Хенапристрастени

• 94 191
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София
kiarra, само да отбележа, че и грамажа е на половина, не само цената, в случай, че не си видяла естествено.

# 676
Цената не е толкова съществена, за мен по-скоро е малко озадачаваща инструкцията за приготвянето й: "4 пълни супени лъжици са достатъчни за средно дълга коса. Към тях постепенно се добавя по малко гореща вода и се разбърква с шпатула или лъжица до получаване на хомогенна смес. Хубаво е преди ползване къната да поседи покрита 10 мин, за да изстине и за да се запарят смлените листа "хенна". Чудя се, ако е естествена къна, без никакви добавки, дали 10 мин са достатъчни, за да пусне цвят ooooh! Хубаво е, ако някой я е ползвал, да даде отзиви Thinking

# 677
kiarra, нямам идея какво е качеството на тази къна, щом си поръчам и я пробвам, ще мога да дам отзиви.
nellira,10 минути може да са достатъчни за отделяне на цвят, ако къната е разбъркана с гореща вода Peace, после за няколко часа върху косата (на топло) процесът продължава. Йеменската къна започна да отделя цвят само със студена вода, още докато я разбърквах. В блога към www.hennasooq.com има сравнително описание на къни с различен произход и времето за отделяне на цвят значително варира:
http://hennablogspot.com/20/

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 14:16 от dragon8

# 678
kiarra, само да отбележа, че и грамажа е на половина, не само цената, в случай, че не си видяла естествено.

Не, изобщо не погледнах грамажа.  Embarassed Но тъй като сега трябва само къна да поръчвам, а куриерските горе-долу излизат колкото самата къна, та затова ми се щеше да взема нещо по-евтино, но явно е все едно. Ще помисля коя къна да си поръчам, защото вече е време за ново къносване.

dragon8, ако я пробваш - пиши отзиви.

# 679
kiarra, ще споделя. Цената на доставката от bilki.bg е леко по-изгодна от тази на Хенафокс, ще видим дали продуктът си струва.

# 680
 Има ли ползвали тази къна? Не намирам какво количество е, а аз съм с дълга коса и не зная дали ще ми стигне ако поръчам една. Искам да пробвам дали с тази ще уеднаквя цвета си.
http://khadi.helfy.bg/naturalna-kuna-tumno-kesteniava

# 681
Tonichka,  100 грама е, има я и тук и се вижда ясно грамажът:) http://www.indien-produkte.de/product_info.php/info/p59_Hair-Col … r-Dark-Brown.html

# 682
А с какво си миете косата след боядисването?Пише, че пигментите са активни до 24 часа след прилагането и ако се измие косата с шампоан това действие се прекратява. Когато съм ползвала къна ми остават едни такива като песъчинки и без шампоан не мога... Tired На Лагона видях едни балсамчета, които "запечатват" цвета. С какво друго мога да си измия косата след къносване?

# 683
  nellira, благодаря  Peace  А някой ползвал я ???

red_devil , за да не е съвсем без нищо аз мия косата си след къносване с купешка маска. Все пак при мен се получава премиване. Къпя се преди къната, след къната и след индигото. Ако всеки път е с шампоан не мога да си представя как бих се чувствала. И след всичко това /без шампоан/ скалпа ми е болезнено чувствителен.

# 684
Tonichka, този шампоан на Логона е точно за мазна коса и чувствителен скалп.
Бях обещала да напиша какви са пенителите, обаче от влагата в банята ми е паднал етикета на български. Та ще напиша съдържанието малко недодялано може би... Embarassed
"Шампоан Маточина - Баланс
За омазнена коса и чувствителен скалп
Състав: вода, алкохол /от биологично сертифицирано производство/, Coco Clucoside, глицерин, двунатриев какаов глюконат, натриев РСА....." и след това са изброени разните екстракти - от маточина, коприва, пшеничен, бетадин и т.н.
Аз не можах да разбера кое е пенителя, ама както и да е...и това за алкохола не ми е ясно по каква технология точно е произведен  newsm78 На мен обаче този шампоан ми харесва и не ми дразни скалпа  Flutter

# 685
Coco glucoside  е мек пенител, но това двунатриев какаов глюконат ми звучи странно, да не е disodium cocoyl glutamate, това е пенител newsm78?
Този шампоан ли е:
http://www.zoya.bg/%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D … %D1%81%D0%B0.1352

# 686
Tonichka, този шампоан на Логона е точно за мазна коса и чувствителен скалп.

Моята коса си е нормална, леко към суха /защото е чуплива/, а скалпа ми е чувствителен само когато се наложи за 2 дни да я измия 3 пъти. Нямам иначе оплаквания. И след като съм премила главичката си правя една хубава фрикция с масла. Моментално ми успокоява скалпа.

Аз май се отказвам от khadi, защото не съм сигурна, че ще дам 50лв. за едно боядисване / 2 бои и доставка/ и ще остана доволна. Ако имаше повече впечатления от нея, може би щях да се престраша. Сега съм се спряла на Логона. Утре ще отида да си взема и ще дам отзиви. Най- доволна съм когато се правя с моите си бъркочи с продукти от Хенафокс, защото знам какво слагам, но това премиване ме плаши.

# 687
Тези готови къни от сайта на khadi с различни цветове и мен ме привлякоха.Може би някой път ще си ги поръчам да ги видя какви са.Иначе сайта е готин,ама голяма доставка бре 10 лв  ooooh! Айде 5 лв добре,ама чак толкова.
Ей сега се къносах и добавих и бадемово масло.Има ли някакъв проблем?

# 688
Тоничка,аз само веднъж направих 'грешката' да сложа къната на току що измита коса и щях да умра от сърбеж. Около седмица след къносването още ме сърбеше.И скалпа ми се изсуши,косата също... Confusedне помогнаха хи масла ,ни нищо!Та имам предвид,4е не на всеки му се отразява добре слагането на къна на 4иста коса.Слагам къната   на 3-тия ден след като съм я мила и се 4увствам перфектно така,хваща си без проблем,ако това те притеснява и най-ве4е няма го премиването и сухотата на скалпа!Може да пробваш и ти,току виж и на теб този вариант  ти допадне пове4е! PeaceНямам спомен от предишните ти постове,дали си пробвала къносването в една стъпка,но така ще се улесниш зна4ително и проблема с премиването съвсем ще отпадне!

# 689
Coco glucoside  е мек пенител, но това двунатриев какаов глюконат ми звучи странно, да не е disodium cocoyl glutamate, това е пенител newsm78?
Този шампоан ли е:
http://www.zoya.bg/%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D … %D1%81%D0%B0.1352
Peace Точно този е

Общи условия

Активация на акаунт