Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 152 748
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 150
много съм притеснена и сега сядам да търся по темите- ако сте писали - извинете ем за повторението, НО: разбрах,че имало нов проект ( незнам дали е одобрен), заради тазгодишния им гаф с изпита. иамло предложение за приемна оценка да се взимат точки от турнирите, но кои и как - не разбрах.... притесни ме фактът,че утрешния турнир например, се провежда и по учулищата и класната на моя син каза,че е виждала не еднократно и тенденциозно да се помага на децата........ а ние като глупаци ще водим нашите в математическата, където, естесвено, няма кой да им подсказва.....т. е излиза,че най-сериозно заелите се с това начинание деца, са в неравностойно положение....ако някаква подобна глупост оказва влияние за кандидатсването направо незнам..............вие чули ли сте нещо? аз утре лично ще питам, златилов, и ако искате - ще пиша !

# 151
  • у дома
много съм притеснена и сега сядам да търся по темите- ако сте писали - извинете ем за повторението, НО: разбрах,че имало нов проект ( незнам дали е одобрен), заради тазгодишния им гаф с изпита. иамло предложение за приемна оценка да се взимат точки от турнирите, но кои и как - не разбрах.... притесни ме фактът,че утрешния турнир например, се провежда и по учулищата и класната на моя син каза,че е виждала не еднократно и тенденциозно да се помага на децата........ а ние като глупаци ще водим нашите в математическата, където, естесвено, няма кой да им подсказва.....т. е излиза,че най-сериозно заелите се с това начинание деца, са в неравностойно положение....ако някаква подобна глупост оказва влияние за кандидатсването направо незнам..............вие чули ли сте нещо? аз утре лично ще питам, златилов, и ако искате - ще пиша !
Това го коментираха в отделна тема,не в тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529472.0

# 152
а ние като глупаци ще водим нашите в математическата, където, естесвено, няма кой да им подсказва.....т. е излиза,че най-сериозно заелите се с това начинание деца, са в неравностойно положение....ако някаква подобна глупост оказва влияние за кандидатсването направо незнам..............вие чули ли сте нещо? аз утре лично ще питам, златилов, и ако искате - ще пиша !

Стана ми интересно - за какво ще питаш? Дали няма някакси да се организира подсказване и в СМГ ли? Mr. Green Може пък да си имат собствен подсказвачески код, защото аз от години следя виртуално резултатите от подобни състезания и по правило СМГ обира първите места. Без съмнение им подсказват много ловко за да е все така Whistling

Иначе в една друга тема се обсъди надълго и нашироко новият подход при приемане в СМГ след 4 клас.

# 153
  • София
Дали четвъртокласникът/чката на някой от четящите тук е ходил днес на курс при И. Цветкова?
На мен поне ставане в 6:45, два часа курс, после състезание нещо не ми прозвуча добре и го пропуснахме,
но ми се ще да разбера какво са взели и какво имат за домашно за следващия път  Praynig
Дали е уместно да звъня и да питам самата госпожа  Blush newsm78

# 154
а ние като глупаци ще водим нашите в математическата, където, естесвено, няма кой да им подсказва.....т. е излиза,че най-сериозно заелите се с това начинание деца, са в неравностойно положение....ако някаква подобна глупост оказва влияние за кандидатсването направо незнам..............вие чули ли сте нещо? аз утре лично ще питам, златилов, и ако искате - ще пиша !

Стана ми интересно - за какво ще питаш? Дали няма някакси да се организира подсказване и в СМГ ли? Mr. Green Може пък да си имат собствен подсказвачески код, защото аз от години следя виртуално резултатите от подобни състезания и по правило СМГ обира първите места. Без съмнение им подсказват много ловко за да е все така Whistling

Иначе в една друга тема се обсъди надълго и нашироко новият подход при приемане в СМГ след 4 клас.

хм, newsm78 излишно заядливо и глупаво изказване !
 сега видях,че днешното състезание се взима в предвид ! Естесвено питам с оглед на това,че детето ми ще се състезава с оценките на деца,  НА КОИТО НА МЕСТНА ПОЧВА В УЧИЛИЩАТА  е помагано ,като се знае каква им е целта !!!!!!! Имаше състезание и в нашето у1чилище, но ние заведохме детето в математическата, където всичко протича честно и по протокол, както е редно, за разлика от това как е птотекло състезанието в нашето училище !!! Не виждам какво има за неразбиране, че чак и за заяждане, ама карай !

колкото до това,че не съм видяла в коя тема е обсъдено - съжалявам, но темите и подфорумите с аизключително много и като не следя редовно форума е нормално да не мога да намеря от пръв поглед !

