори Яна. И Мартина е така, вече абсолютно всичко си говори, а баща й я учи на думи от рода на чинчове, евро жак и прочие незнайни за мен неща, освен това знае и кое какво е, което ме нарежда на последно място в семейството по технически познания. Mr. Green Познава и всички инструменти от куфарчето му и е много забавно като като гледаш малка пикла да ти показва кое е бормашина, отверка и т.н. Новото при нас е че говори по правилно вече, оправя мъжки и женски род, мн. число също, а от няколко дена използва Аз, което си е начало на нова фаза.

Това с ревността всички знаем, че си е нормално, важното е да не се притиска детето "не, ти обичаш бебето" напр., а да му се даде усещането, че е разбрано, че има право на такива чувства, и мама пак го обича. С много много любов и търпение, периода ще отмине от само себе си.

# 175
ние от години само дамашни яйца купуваме, независимо от сезона, същото и за пилетата и кокошките, когато има от къде - взиаме така и мляко, сирене, масло, кашкавал и вс останало.
Не е имало проблеми

# 176
Честит рожден ден на всички днешни рожденници

Мики е много по-добре. Благодаря на всички момичета за съветите   bouquet.

С тези ваши добре говорещи и знаещи деца, почвам да се депресирам, че съм немърлива майка  Sick  Confused . На  Мики като му повторя нещо 2-3 пъти най-много (особено казано по атрактивeн начин) и веднага го разбира и повтара. Вчера например му купих тромба за колелото и му казвам "кажи тромба, виж каква е готина и свири като е стиснеш"  ..............и сега като го питам какво има на колелото и си кава "томбон" (или нещо от рода приличащо повече на тромбон  Joy ). Та мисълта ми е че като му се каже бързо схваща, но на мен не винаги ми се занимава  Embarassed

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 14:40 от iucka

# 177
  • Sofia
Някой да ме светне за какво честитите на Агата newsm78 Бременна ли е? Rolling Eyes

# 178
Tанче, много ти се радвам на постовете. Успокои ме за ревността, сега съм по-спокойна, като имам идея за подход  Hug
Боби май си мечтае за едно момченце, защо не последвате нашия пример  Mr. Green

Благодаря ви за коментарите за яйцата. Явно само сварени ще ги ям. Тя Симона и без това е още само на жълтък.

# 179
Честито на всички малки рожденици и на техните горди мами!
Нека растат живи и здрави дечицата и да носят още много радости!
   bouquet
/този месец можем да караме всеки ден на copy-paste Mr. Green/

За говоренето и ние не сме от най-умните.. Деница знае 12 букви, благодарение на магнитните буквички от данонино, но тя толкова си знаеше и преди 6 месеца, т.е. няма развитие Rolling Eyes. През последните десетина дни обаче има рязко подобрение в изказа на цели думи /преди бяха едносрични ча, ма, ме, ми, ба-чаша,маса, мечо, мишо, бате.../изреченията ги прави едни дълги, но заради съкращенията я разбираха трудно. Знае 5-6 цвята, но само БЯЛ е разбираем. Има си едно поетично изречение на което много й се смеят и тя с удоволствие го казва на всички "Че обо ти на"-черни облаци скрили луната Joy и след като го каже пояснява лОна/луна/-сякаш всичко друго се разбира Mr. Green Името ми го знае от доста време/ама то е лесно Mr. Green/ и ми е много странно като го вкара в изречение "А, ето я мама Лили де билааа"-сякаш има и друга мама освен Лили hahaha. Все още няма в речника си буквите Г, К, Р.
Да са живи и здрави, всички сме били на тоя хал

Общи условия

Активация на акаунт