Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 152 108
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 825
Има ли начин да се видят работите на децата?
Понеже минавам през всичко това за втори път, съм достатъчно информирана.

Всички работи на децата могат да се видят и да се получат или от преподавателите, които водят курса на детето, или в книжарницата/библиотеката/ на СМГ.
От децата, които посещават курс в СМГ и се явяват на пробен изпит, има изискване: Преди започване на всяка тренировка  Mr. Green, да попълнят името на преподавателя, при когото са на курс.
След проверка на работите, те се предават на съответните преподаватели, които от своя страна ги раздават на децата на следващото занятие.

Доколкото съм запозната, бланките се проверяват от машина, а задачите за разписване от различни преподаватели, но не и от тези, които водят курс на съответните деца.
Децата, които се явяват на тренировка, но не ходят на курс в СМГ, съответно не попълват име на преподавател, могат да си получат работата на детето в книжарницата на СМГ/или библиотеката/. Поне преди години беше такава практика.
Същото май Thinking се отнася и за децата, които или не помнят името на преподавателя си, или пък от небрежност не са попълнили неговото име.

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 23:27 от Фран Джонсън

# 826
  • София
Моето дете е още малко, затова само ви следя, но бих искала да попитам за задача 12 от пробния изпит за 4 клас.
Ето задачата: Колко пъти часовата и минутната стрелка съвпадат в интервала 0:01ч. и 23:59ч.

Ето решението, което бях срещала в книжка, някъде.
За 24 часа малката стрелка прави 2 обиколки, а голямата 24. Следователно се засичат 22 пъти.
Защо вашият отговор е 23 или къде бъркам?

# 827
  • София
А дали в книжарницата (библиотеката) ще има критериите за оценяване на описателните задачи? И работят ли в събота?

# 828
ние сме с 33 точки - 18 от теста, 10 на 1-ва и 5 на 2-ра задача, защото е забравил да извади залепените монети....  което е 30-то място , доволни сме !!   днес обаче не са им ги дали , не е бил златилов, а с някаква госопожа са правили тест newsm78, иначе досега са им ги давали на следващото занятие..a  нанякой от вас върнаха ли ги?

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 11:13 от te_dda

# 829
  • София
Аз му взех работата от книжарницата и разбрах защо са тези 0 точки от 2 задача.
Просто човекът е решавал друга задача - в която разбойникът е залепял толкова монети, колкото
е номерът на къщата  ooooh!. Писал, смятал (вярно) и накрая проверяващия му е написал виж си
условието на задачата и 0 точки - и съвсем правилно. Явно ще трябва да упражняваме не
смятане, а четене  Mr. Green

# 830
  • София
Здравейте Simple Smile

от другата година и аз ще се присъединя към вашата дружина. Моят син ще е четвърти клас, иска да учи в СМГ, ще кандидатства  и ще се наложи да го запиша на курсовете в СМГ.
Въпроса ми е знаете ли кога започва записването (в сайта няма нищо, но ми се иска да знам горе долу през кой месец е било предишните години) ?
Може ли да дадете отзиви за Елза Тодорова и Златилов и изобщо, ако може, препоръчайте ми преподавател. Иска ми се да попадне на добър учител, който не е много суров, защото според моите наблюдения детето не може да работи добре под напрежение.
Благодаря и успех на всички кандидатстващи!

# 831
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравей, Елл, записването обикновено започва на 01.07, предполагам, че и тази година няма да е изключение. Тогава се заплаща 1ви модул, който засега е 150лв.
Относно преподавателите има доста мнения назад в темата. Най- голям наплив има при Златилов, досега не съм чела други освен добри отзиви за него, но мисля че при него темпото е високо. За Елза Тодорова- също много добри неща чета, мисля че Фран може да се включи по- конкретно.
Аз съм много доволна от нашата г-жа Петя Тодорова. Много е спокойна, не напряга излишно децата, но е взискателна и изиква сериозно отношение от децата.
Предполагам, че повечето учители са добри и дали ще се получат нещата зависи до голяма степен от самото дете. При групи от 25-30 деца трябва самото дете да проявява отговорност и самостоятелност, защото няма как да се обръща внимание на всяко дете по всяко време.
Моят син точно в това има проблем, затова имам съмнение, че ще са справи.
Пожелавам ти успех! Както и на всички борещи се тази година Peace

# 832
Майчета,само да вметна,че от следващата учебна година 2011-2012 година г-н Златилов ще води курс за четвъртокласници и в център "Междучасие"!Цената е малко по-висока,но пък групите ще бъдат малки-до 12 деца.
Аз вече записах моя син при него!
Успешно кандидатстване и весела ваканция на всички!

