На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 591
  • 491
  •   1
Отговори
# 405
Започвам да захранвам на 4 навършени месеца, по принуда. Оказва се, че кърмата ми прогресивно е намалявала, без да разбера - имах съмнения, но не бях сигурна - детето сучеше кратко, но пък е изключително жизнено, енергично, видимо доволно, нощем спи по 9 часа ... До денят на консултацията - през 3-я месец сме качили 160 грама. Инак исках да кърмя изключително поне до 6 месеца!
Та, започвам с картофено пюре, но май не й харесва - отваря човче, поема, гълта, но се муси. Утре ще пробвам с оризова каша на HIPP.
Успех, майчета!!!

# 406
  • София
Колко дни си давала картофено  пюре преди да предложиш кашата?

Всъщност, за толкова малко бебе, бих избрала едно от двете-зеленчуково пюре или каша. Пюрето се дава обикновено за обяд, а кашата-следобяд. По-скоро бих продължила да въвеждам нови зеленчуци около месец, а кашата бих оставила за по-късно.

А и ако кърмата ти е намаляла, може да даваш АМ, вместо да бързаш със захранването.

# 407
Да, честно казано малко бързам с кашата - пюрето й го давам от 3 дни - има още време да свикне с него! Дохранвам и с АМ, да ... Sad

# 408
Аз захраних на 4 месеца и половина, много бавно и постепенно, за мен беше важно да пие предимно мляко. В началото апетитът му се влоши заради запека, но с плодовите пюрета се оправи. На консултацията преди няколко дни се оказа, че е наддал само 130 гр, а пие по 600-700 мл мляко на ден. Според педиатъра той има нужда вече и от каша и да увелича малко пюрето, като млякото трябва да е 75 % от дневното меню. Малко ми се поскара, че съм закъсняла и, че детето не може да надава достатъчно като му давам на тази възраст само 80-100 гр пюре. И така да е, нещата са поправими, пък и аз не искам той да се тъпче.

# 409
Иначе докторът ни посъветва да въведа кашата 1 месец след плодовите и зеленукови пюрета. Но ти си решаваш.

# 410
С оризова каша на Милупа. Много добре се прие  Peace

# 411
Е, настоявах с различни, подходящи за възрастта и началния етап, пюрета, ама - не. Пробвах с оризова каша - ЕВРИКА! С всеки ден си похапва все повечко и скоро май ще изместим едното хранене! Simple Smile

# 412
Едното на 4 м. с плодово пюре.Не беше готова определено.Злояда си остана.

Другото на 6 м. с картоф и морков.Лапаше като обезумял,след 2 дни изяждаше вече по цяло голямо бурканче,много бързо въведох почти всичко.Проблеми не е имало и досега яде всичко и по много  Laughing

# 413
На 5 месеца и половина започнах с пюре от моркови, после моркови с картофи. Сега (20 дни по-късно) още яде по 2-3 чаени лъжички, и то с големи усилия. Може би му е рано?

# 414
  • София
Helly, и ние сме така, вече 1 месец мина, а още не сме стигнали заветното бурканче. Но аз си и въвеждам нови храни и така по малко, по малко ще увеличаваме докато нацелим нещо ,което и харесва

# 415
И аз мисля, че няма за къде да се бърза, детето ще си покаже. Аз захраних на 4 месеца и половина много бавно и постепенно. Сега изяжда 100-120 гр млечно пюре след 100 мл АМ. Други на нашата възраст изяждат 190 гр и не разбирам защо това е заветно бурканче?

# 416
Има бебета, които имат прекрасен апетит, като едно пюре от 190 грама им е достатъчно. Всъщност напълно нормално е бебе под 1 година да си хапва толкова.
Странното е друго, какво налага захранването под 5.5 - 6 месеца?

# 417
Защото е на АМ и наддаваше малко. Съвет на педиатъра. Знаех, че е рано, но авторитетът на доктора има влияние. Георги се запече, влоши си апетита и аз реших да спра. Това стана на 7-ия ден. Продължих като навърши  5 месеца, защото беше наддал само 130 гр. Понеже пиеше достатъчно мляко /Лактана/ докторът ни каза, че само млякото не му е достатъчно.

# 418
  • Карлово
след 6 месец с картофено пюре

# 419

Странното е друго, какво налага захранването под 5.5 - 6 месеца?[/b]

При мен беше меракът първия път  Laughing

Втория не бързах за никъде,защото и без това яко ме мързеше да се занимавам с пюрета и глупости.

Сега третият пак мисля да изчакам максимално.Хем е по-добре,хем бебето ще е готово,хем на мен ще ми е лесничко поне едно 6 месеца  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт