Хенапристрастени

• 94 180
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Тоничка,аз само веднъж направих 'грешката' да сложа къната на току що измита коса и щях да умра от сърбеж. Около седмица след къносването още ме сърбеше.И скалпа ми се изсуши,косата също... Confusedне помогнаха хи масла ,ни нищо!Та имам предвид,4е не на всеки му се отразява добре слагането на къна на 4иста коса.Слагам къната   на 3-тия ден след като съм я мила и се 4увствам перфектно така,хваща си без проблем,ако това те притеснява и най-ве4е няма го премиването и сухотата на скалпа!Може да пробваш и ти,току виж и на теб този вариант  ти допадне пове4е! PeaceНямам спомен от предишните ти постове,дали си пробвала къносването в една стъпка,но така ще се улесниш зна4ително и проблема с премиването съвсем ще отпадне!

Hug  Hug Така ще процедирам при това къносване

# 691
Аз също не мия косата си преди къносването. Минали са поне 2 дни от последното измиване, когато нанесох къната. След това измих само с вода, без нищо друго, сложих индигото и чак след него измих косата с шампоан. Може би в случая не биваше да ползвам шампоан след индигото, защото след това прочетох тук, че по този начин може къната да не подейства както трябва, но тогава не го знаех. Въпреки това, цвета ми стана много хубав. Следващата седмица пак ще се къносам и ще видя този път как ще процедирам.

# 692
Аз също не мия косата си преди къносването. Минали са поне 2 дни от последното измиване, когато нанесох къната. След това измих само с вода, без нищо друго, сложих индигото и чак след него измих косата с шампоан. Може би в случая не биваше да ползвам шампоан след индигото, защото след това прочетох тук, че по този начин може къната да не подейства както трябва, но тогава не го знаех. Въпреки това, цвета ми стана много хубав. Следващата седмица пак ще се къносам и ще видя този път как ще процедирам.
Аз и от това правило съм изклю4ение,защото на няколко пъти пробвам да не ползвам шампоан след къната,е,определено косата ми става една такава матова...на следващото миене ве4е се появява блясъка!Затова и ве4е винаги отмивам с шампоан(до скоро ползвах сапуни,но и на мен като на dragon8,ми липсва приятното 4увство от ползването на шампоана!

# 693
Като става въпрос за това, и аз почти винаги ползвам сапун,за да отмия къната, иначе не усещам косата си чиста, колкото и да изплаквам. Все остават разни частици, особено ако има и индиго. Не виждам влошаване на цвета от ползване на измивно средство, а мразя да отмивам само с балсам, защото това засилва омазняването при мен. Не мисля за правило къната да се отмива само с вода Peace.

# 694
Боядисвам се в две стъпки - мия косата със съпун преди къната, след нея само изплаквам с вода, но след индигото, също измивам със сапун и на върховете слагам малко маска след това. Опитвала съм се да изплаквам само с вода, но се получи така, че след това направо ми се оцветяваха пръстите, а и ноктите в синьо, когато си пипам косата. А и още нещо - индигото мирише доста по натрапчиво от къната, как туширате тази миризма. На прясно боядисана коса, просто около мен се носи аромат, леко наподобяващ марихуана  Laughing

# 695
В такъв случай няма да се притеснявам и на следващото къносване отново ще измия косата със шампоан след индигото. Относно аромата - при мен стоя доста дълго време. Хората около мен казваха, че мириша на чай.  Laughing Но предимно се усеща когато косата е мокра, при суха коса аромата е по-лек, но пак се усеща. Незнам дали има начин тази миризма да се тушира. Вчера пристигна къната ми и ако успея още утре следобяд ще се къносам. Ще пусна отново снимки при първа възможност, но този път ще снимам косата си преди и след къната.

