Отговори
# 720
  • София
Сонетка, детенце може да яде черен шоколад. Подсладителите  са вредни, но използвай кафявата захар , както каза Бабилия.
Девойки, Хули си е на старо-новия адрес и можете да я намерите винаги, когато поискате.
Ако някоя не е разбрала, винаги може да попита.

# 721
  • у нас - на брега на морето
Весе, ЧРД и от мен на Елпида! bdbaloni Да ти е жива и здрава и вече на мама отмяна! Ти за коя есен имаш впредвид? Сега ли тръгва на у-ще, или 2011г.?
Абе, хора, вие ми "скрихте топката" с това сладкото. Ами, че и моите лекари са ми казвали да се храня  разумно като  здрав човек, което не изключва съвсем сладичкото. Ама, че то, ако раковите клетки ще са толкова много в мен и аз ще ги подхраня със сладко, то така или иначе ще ме надвият, а аз се надявам да нямам вече такива!
Благодаря за рецептите за бъза, но Сисанче, не каза къде държиш буркана на светло, или тъмно и как цедиш, само бистър сок, или с тензух?
Пепито1, видя ли, че ти мина! Hug

# 722
  • у нас - на брега на морето
Е-хоооо! Къде се изпокрихте цялдиден?! Отварям няколко пъти днес и все моя пост последен. newsm78 Сигурно сте запретнали ръкави и правите зимнина?!  smile3506 Аз освен 15 буркана с домати, нищо не съм правила още, но сега ми е дерт с детето какво ще стане и нищо не ми се похваща. Казаха ни, че намалили броя на операциите до 4 на ден и другите сме отпаднали от списъка, та ако разреши главния лекар, може и да стане в понеделник, или някой ден от седмицата. И така ще сме на нокти докато стане, а след това ...не ми се мисли Weary

# 723
Честит рожден ден на малката "лъвичка"!да радва мама и всички наоколо много-премного години!
Момичета,Хули е права,никаква захар,само мъничко кафява и то в малки количества.Ако чакате докторът да каже да пазите диета,няма такъв,ТЕ НЕ учат това в медицинските институти...за това четете друга литература и слушайте вътрешния си глас.Всеки решава за себе си!
Бъдете здрави! Hug

# 724
Привет дами!
И аз пак по повод храненето. Повтарям се, ама ми се струва, че докторите не си правят труда да съветват по този въпрос, а от всичко, което прочетох, той е много важен.
Трудно е да се спазва, ама то кое е лесно в тази наша битка.
Не трябва да се яде червено месо, категорично. Най-добре е риба и то дълбоководна. Или по-просто казано всички риби започващи със "С" - сьомга, сафрид, скумрия...
Пилешко бяло, пуешко и заешко месо също е позволено, но не от магазина (което лично за мен е непостижимо).
И бялото брашно също е забранено, лошото е, че като купуваме хляб никога не сме сигурни дали е от черно брашно или е боядисан.

Имам и един въпрос. Нормално ли е да не ми е лошо след първото вливане. Пия едни хранителни добавки но Д-р Рат, на които пише че подпомагат понасянето на химиотерапията и потискат тумора, но все не ми се вярва да е от тях.

# 725
Имам и един въпрос. Нормално ли е да не ми е лошо след първото вливане. Пия едни хранителни добавки но Д-р Рат, на които пише че подпомагат понасянето на химиотерапията и потискат тумора, но все не ми се вярва да е от тях.

Да, нормално е. Организмът все още е силен и може да се справи със силната отрова. И при мен беше така, без да съм пила никакви лекарства първата химия не я усетих изобщо..., но след това  Mr. Green дори и Зофрана не ми помагаше...3 дни в реанимация  Mr. Green
Не искам да те плаша, преодолява се  newsm10 . Всички сме минали по този път! Смело напред!  newsm51

# 726
  • пловдив
...

Според мен си е иднивидуално. Майка нямаше никакъв проблем при никоя от вливките /беше на червената химия/ Доктора ни беше посъветвал 4-5 дена преди новата вливка да пускаме кръвна картина за да видим левкоцитите и ако са паднали под 5 ни беше изписал 2 дена мускулно преди вливката 2х1 ампула В комплекс в комбинация с Дексаметазон /4мл/ 2х2ампули. Фолиева киселина 3х1таблетка. Вярно че така се получава малко изкуствено повишаване на левкоцитите, но не е стартирала вливане с левкоцити под 6 и това може би повлия за по лекото понасяне. Поне аз така си мисля  Thinking

# 727
  • София
Миналата седмица ми беше втората вливка,аз си ги понасям злеее.... Sick Но минава нали?... Хора кажете какво правите с кожата си,моята и без това е бяла и по-тънка,а сега и изсъхна като хартия ужас.Дали мога да ползвам бебешки хирадитиращи млека или ...незнам.

Хиляди целувки на рожденничката!!! Много успехи на другите!!! newsm10 newsm10 newsm10

# 728
Момичета да ви питам какво е това сцинтиграфия и за какво го правят ? На майка ми не са и правили още такова а е минала вече 4 ХТ . По-напред в темата прочетох , че я правели съвсем скоро след операцията  newsm78 а на майка ми не са и казвали такова нещо  Rolling Eyes

И друго - за какво е този сок от бъзак ? Нещо свързано с болестта ли ? Ако е така да ходя и аз да бера и да правя сок на мама  Grinning

# 729
  • Варна
Сцинтиграфията е вид изследване - посредствон изотоп, инжектиран в тялото се наблюдават с един апарат различни зони. При мен беше целотелесна костна сцинтиграфия. На мен ми се наложи да я правя, защото е част от задължителните изследвания, съпътстващи протокола за отпускане на Херцептин при представянето му в МЗ.

# 730
Момичета да ви питам какво е това сцинтиграфия и за какво го правят ?
Ето тук може да прочетеш: http://www.nucmedbg.com/2009-05-30-05-52-04/72-2009-05-30-10-13-08

# 731
Бабилия,от добавки само може да се чувстваш по-добре,дъщеря ми пиеше и не е повръщала,разбира се й се гадеше,то без това не може,но продължавай да ги пиеш след като си почнала.Абсолютно си права за диетите,докторите не ги е грижа,сами трябва да се пазиме.
wondertedy7,и мойта още не е правила сцинтиграфията,през октомври,живот и здраве, ще навърши 1 година след операцията и тогава ще й правят това нещо.
Хули,как са ти "странните"пъпки?забрави ли за тях?нашите са изчезнали вече.
Момичета,вчера навърших" кръглите" 60,а преди няколко дена,баща ми навърши...90!пожелавам на всички вас(и на моето детенце) да празнувате такива ДАТИ В СЕМЕЙСТВАТА ви! Peace Hug

# 732
Момичета,вчера навърших" кръглите" 60,а преди няколко дена,баща ми навърши...90!пожелавам на всички вас(и на моето детенце) да празнувате такива ДАТИ В СЕМЕЙСТВАТА ви! Peace Hug
ЧЕСТИТО! ДА надминеш годините на баща си!  newsm59  Gift Wine Glass newsm51

# 733
  • пловдив
Честито и от мен! Още мноооого рожденни дни да посрещате с баща ти !

# 734

Общи условия

Активация на акаунт