На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 578
  • 491
  •   1
Отговори
# 450
Захраних я на 3,5 месеца със изстискан сок от морков, хареса го след това почнах с зеленчукови пюрета, до към 6тия месец и след това включих каша и най-накрая към 7мия плодови пюрета Peace

# 451
  • Испания и Стара Загора
Синът ми го захраних на 3м със сок от ябълка и морков.А дъщеря ми на 5м с безглутенова каша. Peace

# 452
В ранните 4 месеца с плодово сокче, което отчитам като грешка, защото й разстрои стомахчето. В средата домашно картофено пюре (опитах първо готово, не го искаше), а след 10-на дни - оризова каша. В междинките между храненията давам сок, тъй като тези храни по принцип запичат. Компенсираме и проблем няма. Simple Smile Като цяло следях дали плюе, но мисля, че с изключение на ранния сок, другото е ОК. Скоро ще въведа и елда. Първо по-безвкусните....Имаме едно заместено хранене, засега й стига.

# 453
Моят малчуган пищеше на всичко различно от цица до петия месец. Тогава го захраних с картофче първо, после морков, тиква и т.н. Тъй като беше изключително кърмен се захранвахме и с АМ - няма такава мъка, но успях. Вече даже съм го отбила  Sunglasses

# 454
  • София
На пет месеца и половина дадох пюре от морков, после тиква и картоф. Сега започнах да давам и месни пюрета като редувам през ден със зеленчукови.

# 455
  • София
На почти 5 месеца с домашно пюре от картоф, после картоф и тиква на Хип, после само тиква (не я хареса чиста, противно на очакванията ми) и т.н.

# 456
Здравейте отново Simple Smile писах преди около 4 месеца по тази тема,сина ми беше на 3 месеца и тъкмо бях започнала да го захранвам с плодови пюрета....Получих доста критики  Cry ,но сега вече сме на 7 месеца и при нас това захранване никак не беше прибързано или пък ударно .....на 3 месеца без проблеми си хапвахме плодови пюренца,на 4 започнахме със заленчуковите,на 5 и половина си хапвахме от време на време месни,прибавихме и кашите(безглутенови)и вече като навърши 6 месеца си хапва и глутенови храни,жълтък му дадох на 6 месеца.....и такаааа.....незнам правилно или грешно съм го захранила,но детето ми е в отлично здраве и форма,правихме си всичките му там изследвани и всичко е ок.....Нашата педиатърка,която е известна като най-добрата за нашия град е изключително доволна от развитието на малкия .....така че според мен наистина е вярно това че детето само си показва готово ли е за това или не....успех на всички мами Grinning

# 457
Ивалена, хубаво е, че детето ти е здраво, но това, че (за сега) няма реакции не значи, че при всички ще е така.
Така че по-добре да се внимава с това прекалено ранно захранване  Peace

# 458
Ивалена, хубаво е, че детето ти е здраво, но това, че (за сега) няма реакции не значи, че при всички ще е така.
Абсолютно съм съгласна! На бебетата им трябва мляко на тази възраст ... Ивалина, по колко мляко пие детето сега дневно? Имаш ли заместено хранене?

# 459
На 5 месеца и няколко дни с картофено пюре. Не й хареса, но 2 дни след това й се услади картоф с морков.

# 460
С каката ми беше много трудно захранването.До напълно навършени 7 мес.си беше изцяло на кърма.След 6- я мес.започнах да я захранвам с оризова каша,но категорично ми я отказваше и за това я замених с плодово пюре ,но явно не беше готова за друга храна по-различна от кърмата.За това реших да изчакам още 1 мес.,след което си смених подхода като започнах да й давам зеленчукови пюренца на ХИП.
Малкият ми лакомник мисля да го захраня след напълно завършени 6 мес. със зеленчукови пюренца(домашно приготвени).

# 461
Аз не си падам по крайностите в захранването (разбирай "ще чакам до края на 3г, за да дам прясно мляко" на абс здраво дете), ама се чудя как точно се дава плодово пюре на 2-3 месечно бебе?  newsm78 С лъжица? В седнало положение... или полулегнало? Rolling Eyes

# 462
Абсолютно съм съгласна! На бебетата им трябва мляко на тази възраст ... Ивалина, по колко мляко пие детето сега дневно? Имаш ли заместено хранене?
Ами пие по 3 пъти дневно Фризо 2 .....замествам обедното хранене с цяло пюре и следобедната закуска с каша като редувам единия ден каша единия ден плодово пюре....сега сме на 7 месеца и половина и вече включихме и попарка сутрин като пак редуваме веднъж попара веднъж мляко....всичко това е по съвет и препоръка на педиатърката:)Аз не се давам за пример на други майки,а просто споделям своя опит и това че съм доволна от начина по който захраних детето си:)

# 463
Ивалена, нали добавяш мляко в зеленчуковото пюре на обяд?

# 464
Аз не си падам по крайностите в захранването (разбирай "ще чакам до края на 3г, за да дам прясно мляко" на абс здраво дете), ама се чудя как точно се дава плодово пюре на 2-3 месечно бебе?  newsm78 С лъжица? В седнало положение... или полулегнало? Rolling Eyes
 Joy разбира се че не седнало,а полулегнало на голяма възглавница с малка БЕБЕШКА лъжичка

Общи условия

Активация на акаунт