Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 153 619
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Благодаря, Фран!

# 721
  • София
Здравейте, синът ми е във втори клас и се справя прилично с математиката. Ходи по състезания - с добри резултати и има желание да се запише на подготвителните модули на СМГ. Следя темата Ви и научавам всичко от Вас. Ориентирала съм се да го запиша при Елза Тодорова. Моля, кажете ми от кога са записванията и ако може нещо повече за нея. Добър ли е изборът ми? Благодаря!
Изборът е много добър. Peace
Много е отговорна, спокойна, усмихната и децата я харесват. Един от малкото преподаватели, които води децата от и до учебната стая. Винаги може да получите информация за развитието на детето.

# 722
Какво му е трудното да се схване? Просто се постави на мястото на родител на дете, което не е класирано винаги в първите 50 места.
Родителите искат да знаят децата им имат ли шанс.
Някои искат да са сигурни, че няма да има случаи като миналогодишния. Някои просто са любопитни.
Поставям се на мястото на този родител. И какво?
Нима дете, което не се е представило добре на някое математическо състезание няма шанс да го приемат???
А детето, което е "винаги в първите 50 места"... на него дали му е сигурен приемът в СМГ?
И откъде накъде СМГ трябва да прави рейтинг на всички деца, някои от които въобще нямат намерение да кандидатстват в гимназията? newsm78

# 723
  • София
За мен най-важното е да продължава да му е интересно, да не го стресира или отврати учителя.

# 724
  • София
Синът ми е с чудесни резултати от състезанията, но заради една единствена изчислителна грешка на 1вия кръг на олимпиадата, не ходи на 2ри и съответно в рейтинга от всички състезания е след първите 112 деца.  Рейтинга, които си направих ми показва да не го пускам на изпит.

Защо да не пускаш детето, разликата в натрупаните досега точки между първите деца и тези около 100 място е 9-10 точки - тези десет точки се преодоляват с 5 точки повече на изпита в СМГ. Тежестта на последния изпит-състезание е голяма и класирането до този момент не е задължително, а и най-вероятно няма да се запази. А и не всички деца явявали се на състезания и попадащи в нерегламентираните списъци на родителите, ще се явяват и на изпита в СМГ.
Има и деца, които не са се явявали на първите две състезания (СМТ и ЧХ), тъй като бяха съвсем в началото на учебната година и все още не всички се бяха запознали с новия регламент, но впоследствие на пробните изпити показваха доста добри резултати.

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 15:56 от tufche

# 725
Всъ
хм....тактично ще се измъкнат от предварителен рейтинг..... Thinking
Нещо не мога да схвана. За какво ви е този предварителен рейтинг? newsm78

Какво му е трудното да се схване? Просто се постави на мястото на родител на дете, което не е класирано винаги в първите 50 места.

Някои искат да са сигурни, че няма да има случаи като миналогодишния. Някои просто са любопитни.

Синът ми е с чудесни резултати от състезанията, но заради една единствена изчислителна грешка на 1вия кръг на олимпиадата, не ходи на 2ри и съответно в рейтинга от всички състезания е след първите 112 деца.  Рейтинга, които си направих ми показва да не го пускам на изпит.
....
Всъщност разликата между точките на първото и 112 дете в тъй очаквания рейтинг е точно 10 точки. Тези 10 точки се равняват на удвоеният резултат от 1 решена задача. Така, че винаги има шанс.

Tufche, Писали сме едновременно. Simple Smile

# 726

Всъщност разликата между точките на първото и 112 дете в тъй очаквания рейтинг е точно 10 точки. Тези 10 точки се равняват на удвоеният резултат от 1 решена задача. Така, че винаги има шанс.

Tufche, Писали сме едновременно. Simple Smile
10 точки са 2.5 задачи от трудните от 1 модул (2.5*2*2). Или половин задача от втори модул.

# 727
  • София
Шанс има, знам. Но не ми се иска да се разочарова детето, ако е под чертата. Ще ме е яд, че е само заради олимпиадата, но не знам дали той ще разбере причината.

# 728
Максималният брой точки от Олимпиадата, които са получени за класиране са 6.3.

# 729
  • София
Поставям се на мястото на този родител. И какво?
Нима дете, което не се е представило добре на някое математическо състезание няма шанс да го приемат???
А детето, което е "винаги в първите 50 места"... на него дали му е сигурен приемът в СМГ?
И откъде накъде СМГ трябва да прави рейтинг на всички деца, някои от които въобще нямат намерение да кандидатстват в гимназията? newsm78

Оооо, да не би да се заяждаш?
Рейтингът е важен за обективността на приема.
Има много родители, които се интересуват, на тях съм помогнала.
Ти единствена не се интересуваш, или детето ти няма да кандидатства, или си убедена че ще влезе.

Остави ни да се тревожим.

# 730
Убедена съм, че всички се притесняваме и ще продължим да се притесняваме още повече до излизането на резултатите...Напрежението ще расте защото двегодишен труд завършва с резултат от един изпит. Справедливо или не - това е.
Не че усилията ще са напразни, аз съм много доволна от това през което минава синът ми, но това не омаловажава важността на крайния резултат.

# 731
ЕйМиМи, представянето на изпита зависи много от моментното състояние на детето в деня и, най-вече, от това дали е притеснено или не.
Моят съвет е, да пуснеш сина си на изпита, като предварително го успокоиш, че не е важно да го приемат на всяка цена и да го приеме като обикновено състезание. Щом има добри резултати от състезанията, не го лишавай от шанса да учи в това училище Peace Можеш да си направиш отделен рейтинг без точките от Олимпиадата и, ако е напред в класацията, смело! Hug
Воденето не го мисли, в 5 клас всички пътуват сами.
Пожелавам ви успех! Peace

# 732
  • София
Не си го представям сам да ходи, особено сутрин преди 7 надалеч,зимата си е тъмно. Това бебе ни обърка сметките.

Май няма да го записвам за 4тия модул, той не е ентусиазиран от Е. Тодорова, тя добре обяснява на децата и той разбира решенията, но я няма тръпката като с Борисова. За изпита още обмислям, защото той  да се пробва.

Ние с баща му сме ходили по математически състезания до 11ти клас, а той не е чак толкова добър.
Притеснява ме и това, че ако влезе в СМГ, ще е един от последните, това може да му докара по-лоша оценка за дипломата в 7 клас и това да му изиграе лоша шега.
Вие не го ли разигравате този сценарий? Аз съм била в МГ от преди 7 клас и доста трудно ми беше да си докарам 6ца, когато трябваше наново да кандидатствам след 7ми.

# 733
Ние с баща му сме ходили по математически състезания до 11ти клас, а той не е чак толкова добър.
Притеснява ме и това, че ако влезе в СМГ, ще е един от последните, това може да му докара по-лоша оценка за дипломата в 7 клас и това да му изиграе лоша шега.
Вие не го ли разигравате този сценарий? Аз съм била в МГ от преди 7 клас и доста трудно ми беше да си докарам 6ца, когато трябваше наново да кандидатствам след 7ми.

ЕйМиМи , не се знае какво ще стане след 3-4 години, но към момента за кандидатстване след 7-ми клас важни са само оценките по БЕЛ и по математика. В масовия случай никоя друга оценка няма значение (масов случай, защото все пак има и особени случаи като АК - искат среден успех над 5.50).

# 734

При кандидатстване след 7 клас няма такова нещо "успех от дипломата". Взимат се само 2 оценки - математика и БЕЛ и, по мои сведения, почти всички деца имат 6 по математика. Но ако си решила да не го записваш и сега само си търсиш причина - и тази става.

Общи условия

Активация на акаунт