# 833
Моето дете е още малко, затова само ви следя, но бих искала да попитам за задача 12 от пробния изпит за 4 клас.
Ето задачата: Колко пъти часовата и минутната стрелка съвпадат в интервала 0:01ч. и 23:59ч.

Ето решението, което бях срещала в книжка, някъде.
За 24 часа малката стрелка прави 2 обиколки, а голямата 24. Следователно се засичат 22 пъти.
Защо вашият отговор е 23 или къде бъркам?

Валя, тази задача и мен ме хвърли в голям размисъл.
За едно денонощие двете стрелки на аналогов часовник се покриват 22 пъти - първият е в 00:00, а последният е приблизително в 22:54. Следващото засичане е в 24:00 часа, но това е вече 00:00 часа на следващия ден.
Дъщеря ми е отговорила 22 пъти и аз бях убедена, че е сбъркала, защото в задачата се пита брой съвпадения в интервала от 00:01 до 23:59, т.е. изключва се съвпадението в 00:00 и отговорът би трябвало да е 21 при така поставена задача.
Но бях изненадана от верен отговор 23. За съжаление нашата госпожа днес е отсъствала, дори детето не е получило работата си. Но се надявам се следващият път да коментират задачата.

Фран, поздравления за резултата!
Carmela, тренирайте четене с разбиране! Случва се понякога, но им е обеца на ухото (знам от опит)! Hug

Успех на всички малки математици!

# 834
грешката ви идва оттам,че смятате,че стрелките за 24 часа се засичат само 23 пъти....
 01:05
02:10
03:15
о4:20
05:25
06:30
07: 35
08:40
09: 45
10:50
11:55
12:00, което са 12 пъти до 12 на обяд, след което това същото Х 2, само без последното ( 00;00), т.е 11 +12 =23, а иначе, ако включим и веднъж 00:00, то за едно денонощие това са 24, а не 23 пъти....иначе по вашата логика излиза,че за цели 2 часа стелките не се покриват нито веднъж.

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 19:05 от te_dda

# 835
Цитат
Carmela, тренирайте четене с разбиране! Случва се понякога, но им е обеца на ухото (знам от опит)!
охххх...колко лесно за казване( и аз все това повтарям), и колко трудно за изпълнение......все половината му допуснати грешки са от недочитане.....заради перфектно решение ГРЕШНо прочетена задача ( и  той акто хубостника на карамелка си е решавал просто друга задача Simple Smile )загуби 7 точки и не се класира за  областния кръг на НОМ, заради което сега сме с по-малко точки от състезанията !! Повтарям да се чете , ама то..... newsm78 newsm78

# 836
  • София
bloomnicer, Mnogodetna mama, благодаря ви за инфото.

# 837
  • София
грешката ви идва оттам,че смятате,че стрелките за 24 часа се засичат само 23 пъти....
 01:05; 02:10; 03:15; о4:20; 05:25; 06:30; 07: 35; 08:40; 09: 45; 10:50; 11:55; 12:00,
което са 12 пъти до 12 на обяд, след което това същото Х 2, само без последното ( 00;00), т.е 11 +12 =23, а иначе, ако включим и веднъж 00:00, то за едно денонощие това са 24, а не 23 пъти....иначе по вашата логика излиза,че за цели 2 часа стелките не се покриват нито веднъж.

Не споря, но ако съвпаднат в 11:55 и после 12:00, това означава, че или малката стрелка се движи на поскоци или се движат двете заедно и съвпадат 6 пъти, а не 2
Ето тук се губи едното съвпадение.

# 838
 колкото и да го мислим, за 24 цели часа, стелките, съвпадайки по 1 път на всеки час, независимо дали това е 21:45, както съм го написала, или в 21:47, както е може би реално), са си 24 такива съвпадания -  за всеки астрономически час по един път. това са образни и приблизителни часове( написаните от мен, тк реално например в 11:55 стелките не съвпадат.....съвпадението върху числото 11 е за часа 10:55.....идва изместване по  1 минута на кръгъл час отгоре  или отдолу на точното число, затова според мен илиза такава фалшива разлика, но логиката е това, кеото написах,че са всеки час стрелките съвпадат точно по един път....и като се тръгне от 00:00 и се свърши в00: 00, ако съвпадеието върху  него броим 2 пъти, то ще са 25 пъти. по условие на задачата ги махаме тези 2 съвпадения и остават 23... newsm78 абе незнам от това ,което обясних нещо рабира ли се, ама по-добре неможах Laughing

# 839
Цитат

защо следователно? откъде по казаното от теб следва,че се засичат 22 пъти ???? аз не виждам логиката.....може би оттук ти се бъркаш.....както и да е, факт е,че верният отговор е 23 , заради премахването на 00:00..... Wink

Общи условия

Активация на акаунт