Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 152 590
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 735
Притеснява ме и това, че ако влезе в СМГ, ще е един от последните, това може да му докара по-лоша оценка за дипломата в 7 клас и това да му изиграе лоша шега.
Вие не го ли разигравате този сценарий? Аз съм била в МГ от преди 7 клас и доста трудно ми беше да си докарам 6ца, когато трябваше наново да кандидатствам след 7ми.
Аз намирам само позитивни неща в ученето в СМГ 5-7 клас: 1) Математиката се усвоява много добре и няма нужда от допълнителна школа в 7 клас за подготовка. 2) Учителите по БЕЛ са доста взискателни и на тях също разчитам за добра подготовка. 3) Децата са амбициозни и се "дърпат" напред едно друго. 4) Организират им ски-училища извън София, екскурзии, уикенди на Витоша, довечера е на театър с класа.
ЕйМиМи, ние също сме в краен квартал и също сме с три деца, но мисля, че именно училището му даде самостоятелност и самочувствие в последната година, имайки пред вид, че на фона на двете му сестри, нямам почти никакво време за него Confused

ПС. На 4 модул и той не ходи миналата година. Дадох му пълна почивка от 24 май до 19 юни и отиде на изпита съвсем спокоен Peace

# 736
  • София
Ще ходи на предварителен изпит на 15 Май, ако се представи подобаващо, ще го пусна и на 25ти Юни.

Много ме е яд за тази олимпиада. Как пък точно тази година решиха да я броят и нея.

Чудно ми е дали децата от 107мо, 119то и 125то,НУКК,Веда ще кандидатстват. Гледам напред в класирането има 7 деца само от 107мо, които не са ходили на предварителни изпити.

Ако от СМГ направят техен рейтинг на децата, които са заявили, че ще кандидатстват, ще мога да преценя има ли моето шансове. Миналата година, ако си спомняте, кандидатстваха над 700 деца, повечето без да има смисъл.

# 737
ЕйМиМи, не я мисли повече тази олимпиада,нито евентуален рейтинг.Каквото било,било.Остава само един изпит и ще е жалко целият този труд,който е положило детето до този момент,да отиде на вятъра.Нека да се яви на изпита спокоен,че не е на всяка цена,пък каквото излезе.Не го лишавай от шанса да учи в това прекрасно училище  Grinning

# 738
  • София
Ели, той не е положил никакъв труд. Задачи се решават само за домашно, и инцидентно някое състезание от минала година насвятква за половин час, ако му е обещано да се седне за час на компютъра.

Иначе Точица е права, че ученето в СМГ спестява частни уроци, учителите наистина са много добри там. В нашето квартално училище не можем да се похвалим с добра подготовка след 4ти клас.

1ва частна математическа ни е близо, а и таксата не е висока за 5ти клас, та имаме избор, ако реша да да учи повече математика. А и ще си продължим с курсовете в СМГ, този път ще си подбера преподавател.

# 739
  • София
Стигнахме 50-та страница, ще се пуска ли нова тема?

# 740
Стигнахме 50-та страница, ще се пуска ли нова тема?
Допитах се до модератор.
Не е нужно пускането на нова тема. Peace

# 741
  • София
Момичета, нещо покрай тия празници се замотах здраво. Има ли информация за 4 модул - сигурно вече се плаща? Кога започва, колко ще е интензивен, нещо знае ли се? Гледах днес на сайта, но нищо нямаше. В събота ще ида и в самото СМГ да проверя, но ако някой вече знае, ще съм благодарна за информация   bouquet

# 742
Бърди , тази събота в нашата група ще има родителска среща и след това ще споделя информация.

# 743
  • София
Бърди , тази събота в нашата група ще има родителска среща и след това ще споделя информация.

Много благодаря!   bouquet

# 744
  • София
Още миналата седмица се плащаше заедно с предварителния изпит на 15ти, но жената в книжарницата каза че не знае нито кога почват, нито кога ще се провеждат.

# 745
  • София
Явно трябва да се говори с предподавателя.
В чуденка съм дали да го записвам, затова гледам да събера повече информация предварително.