# 696
Хайде Kiarra,ще 4акаме снимки,4е скоро май никой не се е сещал да качи такива! newsm78

# 697
Здравейте, дами!

Честита Коледа, желая ви много здраве, щастие и късмет!  Hug Hug Hug

Имам един леко глупав въпрос - след последното къносване преди 2-3 дни косата ми стана малко по-тъмна, отколкото ми се искаше (правя се червена), как мога да я оправя? Знам, че няма как да я боядисам и да я изсветля, защото върху къна нищо не хваща, просто питам ако има някой с подобен проблем дали се е справил Simple Smile

# 698
Сега и аз да помоля за съвет... Confused Къносах се вчера с тази кана : ....обаче...косата ми стана оранжева  Cry Светло кестенява ми е по принцип. С нищо друго не съм я третирала преди това. Стоях час и половина. Очаквах да стане червена  Sad Кажете сега с какво да пооправя цвета да стане малко по-тъмна, че това оранжево хич не ми харесва  Naughty

# 699
red_devil, индиго имаш ли? С него можеш да направиш  от по-тъмно червено до черно в зависимост от времето. Дано да имаш.
Аз винаги ставам оранжева, защото косата ми е много бяла. И винаги правя втора стъпка с индиго за половин час. Става тъмно червено.

# 700
Нямам, но си мислех, ако сложа само обикновена къна, дали няма да стане по-червено. Без тези оранжеви отенъци...

# 701
Вчера се къносах отново в две стъпки, но този път стоях малко повече време с индигото, около 45 мин., защото предния път много бързо ми падна цвета. За съжаление отново забравих да направя снимка "преди", сетих се чак когато се бях намазала с къната, но въпреки това ще пусна снимка "след". Снимах се вечерта на изкуствено осветление, затова има такъв блясък.  Wink
http://kiarra.snimka.bg/other/drugi.559308

red_devil незнам какво да те посъветвам, но и аз мисля че ще стане най-добре с индиго. Ако сложиш само къна, не съм сигурна колко наситено червено ще стане, защото не съм се къносвала по този начин. Но пък ако имаш подръка къна, нищо не пречи да опиташ с нея, по-лошо едва ли ще стане. Дано успееш да махнеш рижавото от косата си.

# 702
red_devil, пусни снимка с рижавия цвят. Аз го харесвам много. И какво е "обикновена къна"..... ,тази която сложи не е ли също обикновена. Колко време я държа разтворена преди да нанесеш?

Аз ще се къносвам утре в 2 стъпки / на мита коса преди 3 дни /. Ще пусна снимки  Wink

# 703
Tonichka ще чакам снимки. Предният път много добре ти се беше получило.  Simple Smile

# 704
Весела Коледа на всички!

Имам един леко глупав въпрос - след последното къносване преди 2-3 дни косата ми стана малко по-тъмна, отколкото ми се искаше (правя се червена), как мога да я оправя? Знам, че няма как да я боядисам и да я изсветля, защото върху къна нищо не хваща, просто питам ако има някой с подобен проблем дали се е справил Simple Smile
Ако си се къносвала и преди: цветът потъмнява всеки път, докато не достигне една точка на насищане, обикновено много тъмно червено. За да се предотврати това, занапред къносвай само корените, за да предотвратиш по-нататъшно потъмняване на дължините. А дали може да се изсветли леко - доста индивидуално е, опитай с повече маски с масла, и домашни маски като цяло, с хума, кисело мляко например, ако не друго, е добре за косата  Hug

Сега и аз да помоля за съвет... Confused Къносах се вчера с тази кана : ......обаче...косата ми стана оранжева  Cry Светло кестенява ми е по принцип. С нищо друго не съм я третирала преди това. Стоях час и половина. Очаквах да стане червена  Sad Кажете сега с какво да пооправя цвета да стане малко по-тъмна, че това оранжево хич не ми харесва  Naughty
Има няколко варианта: - изчакай 1-2 дни, цветът ще потъмнее, няма да е толкова огнено оранжево. Ако повториш с къна, цветът също ще е малко по-тъмен всеки път. Но като цяло най-бърз резултат дава индигото, както е писала lu_lu, съвсем малко от него (1-2 с.л. смесени с вода и балсам за коса например, или добавени в сместа къна) ще потъмни косата до по-тъмно червено.

Общи условия

Активация на акаунт