# 155
Това го коментираха в отделна тема,не в тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529472.0
благодаря  и се извинявам , знам че е неприятно когато някой пита без да е ровил, но с този математик и една седмокласничка с нейните школи и частни учители и домашни, нямам никакво време за компа и сядам само, когато ми е важно !!!,

# 156
Цитат
а ние като глупаци ще водим нашите в математическата, където, естесвено, няма кой да им подсказва

Аз от това изречение разбирам, че съжаляваш, че не сте отишли в друго училище, където да ви подсказват. Съжалявам, това ми казва текстът.

# 157
Цитат
а ние като глупаци ще водим нашите в математическата, където, естесвено, няма кой да им подсказва

Аз от това изречение разбирам, че съжаляваш, че не сте отишли в друго училище, където да ви подсказват. Съжалявам, това ми казва текстът.

Цитат

аз пък от този цитат разбирам,че грешно разбираш моя текст !!!
 Ядосана съм защото не смятам за редно да имат тежест състезания,  които н се провеждат по такъв начин,че   за всички деца условията да НЕ  са едни и същи ! Ако исках на детето ми да се подсказва, щях да го запиша в нашето училище, в което също се провеждаше турнира !!!! Но го заведох и винаги ще го водя в математическата !  като ще взимат впредвид състезания  за оценката, провеждащи се още от октомври, когато половината деца още не са готови, това им е първо състезание  ( като на моето дете), да не говорим за деца, които още дори не са решили,че искат да кандидатсват, то поне да се провеждат при равни условия !!
 моето дете днес са го сложили до осмокласник -  в СМГ не ги слагат от един клас на един чин, за да се избегне и преписване !!

Надявам се този път да съм била по ясна изказването на мислите си ! Иначе - нищо лично, но наистина на никого не са приятни негативните изказвания, в резулат на бърз прочит !

# 158
  • София
Мами на четвъртокласници, искам да ви попитам нещо. Преподавателите в курса на вашите деца подготвяха ли ги целенасочено, с оглед на това, че първото състезание е СМТ. Решаваха ли типови задачи, каквито са се падали предходните години? Посъветваха ли ги как да си разпределят времето, учиха ли ги как се описва решение на задача, как се попълва бланката без драскане, опитаха ли да им вдъхнат увереност и т.н. Аз смятам, че точно това е част от работата им и тъй като при нас този момент беше пропуснат, ми е любопитно дали поне някои от преподавателите са го направили.

# 159
  • София
Дъщеря ми имаше за домашно за днес тестове от СМТ от някоя от предходните години, но не ми е споделила да са говорили нещо повече от това за самото състезание.

# 160
  • София
Нашите при Е. Тодорова решавали един от тестовете миналата седмица, за домашно имаха 1- задачи от същия тест.
Вчера май са решавали от ЧХ от 2008ма, но като погледнах в тетрадката, само 1 лист беше изписал.

Аз предпочитам да си решават типови задачи, за да им остане нещо в главите.
Състезанията от минали години би трябвало ние да им даваме у дома, въпреки че на мен не се отдава да го убедя да решава.

Вие подготвяхте ли ги децата?

# 161
Цитат

ние по принцип пишем домашното в неделя, а през седмицата го карам да решава задачи...таз седмица решавахме на вечер по 1 тест, златилов им беше дал бланки със задачите от минали 4 години... сега ще взема 2 сборника, които той препоръча и когато можем ще решаваме....на децата определено , както казваш, им е неприятно решаването на допълнителни задачи по наша инициатива, щом не са дадени от учител за домашно , се мрънкаше, но вече разбра сам,че ако иска шанс за резултат, трябва да решава... Grinning

# 162
  • у дома
Цитат

ние по принцип пишем домашното в неделя, а през седмицата го карам да решава задачи...таз седмица решавахме на вечер по 1 тест, златилов им беше дал бланки със задачите от минали 4 години... сега ще взема 2 сборника, които той препоръча и когато можем ще решаваме....на децата определено , както казваш, им е неприятно решаването на допълнителни задачи по наша инициатива, щом не са дадени от учител за домашно , се мрънкаше, но вече разбра сам,че ако иска шанс за резултат, трябва да решава... Grinning
Може ли да споделиш кои сборници е препоръчал?

# 163
сборник със задачи от турнирите и сборник СИП 4 клас...гледах тук в нета, но има няколко подобни книжки, затова за да не ви подведа, като ги купя утре от СМГ ,ще ви  пусна точно кои са...

# 164
  • София
Аз определено не съм авторитет за моя син щом става въпрос за учене. Но и не съм достатъчно амбициозна май, че да го натисна. Хем търсих задачи от СМТ, ама до там си остана.

Тия двата сборника си ги закупихме още в началото на курса. Този по СИП(бял със синьо отпред, много тънък) го има на Славейков, с хубави задачи е.

Общи условия

Активация на акаунт