# 746
  • София
Доколкото разбрах, всеки преподавател си започва и провежда 4-ти модул по собствена програма, все пак тези 10 занятия ще трябва да се вместват не както досега само в събота, а в учебно (до 15-ти, съотв. до 30 юни) и работно време. При Николов напр. третият модул завършва на 21.05. и засега е казал на децата, че 4-ти модул ще е по пет занятия през първите две седмици на юни, което на мен много не ми харесва, щеше ми се да е нещо през ден-два, равномерно разпределено до към 21-22 юни.

# 747
  • София
Ще ходи на предварителен изпит на 15 Май, ако се представи подобаващо, ще го пусна и на 25ти Юни.

Много ме е яд за тази олимпиада. Как пък точно тази година решиха да я броят и нея.

Чудно ми е дали децата от 107мо, 119то и 125то,НУКК,Веда ще кандидатстват. Гледам напред в класирането има 7 деца само от 107мо, които не са ходили на предварителни изпити.

Ако от СМГ направят техен рейтинг на децата, които са заявили, че ще кандидатстват, ще мога да преценя има ли моето шансове. Миналата година, ако си спомняте, кандидатстваха над 700 деца, повечето без да има смисъл.

ЕйМиМи, изгубените точки от олимпиадата изобщо, ама изобщо не трябва да те разколебават, защото те са малко - малко са децата с резултат над 15 точки и повечето деца взимат към бала си 3-4 точки. Ако синът ти се справя добре със задачите за описване, които се оценяват с по 10 точки, ще може да навакса и този резултат ще му се вземе по 2.

# 748
хм....тактично ще се измъкнат от предварителен рейтинг..... Thinking
Нещо не мога да схвана. За какво ви е този предварителен рейтинг? newsm78

ами не за да преценя дали да пусна детето на изпита, разбира се..... а по една друга много проста причина, която беше коментирана  незнам колко пъти в 2-те теми, които изписахме около условията за новия прием, и които съм сигурна,че и ти си прочела....... а именно, че

1. става въпрос за списък само с децата, записали се за изпита на 25.06
2. че става ъвпрос не просто за рейтинг, а за написани в 4 графи след името на детето резултатите като точки от всяко досега състезание, т.е не просто някакъв изнесен сбор, а точна информация  откъде по колко точки има детето, за да се получи този сбор, КОЕТО  ИСКАХМЕ, ЗА ДА ИМА МАКСИМАЛНА ПРОЗРАЗЧНОСТ НА ПРЕДВАРИТЕЛНАТА РАЗЛИКА ОТ 10-15 ТОЧКИ МЕЖДУ ДЕЦАТА, КОЯТО Е ЩЕ БЪДЕ РЕРШАВАЩА В ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ СЛУЧАИТЕ, И С КЯОТО МОЖЕ ДА СЕ СПЕКУЛИРА, АКО НЯМА ДОСТАТЪЧНО ПРОЗРАЧНОСТ..........

Не виждам какво неразбираемо има в това да искаме информация, с която могат се спестят нови условия за нечестност при крайното класиране !!

# 749
2. че става ъвпрос не просто за рейтинг, а за написани в 4 графи след името на детето резултатите като точки от всяко досега състезание, т.е не просто някакъв изнесен сбор, а точна информация  откъде по колко точки има детето, за да се получи този сбор...
Ами мисля, че от СМГ вече отговориха на това твое искане. Ето го:

.....В СМГ разполагаме с оригиналните протоколи с резултатите на участниците и не е необходимо да ни представяте някакви документи, удостоверяващи участието на вашите деца. Трябва само да подадете заявление за участие в състезанието в периода от 6 до 20 юни 2011г. За ваше улеснение копия на тези протоколи ще бъдат поставени на информационните табла в училището и когато подавате заявленията си ще можете да се информирате и за предишните състезания.

С пожелание за успех
                                             М.Тодорова – директор на СМГ

Аз разсъждавам така:
Отивам да си записвам детето за изпита на 25.06. Минавам през фоайето на СМГ, където евентуално ще се намират протоколите от състезанията и започвам да ги разглеждам. Проверявам дали информацията за име, презиме, фамилия и точки от състезанията на моето дете съвпадат с тези от протоколите. Ако има някакви разминавания, ги заявявам при подаването на документите за записване за състезанието. Ако всичко е наред, си записвам детето за изпита, плащам си таксата и си заминавам.
Друго не ме интересува. Peace

Общи условия

Активация на акаунт